Wkuno

Hvordan lage et reality show

En grunnleggende guide til å skape, utvikle og produsere en reality-baserte TV-show.

Trinn

Hvordan lage et reality show. Lag en kjerne idé for et show, og være sikker på at den har originale elementer.
Hvordan lage et reality show. Lag en kjerne idé for et show, og være sikker på at den har originale elementer.

Lage din egen reality show

 1. 1
  Lag en kjerne idé for et show, og være sikker på at den har originale elementer. Selv om det kan være lik andre formater allerede, må du ha elementer og metoder som området klart originalen slik at innhold som er opprettet er noe unikt og spennende å se på.
 2. 2
  Vet hvilke sub-genre av virkeligheten programmering ideen din faller inn. Det finnes mange sjangere for reality show, inkludert: Konkurranse / eliminasjon, doku-Style-serien, Lifestyle-serien, Forhold Series, og utallige andre.
 3. 3
  Vær konkret i ditt konsept, og prøve flere tilnærminger. Mange produsenter vil lage originale konsepter med deres utvikling team, men oftest produsentene speide aggressivt for nye konsepter og reality show ideer fra forfattere og konsept skapere. Så ikke vær redd for å arbeide på flere show konsepter samtidig. Det tar mange prosjekter, men tar bare en å få kontakt med den rette produsenten.
 4. 4
  Velg begreper og emner som er svært salgbare-titler er svært viktig, bør de ruller av tungen lett, provosere samtaler, og bare fortelle deg nøyaktig hva du kommer til å bli å se. "Blind Date", "Temptation Island", "The Bachelor", "Hvem vil gifte seg med en millionær" er alle gode eksempler. Ordspill er alltid en god måte å fange oppmerksomheten og skape nysgjerrighet. "Meet the Parents" "Eliminer" "Joe Millionaire" "The Real World" "Jorden rundt på åtti Datoer" er alle spesifikke for hva deres showet handler om, men bruker kjente fraser for å skape nye titler som pirrer nysgjerrigheten.
 5. 5
  Tenk på filmer-"story" er et kritisk element for å definere når du utvikler et reality-basert prosjekt. Når du ser på filmer, se på kjernen konseptet og historien elementer i filmen, og en reality show bare kan være stirrer du klask i ansiktet. "Cannonball Run", "Meet the Parents", "Jorden rundt på åtti Datoer" er alle eksempler på film konsepter som har fortolket inn i reality-baserte programmer for fjernsyn.
 6. 6
  Utvikle og skriv din konsept-A behandling for et reality show kan være alt fra 1 til 3 sider, noen ganger mer. Nøkkelen er effektivitet i å beskrive elementer og tiltak som er involvert, men også å skape nok detaljer til å være original. Forskning Industri kilder om å lage reality show konsepter til banen.
 7. 7
  Beskytt reality show ideen ved å registrere den med forfatterens laug av europa (østkysten) eller (Vestlandet) for tredje part proof-of-kreasjon.
 8. 8
  Forskning de ulike produksjons-selskaper som produserer reality-baserte TV-programmer og finne en sannsynlig match for den typen prosjekt du har opprettet.
 9. 9
  Gjøre kaldt samtaler til utvikling ledere på hvert enkelt selskap å vite om de vil godta banen.
 10. 10
  Vurdere en online industrien database å kaste dine prosjekter for pitching nye reality show idé for vurdering og kjøp av ledende produksjonsselskaper speidingen nye prosjekter, blant annet CBS, Fox TV studios, abc, ITV, BBC og andre. TV Writers Vault gir også elektronisk proof-of-vurdering for din registrering og beskyttelse.
 11. 11
  Hvis tilbudt en alternativ avtale med et produksjonsselskap, vil du være i stand til å forhandle frem en produserende kreditt og økonomisk deltakelse. Bruk alltid en erfaren underholdning advokat for å få hjelp i å forhandle noen avtale.
 12. 12
  Hvis produksjonsselskapet engasjerer deg for produksjon og distribusjon av showet ditt konsept, vil du bli engasjert med noen form for produsent kreditt og avgifter per episode.
 13. 13
  Produksjonen selskapet vil være ansvarlig for å levere showet til nettverket for lufting. Hvis du har erfaring i utvikling eller produksjon for TV, så du kan forhandle fram en mer direkte engasjement i showet når den når nettverket og produksjon.

Tips

 • Alltid spørre deg selv om konseptet kan realistisk bli henrettet. Hvis det ikke kan gjøres, vil det ikke bli kjøpt. Eksempel: Du har skapt et show som heter "Celebrity Choir" som setter to kor som består helt av kjendiser mot hverandre hver uke. Cool? Jada. Logistisk mulig? Trolig for vanskelig å få dusinvis av celebrties i samme rom for uker av gangen.