Wkuno

Hvordan organisere bøker

Det er vanskelig å få noe gjort hvis du ikke finner sakene dine og i motsetning til det mange tror, ​​trenger du ikke å være en bibliotekar for å holde bøkene dine organisert. Her er en måte å gjøre bøkene enklere å finne og unngå å ha dem falle hyllevare.

Trinn

Hvordan organisere bøker. Trekk bøker, papirer, osv..
Hvordan organisere bøker. Trekk bøker, papirer, osv..
 1. 1
  Trekk bøker, papirer, osv.., Hyllevare. Fordel elementene i to hauger: de du vil beholde og de du ønsker å gi bort.
 2. 2
  Ta ut noen ekstra papirer som bokmerker som kan være i boken. unødvendige papirer.
 3. 3
  Lag en haug av bøker som må fikses. Senere kan du avgjøre om det er verdt innsatsen å fikse bok eller hvis du heller bare erstatte den med en bedre kopi.
 4. 4
  Hvis du har noen bøker som du tror kan være av verdi, prøv å se dem opp på bookscouter eller for å se om noen er villig til å kjøpe dem.
 5. 5
  Box opp uønskede bøker. Ring din lokale brukte bokhandlere og finne ut om de kjøper bøker. De fleste vil også akseptere bok donasjoner, og du kan få en kvittering for et skattekort, men ikke donere kastede eller stinkende bøker, som bruktbutikk vil da måtte kaste bort! Du kan også gi bort bøkene dine anonymt på din arbeidsplass eller skole. Book krysset er et fellesskap av mennesker som liker å gi bort bøkene sine. Paperbacks kan ofte bli resirkulert (sjekk med din lokale søppel selskap), men limet i hardcover gjør dem unrecyclable, så gjør det rette og kaste kastet bøkene bort deg selv.
 6. 6
  Tørk av hyllene grundig med en all-purpose rengjøring spray eller møbelpolish. Du kan ikke få en ny sjanse til å gjøre dette i lang tid.
 7. 7
  Bestem deg for hvordan du skal organisere samlingen. Det er mange måter du kan velge å ordne bøker: etter størrelse, farge, etter antall sider, etter emne, dine favoritt titler, etter utgiver, etter publiseringsdato etter mottatt dato du boken, etter din favoritt sjanger og deretter etter forfatter, etter forfatter (fiksjon) eller Dewey system / Library of Congress Classification system (non-fiction) eller ved å lese nivå eller lexile.
 8. 8
  Lage etiketter for boken din ved hjelp av en håndholdt merkemaskin for å legge til bokstaver eller dewey desimaltall til spines av bøker.
 9. 9
  Sette bøkene tilbake i bokhyllen i hvilken rekkefølge du besluttet tidligere, og nyt din ren, organisert bokhylle!

Tips

 • Juster disse retningslinjene for å gjenspeile din egen personlighet og quirks av samlingen din. Det er din, så organisere det på en måte du liker og kan bruke komfortabelt. Du er ikke fast med det i alle fall, og du kan omorganisere din samling så ofte du vil.
 • Sette større bøker, som lærebøker, kokebøker, og bildebøker på en lavere hylle for å holde dem fra å velte på noens hode.
 • Hvis du er en nåværende student, kan organisere samlingen søle ned organisere skolebøker, så det kan være lurt å sørge for at ordbok, synonymordbok og andre oppslagsverk er rett ved datamaskinen når du arbeider på rapporter.
 • Hvis du ønsker en mer formell katalog system, LibraryThing kan brukes til å organisere bøkene dine på nettet mens du holder styr på folk som leser de samme tingene du er. Noen brukere liker å organisere etter tags; LibraryThing gir også Dewey Desimaltall, Library of Congress Subject Overskrifter og så videre.
 • Hvis du organiserer bøkene dine etter type, starte med generell bok type og deretter dele den inn i undergrupper. For eksempel kan kokebøker bli organisert etter kjøkkentype: italiensk, fransk, thai, meksikansk, etc. Fiction være organisert strengt etter forfatter, eller du kan sortere inn sjanger, som sci-fi, romantikk, mysterier, eller historisk fiksjon. Delemner kan være så spesifikk som vegetarianer meksikanske matlaging eller britiske romaner. Barnebøker kan organiseres etter alder nivå.
 • Dewey og Library of Congress tall finnes vanligvis på forsiden av bøkene med publikasjonen informasjon. Hvis en bok ikke liste opp Dewey desimaltall, gå til nettsiden for et stort offentlig bibliotek som bruker Dewey desimal system (for eksempel New York Public Library) og søk etter bok av forfatter eller tittel. Hvis det mislykkes, bruk en gjenstand søk for å finne lignende bøker og bruke deres antall.
 • For hjem biblioteker, er alphabetizing sannsynligvis det beste alternativet.
 • Vurder å bruke dataprogram for å organisere og spore din boksamling. For Mac, sjekk ut Delicious Library på. Med Windows, ta en titt på MediaMan http://www.imediaman.com. Det er også Freeware bok management software som http://www.spacejock.com/BookDB_Version.html, og selv hele biblioteket Automation pakker. Søke på Google med søkefrasen "Free Library Automation Software."
 • Et nyttig verktøy kan være freeware program AZZ Cardfile. En av de gratis nedlastinger for dette programmet er Dewey desimal System. Ta en titt på programmet og nedlastinger: http://www.azzcardfile.com.
 • Du får tilgang til mye informasjon om bøker, inkludert biblioteker holder dem fra Worldcat. http://www.worldcat.org
 • Hvis du tror at du ikke kommer til å lese noen bøker, og du ikke vil at de skal gi bort kan du bare bare å sette dem i en boks på et sikkert sted.

Advarsler

 • Dette vil ikke være en rask enkelt prosjekt. Du bør i det minste gi deg selv tre timer i to dager, avhengig av hvor mange bøker du har.
 • Ikke sette noen klistremerker eller etiketter på collectible bøker, som boken kan bli skadet når den neste eieren prøver å ta den av.

Ting du trenger

 • Bøker
 • Bokhyller
 • Bokser (spør i lokale bokhandlere)
 • En etikett-maker, eller blanke etiketter og en fin spiss permanent markør
 • Møbler spray (for eksempel Pledge)
 • Papirhåndklær
 • Bibliotek programvare (valgfritt)