Wkuno

Hvordan komme i gang i stand up komedie

Vi har alle vitser å fortelle, og hver av oss har potensial til å bli den neste store stand up komisk med riktig mengde av besluttsomhet og mye trening.

Trinn

Hvordan komme i gang i stand up komedie. Hold en notatbok med deg til enhver tid.
Hvordan komme i gang i stand up komedie. Hold en notatbok med deg til enhver tid.
 1. 1
  Hold en notatbok med deg til enhver tid. Ta notater som morsomme tanker kommer til deg eller skrive ned merkelige hendelser som slår dine morsomme bein.
 2. 2
  Kjøp en slags bok å lære å skrive en vits (eller lese denne artikkelen: Skriv en god spøk ).
 3. 3
  Forstå din på scenen persona eller holdning. Er du en deadpan tegneserie? En sint tegneserie? Brutalt sarkastisk og ironisk? Goofy? La din personlighet passer din skriftlig.
 4. 4
  Prøv deg på å skrive vitser. De fleste gode vitser kommer fra skjæringspunktet mellom to tilsynelatende urelaterte ideer, eller fra et tidligere uutforsket observasjon om noe de fleste overser på en daglig basis.
 5. 5
  Skriv en liten rutine og utføre "set" foran et speil. Legg merke til de tingene om levering av dine vitser som du liker, og også de tingene du ikke gjør det. Du kan også prøve video-taping selv.
  • Note verbale flått som "Um," og "Uh..." og minimere, med mindre din personlighet er vanskelig og nervøs.
 6. 6
  Arbeidet med tillit og gjøre memorert materialet synes spontan. Hvis du bruker en annen stemme når du resitere utenat tale prøver å forvandle den til noe mer konversasjon.
 7. 7
  Skrive flere vitser. Jo mer du skriver, jo lettere kommer de. Noen dager vil du ha fem eller seks vitser å spille inn, og noen dager vil du ha ingen. Du bør imidlertid være i ferd med å skape en god backlog av materiale.
 8. 8
  Omskrive dine vitser. Sjelden er perfekte vitser skrevet 2 am i morgen. Sørg for at dine vitser vil bli forstått av publikum, og omskrive hvis nødvendig.
 9. 9
  Finn en "åpen mic" sted i nærheten og registrere deg. Hvis du kan ringe på forhånd og sikre deg en plass, vil du ikke kunne gå tilbake på.
 10. 10
  Sluttføre sett. Kjør gjennom den et par ganger, og det bør være alt fra fem til ti minutter lange. For det første settet ikke bekymre deg så mye om gangen. Fem minutter er nok, og når mikrofonen er i din hånd, slips tid borte raskere enn normalt.
  • La ca 30-45 sekunder totalt av "le time"-tid når publikum ler av dine vitser.
 11. 11
  Organisere en "sosialt sikkerhetsnett." Ring venner du vet vil være støttende, og har kommet dem til å se på. På denne måten, selv om du bombe, vil du ha folk til å le av vitsene dine.
 12. 12
  Stå opp. La mikrofonen i stativet hvis du vil, eller ta den ut. Det anbefales at du tar den ut hvis det er din første gang, den følelsen av en mikrofon i hånden og frihet til å bevege deg rundt mens du snakker setter deg i litt av en bit av kontroll.
  • Ta deg god tid, og pass på ikke å mumle eller fart gjennom levering. Formulere. Snakke høyt nok til at selv de i ryggen kan høre. Oppretthold øyekontakt med publikum. Smile, men ikke le av egne vitser. Være forberedt på shout-outs og heckles.
 13. 13
  Vit når du er ferdig. Enten du har nådd slutten av settet ditt, eller du nettopp har fått en stor applaus for en vits du vet du kan ikke topp - nå er det tid for å takke publikum for deres oppmerksomhet, og for den tiden de har tatt for å få kjent med komiske styling. En enkel "Dere har vært stor, takk," burde være mer enn tilstrekkelig.
 14. 14
  Bo for de andre handlinger. Du har gjort noe for deg, og nå er det bare høflig å se noen av de andre stamgjestene. Enda viktigere, det er en sjanse en annen stand up tegneserien vil... vel, stå opp. Du vil heller at du var bedre enn ham (eller henne), eller vil du være i stand til å lære noe fra ham (eller henne).

Tips

 • Spøk skriving tar praksis. Jo flere vitser du skriver, jo bedre vil du bli på timing, levering, og på å utvikle din egen personlige stil.
 • Vokt dere for å fortelle sjokk vitser som er i dårlig smak, med mindre det virkelig er morsomt. Noen komikere kan faktisk trekke av en voldtekt spøk, for eksempel.
 • Små mp3-spillere har ofte en diktafon, og kan være en rimelig måte å registrere spøk ideer. Da kan du spille den tilbake og skrive det ned i ro og mak.
 • Noen ganger kan en vits som du tror er mildt morsomt kan fungere bra på scenen i en komedie klubb; husk, folk er klare til å le av deg før du har selv sagt noe.
 • Vurdere å ta en innledende fungerende klasse. Dette vil hjelpe deg å komme over sceneskrekk, lære å projisere stemmen din, og gi deg noen fungerende praksis.
 • Post din sett på YouTube eller facebook.. Da kan du få ærlige tilbakemeldinger.
 • Noen ganger kommenterer en spøk du nettopp har fullført kan få deg mer latter enn vits i seg selv. Men bruker dette med måte!
 • Hold en "spøk log" på datamaskinen din. Noen ganger er det raskere å skrive en vits enn det er å skrive det.
 • Ikke vær redd for å utforske territoriet som kan virke tabu for deg. Områdene er utenfor grensene til politikerne er blåst vidåpne for komikere.

Advarsler

 • Ikke plagiere!
 • Komedie er mye mer verdsatt i en passende arena. "Open Mic" netter tema mot fiksjon og poesi vanligvis ikke tar vennlig til tegneserier.