Wkuno

Hvordan lese en bok

En god bok er en av livets store enkle gleder. Enten du leser skjønnlitteratur, sakprosa, dikt, eller en stor, tung lærebok, vil denne guiden hjelpe deg å lære hvordan du får mest mulig ut av din erfaring.

Trinn

Hvordan lese en bok. Tilegne boken du vil lese.
Hvordan lese en bok. Tilegne boken du vil lese.

Grunnleggende trinn

 1. 1
  Velg en bok. Hvis du leser en generell skjønnlitteratur eller sakprosa bok (de typene du ser i de fleste bokhandler), vil du være å lese for din egen nytelse, så start med å tenke på hvilke emner interesse eller underholde deg. Når du har noen ideer, er det mange ressurser for å hjelpe deg med å velge noe du liker.
  • Gå til biblioteket. Ditt lokale bibliotek er et godt sted å bla gjennom bøkene, siden hvis du ser en som interesserer deg, vil du ikke engang trenger å betale noe for å lese den. Fortell bibliotekaren hva du er interessert i, og be ham eller henne til å henvise deg til ett eller to områder av bibliotek hvor du kan finne interessante bøker relatert til dine interesser.
  • Spør de rundt deg. Gode ​​venner og nære slektninger kan være i stand til å anbefale bøker til deg basert på hva de likte og tenkte du ville også nyte.
  • Sjekk på nettet. Internett er fylt med bokelskere som er mer enn villige til å dele sine meninger om ulike titler. Finn et fellesskap som diskuterer bøker og søk etter de fagene du liker, eller bare gå online retail nettsteder og bla brukeranmeldelser av bøker som ser bra ut. Uansett er en flott metode for å få en rask idé av de mest populære og best likte titler i noen kategori av boken.
  • Gjør det til en gruppe hendelse. Bokklubber og opplesninger er både morsomme måter å avsløre deg selv til nye bøker.
   • Mange klubber er fokusert rundt en bestemt sjanger av boken, for eksempel science fiction eller romantikk, men noen er mer generelle.
   • Fiction målinger skjer regelmessig på mange uavhengige bokhandlere.
   • Sakprosa forfattere kan noen ganger bli funnet å gi avlesninger eller til og med gratis gjesteforelesninger på nærliggende høgskoler. Gå og hør for å se om deres bok høres ut som noe du har lyst til å lese, og lære litt om noe som interesserer deg på samme tid.
 2. 2
  Tilegne boken du vil lese. Det finnes flere ulike måter å oppnå dette:
  • Sjekk ut boken fra biblioteket. På oppsiden av denne tilnærmingen er at det er gratis og lett. Hvis du ikke har et bibliotek medlemskap, bare gå inn i biblioteket og be om en.
   • Mange bibliotek systemer lar deg elektronisk reservere en kopi av en bok du ønsker på forhånd, og deretter varsle deg når boken er tilgjengelig slik at du kan komme sjekke det ut.
   • Vær oppmerksom på at hvis du prøver å lese en meget populær bok, kan du ende opp med uker eller måneder nedover venteliste for en kopi.
  • Kjøpe boken. Besøk en bokhandel eller kiosk og kjøpe din egen kopi til å holde så lenge du vil. Fordelen med denne metoden er at med litt arbeid, kan du vanligvis finne selv de varmeste bøker og lese dem med en gang, nedsiden er at du må betale penger for å kjøpe boken.
   • Siden du betaler, sørg for å plukke opp boken og lese noen få sider av den i butikken først, slik at du kan fortelle hvis du vil nyte forfatterens skrivestil når du knekke den åpne hjemme.
  • Låne boken. Venner og slektninger som anbefaler en bok til deg vil ofte ha sitt eget eksemplar, og være glad for å førte det til deg så lenge som det tar deg å fullføre.
   • Pass på å ta godt vare på bøker du har lånt, og les dem i tide slik at du ikke glemmer dem og la dem samle støv på en hylle for neste år.
  • Elektronisk kjøpe boken. Med bruk av bærbare lesebrett og smarttelefoner i løpet av de siste årene, er elektronisk publiserte utgaver av trykte bøker blir mer og mer vanlig.
   • Kostnaden ved å kjøpe en virtuell bok er ofte litt mindre enn kostnaden ved å kjøpe en fysisk kopi, så hvis du har en leser allerede, kan du spare litt penger.
   • Som en papir-og-blekk bok, er en elektronisk bok ditt for alltid når du har betalt for det.
   • Husk at elektroniske utgaver er vanskeligere enn vanlige bøker å ta med deg på lange ferier eller camping turer.
 3. 3
  Les boken din. Finn et behagelig sted å sitte, sørge for at det er nok av lys, og åpne frontdekselet. Begynne med begynnelsen, som vanligvis er det første kapittelet med mindre det er noen foran materiale, og lese hver side for før boken er ferdig. Hvis det er noen ende materiale, vent til du er ferdig med resten av boken før du leser det.
  • Avgjøre om ikke å lese foran materiale. Front materialet er skriften på forsiden av boken som ikke er det første kapittelet av boken. Den kommer i fire grunnleggende smaker, og hver type har ulike formål. Du kan bestemme på egen hånd om du ønsker å lese en gitt del av fronten materiale. De fire typene foran materialer er:
   • Takk til: En kort sekvens som viser folk som hjalp forfatteren på noen måte i løpet av skriveprosessen. Du kan lese bekreftelser hvis du vil, men folk flest ikke gidder. Erkjennelsene også vanligvis vises på slutten av boken.
   • Forord: Forordet er skrevet av en annen forfatter enn den personen som skrev boken, så det er vanligvis bare sett i senere utgaver av en bok som har gjort noen form for påvirkning i det siste, for eksempel en prisbelønt roman eller en viktig vitenskapelig arbeid. Forordet forteller litt om hva du kan forvente fra boken, og hvorfor det er verdt å lese.
   • Forord: Forordet er skrevet av forfatteren av boken. Det er vanligvis (men ikke alltid) kortere enn forordet, og er i utgangspunktet et essay som forklarer hvordan og hvorfor boken ble skrevet. Hvis du er interessert i forfatterens personlige liv eller kreativ prosess, kan forordet gi deg noen verdifull innsikt.
   • Innledning: Innledningen er stedet hvor forfatteren snakker direkte til leseren og introduserer boken, gjennomgå hva dens hensikt er og bygge spenning i leseren om å få lese det. Introduksjoner er oftere funnet i sakprosa bøker enn skjønnlitterære bøker.
  • Bestemmer hvorvidt du ønsker å lese slutten materialet. End materialet er andre skriver, vanligvis av forskjellige forfattere, som vises etter den viktigste boken er avsluttet.
   • End materialet er vanligvis består av essays eller lederartikler om selve boken, og er ikke ofte sett utenfor akademiske "studie utgaver" av visse svært kjente bøker, for eksempel John Steinbecks Vredens druer.
   • Som med de fleste foran materialer, er alle ende materialet helt valgfritt.
   • Hvis du likte sterkt en bok, kan ende materiale gir deg en sjanse til å revidere deler av det, hvis du ikke forstår betydningen av en bok, kan det gi viktig historisk og kulturell kontekst. Ellers folk flest ignorerer det.
 4. 4
  Tempoet selv. Lese en virkelig god bok er en fengslende opplevelse som gjør at tiden flyr forbi. Ha et bokmerke klar, og være sikker på at du ikke bruker for lang lesing i en sittende. (Sett en timer på telefonen eller se om du må.) Dette vil tillate deg å nyte boken lenger, og hindre deg fra mangler tidsfrister eller shirking andre oppgaver fordi du gikk tapt i boken din.

Lese en bok av essays eller dikt

 1. 1
  Skumme innholdsfortegnelse og indeks. De fleste bøker som er omfattet av mange mindre biter har en klar innholdsfortegnelse til rette raskt hoppe til et bestemt stykke. Noen har også en indeks på slutten, noe som vil liste søkeord og andre viktige vilkår sammen med sidetall hvor hver enkelt vises.
  • En effektiv måte å hoppe inn i en bok med dikt eller essays er å velge en som høres interessant og flip til det, heller enn å starte helt i begynnelsen. Du kan lese denne artikkelen først og bestemme hvordan du føler om det, deretter justere surfing metode tilsvarende for å finne mer av det du liker og lagre kjedelig eller mindre imponerende ting for sist.
 2. 2
  Hoppe rundt. Bortsett fra bok-lengde dikt (som William Carlos Williams 'Paterson, eller Homers Iliaden), kan de fleste samlinger av kortere skriftlig leses i den rekkefølgen du ønsker. Skumme og blar gjennom boken, stoppe når noe fanger din interesse.
  • Gjøre opplevelsen din egen. Nærmer det i henhold til dine personlige luner i stedet for bare prøver å lese rett gjennom det. Du vil bli overrasket og glad i hver eneste sving, i stedet for følelsen som du må slog gjennom ting som ikke interesserer deg og vente på god del for å komme senere.
  • Hold øynene åpne. Etter hvert som du blir mer tilpasset tonen i boken, vil elementer som virket kjedelig før begynner å bli interessant, så du vil alltid ha noe mer å lese.
 3. 3
  Les interaktivt. Bebo skriftlig inne i boken og gjøre det til en del av ditt eget liv ved å vektlegge dine favoritt deler. Du vil nyte det mye mer enn hvis du prøver å tørt dekonstruere den eller presse gjennom den i en lineær måte.
  • Hold styr på hva du leser. Skriv ned sidetall eller forfatternavn for elementer du liker spesielt godt, slik at du kan besøke dem lett i fremtiden.
  • Bruk en blyant. Hvis du eier boken, vurdere lett merke det med en blyant hvor du ser en linje eller et ord som griper oppmerksomheten.

Lese en lærebok

 1. 1
  Ta notater. Det er mulig å lese en lærebok for moro, men praksisen er ikke veldig vanlig. De fleste mennesker leser en lærebok fordi de trenger å få informasjon, og lærebøker er en utmerket kilde til konsentrert, klart tilrettelagt informasjon om mange emner. For å få mest mulig fra å lese din lærebok, har en notisblokk åpne ved siden av deg mens du leser.
  • Still et mønster. Les ett avsnitt om gangen, så stopp og lage et notat om hva det avsnittet sa. Prøv å sette det inn i en eller to raske fraser eller setninger.
  • Gjennomgå resultatene. På slutten av økten, vil du ha en personlig kopi av all den informasjonen du trenger. Les over det å sikre at alt gir mening for deg.
 2. 2
  Les kapittel. I de fleste tilfeller er det ikke nødvendig å lese en lærebok rett gjennom fra start til slutt, men det er ikke meget nyttig å hoppe fra et avsnitt til et heller. I stedet hver gang du må lese selv en del av et kapittel, hvis du ikke allerede har gjort det, har tenkt å lese at hele kapitlet.
  • Forstå mer av det du leser. Lese hele kapittelet for en gang vil sette all den informasjonen du trenger i en solid sammenheng, noe som gjør det lettere å forstå og lettere å huske.
  • Ta en vitory runde. Det er ikke nødvendig å lese tilbake gjennom hele kapittelet når du har gjort det første gang. Du kan cherry-plukke fra kapittelet som nødvendig etterpå.
 3. 3
  Hold deg. Hvis du leser en lærebok, er det sannsynligvis for en klasse du prøver å passere. Lærebøker er tett, treg leser, så den beste måten å takle dem er å starte tidlig og prøve å få jevn fremgang hver gang du åpner en opp.
  • Gjør det til en date. Planlegg regelmessige mellomrom på minst et par dager i uken for å lese læreboka, og det vil gå mye lettere enn hvis du prøvde å stappe alt i rett før hver test.

Tips

 • Hvis du finner deg selv i besittelse av en bok du ikke er sikker på at du vil like, men du likevel ønsker å gi det en sjanse, gi det et kapittel eller 20 sider, avhengig av hva som kommer først. Hvis du fortsatt ikke er hektet av da, har du sannsynligvis ikke noen gang vil bli.
 • Selv om det er mer et tilfelle av å bli lest for enn å lese en bok selv, kan lydbøker være et godt valg for visse situasjoner. Lydbøker er profesjonelle bok avlesninger registrert for bruk med musikkspillere. De kan være et greit alternativ til å lese en bok hvis du ønsker å nyte en historie i løpet av en lang daglig pendler eller mens du er på en biltur.
 • Les når du er i den rette stemningen. Hvis du er distrahert, sint, eller så bekymret for å konsentrere seg, vil du ikke få mye ut av det du leser, og sannsynligvis ikke vil huske noe av det dagen etter heller.
 • Ikke glem å holde styr på biblioteket forfallsdatoer. Returnere eller fornye bibliotekbøker ved forfall for å unngå sent avgifter.

Kilder