Wkuno

Hvordan copyright en sang

Under internasjonal lov (Bernkonvensjonen), er opphavsrettslig automatisk rett til skaperen av arbeidet. Dette betyr at opphavsretten foreligger så snart du har en konkret versjon av musikken, for eksempel noter og / eller CD-er.

Selv Copyright gis så snart arbeidet er opprettet, vil du fortsatt trenger å bevise eierskap av opphavsretten til å søke erstatning / påbud mot eventuelle lovbrudd.

For dette formålet, er det mulig i USA for å registrere ditt arbeid hos US Copyright Office. Gjør du det gjør det lettere å bevise dine rettigheter i sangen og dermed få pålegg mot brudd på lovgivningen og bli kompensert hvis deres rettigheter krenket. Hvis du er i Europa, eller om musikken vil bli sendt eller brukes i Europa, availing deg av registreringsprosessen er en god idé.

I land hvor slik registrering ikke er tilgjengelig (Australia, New Zealand), er det fortsatt måter å lage bevis på opphavsrett.

Trinn

Hvordan copyright en sang. Lag en kopi av musikken din.
Hvordan copyright en sang. Lag en kopi av musikken din.

US registreringsprosessen

 1. 1
  Lag en kopi av musikken din. Du kan lage en CD, USB-stasjon, mini-disc, kassett,, LP, ta det opp på video, eller skrive ut notene.
 2. 2
  Registrer deg på nett. Denne prosessen er mye raskere og vil ta ca 4,5 måneder, sammenlignet med opptil 15 måneder for mailing prosessen.
  • Gå til den amerikanske regjeringens opphavsrett hjemmeside. Klikk på det elektroniske Copyright Office, hvor du kan gjøre en online opphavsrett innlevering.
  • Registrer en gratis konto. Klikk på "ny bruker" for å åpne kontoen. Du må oppgi navn, adresse, land (om ikke fra Europa), telefon detaljer, og foretrukket kontakt metoden.
  • Når du har en konto åpnet, kan du bruke dette hver gang du ønsker å lage en søknad. Kontoen kan du overvåke dine programmer og for å finne ulike typer informasjon om opphavsrett. Det er også en tutorial på å gjøre et krav gitt.
  • Fullfør din online opphavsrett søknaden. Klikk på "Registrer en ny Claim" under "Copyright tjenester" i venstre spalte på kontoen din. Vær forberedt på å svare på spørsmål om deg selv, det arbeidet du søker opphavsrett og hvor du vil at opphavsretten sertifisering for å bli sendt.
  • Betale 30€ gebyr enten via kredittkort eller debetkort, elektronisk sjekk, eller en opphavsrett kontor innskuddskonto.
  • Last opp en kopi av arbeidet ditt. Mange typer filer aksepteres, men sjekk Copyright Office komplette listen for å sikre at du ikke sender inn en inkompatibel fil. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette, kan du sende en papirkopi (ikke byttes), og det må sendes i en boks, (bør og CDer i juvelen tilfeller) ikke en konvolutt. Du kan lage en leveringsadresse slip fra området.
 3. 3
  Registrer etter post. Sørg for å få riktig form, som kan lastes ned fra nettsiden eller levert i posten ved å kontakte Copyright Office og ber om skjemaene skal sendes til deg. Skjema for et lydopptak opphavsrett er Form SR. Skjema for utøvende kunst, for eksempel det som folk lytter til på radio, fra CDer til levende musikk, er Form PA eller Short Form PA. Men erstatter Form CO disse skjemaene, sammen med andre former, slik at du kan velge å bare bruke Form CO Siden avgiftene for skjemaer PA og SR er i dag 50€ og avgiften for skjema CO er 35€ du kanskje vurdere nøye som dekker dine behov mest. Besøk for mer informasjon.
  • Hvis du ønsker skjemaene til deg, kan om opphavsrett skjemaer bli etterspurt ved (202) 707-3000 eller forespurt via mail på US Library of Congress, Copyright Office, Independence Avenue, SE, Washington, 20559 DC.
  • Fyll ut skjemaet. Les instruksjonene nøye og fylle det ut nøyaktig hvordan det er forklart. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med Copyright Office. Plasser formene inn i en konvolutt og omfatter en 40€ betaling, så vel som en ikke byttes kopi av musikken. Send det utfylte skjemaet til:
   • Library of Congress
   • Copyright Office
   • Independence Avenue, SE
   • Washington, DC 20559-6000
 4. 4
  Vent til firmaattest. Ha tålmodighet fordi denne delen av registreringsprosessen kan ta en stund. Det kan ta opptil 15 måneder hvis du har arkivert i posten, i henhold til Copyright Office OSS, og gjennomsnitt rundt 8 måneder øyeblikket. Den gode nyheten er at opphavsretten gjelder fra den dag eders materialer mottas av Copyright Office. Du vil motta en firmaattest når det kommer fram.

Australia og New Zealand opphavsrett til sanger

 1. 1
  Skriv og / eller spille inn sangen. Copyright er umiddelbar på å lage sangen. Det er ingen påmelding myndighet i Australia. Du kan ønske å benytte deg av den amerikanske prosessen, særlig hvis musikken blir spilt i det amerikanske markedet (svært sannsynlig gitt eksistensen av).
  • Ikke bruk den fattige manns opphavsrett prosessen som beskrevet nedenfor. Den etablerer bare en mulig dato, ikke en copyright virkelighet.
  • Du kan bruke © symbol, men du trenger ikke å fordi opphavsretten eksisterer selv uten det. Det er fortsatt en god idé å bruke symbolet og / eller for å legge til en merknad om opphavsrett til materialet for å fungere som en advarsel om at du anser det å være opphavsrett.
  • I Australia, er APRA ikke organisasjonen som gir deg beskyttelse av opphavsrett, det er den organisasjonen som omhandler de kommersielle royalties for dine sanger, ikke kilden av opphavsrett.
  • I New Zealand, håndterer NZ Intellectual Property Office forhold knyttet til opphavsrett
  • Opphavsrett beskytter din sang om det har blitt publisert.
  • Vanligvis din egen uttalelse om opphavsrett i sangen er tilstrekkelig, men hvis det er en tvist, da retten vil sannsynligvis trenger å bli involvert.

Generelle regler

 1. 1
  Unngå dårlig manns opphavsrett. Det er en langvarig myte i musikkbransjen som den gammeldagse fix med å samle inn en sang, plassere den i en konvolutt og sende det til seg selv garantert opphavsrett. Innlegget dato på frimerket skulle tjene som bevis på datoen for opprinnelsen til sangen, forutsatt at konvolutten forble forseglet. Men denne metoden ikke stå opp i ulike rettssaker og har siden blitt diskreditert. Dessuten, gitt at opphavsretten finnes på skaperverket, og at en konvolutt segl kan nøye forseglingen og forsegles, ikke denne metoden synes heller ikke ufeilbarlige.
 2. 2
  Vær oppmerksom på Bernkonvensjonen. Hvis landet er medlem av Bernkonvensjonen, kommer opphavsretten i en sang inn i tilværelsen når du oppretter den. Den gjør det blir mer komplisert når det er flere aktører som har bidratt til sangen, men det er regler som regulerer disse "lag". Det er best å søke juridisk rådgivning i den situasjonen.

Tips

 • Husk at opphavsrett opprettet og tilhører skaperen av et originalt stykke så snart den er festet i en konkret form.
 • Vær oppmerksom på at din søknad vil være tilgjengelig for andre, med mye av det tilgjengelig på nettet.
 • Send ditt arbeid til Copyright Office ved sertifisert post og be om en kvittering. Dette koster ca 5€ 0,00. Når du mottar kvittering, vil du vite at de har det, og prosessen er i gang.
 • Et første sikkerheten skritt for å skape bevis for eierskap (enten det er i USA, Australia, New Zealand og EU-landene) er å sende en kopi av musikken din for deg selv i en sertifisert brev. Dette vil bidra til å vise at du opprettet det første.
 • Lurer du på om dine rettigheter, er tilgjengelig bare i hjemlandet eller i det landet der du opprettet den jobben? Den gode nyheten er at Bern-konvensjonen inneholder en gjensidig klausul. Det betyr at du har fått en opphavsrett i arbeidet henhold til lovgivningen i landet der du opprettet arbeid (forutsatt at landet har ratifisert Bern-konvensjonen), men hvis kopier av musikken din tilfeldigvis ende opp i noe annet land en del av konvensjonen, vil du holde dine rettigheter i musikken din. Dine rettigheter vil imidlertid være underlagt lovene i det landet hvor overtredelsen oppstått.

Advarsler

 • Sørg for at musikken din er helt original. Rap treffer "Ice Ice Baby" av Vanilla Ice kopiert bassen fra Queen og David Bowie sang "Under Pressure" og Vanilla Ice ble saksøkt.
 • Den amerikanske råd forutsetter at du er en amerikansk statsborger. I 1989 ble den amerikanske part i Bernkonvensjonen, som betyr at hvis du er fra utenfor USA, er du ikke pålagt å registrere seg hos US Copyright Office før du kan gjøre et krav i en amerikansk domstol. Imidlertid kan det være lurt å søke juridisk råd om availing selv av den amerikanske registreringsprosessen dersom du ønsker å ha musikken luftet, hørt, utført, eller brukes i det amerikanske markedet.

Ting du trenger

 • Noen konkrete versjon av musikken (dvs. innspillinger, noter etc.)
 • 40€ papir, 30€ online
 • Internett-tilgang (enkleste, raskeste metoden)
 • PA, SR, eller CO Forms