Wkuno

Hvordan reflash BIOS

BIOS er en forkortelse for Basic Input-Output System. Det er et sett av elektroniske instruksjoner lagret på en chip inni den stasjonære eller bærbare. Disse instruksjonene fortelle datamaskinen hvordan du utfører POST (Power On Self Test) og la rudimentær forvaltning av visse maskinvarekomponenter. Den mest populære metoden som brukes til å reflash BIOS pleide å være en diskett. På grunn av den langsomme oppløsningen av diskettstasjonen, er dagens metode for å enten bruke en oppstartbar CD eller en selvstendig BIOS blinkende kjørbar som WinFlash.

Trinn

Hvordan reflash BIOS. Last ned BIOS oppdatering kjørbar fra produsentens hjemmeside.
Hvordan reflash BIOS. Last ned BIOS oppdatering kjørbar fra produsentens hjemmeside.

Last ned BIOS

 1. 1
  Last ned BIOS oppdatering kjørbar fra produsentens hjemmeside. Les instruksjonene som følger med den kjørbare. De fleste kjørbare kjører fint om de er lastet opp på en diskett eller en CD. Instruksjonene vil gi deg beskjed hvis en floppy er ikke den anbefalte metoden.

Omprogrammer BIOS ved hjelp av en floppy disk

 1. 1
  Sett inn en tom diskett i datamaskinens diskettstasjon. Formatere den ved å høyreklikke på stasjonen i Min datamaskin og velge Format. Kryss av i boksen som vil gjøre den nylig formatert disk oppstartbar.
 2. 2
  Kopier BIOS oppdatering kjørbare filer på nylig formatert diskettstasjon.
 3. 3
  Reboot datamaskinen og starte til diskettstasjonen.
 4. 4
  Kjør BIOS oppdatering kjørbar. Det bør reflash BIOS automatisk, med svært lite interaksjon som kreves fra brukeren.

Omprogrammer BIOS med en oppstartbar CD

 1. 1
  Lage en oppstartbar CD med en ISO. Noen PC-produsenter vil gi en oppstartbar BIOS oppdatering ISO som bare kan brennes på en CD. Last ned ISO fra produsentens hjemmeside.
  • Bruk en CD brenner program som er kompatibel med ISO-filer for å brenne oppstartbar ISO på en CD.
  • Boot til denne cd, og la BIOS oppdatering for å fortsette automatisk. Vanligvis er det minimal brukerundersøkelser nødvendig.
 2. 2
  Lag din egen oppstartbar CD image. Noen datamaskin produserer vil gi en BIOS-oppdatering kjørbar fil, og lar det være opp til deg å lage en oppstartbar CD image som inneholder denne filen. Det er mange CD brenner programmer som støtter å lage en oppstartbar CD.
  • Last ned BIOS-oppdateringen filen fra produsentens hjemmeside.
  • Bruk CD brenner program du velger å lage en oppstartbar CD. Pass på at du legger til BIOS-oppdateringen filen til bildet som du oppretter.
  • Du kan finne filene som kreves for å lage en oppstartbar CD med et enkelt søk på søkemotoren som "lage oppstartbar CD". Når du har opprettet og brent bildet, starte på CDen.
  • Kjør den kjørbare filen, og la BIOS blinkende prosessen er fullført.

Reflash BIOS ved å bruke WinFlash

 1. 1
  Bruk selvforsynt WinFlash program for å flashe BIOS.
  • Denne metoden er stadig mer populært med PC-produsenter, fordi det reduserer muligheten for brukerfeil. Du kan finne ut om dette alternativet er tilgjengelig for deg ved å logge inn på produsentens hjemmeside og søker etter en BIOS-oppdatering med nøyaktig modell av datamaskinen. Det er den raskeste og enkleste måten å oppdatere BIOS.
 2. 2
  Last ned WinFlash kjørbar fra produsentens hjemmeside. Pass på at du laster ned den kjørbare for din nøyaktige datamodell. Lagre den kjørbare sted lett å finne, liker skrivebordet.
 3. 3
  Dobbeltklikk på den kjørbare å kjøre WinFlash program.
 4. 4
  Følg instruksjonene på skjermen. Ikke start datamaskinen på nytt før forespurt av verktøyet. Det kan bare starte selve datamaskinen.

Tips

 • BIOS-oppdateringer finner du på produsentens hjemmeside. Beskrivelsen av oppdateringen på produsentenes hjemmeside vil forklare fordelene med BIOS-oppdateringen, eller noen problemer oppdateringen kan forårsake. Du kan også finne produsent-spesifikke BIOS blinkende instruksjoner.
 • Når datamaskinen har blitt startet på nytt, er din BIOS oppdatering fullført. De fleste datamaskiner vil blinke BIOS-versjonen under datamaskinen oppstartsprosessen. Hvis du gikk glipp av det, kan du alltid gå inn i BIOS og sjekk BIOS-versjon der.
 • Du kan få tilgang til BIOS ved å trykke på en bestemt nøkkel før Windows flash-skjermen, vanligvis F2, DEL eller ESC.

Advarsler

 • Pass på at du reflash BIOS med nøyaktig BIOS som trengs for maskinen. Blinker med feil BIOS-oppdatering kan gjøre den stasjonære eller bærbare en helt ubrukelig maskin.
 • Med mindre du har et spesifikt problem med BIOS, ikke reflash det.