Wkuno

Hvordan å rengjøre og vedlikeholde en klarinett


Når du er ferdig med å spille klarinett, og du er klar til å lagre den i tilfelle, bør klarinett være skikkelig rengjort. Dette fjerner spytt som kommer inn i instrumentet fra når den ble brukt. Den holder også den skinnende og ren. Dette er en delikat instrument, og hvis du vil at det skal høres bra ut, har det å bli holdt i god stand. Vær forsiktig når du setter den tilbake i saken.

Trinn

Hvordan å rengjøre og vedlikeholde en klarinett. Fjern siv etter å ha spilt og lagre den i et rør holder til tørk.
Hvordan å rengjøre og vedlikeholde en klarinett. Fjern siv etter å ha spilt og lagre den i et rør holder til tørk.
 1. 1
  Fjern siv etter å ha spilt og lagre den i et rør holder til tørk. Sett resten av klarinetten på et trygt sted som ikke er for varmt eller for kaldt. Ikke la den stå på høykant, med mindre du har en klarinett stativ (det holder din klarinett oppreist, og kan vanligvis foldes sammen og legges i klokken), siden det kan falle over.
 2. 2
  Bruk polering klut til å tørke fingeravtrykk av ligaturen og klaviatur. Deretter forsiktig plassere kluten tilbake i ditt tilfelle. Ikke bruk noen form for metall polsk (med mindre klarinett er alt metall, dvs.: sølv) eller andre stoffer på instrumentet, med unntak av nøkkelen olje og kork fett. Key olje gjør nøklene bevege seg lettere, og kork fett gjør monteringen gå glattere og holder korken tørker ut.
 3. 3
  Bruk pinnen (laget av silke, ingenting annet, kan andre materialer skade innsiden) og slippe kluten vekt og hyssing gjennom klarinett fra bell til munnstykket og trekk den gjennom. Du må kanskje gjøre dette flere ganger. Ta bitene fra hverandre og tørke tenons (disse er de stedene der leddene i horn passer sammen.) Deretter la pinnen tørr før du setter den i saken, ellers vil nøklene bli misfarget.
 4. 4
  Få ut noen kork fett. Smør korker ved å gni kork fett på dem med fingrene. Kork fett kommer i mange forskjellige former, men de mest vanlige ser ut som leppepomade. Imidlertid er lip balm ikke en passende erstatning for kork fett, og kork fett kan være giftig ved svelging, så ikke forveksle de to. Du trenger ikke å gjøre dette HVER gang du tar klarinett hverandre, eller veldig ofte, så altfor mye kork fett vil svekke korker og gjøre dem tilbøyelige til å bryte fra hverandre. Bare undersøke korker regelmessig og bruke kork fett etter behov avhengig av tørr eller slitasje i korken. Du må kanskje smør dem oftere i de tørre vintermånedene. Hvis instrumentet er vanskelig å sette sammen eller ta fra hverandre sette kork fett på korker.
 5. 5
  Ta ut din pusseklut og polere nøklene for å fjerne fingeravtrykk og smuss. Da kan du, om nødvendig, ta ut støvtørking pinne. Støvtørking pinner er lang, vridd, tynn, wire, med en liten, kost-lignende ting i den ene enden, og en liten ting som ser ut som en tann renere i den andre enden. Forsiktig rense mellom og under tastene med munnstykket-børste enden, og børste støv av med kost slutten. Følg nøye med på tonen hull som fingrene dekker som de ofte samle gunk og skitt fra fingrene. Du ønsker kanskje å polere instrumentet igjen etter å gjøre dette. Dette vil også være et godt tidspunkt å olje nøklene, om nødvendig.
 6. 6
  Du bør også sørge for å pensle innsiden av klarinetter ledd, med eller uten kork, for å bli kvitt overflødig spytt der.
 7. 7
  Periodisk bruke en q-tip og tørk den rundt innsiden og utsiden av munnstykket for å fjerne gunk som vil samle inn.
 8. 8
  Plasser munnstykket cap over munnstykket og oppbevar klarinett i etuiet. Sette saken på et trygt sted. Også, om nødvendig, tar bare munnstykket selv, og kjøre det under varmt, rennende vann og deretter tørke grundig.

Tips

 • Kjøp en klarinett stand. De er virkelig flott når du har til å forlate klarinett alene, siden du ikke vil ha noen frykt for at den velter over og bryte. Du trenger ikke å holde det hvis du ønsker å polere det, bare stå opp og få til å fungere! Noen klarinettens står brette opp og kan lagres i klokken, som er enda bedre.
 • Bruk den spisse enden av en vev for å absorbere fuktighet i munnstykket, men ikke fra vinduet under siv. Du kan også gjøre dette med et munnstykke børste, som ser ut som en gigantisk tann renere (Hvis du noen gang har hatt tannregulering, du vet hva det er). Munnstykket børster er også ikke anbefales som de sakte endre de indre dimensjonene av munnstykket.
 • Du trenger ikke alltid å smøre korker. Hvis du gjør det, vil de råtne og du blir nødt til å erstatte dem.
 • Regelmessig polering, vil swabbing, støvtørking, og oljing vil gjøre instrumentet varer lenger, men obsessive polering og støvtørking slites ned finish på klaviatur din.
 • En alternativ metode for å swabbing ville være å kjøpe pad sparere, som ser ut som store piperensere. Du bare setter dem og sette instrumentet i saken. De suge opp fuktighet innenfra, slik at du ikke bruker tid swabbing. Pad sparere også vare i lang tid, hvis håndteres forsiktig. Du kan få dem for de øvre og nedre deler, og noen butikker tilbyr også små for munnstykket. Hvis klarinett er veldig våt, kan det være lurt å bomullspinne, og sett deretter pad sparere. Imidlertid er puten sparere vattpinner ikke anbefales for tre clarinets fordi selv om de tilsynelatende trekke fuktighet bort fra den indre utboring i instrumentet, de også felle som fuktighet inne i pinnen som forblir inne i instrumentet, slik at fuktighet ikke kan fordampe. Det innestengt fukt kan forårsake mer skade i ekspansjon og sammentrekning av veden enn ikke swabbing instrumentet i det hele tatt!
 • Hvis klarinett er av tre, bore olje klarinetten noen få uker - Legg noen dråper olje på en spesiell vattpinne bare for oljing. Trekk deretter pinnen gjennom fra fat til klokken (det kan være lurt å vri den mens du gjør dette for å sikre enda dekning). Til olje i leddene, få en bomullspinne, legg en dråpe olje på det og tørke det i leddene. Tørk av overflødig med en annen bomullspinne. La det ut til tørk natten over (fortrinnsvis demontert ut av kabinettet). Vær forsiktig så du ikke for bruk for mye olje, da dette kan ødelegge klarinett. IKKE sette bore olje på plast eller metall klarinetter, da dette kan være svært skadelig for instrumentet ditt!
 • For munnstykket rengjøring, er det en god idé å suge munnstykket i en rensevæske hver gang på en stund for å løse opp kalkavleiringer. Den enkleste måten å gjøre dette hjemme er å blande tre deler lunkent vann og en del eddik i en kopp, og vertikalt plassere munnstykket i. Pass på at det ikke er for dypt, ellers korken delen av munnstykket vil bli våt, som ikke er bra.
 • Før du spiller noe instrument gjør at du ikke har mat i munnen, kan dette gjøre ditt instrument arbeidet feil og få alle slags ekle små skapninger (dvs. mark <you gjør ikke wanna know>) å bosette seg i hornet ditt.
 • Hvis saken ikke er stor nok til å holde alle dine renhold forsyninger, kan du kjøpe en blyant boksen for å holde ekstra siv, vattpinner, og andre nødvendigheter.
 • Hver så ofte, må du ta din klarinett til musikkbutikken for en COA (C skjeve, O Rengjøring,> iling, A djusting). Noen butikker kan sende deg en påminnelse når det er tid for en, men ellers, hver sjette måned til et år, kanskje to år er bra, eller tidligere hvis du oppdager noe galt med klarinett din.
 • Noen anbefaler swabbing hver del for seg i stedet for instrumentet som helhet.
 • Klarinett tilfeller med skulderstropper er de beste. De er mye lettere å bære, og det er vanskeligere å slippe noe som henger fra skulderen.

Advarsler

 • Vær veldig forsiktig når du håndterer siv. Siv er papir-tynne og lett å sprekk eller chip. men når de begynner å gråne, er det på tide å få nye.
 • Ikke la siv på munnstykket. Fjerne siv kan virke som bortkastet tid, men hvis du ikke la det tørke etter hver bruk, vil det bli veldig grov og muligens holde seg til munnstykket. Det kan også føre til tuppen av siv å fordreie eller bøye, noe som gjør det misalign med munnstykket tips som vil føre til at tone kvalitet til å lide.
 • Rotere siv! Dette vil gjøre dem vare mye lenger og hjelpe dem å spille bedre ved å gi dem en sjanse til å tørke ut. Få et rør sak å sette dem i-de beskytter siv mye bedre enn slips de kommer i. Jeg anbefaler LaVoz-the Vandoren en tendens til å bli bidrar til støping dine siv hvis du ikke riktig vri dem ut før du setter dem i det. (Vred ut siv = tørke den flate siden hardt på buksa for å tvinge ut spytte som er inni siv og få spytte på overflaten av siv av. Den kan også gjøres på den flate delen av siv tilfelle hvis du tørke den av før du setter siv i.)
 • Alltid utfolde din rengjøring bomullspinne helt, eller det vil bli sittende fast i klarinett.
 • Prøv å ikke velte eller slippe saken. Klarinetten vil nesten garantert brekke eller bli skadet.
 • Sørg for at du skrape ekkelt ting på slutten av munnstykket ofte. Se "Mouthpiece rengjøring" ovenfor for instruksjoner.
 • Ikke trykk for hardt ned når du rengjør tastene, kan du bøye dem.
 • Aldri satt noen del av instrumentet med unntak av munnstykket i munnen. Dette kan virke innlysende, men mange folk som blåser inn i hullene, som etterlater en grønnaktig, sprø stoffet på tastene. Hvis du trenger å tørke tone hull, bruk en myk klut (briller klut fungerer bra) eller kost slutten av støvtørking pinne.
 • Endre siv!
 • Hvis støvtørking stick ikke passer inn i et rom, ikke tvinge den. Du kan skade høreapparatet.
 • Ikke bruk noen form for metall polish på klarinett din, det er ille for nøklene.
 • Treblåserinstrumenter kan ikke bli våt. Hvis de får enda litt fuktig, vil de pads som dekker hullene absorbere vann og bli stor og oppblåst. Da de ikke vil dekke hullene riktig.
 • Ikke bruk for mye nøkkel olje-bare en liten dråpe i den nødvendige plassen er god.
 • Hvis du får alvorlige og begynne dobling på saksofon og spille både på samme konsert, investere i syntetiske siv. De motstår vridning og er vanligvis flink til å dra med en gang.
 • Kjør aldri en vattpinne av noe slag gjennom munnstykket ditt.
 • Oppbevar siv i et fuktighet-bevis sak for å beskytte dem videre.
 • Hvis pinnen setter seg fast, må du ikke prøve å trekke den ut. Ta klarinett til nærmeste musikkbutikk og få profesjonell hjelp.
 • Ikke åpne sak i et kjøretøy i bevegelse, fordi hvis bilen kommer til en brå stopp, vil klarinett gå flyr gjennom frontruten.

Ting du trenger

 • Klarinett
 • Reed (er)
 • Reed sak / vakt
 • Kork fett
 • Rengjøring vattpinne
 • Pusseklut
 • Støvtørking stick
 • Munnstykke børste
 • Klarinett saken
 • Munnstykket cap (det kommer alltid med klarinett)
 • Skulderrem (valgfritt)
 • Klarinett stativ (ekstrautstyr)
 • Key olje (valgfritt)
 • Bore olje