Wkuno

Hvordan komme i gang å spille hard rock og metal gitar

Denne artikkelen er ment å vise nybegynnere hvordan du skal gå fra å ha ingen anelse om hva jeg skal gjøre med den elektriske gitaren, til å være i stand til å spille noen av de mest vanlige og grunnleggende elementer av hard rock og heavy metal. Det er presentert i en munter tone, med mer vekt på å lære å lage morsomme lyder enn streng teori, som bør komme etter at studenten blir avhengige av å spille gitar.

Dette er et lynkurs i hard rock gitar. Det er ikke ment å gjøre deg til en godt avrundet musiker, og det sannsynligvis ikke vil gjøre deg til en musiker i det hele tatt. Hva det vil gjøre, hvis du jobber på det, er å lære deg å lage noen av lydene som definerer tung gitar. Eller, alternativt, kan det bare gjøre deg bestemme at gitaren er ikke for deg - fordi hvis du ikke kan mestre slike ting, kanskje du ikke ønsker å bry.

Trinn

Hvordan komme i gang å spille hard rock og metal gitar. Lær å forstå tabulatur, ofte forkortet til "tab" eller "tabs".
Hvordan komme i gang å spille hard rock og metal gitar. Lær å forstå tabulatur, ofte forkortet til "tab" eller "tabs".
 1. 1
  Velg en gitar. Jo bedre gitar, desto bedre lyd. Og det betyr at det vil bli enklere og mer moro å lære på. Når det er sagt, det er slett ikke nødvendig å gå ut og bruke tonnevis med penger på en fin øks. Ikke bruke mindre enn 150€. Det er mye dårlig gjort nybegynner modeller der ute som bare kunne ende opp med å forlate deg frustrert.
  • For Rock, er en oppføring nivå Epiphone (by Gibson) eller Squier (by Fender) modell gitar en god idé å starte med. Hvis budsjettet kan håndtere det, Fender og Gibson har kjente navn på headstock. De gjør instrumenter slik de gjorde dem i 50s, 60s og 70s.
  • For metall, noen gode merkevarer er BC Rich, DBZ, Dean, ESP, Jackson, og Ibanez. Hvis du er old school, kan Gibson og Fender kloner også brukes på metall.
  • Nå kan du spørre: hva er forskjellen mellom en stein gitar og en metal gitar? Den viktigste forskjellen er i pickups. Heavy metal gitarer pleier å ha "aktive pickups", mens stein gitarer har som regel "passive pickups". Gå videre og se opp for forskjellen.
  • Husk, bare fordi en gitar har passive pickups betyr ikke at du ikke kan spille metall med det. Vice-versa, bare fordi en gitar har aktive pickups betyr ikke at du ikke kan spille rock med det.
 2. 2
  Kjøp en forsterker. Få noe (ikke mer enn ca 30 watt, ikke mindre enn 10) til å øve med, og bruker ikke mer enn 100 dollar på det. Det bør være en "kombinasjonsboks amp". Du trenger ikke å betale mye akt på dette begrepet, men hvis du er nysgjerrig, slå det opp andre steder. Uansett, du kan flytte til dyrere modeller senere når du er mer erfaren. Line 6, Crate, Epiphone, Fender, alle gjør anstendig entry level forsterkere. Fender, Vox og Marshall gjør høyere-end rørforsterkere, blant andre selskaper også. Les videre for å finne ut hva forskjellen mellom rør og solid state forsterkere er.
  • Det finnes to typer forsterkere: Solid-state og Tube. Solid-state forsterkere er mye, mye billigere, og er anbefalt for en nybegynner. Men noen metalcore og metalcore gitarister foretrekker solid-state forsterkere fordi de kan høres veldig tøffe (gjelder ikke alltid til billige entry-level forsterkere).
  • Rørforsterkere (også kjent som "ventil" forsterkere, spesielt i England) er ALLTID brukt av profesjonelle musikere, og en stor andel av heavy metal spillere bruke tube også. Dessverre for nybegynnere, de er mye dyrere enn solid-state forsterkere. Tube-drevet forsterkere er allment ansett for å høres svært overlegen til solid-state forsterkere. De er definitivt ikke anbefalt for en nybegynner, som de krever vedlikehold og omsorg må tas når du bruker dem, de er ganske skjøre og kan være kostbart å reparere.
   • Spesiell note: Noen forsterkere bruker en kombinasjon av Tube og Solid-State teknologi. De er ofte et godt valg for amatører gitarist som har gått utover nybegynner nivå. De høres langt bedre enn entry-level Solid-State forsterkere og er mye billigere enn fullt rørforsterkere.
   • En annen spesiell merknad: "tube" refererer ikke til formen på amp.
 3. 3
  Kjøp noen plukker. Få masse av disse. Du kommer til å miste dem, jeg lover. Ingen gitarist kan unngå det, så har backup. Få noen med en tynn til middels tykkelse og noen som er tyngre. Du vil sannsynligvis finne deg som en mer enn den andre. Når du har funnet en preferanse, kjøpe først og fremst at type plukker. Jim Dunlop stiller store plukker av alle tykkelse.
 4. 4
  Kjøp strenger. Gitarer er ingenting uten gode strenger. Investering i disse vil produsere imponerende lyd.
  • D'Addario og Ernie Ball strenger er de mest brukte strenger for både rock og heavy metal. Det er hovedsakelig et spørsmål om personlig preferanse.
  • Husk strengen måleren når du kjøper strenger. String måleren viser til hvor tykke strenger er. Når folk refererer til streng målere, de vanligvis bruker måleren av høy E strengen (den første strengen). For eksempel, hvis du kjøper strenger som er 0,009 gauge, som betyr at den første strengen måleren er 0,009 inches tykke. Se http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_Strings # Electric_Guitar for en nøyaktig liste over string målere.
  • Jo tykkere strengen gauge, jo mer bassy og kraftige-klingende strengene vil bli, men det vil være vanskeligere å gjøre strengebending. En streng bend er når du bøyer strengen slik at du kan endre tonehøyden. Jo tynnere strengen gauge, jo lettere vil det være å gjøre strengebending, men strengene høres mer trebly. Kontroller at du prøver mange forskjellige typer, slik at du kan finne ut hva som passer deg best.
 5. 5
  Lær å forstå tabulatur, ofte forkortet til "tab" eller "tabs". Tabulatur er et system som bruker tall for å representere posisjoner på gripebrettet. Husk at første strengen som er nærmest til føttene når du spiller, og den sjette strengen er nærmest hodet.
  • De lange linjene representerer strengene:
   • E (første) ---------------------------------------------
   • B (andre) ---------------------------------------------
   • G (3.) ---------------------------------------------
   • D (4.) ---------------------------------------------
   • A (5.) ---------------------------------------------
   • E (6.) ---------------------------------------------
 6. 6
  Lær av eksempler. Her er en tablature ansatte som forteller deg å spille et notat på tredje gnage på sjette streng, deretter et notat på den 6. slite på samme strengen, og deretter gnage et notat på tredje i femte streng, og til slutt to notater sammen - andre slite fjerde streng og den femte strengen åpen (ikke slitasje noe notat). Når meldinger vises direkte over eller under andre merknader, er alle av dem spilte sammen som en akkord.
  • E (første) ---------------------------------------------
  • B (andre) ---------------------------------------------
  • G (3.) ---------------------------------------------
  • D (4.) ------- 2 -------------------------------------
  • A (5.) ----- 3-0 -------------------------------------
  • E (6.) -3 til 6 -----------------------------------------
 7. 7
  Finjustere øks. Hvis du ikke vet hvordan du skal stemme gitaren, kjøpe en tuner. Alle bruker dem likevel, fordi tuning av øret er umulig for en nybegynner. Hvis du ikke kan få en tuner, bruk en pitch pipe eller noe referansepunkt til: # # Tune den femte strengen til A.
  1. Deretter matche lyden av femte gnage på den 6. strengen til den åpne A.
  2. Matche D strengen til femte fret av den femte strengen.
  3. Match G-strengen til femte gnage av 4. strengen.
  4. Matche B strengen til fjerde fret av den tredje strengen.
  5. Matche den høye E strengen til femte fret av den andre strengen.
 8. 8
  Lær om nøkkelen. Key, er et stort mysterium for mange nybegynnere. Det kommer til å forbli en også - fordi vi ikke kommer inn i sumpen i musikkteori her. Neste er denne kjekk liten diagram som vil fortelle deg hva slite (stilling) du kan spille pentatonic skala på over enhver akkord og bo i nøkkelen. Hvis dette forvirrer deg, husk at skalaen starter på sjette streng, og den første notat i mønsteret er roten. Selv om du hopper over det 6. streng og begynne å spille på fjerde, uansett slite i gang på er din posisjon. Hvis du startet et sted på femte gnage, du spiller i nøkkelen til A osv. Fortsatt forvirret? Ta en titt på dette:

Rhythm akkord eller nøkkel med "safe frets" (stillinger) til solo på

 • A - åpen, 5, 12
 • B flat - 1, 6, 13
 • B - 2, 7, 14
 • C - 3, 8, 15
 • Ciss - 4, 9, 16
 • D - 5, 10
 • E flat - 6, 11
 • E - åpen, 7, 12
 • F - 1, 8, 13
 • Fiss - 2, 9, 14
 • G - 3, 10, 15
 • G sharp - 4, 11, 16

Denne tabellen er basert på noe kjempestor og stygg kalt "Circle of Fifths", som du kan føle deg fri til å ignorere til du blir mer avansert. Lære om det nå vil bare føre til hodepine og (i delstaten California) tannråte. Det finnes også tonnevis av andre skalaer du kan spille og andre posisjoner du kan bruke i hver tast, men dette er en grunnleggende lynkurs, og det er ingen vits i å gjøre du ønsker å kaste gitaren ut av vinduet før du lære å spille det. Den slags informasjon er tilgjengelig andre steder. Med denne skalaen (den pentatonic), spilte i stillingene indikert av figuren ovenfor over rytme akkorder, kan du være å rive den opp i ikke så mye tid. Minst 75% av hard rock soloer er basert rundt dette konseptet hvertfall, inkludert mange av de mega-klassikere.

Tips

 • Hvis du er en ganske erfaren gitarist, men har problemer med heavy metal, ikke bekymre deg. Hold på det, og du vil få det. Selv om det kanskje ikke synes det er metal gitar en av de vanskeligste typer å få gode på. Også vurdere å lære å spille klassisk gitar. Selv om det høres veldig forskjellig fra heavy metal, kan mye av teknikken som brukes for klassisk gitar hjelpe deg å bli en bedre metall-spiller.
 • Sørg for å holde god teknikk. Du ønsker ikke å utvikle dårlige vaner, spesielt som en nybegynner. Vaner utviklet nå vil være svært vanskelig å bryte senere.
 • Noen ganger kan du prøve å varme opp på en bass gitar, styrker det fingrene og gjør spille på gitar enklere. Dette er ikke nødvendig likevel, og de fleste gitarister ikke bry deg med dette.
 • For å forstå musikkteori, hjelper å lære piano.