Wkuno

Hvordan overvinne sceneskrekk

Selv de mest selvsikre artister kan lide av sceneskrekk. Sceneskrekk er vanlig for alle fra Broadway skuespillere til profesjonelle foredragsholdere. Hvis du har sceneskrekk, så du kan begynne å føle seg nervøs, skjelven, eller helt svekket ved tanken på å opptre foran et publikum. Men ikke vær redd - du kan overvinne din sceneskrekk ved å trene kroppen og sinnet til å slappe av og prøve noen triks. Hvis du vil vite hvordan du kan overvinne sceneskrekk, bare følg disse trinnene.

Trinn

Hvordan overvinne sceneskrekk. Satt en "stop tid" for din angst.
Hvordan overvinne sceneskrekk. Satt en "stop tid" for din angst.

Overvinne sceneskrekk på dagen av ytelsen

 1. 1
  Slappe kroppen din. For å overvinne sceneskrekk, er det et par ting du kan gjøre for å slappe kroppen din før du går på scenen. Lettelser spenningen fra kroppen din kan hjelpe jevn stemmen din og slappe av tankene dine. Her er noen ting du kan gjøre for å slappe kroppen din før ytelsen din.
  • Forsiktig nynne til jevn stemmen din.
  • Spis en banan før du utfører. Det vil senke den tomme eller kvalm følelse i magen, men vil ikke gjøre at du føler for full heller.
  • Tygge tyggegummi. Tygge tyggegummi litt for å lette spenningen i kjeven din. Bare ikke tygge tyggegummi for lenge eller på tom mage eller du kan opprørt fordøyelsessystemet ditt litt.
  • Strekk. Strekke armer, ben, rygg og skuldre er en flott måte å redusere spenningen i kroppen din.
 2. 2
  Meditere. På morgenen før forestilling, eller enda en time før, tar 15-20 minutter ut av dagen til å meditere. Finn et relativt rolig sted hvor du kan ta et behagelig sete på bakken. Lukk øynene og fokusere på pusten din mens du slapper av hver del av kroppen din.
  • Hvile hendene på fanget, og kaste bena.
  • Prøv å nå et punkt der du ikke lenger tenke på noe annet enn å slappe kroppen din en del av gangen - spesielt ikke din ytelse.
 3. 3
  Unngå koffein. Med mindre du er normalt en koffein stoffmisbruker, har ikke ekstra koffein på dagen av ytelsen. Du tror kanskje at det vil gjøre deg utføre med mer energi, men det vil faktisk føle deg mer nervøs og anspent.
 4. 4
  Satt en "stop tid" for din angst. På dagen for prestasjonene dine, fortell deg selv at du kan tillate deg selv å være nervøs for en viss tid, men at etter en viss time - si, 15:00 - all angst vil gå ut døren. Bare å sette dette målet, og gjør dette løftet til deg selv vil gjøre det mye mer sannsynlig å skje.
 5. 5
  Få litt mosjon. Trening frigjør spenninger og får dine endorfiner kommer. Sett av tid til minst tretti minutter med trening på dagen av ytelsen din, eller i det minste ta en tretti minutters gange. Dette vil få kroppen rettet for en fantastisk forestilling.
 6. 6
  Le så mye du kan. Se en komedie om morgenen, sette på din favoritt YouTube-video, eller bare tilbringe ettermiddagen hengende rundt den morsomste personen i din bedrift. Ler vil slappe av deg og ta tankene bort nervøsitet.
 7. 7
  Komme dit tidlig. Møt opp til presentasjonen tidligere enn noen i publikum. Du vil føle deg mye mer kontroll hvis rommet fylles opp etter at du ankommer stedet for å dukke opp til fullt hus. Viser opp tidlig vil også lette nervene, og vil gjøre deg mindre stresset og mer i fred.
 8. 8
  Snakk med medlemmer i publikum. Noen mennesker liker å sitte i salen og begynne å chatte med folk å få mer komfortabel. Dette vil gjøre at du ser at publikum medlemmer er bare vanlige mennesker som deg og vil hjelpe deg å administrere dine forventninger. Du kan også bare sitte i salen som det fylles opp for litt uten å fortelle noen hvem du er - dette vil bare fungere hvis du ikke er i kostyme, selvfølgelig.
 9. 9
  Tenk deg din favoritt person i publikum. I stedet for å tenke hver person i publikum i deres undertøy - som kan være litt rart - tenk at hvert sete i salen er fylt med en klone av din favoritt person. Den personen elsker deg og vil lytte til og godkjenne noe du sier eller gjør. Denne personen vil le til rett tid, oppmuntre deg, og klapper vilt på slutten av forestillingen.
 10. 10
  Drikk sitrus juice. Drikking sitrus juice en halv time før forestilling din kan senke blodtrykket og lette din angst.
 11. 11
  Sier ordene i din favoritt sang eller dikt. Faller inn i en behagelig rytme vil du føle deg mer i fred og i kontroll. Hvis du føler deg komfortabel resitere ordene til din favoritt sang eller dikt, vil du føle deg mer komfortabel om å levere dine linjer med letthet og eleganse.

Overvinne sceneskrekk for en fungerende ytelse

 1. 1
  Visualisere suksess. Før du kommer på scenen, bare bildet selv banket den ut av parken. Tenk deg en stående applaus, bilde smilene på publikum medlemmenes ansikter, og høre lyden av dine castmates eller regissør som forteller deg hvilken fantastisk jobb du gjorde. Jo mer du fokuserer på å visualisere best mulig resultat i stedet for å bekymre seg over worst case scenario, jo mer sannsynlig er det å skje. Forestill deg selv å være fantastisk på scenen fra publikums synspunkt.
  • Starte tidlig. Begynn å visualisere suksess fra andre du er støpt i rollen. Gjør det til en vane å forestille seg hva en god jobb du vil gjøre.
  • Som du kommer nærmere startdato, kan du jobbe hardere på å visualisere suksess ved å framstille det som en stor jobb du vil gjøre hver kveld før du går til sengs, og hver morgen når du våkner.
 2. 2
  Praksis så mye som mulig. Gjør dette til du kan den utenat. Husk ordene til den personen som snakker før deg, så du gjenkjenne kø for deg å snakke. Øv foran familie, venner og utstoppede dyr og selv foran tomme stoler, slik at du er vant til å opptre foran folk.
  • En del av frykten for å utføre kommer fra å tenke at du vil glemme linjene dine og vil ikke vite hva de skal gjøre. Den beste måten å forberede seg mot å glemme linjene dine er å være så kjent med dem som mulig.
  • Øve foran andre hjelper du blir vant til det faktum at du ikke skal resitere linjene dine alene. Jada, kan du kjenne dem perfekt når du er alene på rommet ditt, men det vil være en helt ny ball spillet når du står overfor et publikum.
 3. 3
  Komme inn i karakter. Hvis du virkelig ønsker å overvinne sceneskrekk, jobbe med virkelig troner på handlinger, tanker og bekymringer for din karakter. Jo mer i harmoni du er med tegnet du portretterer, jo mer sannsynlig at du vil være å glemme dine egne bekymringer. Tenk deg at du virkelig er den personen i stedet for en nervøs skuespiller prøver å skildre den personen.
 4. 4
  Se din egen ytelse. Få i deg selv ved å resitere dine linjer foran et speil. Du kan selv tape din egen ytelse for å se hvor fantastisk du er, og for å se etter områder for forbedring. Hvis du holder taping eller ser på deg selv før du vet at du virkelig drepe den, da vil du være mye mer sannsynlig å lykkes på scenen.
  • Å kunne se deg selv utføre vil også hjelpe deg å erobre din frykt for det ukjente. Hvis du vet nøyaktig hva du ser ut, vil du føle deg mer komfortabel på scenen.
  • Sjekk dine manerer, og se på hvordan du beveger hendene som du snakker.
   • Merk: Dette virker kanskje ikke for alle. Dette trikset kan gjøre noen mennesker føler seg mer selvbevisst og klar over hver bevegelse av kroppen sin. Hvis du ser deg selv begynner å gjøre deg mer nervøs, så unngå denne taktikken.
 5. 5
  Lær å improvisere. Improvisasjon er en ferdighet som alle gode skuespillere bør mestre. Improvisere vil forberede deg for en mindre-enn-perfekt situasjon på scenen. Mange skuespillere og artister er så bekymret for å glemme eller rote opp sine linjer som de ofte ikke anser at andre skuespillerne er like sannsynlig å gjøre en feil, vite hvordan man skal improvisere vil hjelpe du føler deg komfortabel med å opptre på sparket og være forberedt på alt som kommer din vei.
  • Improvisere vil også hjelpe deg å se at du ikke kan kontrollere alle aspekter av ytelsen. Det handler ikke om å være perfekt - det handler om å være i stand til å reagere på enhver situasjon.
  • Ikke handle skremt eller tapt hvis noe uventet skjer. Husk at publikum ikke har en kopi av manuset, og at de vil bare være i stand til å fortelle om noe gikk galt hvis du gjør det åpenbart.
 6. 6
  Bevege kroppen. Staying fysisk aktiv før og under forestillingen vil bidra til å lette din spenning og holde publikums interesse. Selvfølgelig bør du bare flytte når karakteren er ment å bevege seg, men gjør det meste ut av dine bevegelser og gester, slik at kroppen blir mer avslappet ved å være aktiv.
 7. 7
  Slå av tankene dine. Når du er på scenen, bare fokusere på dine ord, din kropp og dine ansiktsuttrykk. Ikke kast bort tid overthinking det og spør deg selv plagsomme spørsmål. Bare begynne å nyte din ytelse og bebor øyeblikket, enten du synger, danser, eller resitere linjer. Hvis du har lært å slå av tankene dine og fullt bebo ytelse, vil publikum vet.

Overvinne sceneskrekk for en tale eller en presentasjon

 1. 1
  Gjøre det interessant. Dette høres kanskje opplagt, men det er sannsynlig at en del av grunnen du har sceneskrekk er fordi du er bekymret for at alle vil synes du er kjedelig. Vel, kan du bli bekymret for å være kjedelig fordi materialet er kjedelig. Selv om du snakker eller presentere svært tørt materiale, tenke på måter å gjøre det mer tilgjengelig og engasjerende. Du vil være mindre bekymret for å presentere hvis du vet at innholdet vil være engasjerende.
  • Hvis det er hensiktsmessig, gjøre noen plass for latter. Kast i noen vitser som vil lette din spenning og slappe av publikum.
 2. 2
  Vurder ditt publikum. Som du lage og øve på presentasjonen, vurdere behov, kunnskap og forventninger til publikum. Hvis du snakker til et yngre publikum, justere innhold, tale og tale som er nødvendig. Hvis det er en eldre og mer streng publikum, være mer praktisk og logisk. Du vil bli mindre nervøs hvis du vet at du faktisk være i stand til å nå de menneskene som lytter til deg.
 3. 3
  Ikke fortell mennesker du nervøs. Ikke møt opp på scenen og gjøre en liten spøk om å være nervøs. Alle vil anta at du er trygg bare fordi du allerede er der oppe. Annonsere at du er nervøs kan føle deg bedre, men publikum vil miste troen på deg i stedet for å betale oppmerksomhet.
 4. 4
  Record selv. Videotape deg selv som du holder presentasjonen. Hold presentere og taping til du kan se på opptak og tenke: "Wow, det er en flott presentasjon!" Hvis du ikke er fornøyd med hvordan du ser på tape, så vil du ikke være fornøyd med hvordan du ser ut i person. Hold gjør dette til du får det riktig. Når du er oppe på scenen, bare husk hvor stor du så i videoen, og fortell deg selv at du kan gjøre enda bedre.
 5. 5
  Flytte rundt, men ikke nervøs. Du kan blåse ut litt nervøs energi og nå publikum ved å skritte frem og tilbake over scenen. Hvis du beveger deg rundt med energi og gest for vekt, vil du bli overvinne din sceneskrekk bare ved å flytte. Men ikke nervøs ved å bevege hendene sammen, leker med håret ditt, eller fikle med mikrofonen eller tale eller presentasjon notater.
  • Fikle vil bare bygge spenning og vil gjøre publikum se at du er ubehagelig.
 6. 6
  Kjør saktere. De fleste offentlige høyttalere manifestere sin sceneskrekk ved å snakke altfor fort. Du kan snakke fort fordi du er nervøs og ønsker å få tale eller presentasjon over med, men dette vil faktisk gjøre det vanskeligere for deg å artikulere dine ideer eller for å nå målgruppen. De fleste som snakker for fort ikke engang klar over at de gjør det, så husk å ta pause et sekund etter hver ny tanke, og å gi rom for publikum å reagere på viktige uttalelser.
  • Sakker vil også gjøre deg mindre sannsynlig å snuble over din ord eller misspeak.
  • Tid presentasjonen på forhånd. Bli vant til tempoet som du trenger for å fullføre presentasjonen på riktig tidspunkt. Hold en klokke hendig og blikk på det fra tid til annen for å sikre at du er på sporet.
 7. 7
  Spør hvordan du gjorde. Hvis du virkelig ønsker å forbedre din sceneskrekk, bør du spørre publikum hvordan du gjorde ved å be om tilbakemeldinger etterpå, deler ut spørreundersøkelser, eller spør kolleger i publikum til å gi sin ærlige mening. Å vite hva du gjorde det bra vil bygge på tillit, og vite hvordan du kan forbedre vil hjelpe deg å føle deg mer trygg neste gang du kommer på scenen.

Generelle strategier for å overvinne sceneskrekk

 1. 1
  Fake tillit. Selv om hendene føles som dum kitt og ditt hjerte er racing, bare opptre som den kuleste personen i verden. Gå med hodet høyt og et stort smil på ansiktet ditt, og ikke fortelle noen hvor nervøs du er. Opprettholde denne beredskapen når du kommer på scenen, og du vil faktisk begynne å føle seg trygg.
  • Se rett frem i stedet for ned på gulvet.
  • Må ikke henge slapt.
 2. 2
  Lag et ritual. Kom opp med en fail-proof ritual for dagen av resultatene. Dette kan være en tre-mile jogge om morgenen den ytelsen din, den samme "siste måltid" før ytelsen din, eller til og med synge en viss sang i dusjen eller sette på din heldig sokker. Gjøre hva det er du trenger å gjøre å gire selv mot suksess.
  • En heldig sjarm er en stor del av et rituale. Det kan være et smykke som er viktig for deg, eller en dum utstoppede dyr som cheers deg på fra garderoben din.
 3. 3
  Tenke positivt. Fokuser på alle de fantastiske resultatene av presentasjonen eller ytelse i stedet for alt som kan gå galt. Bekjempe hver negativ tanke med fem positive. Hold et kartotekkort med motiverende setninger i lommen, eller gjøre hva du må gjøre for å fokusere på alle de fordelene at resultatene vil gi deg i stedet for honing på alt av frykt og angst som du kan føle.
 4. 4
  Få råd fra en proff utøver. Hvis du har en venn som er en knockout utøver, enten det er fra scenen skuespill eller gi presentasjoner, be om hennes råd. Du kan lære noen nye triks og vil bli trøstet av det faktum at nesten alle får sceneskrekk, uansett hvor trygg han eller hun kan vises på scenen.

Tips

 • Noen ganger er det greit å være litt nervøs. Hvis du er så paranoid at du kommer til å gjøre en feil, så vil du være mer forsiktig. Det er de altfor trygge mennesker som gjør flest feil.
 • Hvis du rotet deg et skritt når man danser, vil ingen noensinne få vite, med mindre du stopper. Fortsett og de vil synes det er en del av dansen. Samme med manuset, publikum ikke vet det, så ikke bekymre deg hvis du går glipp av en linje, og må improvisere, bare holde det gående.
 • Husk: Alle gjør feil. Alle som vil le for en feil du har gjort er bare selvbevisst. Hvis du gjør en feil ut av nervøsitet, hvem bryr seg? Glem det. Dette skal bli gøy huske? Du bør ikke være nervøs fra da av, uansett, fordi det ikke kan få for mye verre! Nesten som omvendt psykologi.
 • Hvis du føler deg nervøs øyekontakt med publikum, stirrer på en vegg eller et lys mens du utfører.
 • Hvis du rotet opp din linje, ikke la publikum vite! Også, ikke la folk rundt deg forteller deg at du messed up! Du vil gjøre stor hvis du bare gå med strømmen!
 • Opptre som om du er en annen person på scenen. Mer selvsikker.
 • Late som du er en å snakke, og at du er der for å gi en forestilling de aldri vil glemme og handle som de ikke betyr noe for en andre og at mens du er på scenen, de har å bekymre deg. En skuespiller bryr seg ikke om hva publikum mener, hvis du tror du gjorde bra, så det er det. Ikke dem. Det hjelper også å tenke "jeg er den som er ansvarlig for resultatene i dette showet her. Ikke publikum som bare ser på." Fortsette med dine linjer, lek, eller showet uten å føle så nervøs! Det fungerer også!
 • Hvis du glemmer et ord, ikke bare stoppe, fortsetter. Prøv å bruke andre ord som ikke var i manuset. Hvis din scene partner gjør en feil, du ikke reagerer på det. Bare ignorere feil, eller om det var for stor til å la passere, improvisere rundt feilen. Evne til å improvisere er merket av en ekte skuespiller.
 • Hvis du er i karakter, husk at publikum kommer til å se din karakter på scenen, ikke du!
 • Husk, frykt og spenning er det samme. Det er bare din holdning til det som avgjør om du er redd for det eller er begeistret av it.It er din tid til å skinne! Ikke glem det.
 • Fortell deg selv: "Hvis jeg er redd for å se dum, jeg vil aldri ha det gøy." Du bare gjør deg nervøs og sjenert, men hvis du sier "Jeg kan gjøre det!" så kan du gjøre det.
 • Slapp av i skuldrene og stå med en god holdning. Tillit er nøkkelen!
 • Ikke tenk på å rote til, bare fortell deg selv at du er den beste, så vil du bli bedre.
 • Husk at publikum ikke spise deg! Så slapp av og ha det gøy. Fungerende er alvorlig, kan du fortsatt ha det gøy.
 • Hvis din første forestilling går greit, vil du sannsynligvis ha mye mindre (hvis noen) sceneskrekk for følgende forestillinger.
 • Hvis du er virkelig bekymret for å gjøre feil bare fortelle deg selv at du bare ser publikum en gang. Det er ikke som de vil håne deg hele livet fordi de ikke vet noe om deg!
 • Ikke tenk på å rote opp, tenke på gode ting, eller bare ikke tenke på det i det hele tatt.
 • Bare tenk at publikum vil at du skal gjøre det bra. De er som dine venner som støtter deg.
 • Ikke frik ut og miste det. Hvis du rotet deg eller gjør en feil, vi er alle mennesker! Ingen er perfekt, og noen ganger det er gøy å bare vinge det, enten du er off-tasten på en sang, eller glemmer du dine linjer, bare slappe av!
 • Tenk deg at alle er i deres undertøy.
 • Hvis du glemmer dine linjer, gjøre bedre eller du kan ta et skript backstage å se på før du går på scenen.
 • Prøv å forestille publikum ser dummere enn deg (hvis du kan) Jeg finner det nyttig. Picturing publikum i et merkelig antrekk kan hjelpe deg å føle deg bra, og hvis du noen gang rotet opp bare husk ingen i publikum vil kjenne og vil se mer dummere enn deg.
 • Noen av våre største artister får sceneskrekk. Tror ikke du er alene. Bare fortsette med det, og snart vil du bli så oppslukt at du vil glemme at du er på scenen.
 • Øv med små grupper og flytte til større grupper.
 • Hvis dine slektninger kommer, husk at du kan se på dem og late som du er fortsatt i stuen.
 • Vanligvis, når du utfører, er det store spotlights, så lyset blinds deg og du kan ikke merke publikum mye. Prøv å fokusere på lysene (uten blindende selv) hvis du er for redd. Men ikke stirre ut i verdensrommet og stirre på dem hele tiden. Plus, hvis det er på en arena, vil de vanligvis dim folkemengden lys så det er en massiv blank flekk der publikum er.
 • Du vil føle deg nervøs når du først starter, men det vil bli lettere når du blir vant til å opptre foran publikum. Og du vil sannsynligvis være i orden fordi vennene dine er der. Et ekstra pluss er at du vil føle deg bedre etter at du har gjort din ytelse. Alle dine arbeid og nerver vil lønne seg.
 • Hvis du er bare nervøs for å utføre generelt hjelper det å fortelle en venn som vil være der hvor du føler deg fordi minst så vil det være noen som er på din side, men selv om du rotet deg bare late som om det ikke skjedde og bære på.
 • Tenk på grunnen til at du audition i første omgang.
 • Tror du er en berømt sanger, og du må synge / snakke foran alle hele tiden, og tenk på hva sangeren ville gjøre, bare shoo den av.

Advarsler

 • Ikke spis for mye før du går på scenen eller du kan føle virkelig kvalm. Det vil også zappe din energi. Lagre måltidet for etter forestillingen.
 • Være så forberedt som du muligens kan. Praksis er nøkkelen, og jo mer du øver jo mer trygg du vil føle. For ikke å nevne kvaliteten på rutine, tale eller ytelsen vil også forbedre.
 • Husk dine signaler! En av de vanligste feilene til uerfarne skuespillere er å kjenne sine linjer, men ikke når de kommer i. Du kan sitte igjen med en svært pinlig stillhet, hvis signaler ikke blir lagret.
 • Med mindre du er utkledde som et tegn, sørg for å ha et antrekk som du føler deg komfortabel og avslappet i. Du ønsker ikke å være selvbevisst på utseendet ditt når du er på scenen. Sørg også for å ha noe som ikke er for avslørende, og er egnet for dine prestasjoner. Du ønsker ikke å bli fanget opp i en garderobe funksjonsfeil mens du utfører! Bære noe som du føler du ser bra ut i, og at du er stolt over å bære. Det vil gjøre deg mer trygg på utseendet ditt.
 • Kontroller at du går på do før du får opp på scenen!