Wkuno

Hvordan å praktisere lesning pianomusikk

Visste du, er du skue leser akkurat dette øyeblikk? Du har lært, siden et barn, for raskt å gjenkjenne mønstre av brev, og kan lese en bok uten å tenke for hardt om det. Det gjør livet enklere, ikke sant? Lære å syne lese pianomusikk er en sammenlignbar disiplin som vil kraftig forbedre dine ferdigheter som et piano eller keyboard-spiller. Som å lære å lese ord, vil det ta tid og praksis, men det er en ferdighet du vil sette hele livet. Vi skal gi deg noen tips om hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan å praktisere lesning pianomusikk. Sitte på piano eller keyboard med musikken din foran deg.
Hvordan å praktisere lesning pianomusikk. Sitte på piano eller keyboard med musikken din foran deg.

Hvordan å praktisere

 1. 1
  Sitte på piano eller keyboard med musikken din foran deg. Sørg for at din holdning er bra, og musikken er plassert slik at det ikke er en belastning å lese den. Ta en titt på noter og rytmer, og prøve å forstå stykket litt før du faktisk spiller noen del av det.
  • I begynnelsen stadier, er det nyttig å øve på rytmen før du legger i melodien. Trykk foten din, eller bruke en metronom, og klapp ut de rytmiske verdier. Opprettholde god sight-lesing disiplin, og stopper ikke hvis du gjør en feil.
  • Du bør være i stand til å internalisere rytmisk lesing relativt raskt. Når du er utenfor de helt grunnleggende stadier, er det bedre å integrere både rytme og melodi samtidig.
 2. 2
  Gjøre oppmerksom på detaljene. Se på toneart, eventuelle endringer av nøkler, og dynamikken i stykket. Hvis du kan, se etter akkorder, og finne ut hva de er.
  • Se etter den vanskeligste delen av stykket, for eksempel, kan sekstende notater (semi quavers), eller et sted med mye accidentals som er vanskelig å fordøye, og bestemme en hastighet som du tror du spiller selv de vanskeligste delene. Det er veldig viktig å ikke stoppe og starte når du gjør en feil: bare fortsette å spille.
  • Se etter mønstre mens du spiller, og prøver alltid å lese minst ett mål foran.
 3. 3
  Spille stykket. Etter å ha lest gjennom trening, er det på tide å gjøre noe støy. Telle opp tempoet høyt, og sørg for at du teller sakte nok til at du realistisk kan spille alle notene.
  • Du kan gå glipp av et par, notater, men det er viktigere at du holder tempoet nøyaktig.
 4. 4
  Fortsette å øve på denne måten så ofte du kan. Føl deg fri til å gå tilbake og bitene du har spilt i mer dybde. Jo mer du øver, jo bedre syn leseferdigheter vil bli.

Musikalske kilder

 1. 1
  Holde den frisk. Den største nøkkelen til vellykket lesning er at du bare lese og spille musikken en gang. Du kan kjøpe en rekke musikk bøker, låne dem fra biblioteket, eller skrive ut pianomusikk fra en nettside. De vil alle jobbe, men kan resultere i en tilfeldig læringsprosess.
  • Tenk på det slik: når du har lært å lese, begynte du med "Se Spot Run Run, Spot, løpe." Du har ikke umiddelbart hoppe til "O glede, O ny vertigo av forskjell, O min platonisk leser-forfatter plaget av en mest platonisk søvnløshet..." For best resultat, fokus på musikk innenfor dine ferdigheter rekkevidde.
 2. 2
  Kjøp en "metode" bok. Det er mange bøker spesielt utviklet for å lære lesning, og tar deg gjennom oppgavene metodisk-hver øvelse bygge på forrige trening, og legge litt noe nytt hver gang. Her er par svært anbefalte titler:
  • Forbedre Sight-Reading! Piano, Level 1 fra Alfred Music Publishing. Det er totalt åtte bind, som tar deg fra nybegynner til avansert.
  • Primer Nivå Sightreading bok fra Hal Leonard Publishing. For mer avanserte lesere, er det to ekstra volum.
 3. 3
  Tog online. Hvis du er kablet og klar, kan elektronisk opplæring være veien å gå. I motsetning til bøker, kan lesning nettsteder generere tilfeldige øvelser av en ikke-spesielt "musikalsk" natur, som tvinger deg til å faktisk lese, ikke bare ane riktig retning av de musikalske fraser.
 4. 4
  Se etter områder som oppdateres ofte. Du vil ha nytt materiale tilgjengelig regelmessig, slik at opplæringsmateriale ikke bli bedervet. Også se etter et nettsted som har uteksaminert øvelser slik at du ikke blir lei en gang et nivå blir for enkelt for deg. Ja, så vanskelig som det kan virke ved første, det er en ferdighet som du kan lære! Her er et par site forslag, selv om det er mange flere bare et Google-søk unna:
  • Synet leseprosjekt tilbyr et bredt spekter av oppgaver, og en søkefunksjon slik at du kan plukke øvelser som passer best til dine behov. I tillegg har de en unik slå teller som skritt gjennom øvelsen, pluss de har nedlastbare MIDI-filer! Det er gratis, men donasjoner er forespurt.
  • Pianomusikk sight-lesing praksis er et annet gratis nettsted som starter du ut å lese en note om gangen, deretter utvikler seg gradvis til flere og flere vanskelige øvelser. Du kan også hoppe fremover ved å tilpasse innstillingene. En ulempe er at det krever at du har et MIDI-keyboard, eller å samhandle med tastaturet på skjermen.

Tips

 • Bruk STARS metode for å hjelpe deg å huske hva du skal se etter før du begynner å spille en ny brikke:
  • S = (nøkkel) Signatur
  • T = Tempo
  • A = fortegn (kryss og b)
  • R = Rhythms
  • S = Stil
 • Ikke døm deg selv eller din evne som du skue lese. Husk at du bare prøver å forbedre dine leseferdigheter. Siden lesning innebærer å spille kontinuerlig (ikke stopper som om du trener for å perfeksjonere stykke), er fokus viktig. Bli sint på deg selv eller sette deg ned til noen grad forstyrrer bare deg fra hovedmålet. og leke med hensikt.
 • En av de vanskeligste delene av lesning musikk er å få rytmen riktig. Det hjelper å telle høyt, "En og to og tre og fire og..." Selvfølgelig tallene som du teller avhenger av stykket.
 • Se etter skarpe gjenstander eller leiligheter, viktige endringer, eller endringer i taktart. Hvis du arbeider med noen store hopp (dvs. oktav hopp), også på vakt mot dem. Doble og triple sjekke noe notat som ikke er i staben.
 • Lær dine intervaller. En musikalsk intervall er avstanden mellom to toner. For eksempel, er intervallet mellom C og D en andre. Intervallet mellom C og E er en tredje, og intervallet mellom C og G er en femte. Det er en enkel giveaway når man ser på stillingen:
  • Når to notater er både på linjer, intervallene er en tredje, femte, syvende, osv. Tell ansatte linjer og mellomrom hvis du ikke er sikker: 2 linjer notater adskilt med ett mellomrom = en tredje, to linjer notater atskilt med to plasser og en linje = en femte, etc.
  • Det samme gjelder når to notater er begge på plass. De er de samme med oddetall-intervaller. Forskjellen er at du teller 2 plass notater atskilt med en linje for en tredje, og 2 plass notater delt på en plass og to linjer for en femte, etc.
  • Når en note er på plass, og den andre på en linje, intervallene er partall. En plass oppmerksom etterfulgt av en linje notat, med ingen linjer eller mellomrom i mellom, er en andre, en plass notat og en linje oppmerksom adskilt av en linje og en plass er en fjerde, osv.
  • Intervaller er noe mer komplisert enn dette, men å bli kjent med lesning, vil disse grunnleggende få deg i gang.
 • En veldig god ferdighet å lære når lesning er utvinne fra feil. Du vil gjøre dem. Ikke la dem fluster deg, bare fortsette å spille. Det er nesten garantert at hvis lytteren ikke er kjent med musikken, og du trenger ikke gi den bort, vil de aldri vite.
 • En annen veldig god (og langt mer fornøyelig) måte å praktisere lesning er å spille duetter med en venn, som begge pianistene vil bli tvunget til å holde i gang, spille kontinuerlig og med riktige notene så langt som mulig.
 • Du kan, hvis du ikke har et piano i nærheten, lese musikk notater uten selv å spille. Se på sine posisjoner og huske hvordan de ser ut. Forplikte den til minne.