Wkuno

Hvordan permanent fjerne sensitive filer og data fra en datamaskin

Slettede filer kan gjenopprettes enkelt! Så hvis du må sørge for at dine private filer og data ikke kan gjenopprettes (kanskje du selger den gamle datamaskinen), følger du disse trinnene, og dataene vil bli borte for alltid.

Først av alt, vet at når du sletter en fil, er du ikke egentlig å slette det, du er bare å slette en referanse til filen i Master File Table (MFT). Dette betyr at dataene kan gjenopprettes bare ved å se på stasjonens data del.

Å fullstendig tørke ut data fra eksistens, må du overskrive den delen av stasjonen som inneholder dataene minst 35 ganger med psevdotilfeldige tall.

Trinn

Hvordan permanent fjerne sensitive filer og data fra en datamaskin. Bruk en "sikker sletting" programvarepakke for å slette private filer.
Hvordan permanent fjerne sensitive filer og data fra en datamaskin. Bruk en "sikker sletting" programvarepakke for å slette private filer.
 1. 1
  Bruk en "sikker sletting" programvarepakke for å slette private filer. På en Mac, er dette innebygd. Bare legg filene i papirkurven, og velg deretter "Secure Empty Trash" fra "Finder"-menyen. For en PC, sjekk google for "sikker fil slett" og enten kjøpe noe programvare eller finne en freeware versjon. Et godt alternativ ville være Ereaser http://www.heidi.ie/eraser/.
 2. 2
  Et annet alternativ er bare å slette filene på vanlig måte (og tøm papirkurven / papirkurven). Når de er slettet, kan du sørge for at de ikke kan gjenopprettes... Bare finne en svært stor fil og enten kopiere den til harddisken i spørsmålet, eller en eller annen måte få det på stasjonen (1 til 2 gigabyte bør gjøre). Nå er alt du trenger å gjøre lage en haug kopier av filen til det fyller opp harddisken din. (Datamaskinen vil be deg om når dette skjer). Nå, filene dine er helt overskrevet og uopprettelig! Bare slette alle de kopierte filene du har gjort og du er ferdig (trenger ikke sikker slette for dette trinnet med mindre kanskje du brukte en fil med sensitive data for kopiering). Vær klar over at dette er bare bra hvis du vet at ingen profesjonell fil restaurering ekspert tar en titt på stasjonen.
 3. 3
  Hvis du har sensitive data på cd-rs eller DVDR plater, kan det være lurt å få en kompakt plate viskelær -. Www DiscEraser.com - til permanent tørke ut dine gamle plater.
 4. 4
  En annen måte å sikre at dataene er borte er å dekke harddisken helt med ekstremt sterke magneter og flytte magnetene rundt på disken.

Tips

 • Formatering og fDisking stasjonen ikke permanent slette dine data med mindre "low-level format" er valgt. Så, husk dine data kan fortsatt bli sett på.
 • Re-installere operativsystemet vil heller ikke hindre folk fra å gjenopprette data.

Advarsler

 • Hvis harddisken inneholder bedriftshemmeligheter eller annen ekstremt sensitiv informasjon, kontakt en profesjonell data ødeleggelse instituttet. Bare på den måten er dataene 100% uopprettelig.
 • Vær forsiktig når du sletter dine data, og backup-filer til et sikkert sted før du gjør noen permanente endringer. Noen ganger feil filer slettes på ulykke, som kan være svært opprivende.