Wkuno

Hvordan å spille keyboard

Det er alltid så imponerende å se en piano mester på jobb, med fingrene flyr over tastaturet og deres ansikter iført en titt av total konsentrasjon. Denne artikkelen kan ikke lære deg akrobatikk på ivories, men det vil definitivt gi deg noen ideer for å komme i gang ned den veien.

Trinn

Hvordan å spille keyboard. Bli kjent med ditt instrument.
Hvordan å spille keyboard. Bli kjent med ditt instrument.

Historien

 1. 1
  Bli kjent med ditt instrument. Enten du ønsker å bli konsertpianist eller tastaturet suse i et rockeband, det grunnleggende er det samme.
 2. 2
  Lære terminologien. Instrumentet har mange navn og variasjoner som alle bruker samme grensesnitt. La oss ta en ikke-omfattende titt på historien til tastaturet.
  • Cembalo. Dette var noen av de tidligste keyboards, og gjorde sine lyder ved plukker strengen som en gitarist ville gjøre, var bare plukke festet til en nøkkel. Det spilte ingen rolle om du har spilt hard eller myk. Resultatet er en lyd hadde ingen dynamisk område-det var alltid det samme lydstyrke.
  • Piano. Dette raffinerte prosessen med å lage lyder ved hjelp av et hardt følte hammer i stedet for en hakke. Hammeren ble aktivert av tastaturet, og pianisten fikk kontroll over hele spekteret av dynamikk, fra veldig myk til svært høyt.
  • Electric Piano. Mens et piano høres utrolig rik og vakker, det er virkelig vanskelig å bære rundt på en konsert. Når musikerne begynte å plugge i ryggen på 50-tallet, ønsket de noe minst like bærbar som et trommesett. Den elektriske piano (og orgel) ble født.
  • Synthesizer. Etter 300 år med cembaloer og pianoer, var musikere svært kjent og komfortabel med oppsettet av tastaturet. Når elektronisk lyd synthesizere kom, gjorde det fornuftig å bruke den samme nøkkelen layout, men det var en subtil forskyvning i terminologi. Inntil da, var folk som spilte keyboard vanligvis kalles "pianister" eller "organister." Men for et instrument som har et tastatur som et piano, men kan høres ut som noe fra et symfoniorkester å synge kattunger, ordet "pianisten" bare ikke passer lenger, og keyboardist ble født.
 3. 3
  Nå vet du. Det er på tide å øve.

Forstå tastaturet.

 1. 1
  Se på tastaturet. Enten du spiller en iPad rekreasjon av en vintage synth, et monster digital arbeidsstasjon tastatur, eller en fullverdig konsert flygel, de alle har nøyaktig samme nøkkel layout, og kan avvike kun i antall nøkler.
  [[Im
 2. 2
  Legg merke til at det er to forskjellige typer nøkler: Black nøkler og hvite tangentene. Det kan se forvirrende i begynnelsen, men her er et par ting som vil gjøre det lettere.
  • Det er bare 12 grunnleggende notater. Hvert sett av 12 sedler er det samme som alle andre sett med 12 noter, bare høyere i banen, eller lavere i banen.
  • Hver eneste hvite tangentene er en del av C-dur skala.
  • Hver enkelt svart-nøkkel er kalt en "skarp" (#) eller en "flat" (b).
 3. 3
  Se på tastaturet igjen. Legg merke til mønsteret, fra C på venstre side av bildet. Den har en fane som peker til høyre. Den neste notat, D, har små tappene på hver side, og neste notat, E, har en fane til venstre.
  • Legg merke til mønsteret av to hvite nøkler bracketing to svarte tangentene og en hvit nøkkel i midten.
  • Legg merke til den neste gruppen opp har samme type gruppering, bare med tre svarte tangentene og to hvite nøkler i midten, mellom tonene F og B.
 4. 4
  Finn den neste C opp på tastaturet. Legg merke til at det samme mønster er der. Dette er den samme for hver oktav på tastaturet.
 5. 5
  Finn den C-skapet til midten av tastaturet. Dette er Middle C, eller C3. C-notater over det er C4, C5, C6, osv. C notater under den er kjent som C2, C1, C0.
 6. 6
  Spille en sang. Ja, det stemmer. Det er så lett! Start på C3, tenk deg selv å gå som normalt, og for hvert skritt du forestille deg, spille neste hvite oppover, til du kommer til C4-så stopp. Ok, det er ikke mye av en sang, men alle grunnleggende var der-spiller spesifikke notater i en bestemt rekkefølge for en bestemt tidsperiode. Dette er hva du spilte ser ut på arket musikk:
  • Spille det igjen. Akkurat som før, tenk deg selv å gå, og for hvert trinn, spille neste note opp tastaturet. Denne gangen, se på hver note, leser fra venstre til høyre, før du spiller det på tastaturet. Nå du ikke bare spille en låt, du leser musikk!

Hvordan lære

 1. 1
  Lær tastaturet på din måte. Det er et par grunnleggende måter å lære å spille keyboard eller piano.
  • Lær å lese noter. Du kan lære deg dette uvurderlig ferdighet, kan du ta leksjoner, eller du kan gjøre begge deler. Det er en stor dyktighet til å lære, og det er en ferdighet du kan ta med deg dersom du ønsker å lære å synge, spiller fagott, gitar eller saksofon.
  • Lær av øret. På noen måter er dette lettere. Du må bare lytte til en sang, og deretter finne ut hvilke taster på tastaturet gjør de samme notene. Det er vanskelig i starten, men med litt hørelære blir det lettere. Plus, trenger du ikke å bli plaget med å lære hva alle de små svarte prikker mener.

Lære å lese musikk

 1. 1
  Få litt noter. Gå til din lokale musikkbutikk, og forklare dem at du bare lære å spille keyboard, hvilken type musikk du ønsker å spille, og om de kan anbefale en god bok for nybegynnere. De vil være i stand til å anbefale den rette metoden for din stil av læring.
  • De kan også anbefale en pianolærer. Hvis du ønsker å bli en dyktig spiller, ta deres råd.
  • Når første posisjonering fingrene, være oppmerksom på at noen noter har lite tall å bidra til å guide deg. Disse tallene representerer fingeren plassering for notene på score. Disse tilsvarer: 1 = tommel, 2 = pekefinger, 3 = langfinger, 4 = ringfingeren, og 5 = lillefingeren.

Lære å spille etter gehør

 1. 1
  Tren dine ører. Ingen metode for læring er umiddelbar, og lære av øret er ikke annerledes. Huske lyden av en sang og funn som peker på tastaturet for å trykke er en ferdighet som tar litt praksis å utvikle. Den gode nyheten er at enhver stor improvisasjonsmusiker i verden vet hvordan du gjør det, så det er en ferdighet som aldri vil være bortkastet. Her er hvordan du kan starte.
 2. 2
  Lær kunsten solfege. Det uttales "soul-fezh", og det betyr syn sang. Du vet allerede det grunnleggende, hvis du vet hvordan du skal synge "do re mi". Tonene av den grunnleggende solfege skala er som følger: do, re, mi, fa, sol, la, ti, gjør. I nøkkelen til C (de hvite tangenter), tilsvarer dette C, D, E, F, G, A, B, C.
 3. 3
  Prøv det. På tastaturet, spille C skalaen vi dekket over. For hver note du spiller, synger den neste notat i solfege skala. Ikke bry deg om at sang ikke vil få deg på europeisk Idol. Ideen er å koble lyden med notatene. Men hva med de svarte notater?
  • Her er skalaen, inkludert de svarte notater i kursiv: do-di-re-ri-mi-fa-fi-sol-si-la-li-ti-do. Prøv det på tastaturet nå, og se hvordan det høres ut. Du vil merke at de do-re-mi deler begynner å høres kjent.
 4. 4
  Praksis intervaller. I stedet for å bare synge "gjør re mi", prøve å synge dem i små hopp: "do-mi-re-fa-mi-sol-do." Gjør opp dine egne kombinasjoner, skrive dem ned, og synger dem. Deretter matche dem til tastaturet, og se om du var nær.
 5. 5
  Når dette begynner å føle deg komfortabel, prøv det med en enkel sang. Det kan være en sang du allerede kjenner godt, eller en barnebok sang som er veldig kjent. Bare denne gangen, i stedet for å synge, for eksempel "Mary hadde et lite lam," synger "mi-re-do-re-mi-mi-miiiiiiiii."
  • Når du utvikle evnen til å gjøre dette, kan du lære solfege ordene til en sang, der du måtte være, og så når du kommer tilbake til tastaturet, spille dem av.
  • Jo mer du gjør dette, jo bedre vil du få.

Tastaturet arbeidsstasjon

 1. 1
  Tenk på tastaturet som å ha tre typer "hjerner". Hver av disse hodene er en type minne.
 2. 2
  Den første typen hjernen kalles en lyd hjerne, eller mer kjent som en tone. Dette er høres ut som pianoer, strykere, fløyte, eller nye og uvanlige lyder som du kan lage selv.
 3. 3
  Den andre typen er kjent som "rytme hjernen." Denne delen kan kalles "rytmer" på enkelte tastaturer, eller "stiler" på andre. Tastaturet kan omfatte trommesett, bass gitarer, pianoer og andre kombinasjoner ved hjelp av forhåndsinnstilte mønstre. Det er som et backingband du styrer med venstre hånd, og med høyre hånd, du spiller melodien.
 4. 4
  Den tredje typen hjernen er der alle dine musikalske kreasjoner kan tas opp. For eksempel, hvis du har spilt en venstre hånd bass gitar delen, kan du ta opp det, lagre det, og senere spille akkompagnement med det. Du kan deretter spille noe helt nytt, som et piano eller synthesizer melodi, for å passe sammen med det du har opprinnelig spilt inn.

Gjøre valg

 1. 1
  Bestem mellom tastatur kontra et vanlig piano. Vurdere følgende faktorer.
 2. 2
  Et piano har 88 taster. Det er stort, det er tungt, og det er høyt. Og du kan plugge inn hodetelefoner til piano å øve på 2 i morgen!
 3. 3
  Klassisk musikk høres langt bedre spilles på et piano enn et tastatur. Et digitalt piano kan sammenlignes med et piano, men husk, forårsaker den prosessen som et digitalt piano er samplet fra en ekte piano et lite tap i lydkvalitet.
 4. 4
  Den digitale tastaturet er lettere å spille. Neste gang du er i nærheten av et piano, trykk ned på laveste notatet. Deretter trykker ned på den høyeste notatet. Feel the difference? Det er tungt og fast på den nedre enden, og lys og lett på de høyere enden.
  • Nå prøver det samme på de fleste tastaturer. Med mindre de er laget for å etterligne et piano keyboard, tastene på en synthesizer eller arbeidsstasjon alle føler det samme. "Handling", som det heter, er veldig lett og rask, og mye lettere på hendene til å spille for lange timer.
  • Mange spiller keyboard, trenger ikke hele spekteret av pianoet. Notene du spiller kan flyttes opp og ned i tastaturet elektronisk. For eksempel kan det oppmerksom på at er for tiden på midten C-C3, blir C4, eller C1, eller noen annen oktav ved å trykke på en knapp.
 5. 5
  Den digitale tastaturet er en svært allsidig instrument. Det er også mer praktisk hvis du spiller i et band. Rytmegitarist sent for band praksis? Tastaturet spiller kan kalle opp en gitar lyd patch eller ta rytme gitarist rolle i bandet ved å spille akkorder i bakgrunnen med et piano patch.
 6. 6
  I siste instans kan selv om keyboards aldri gjøre verden av klassisk musikk, i verden av populær musikk (jazz, rock, reggae, pop, punk, etc.) De kommer inn i bred bruk.

Klar for mer?

 1. 1
  Når du har lært det grunnleggende, kan du prøve å ta det opp et hakk. Spille i et band!
 2. 2
  Få et par venner som kan spille trommer, gitar og bass. Lær å spille en sang dere alle elsker.
 3. 3
  Arbeid gjennom sangen før det høres slik du liker det.
  • Når du er ferdig, kan du lære en annen sang. Ikke stopp før Kanye er din åpningsnummeret!.

Tips

 • Ikke bli frustrert. Holder på å prøve, og du vil lykkes.
 • Ikke vær redd for feil. Selv den beste flub nå og da. Husk denne regelen: Hvis du ikke gjør feil, er du ikke prøver hardt nok.
 • Øve, øve, øve.
 • Tro på deg selv.
 • Akseptere konstruktiv kritikk som allernådigst som du godtar ros.
 • Spille piano er den samme grunnleggende prinsipp som spiller keyboard.
 • hvis du gjør en feil bare fortsette å prøve
 • Lytte og lære fra folk som vet.
 • Du kan lære å spille keyboard på egen hånd med metoden bøker, men tar lærdom er ofte av mer bruk-du får fordelen av noen som kan gi deg beskjed når du gjør det riktig, og hjelpe deg når du ikke kan komme forbi en snublestein.

Advarsler

 • Ikke forvent å lære over natten. Selv Mozart og Beethoven ikke lærer ting fort, så praksis.

Ting du trenger

 • Keyboard
 • Noter (Ikke nødvendig for å lære å spille.)
 • En god lærer
 • Entusiasme
 • Tålmodighet og god praksis