Wkuno

Hvordan å rense Windows XP-datamaskinen

Har du noen gang startet opp datamaskinen og lurte på hvorfor det ikke går så fort som den var da den var ny? Overtid, har en tendens systemer for å vokse sakte. Denne guiden kan gi deg den riktige sammensetningen av svarene. Forhåpentligvis vil en trinnvis tilnærming LEAB å glatte databehandling for deg.

Trinn

Hvordan å rense Windows XP-datamaskinen. Det første trinnet er å fjerne all spyware, virus og registret feil som kan være på datamaskinen.
Hvordan å rense Windows XP-datamaskinen. Det første trinnet er å fjerne all spyware, virus og registret feil som kan være på datamaskinen.
 1. 1
  Det første trinnet er å fjerne all spyware, virus og registret feil som kan være på datamaskinen. Dette er fordi de forårsake mest skade, og de kan også hindre de andre trinnene i denne håndboken. Hvis du ikke har en spyware virus skanner eller renere, er det mange gratisprogrammer som kan være nesten like effektivt som detaljhandel seg, for eksempel Ad-Aware ( http://www.lavasoftusa.com/software/adaware ) og AVG Antivirus () og henholdsvis. Men det er alltid lurt å lese produktanmeldelser og kjøpe produkter fordi de kommer med verdifull service support.
 2. 2
  Slette alle unødvendige filer. Å ha harddisken full, eller nesten full, vil alvorlig bremse ned hastigheten på datamaskinen din. Du må avinstallere alle programmene du bruker Legg til eller fjern programmer i Kontrollpanel. For alt annet (dokumenter, bilder og musikk) som du vil slette, må du tømme papirkurven etterpå, eller hold nede Skift Slett for å slette filer. Alternativt kan du brenne filene til en disk for å lagre en sikkerhetskopi.
 3. 3
  Overvåk oppstartsprogrammer. Åpne Start-menyen og gå til Kjør. Skriv inn "msconfig" og trykk Enter. Gå til Oppstart-fanen, fjerner eventuelle programmer som du tror er spyware / adware, og trykk OK. Kjør et søk på noen oppstartsprogrammer som du er usikker på. Advarsel: Ikke fjern elementer som tilhører antivirus / antispyware skannere. Dette kan forårsake en uheldig virkning.
 4. 4
  Månedlig kjøre Diskopprydding. Gå til Start / Alle programmer / Tilbehør / Systemverktøy / Diskopprydding. Kjør dette verktøyet for alle dine disker for å frigjøre eventuelle gjenværende diskplass og tømme ut unyttige filer.
 5. 5
  Til slutt kjører Diskdefragmentering. Få det i Start / Alle programmer / Tilbehør / Systemverktøy / Diskdefragmentering. Dette flytter alle filene som har blitt delt i biter tettere sammen slik at de kan nås mye raskere. Denne prosessen kan ta flere timer, så det er best å la den på over natten eller når du ikke trenger å bruke datamaskinen.
 6. 6
  Datamaskinen er nå (til en viss grad) ren, men du kan hjelpe deg selv ved å holde den ren. Kjør virus, spyware og renere sjekker minst hver uke, og prøver å kjøre Diskdefragmentering og Diskopprydding hver måned. Også du kan laste WinPatrol ( http://www.winpatrol.com/ ) eller en lignende sikkerhet program som kjører i bakgrunnen, og varsler hvis noen skadelige endringer på datamaskinen.
 7. 7
  Du kan også aktivere brannmuren. Gå til Start / Kontrollpanel / Windows-brannmur og aktivere den. Tillat unntak for programmer du kjenner og stoler på, og nekte noen ukjente tilkoblinger. Noen alternative brannmurer er også tilgjengelig som en gratis utgave av ZoneAlarm ( http://www.zonealarm.com/ )

Tips

 • Vurdere Linux til.
 • Du kan spare deg for mye trøbbel hvis du holder deg borte fra "tvilsomme" nettsteder og ikke åpne ukjent programs.They er nummer én årsak til problemene.
 • Pass på å bruke en virusskanner å sjekke alle e-postvedlegg som du mottar. Selv om det er fra en venn, kan et virus automatisk sende så det ikke kan være dem!
 • Husk at forebygging er bedre enn kur, så vær forsiktig.
 • McAfee SiteAdvisor ( http://www.siteadvisor.com ) kan vise deg hvilke nettsteder er trygge, og som er potensielt farlig. Likevel lønner det seg å være forsiktig.
 • Hvis du lar datamaskinen stå på hele tiden, planlegge virusprogrammer og spyware skannere til å kjøre i en tid på døgnet du aldri bruke datamaskinen. Har det gjort hver dag i stedet for hver uke.

Advarsler

 • Aldri gi din e-post adresse eller personlige opplysninger til et nettsted du ikke helt stoler. Det er bare sunn fornuft. Oftere enn ikke vil du få masse spam og skadelige programmer.
 • Prøv å re-rense datamaskinen hver måned eller fjorten dager. Hvis du ikke gjør det, vil datamaskinen få mer og mer trafikk, og det kan være et problem å fikse.