Wkuno

Hvordan du lagrer tegneserier

Noen gang lurt på hvordan du kan holde din Superman samling, Archie bøker og andre collectible tegneserier i god form for fremtidige generasjoner? Enten du holder for sentimental verdi eller som en investering, er deres verdi i begge avdelinger påvirkes av hvor godt du lagrer dem.

Trinn

Hvordan du lagrer tegneserier. Ikke bare skylle, eller vil du fortsatt ha skitne hender!
Hvordan du lagrer tegneserier. Ikke bare skylle, eller vil du fortsatt ha skitne hender!
 1. 1
  Håndter tegneserier skikkelig Vask hendene med såpe og vann før du håndterer tegneserier. Ikke bare skylle, eller vil du fortsatt ha skitne hender! Dette vil fjerne alle oljer fra hendene, som kan forårsake flekker på omslaget eller interiør sider. Ideelt sett bør du ha på hansker når du håndterer tegneserier. Aldri håndtere tegneserier av stiftede kanten, heller, plukke dem opp på den åpne kanten, topp eller bunn. Jo færre ryggraden stresset merker, jo bedre.
 2. 2
  Plasser hver komisk i en pose med et underlag bord. Bruk forbruksartikler som er laget spesielt for arkivering lagring.
  • Mylar ermene anses premieren veske eller sleeve av valget (se tips). Mens det kan være overlegen, er det sannsynligvis ikke avgjørende, hvis vanlig omsorg er tatt for å sjekke bøkene jevne mellomrom og endre poser når eller hvis noen gulning er lagt merke til.
  • Tilbake styrene er viktig å gi støtte og vil hindre ryggraden stress og hjørne / kant slitasje. Platene kan være syrefri ved fabrikken, men det kan endre seg over tid skape gule flekker på brettet. 24 poeng solid bleket sulfat, belagt på den ene siden styrene er for kort tid (<5 år) og tegneserien skal hvile på belagt / glanset side. Den grove siden vil skape en brunfarge bildeoverføring fra baksiden. For langvarig lagring look for styrene som har en buffer hele.
  • For daglig bruk, vanlige poser og brett er billigere og fungerer fint. Med mindre du bruker Mylar med Virgin, alkali-bufret Backer boards, men du bør planlegge på å endre poser og styrer hvert 7. år eller så.
 3. 3
  Få dine tegneserier i orden. Organiser komisk innsamling og finne en syre-fri boksen for å lagre dem i. En god oppbevaringsboks er en laget av syrefri papp. Du kan også kjøpe mindre arkivering oppbevaringsbokser fra arkivering og bevaring forsyne butikkene på nettet.
 4. 4
  Oppbevar komiske bokser på et kjølig (70 grader C eller lavere er ideelt), tørr (50-60% relativ luftfuktighet), og mørkt sted, der fuktighet og temperatur ikke svinger. Interiøret er som regel de beste stedene å lagre tegneserier i et vanlig hus. Ikke oppbevar tegneserier i en kjeller hvis du kan unngå det, som en burst pipe kan føre til flom, som vil ødelegge dine tegneserier. Hvis du må oppbevare tegneserier i en kjeller, sørg for at boksene er minst en fot ut av bakken slik at hvis noen flom oppstår, kan du minimere muligheten for at vannet vil nå tegneseriene. Fuktighet er en tegneserie nest verste fiende, rett ved siden av brann. Også, hvis du planlegger å lagre bøkene dine i en kjeller, bør du vurdere å lagre dem i en plastboks, som om du har en flom, vann vil ikke lekke.. (Og det kan også flyte, men forhåpentligvis vil du ikke ha så mye vann.)
 5. 5
  Sjekke dem opp regelmessig. Sjekk for blødning av farger på boards, gulnet, og mold eller mugg. Hvis du merker noen lukt av mugg, fjerne bøker fra det forurensede sted, sette dem ut for å lufttørke, og sjekk igjen på tre dager. Hvis du fortsatt lukter mugg rundt bøkene, re-bag og styre dem umiddelbart. Til slutt, hvis mugg lukten henger, er det best å amputere - ødelegge de infiserte bøkene, eller i det minste fjerne dem fra kontakt med resten av ditt rene samling. Mugg er en levende ting, og vil migrere rett gjennom selv Mylar å ødelegge bøkene dine (og ikke minst deres verdi - barest eim av mugg vil sende en potensiell kjøper går).
 6. 6
  Forsikre din samling. Tegneserier er ikke dekket under huseiere politikk, selv om en del av en samling - de krever en egen forsikring rytter. Hvis samlingen er omfattende eller verdifull, snakke med forsikringsselskapet agent for å få riktig dekning i tilfelle brann eller tyveri.
 7. 7
  Vurdere å ha god kvalitet, eldre bøker profesjonelt gradert av et kjent, respektert selskap (for eksempel CGC). Dette er den ultimate beskyttelse for disse bøkene som de er forseglet i en arkivering akryl "godt" med alkaliske buffere etter å ha blitt vurdert av et panel av eksperter om deres tilstand. De kan bli re-forseglet og sertifisert for en liten avgift hvis du trenger å åpne boken eller annen grunn (som for eksempel å vise til en potensiell kjøper).

Tips

 • Husk, skjønt - Tegneserier er ikke bare for innsamling eller investering. Flott håndverk kan finnes i både historien og kunstneriske aspekter av tegneserier - Behandle dem godt, lagre dem klokt, men husk at de er laget først og fremst for å bli lest og nytes!
 • Gylne og Silver Age bøker er langt mer utsatt for gulning og eventuelle skadelige kvaliteter i lagring materialer, på grunn av den typen papiret de er trykket på (simpelt ut avispapir). Nye bøker er trykt på syrefritt papir, så med mindre du utsetter dem for lys, vann eller brann på en jevnlig basis, går en liten bit av omsorg langt.
 • Pass på at boksen du kjøper vil passe de tegneseriene du har (eldre varierer i størrelse), og at den boksen du kjøper passer ordentlig i boksen også. Gylne og Silver Age bøker er bredere enn dagens eller vanlig størrelse tegneserier, og vil trenge en egen boks, vil de ikke passer i en standard en.
 • Mylar riper og skraper lett. Hvis du håndterer din samling ofte, kan du finne de Mylars ser disig. Dette vil ikke påvirke deres effektivitet i å beskytte bøkene dine, men hvis du skulle velge å selge en, vurdere å sette den i en ny ermet.
 • Den beste kvaliteten poser og brett er ingen erstatning for riktig håndtering.

Advarsler

 • Ikke oppbevar tegneserier i safe. Det finnes bevis som tyder på at de brannsikring kjemikalier kan reise gjennom Mylar og føre til raskere forringelse av tegneserier.

Ting du trenger

 • Tegneserier
 • Mylar ermer eller poly poser
 • Syrefritt tilbake styrene med et alkalisk reserve.
 • Syrefritt komiske bokser
 • Excel, ComicBase, eller et annet dataprogram for å organisere tegneserie samling.