Wkuno

Hvordan å reparere skadede sektorer

Skadede sektorer er deler av datamaskinens harddisk som har blitt skadet, og har mistet evnen til å lagre og lagre dine data. I de fleste tilfeller skadede sektorer er et resultat av intern fysisk skade på datamaskinen, for eksempel magnetisk disk svikt, og kan noen ganger ødelegge lagrede data. Skadede sektorer er vanligvis angitt med sliping eller tøffer lyder inne i datamaskinen eller fra feilmeldinger som informerer deg om at data ikke kan lagres på din harddisk. For å reparere skadede sektorer på en Windows-operativsystemet, kan du kjøre din datamaskin via en automatisk feil-sjekk og reparasjonsprosessen. Hvis du har en Macintosh-maskin, kan du re-installere de berørte delene av operativsystemet (OS) som inneholder skadede sektorer, eller du kan velge å re-installere hele OS helt.

Trinn

Hvordan å reparere skadede sektorer. Lukk eventuelle åpne filer på den berørte harddisk.
Hvordan å reparere skadede sektorer. Lukk eventuelle åpne filer på den berørte harddisk.

Windows 7 og Windows XP

 1. 1
  Lukk eventuelle åpne filer på den berørte harddisk. For at reparasjonsprosessen skal fungere, må du lukke alle programmer, programmer og filer som er lagret eller lagret på den defekte disken.
 2. 2
  Åpne startmenyen din. Start-meny-knappen er plassert i nederste venstre hjørne av Windows-skrivebordet og kan vises i form av Windows-logoen hvis du bruker Windows 7.
 3. 3
  Velg "datamaskin" fra startmenyen. Hvis du bruker Windows XP, kan dette alternativet leses som "Min datamaskin".
 4. 4
  Åpne egenskapene menyen for de berørte harddisk. "Computer"-mappen vil vise en liste over alle dine harddisker på datamaskinen.
  • Høyreklikk på den berørte harddisken og velg "Egenskaper" fra den flytende menyen som vises. Boligene Menyen vil da vises på skjermen din.
 5. 5
  Klikk på "verktøy"-kategorien. Denne kategorien vil gi deg tilgang feilen-sjekk og reparasjon alternativet.
 6. 6
  Klikk på "sjekk nå"-knappen. Du vil da bli presentert med muligheter for kontroll og reparasjon eksisterende problemer med harddisken.
 7. 7
  Velg alternativet for å reparere skadede sektorer.
  • Sett en hake i boksen ved siden av "Søk etter og forsøk å reparere skadede sektorer."
 8. 8
  Reparere skadede sektorer.
  • Klikk på "Start"-knappen for å reparere skadede sektorer på den berørte harddisk. Denne prosedyren kan ta flere minutter, avhengig av størrelsen på disken du skal reparere. Når reparasjonen er ferdig, vil Windows varsle deg om at de dårlige sektorer har blitt reparert.

Macintosh OS X

 1. 1
  Sett inn Macintosh (mac) installasjon plate i stasjonen. Mac OS X installasjonsdisk ble først tatt med innholdet i datamaskinen.
 2. 2
  Velg "Install Mac OS x" fra skrivebordet ditt. Etter at datamaskinen leser installasjonen plate, vil "Install" alternativet vises i form av et ikon.
 3. 3
  Utfør installasjonsprosessen. En installasjonsveiviseren vil vises på skjermen for å lede deg gjennom hvert trinn i prosessen. Du vil bli bedt om å angi de berørte harddisk som inneholder skadede sektorer, samt de delene av operativsystemet du vil re-installert.
  • Klikk "Installer" etter å ha fulgt instruksjonene i installasjonsveiviseren for å installere de berørte deler av Mac OS X-systemet.

Tips

 • Hvis du bruker Windows XP, og foretrekker å bruke ledeteksten til å reparere skadede sektorer, klikk på "Kjør" fra Start-menyen, skriv inn "cmd", og trykk på Enter-knappen på tastaturet. Du kan deretter skrive inn kommandoen av "chkdsk volum:/ r" for å finne og reparere eksisterende skadede sektorer.