Wkuno

Hvordan å lytte til musikk

Når man lytter til musikk, som regel musikken spilles i bakgrunnen mens vi gjør oppgaver som arbeid eller husarbeid. Det betyr at vi ikke aktivt lytter til musikken. Musikk kan være en stor, healing relaxer for å hjelpe oss å flykte fra de ulike påkjenninger i livet i disse dager. For å virkelig nyte god musikk av alle genre og utnytte disse avslappende effekt, må vi virkelig lytte til den. Hvis disse trinnene er fulgt på riktig måte, vil resultatet bli en panoramisk utvidelse av din musikalske erfaring, som kan sammenlignes med å lytte i farger.

Trinn

Hvordan å lytte til musikk. Lytt til sjangere som er nytt for deg, eller at du ønsker å forstå bedre.
Hvordan å lytte til musikk. Lytt til sjangere som er nytt for deg, eller at du ønsker å forstå bedre.
 1. 1
  Lytt til sjangere som er nytt for deg, eller at du ønsker å forstå bedre. Prøv en lett opera, eller kanskje et show tune, spilt av et orkester eller bare på piano. Ikke tenke på noe annet. Dette er en tid til å lytte, nyte og slappe av. Du kommer til å prøve å utvikle et mentalt kart over musikken.
 2. 2
  Gjenkjenne og bevisst lytte for repetisjon og variasjon. Det er meget ofte også noe nytt meget nær slutten. Finn passasjer som du finner spesielt givende. Er disse passasjer repetisjoner, variasjoner, eller nye? Hvis de er varianter, kan du innse hva det var som var variert?
 3. 3
  Forstå at i musikalsk komposisjon, er det tre viktigste tekniske ideer:
  • Repetisjon: Dette bare refererer til når en passasje av musikk gjentas, ganske grei.
  • Variasjon: Når en passasje av musikk gjentas, men med endringer som gjøres i den.
  • Nye melodier: Dette betyr at når en ny passasje av musikk er innført. Også selvforklarende. Husk at åpenbart innledningen, eller begynnelsen av et stykke, er alltid ny.
 4. 4
  Hør en gang til den samme passasje. Denne gangen, ta hensyn til hva som bringer musikken til disse passasjene. Lytt til så mange detaljer som du kan.
  • Farger
  • Balanserer
  • Teksturer av de forskjellige lydene av hvor musikken komponert.
 5. 5
  Prøv å isolere spesifikke detaljer:
  • Rytmer, enten i forgrunnen eller bakgrunnen, som ser ut til å samhandle
  • Korte melodiske figurer, enten i rektor melodi
  • Akkompagnement.
 6. 6
  Lytt igjen, begrense fokus: lytt bare til bass, hvis det er én. Legg merke til ting i bass som virker levende, gravid med mening. Legg merke til alle detaljene du tidligere har lagt merke til ved å bytte din oppmerksomhet fra den ene til den andre. Legg merke til hva slags endringer som skjer på din favoritt øyeblikk. Har sveve melodien inn i en ukjent aksent? Legger en ny rytme pungency? Har en buzz plutselig splint inn en brukket kollisjon?
 7. 7
  Utvikle din mentale kart over karakterer, skuespillere og energier som kombineres for å lage musikk.
 8. 8
  Sett deg ned og ta en kopp kaffe eller en drink av valget mens du lytter til musikken din.
 9. 9
  Ha litt variasjon i musikken. Som vi alle vet, kan lytte til den samme brikken eller sang over tid etter hvert bli kjedelig. Utvid din musikksmak med ikke bare forskjellige stykker, men også forskjellige komponister og til og med forskjellige sjangere.

Tips

 • Lytt følelsesmessig. Det vil si, la dine følelser og humør endring som lydene du hører endring.
 • Lytt til Antonio Vivaldis fire årstider uten å se på sangtitler, og prøve å gjette hver sesong. Du vil bli forbauset å finne ut hvordan musikken alene kan danne bilder i hodet ditt uten bruk av noen ord.
 • Unngå å forvirre en musikkvideo med musikk. Noen vil hevde at den beste musikken vanligvis ikke trenger noen verbale eller visuelle assosiasjoner å gjøre det bedre. Prøv å lukke øynene og forestille farger eller prøve å se for seg musikk med ditt nåværende liv innstillingen for en passende situasjon. Bruk din emosjonelle tolkning å oppfatte hva komponisten prøvde å uttrykke, prøv å koble med komponister virkeligheten.
 • All musikk, med få unntak, er basert på repetisjon, variasjon og nye melodier. Selv om du ikke kan nyte musikk, kan du alltids prøve å se hvordan disse prinsippene er anvendt. Å gjøre dette kan hjelpe musikken "klikk".
 • Prøv å lytte til mikrotonal musikk. Mikrotonalitet er bruken av toner linjeavstand mindre fra hverandre så hvordan våre 12-tone tuning system plasser dem. Å ha musikk innstilt annerledes kan tillate svært unike emosjonelle effekter som skal formidles som er forskjellig fra hva mange normalt innstilt musikk i disse dager kan uttrykke. YouTube kan være en god kilde til musikk komponert i andre tuning-systemer.
 • Prøv å lytte til Robert Kapilow "Hva gjør det bra?" CD-er. De kan være svært nyttig.

Advarsler

 • Musikk kan gjøre folk besatt med livet og alle dets følelser, og kan også noen ganger være et uforsonlig lidenskap. Vær forsiktig med å balansere og kontrollere denne besettelsen med musikk.
 • Musikk, som enhver annen kunstform, kommer med kvalitet, all musikk er ikke utsatt for å møte de samme standardene.
 • Du kan ikke være i stand til å høre på først. Ikke gi opp! Med tiden vil du begynne å høre en puls (rytme), melodi og harmoni.
 • Ikke hør på musikk altfor høyt. Det kan være fristende å gjøre, og faktisk ofte til tider utfordrende å ikke gjøre, men det kan og til slutt vil skade hørselen.
 • Prøv å unngå forlenget stress i livet ditt. For mye stress over tid kan føre til en mangel på dopamin, den "gleden kjemisk" i hjernen, forårsaker anhedonia som resultat. Dopamin er et signalstoff som håndterer opplevelsen av glede til ulike ting, som et resultat av å miste det, vil din evne til å oppfatte følelser fra musikk bli alvorlig hindret.