Wkuno

Hvordan gjenopprette slettede filer fra datamaskinen

Hvis du har slettet en fil og trenger det tilbake, fortvil ikke. Avhengig av hvor lenge siden du har slettet den, kan filen fortsatt være på datamaskinen. Dette er fordi du sletter en fil bare sletter pekere til filen som datamaskinen bruker for å få tilgang til dem, er selve filen slettes ikke før det er overskrevet med en ny fil.

Trinn

Hvordan gjenopprette slettede filer fra datamaskinen. Sjekk din papirkurven for filen.
Hvordan gjenopprette slettede filer fra datamaskinen. Sjekk din papirkurven for filen.

Ved hjelp av en PC

 1. 1
  Sjekk din papirkurven for filen. Hvis den er der fortsatt, bare dobbeltklikk på elementet og klikk "Restore" for å gjenopprette filen til sin opprinnelige plassering, eller dra og slipp filen på skrivebordet eller en annen mappe.
 2. 2
  Hvis filen har blitt permanent slettet eller papirkurven tømmes, søke etter en data recovery program. Jeg foretrekker Restaurering, som du kan finne på.
 3. 3
  Restaurering>.
 4. 4
  Restaurering>. Det vil filene til en mappe med tittelen "Restauration" på C-stasjonen.
 5. 5
  Klikk på "søk slettede filer"-knappen. Velg stasjonen filen du ønsker å gjenopprette var opprinnelig på.
 6. 6
  Når du finner filen du leter etter, klikk på "restore"-knappen.

Ved hjelp av en mac

 1. 1
  Kontroller at filen ikke er plassert i "trash". Hvis det er, bare å dra filen ut av "søppel"-mappen og videre til skrivebordet ditt.
 2. 2
  Skaff en mac-kompatibel data recovery program. De mest effektive programmer for Mac er ikke gratis, men noen kommer med en gratis prøveversjon. Jeg foretrekker å bruke Wondershare, som kan finnes på.
 3. 3
  Wonde rshare Wonde>.
 4. 4
  Wonde rshare Wonde>.
 5. 5
  Velg "tapt fil recovery mode".
 6. 6
  Skann hvilken stasjon inneholdt den slettede filen. De fleste Mac-bruker bare én stasjon, så dette vil mest sannsynlig være enkelt.
 7. 7
  Klikk på "gjenopprette".
 8. 8
  Lagre gjenopprettede filer på en egen partisjon eller disk. Dette er viktig. Hvis du ikke lagrer dem på et nytt sted, kan de likevel bli overskrevet som nye filer legges til datamaskinen.

Tips

 • Alltid ta backup av dine personlige data til en ekstern harddisk, på CD / DVD eller annen form for media hindre denne typen problem.
 • Prøv å gjenopprette filen så raskt som mulig. Hvis du venter for lenge, kan du miste filen for alltid.
 • Jo lenger at en fil er blitt slettet mindre sjanse har du for å utvinne det, så det er ikke alltid mulig å gjenopprette en slettet fil. Alle filer du opprette eller endre på den samme stasjonen kan føre til permanent tap av informasjon.
 • Aldri gjenopprette slettede filer til samme disk. Bruk en annen disk eller partisjon i stedet.
 • Noen data utvinning programmene er gratis, mens andre koster penger, så pass på å finne en som fungerer best for deg. Disse programmene bruker forskjellige fil utvinning algoritmer (leverandør-spesifikk) slik at de kan gi ulike resultater i en bestemt situasjon.