Wkuno

Hvordan lage en musikk video

Musikkvideoer er morsomt, utfordrende, og med utviklingen innen datamaskin og video-teknologi, noe som folk flest kan gjøre. Jo mer du legger i det, jo mer får du ut av det, men selv de mest grunnleggende begreper kan være utrolig morsomt å ta på, og vil belønne deg med en følelse av stolthet. Vi viser deg et par måter å gjøre dette: den korte versjonen, og en mye lengre versjon. Enten du velger en rask måte, eller den lange veien, eller et sted i midten, er du inne for en skikkelig godbit! Les videre:

Trinn

Hvordan lage en musikk video. Gjør deg klar for berømmelse.
Hvordan lage en musikk video. Gjør deg klar for berømmelse.

Den korte versjonen

 1. 1
  Gjør deg klar for berømmelse. For dette eksempelet skal vi lage en enkel video med deg som stjernen. Hvem vet hvor det kan lede? Se på Numa Numa fyr, tross alt-47 millioner visninger og teller!
 2. 2
  Plukk en sang. Hvis du har en av dine egne, eller rettighetene til å bruke noen andres, så mye bedre.
 3. 3
  Tenk på hva du skal gjøre. Vil det være en ta, eller vil du starte og stoppe for ulike deler av sangen? Vil det være akkurat deg, eller du og en venn? Eller kanskje en dans pjokk? Uansett hva det er, vil planlegging fremover hjelpe deg å gjøre en mye bedre video.
 4. 4
  Praksis. Spill gjennom sangen, og gjør hva du skal gjøre, før det føles naturlig.
 5. 5
  Slå på alle lysene! En ting som virkelig ødelegger en rask video er dårlig belysning. Du trenger ikke noe fancy, bare noen få 100W pærer. Jo mindre kameraet har for å kompensere for lite lys, jo bedre videoene dine skal se ut.
 6. 6
  Sett kameraet på et stativ. Med mindre du går for Blair Witch Project titt, vil du vil at kameraet stødig.
 7. 7
  Komme i posisjon, skru på musikk, og trykke record. Gjør din greie det beste du vet hvordan!
 8. 8
  Importere videoen på din datamaskin. En gang i, kan du redigere det med noen av verktøyene som er oppført nedenfor i "hva du trenger." Legg til en tittel, legger studiepoeng, og legge ut på YouTube.

Den lange versjonen: utvikle konseptet

 1. 1
  Ta tak i en bærbar PC. Det trenger ikke å være noe fancy, eller digitalt, eller dyrt. Du vil ha noe å samle tankene, ta ned notater, og kanskje skissere noen scener. Mens du er i gang, ta en blyant med en stor feit viskelær, også.
 2. 2
  Snakk med bandet. De kan godt ha en rekke ideer for hvordan de ønsker at deres video for å se. Noen av dem vil være bra. Noen av deres ideer, flott. Noen vil kreve Peter Jackson, en støpt av tusener, cutting-edge CGI, og en liten geit. Hvis det er i sitt budsjett, stor-ellers, smile og si: "Å, det er interessant!" Det er din jobb å filtrere ut støy og skape et konsept, og jo flere ideer du har til å filtrere, vil bedre den endelige konseptet være.
  • Denne prosessen er mye lettere hvis du tilfeldigvis være "bandet".
 3. 3
  Lytt til sangen. Det hele starter der. Ikke gjør noe annet, første gang-bare lytte. Så høre på den igjen. Selv om du hørt sangen før, og vet det utenat, lytte til det som om det er første gang. Hvordan gjør det du føler? Betyr det at du ønsker å danse, gråte, handle dum, eller hopp i pickup og leder for baren? Uansett hva det er (og du trenger ikke å begrense det til ett "det"), døyt det ned.
 4. 4
  Avgrense dine ideer. Når du har en fungerende idé om hva du vil lage, er det på tide å kjøttet den ut i en fortelling. Skriv ned det overordnede historie idé, for en start.
  • Det kan være kort og enkel, som "det er et land sang om veien og møte folk, så... viktigste konseptet kjører nedover motorveien, møte folk i småby dagligvarebutikker og bensinstasjoner langs veien, situasjonen reflekterer tekster."
  • Du kan gjøre det mer detaljert: "Hovedpersonen kjører en '57 Chevy konvertible på lang, rett strekning av motorveien ut vest, bonde på veikanten dagligvarebutikk i ett vers, soldat i Hummer på bensinstasjon i vers 2, utendørs bandet skutt under chorus / solo, humle pen jente i vers 3 (stjerne cameo?) i bilen og kjøre bort sammen som sang spiller ut komiske side:.-snurt bedrift dress pinlig seg i hver scene: spruter sennep på skjorta i v1, støt inn hummer med sin Porsche eller skjenker gass på dyre sko på bensinstasjon i v2, klønete turer sette trekk på pen jente i v3 "

Planlegging av video

 1. 1
  Lag et storyboard. Når du har jobbet ut konseptet, er bandet om bord med det, og du har en idé om steder, er det på tide å begynne å planlegge din video. En av de mest effektive verktøyene du kan opprette en storyboard.
  • Liker konseptet, det trenger ikke å være prangende. Det kan være så enkelt som plasseringen av ting i hver scene, eller det kan være så detaljert som individuelle cutaways, uttrykk, retning av bevegelse, etc. Hvis du ikke engang kan tegne en rett linje, ikke fortvil: lage en tekst storyboard. Så lenge du har en anelse om hva som kommer til å skje i hver scene, og du kan kommunisere det til mannskapet ditt, vil du være godt å gå.
 2. 2
  Speide steder. Før du begynner å skyte noe, trenger du et sted å skyte. Det er alltid lettere å planlegge din video holde lokale natur i tankene, men noen ganger begrepet bare ikke vil høre på fornuft. For eksempel kan landet vårt video være lett å gjøre hvis du fotograferer i Wyoming, men hvis du er i New York, må du være kreativ.
  • Se etter "scener" som svarer til ditt syn. For eksempel vil mye av videoen foregår på en landlig bensinstasjon. Hvis du må kjøre ut av byen for å finne en, så gjør det. Når du gjør det, vil det være verdt stasjonen.
  • Snakk med eierne eller ledelsen av hvor som helst du vil bruke, og sørg for at de er ok med det. Hvis du er heldig, kan de også være en perfekt passform for en karakter i videoen (hvis de er villige.)

Bemanne shoot

 1. 1
  Finn ditt mannskap. Du kan ha en gruppe mennesker du jobber med, eller du må kanskje lage et mannskap for denne videoen. Her er de personene du trenger, på minimum:
  • Director. Dette vil mest sannsynlig være deg. Du vil være å administrere alle de forskjellige delene av skyte, fra å dele ditt syn til cast og crew, for å formidle tvister mellom lys og lyd, til å sørge for det er gass i bilen, og at alle steder er klarert for skyting. Hvis det er en detalj du kan forestille deg, er det din jobb å gjøre det skje.
  • Videofotograf. Den videofotograf vil være ansvarlig for å fange alt på ett eller flere kameraer. Du vil definere skudd, men hun faktisk vil ramme scene, arbeid med gaffer å sikre settet er skikkelig tent, og la lyden fyren vet når bommen er i scenen.
  • Gaffer. Noen må sørge for at alle lysene er tent, skuespillerne er synlige, og alt er riktig for skyte. At personen er Gaffa.
  • Høres mann. På en film satt, han fyren stikker mikrofoner i alles ansikter og steder. For en video, som vanligvis ikke har dialog, vil han være den fyren cuing opp sangen så aktørene har noe å jobbe med. I mellom å trykke på "Stop" og "Play" og "Rewind", han skal kjøre for å få brus, pizza og andre småting. Han har ikke noe imot-den ikke pen jente i scene 3 er kjæresten hans. Det er hvem du kjenner!
  • Grip. Dette er den heldige sjel som blir å flytte alle ledningene, alle lysene, alt utstyret, sitteplasser, bord, rekvisitter, og alt annet som er brakt på settet. OK, kan grepet være valgfritt for et budsjett video, men det er egentlig mye lettere å kjøre en shoot når du har noen å håndtere disse tingene mens du håndterer større-bilde elementer.
  • Garderobe. Avhengig av budsjettet, kan du bare gi retning til talent ("wear jeans og en stram skjorte,") eller har kostymer laget på bestilling for skuespillerne. Uansett hvordan du gjør det, hvis det er kostyme endringer involvert, sørg for at noen kan koordinere at mellom scenene, og at aktørene har litt privatliv for endring.
  • Props. Igjen, dette kan være deg, men noen må finne de kjøretøyer som brukes, pluss ting skuespillere på settet bruk-sennep flasker som spruter pålitelig på signalet, noe en skuespiller plukker opp eller setter ned, eller er ikke en del av plasseringen.
  • Kontinuitet. Med mindre du skal skyte fra start til slutt i en tar, vil det bli behov for noen å være sikker på at der folk begynne er der de stoppet tidligere. Det er det kontinuitet gjør. De gjør oppmerksom på posisjonene, vanligvis ved hjelp av et kamera. De gjør at sennep flekk på Suit i første scene er det fortsatt det 3 dager senere for siste scenens shoot. (Eller omvendt, at sennep flekken er * ikke * det hvis shots før fargingen er ferdig senere.)

Avgi din video

 1. 1
  Finn riktig talent. Lag en liste over alle karakterene i videoen. Ved hjelp av vårt eksempel ovenfor, vet vi at vi skal bruke bandet. Vi trenger fortsatt å finne ut resten av kastet. Skriv ned hver karakter, og gjøre notater om hvordan de ser ut og hvordan de oppfører seg. Dette vil gjøre det lettere å kaste.
  • The Traveler. Han trenger ikke å snakke, men må se kul, selvsikker, og liker han tilhører kjører nedover en landevei i en vintage kabriolet. Jeans. Nyanser. Skjorte?
  • The Farmer. Eldre, forvitret fra solen. Gammelt hat, jeans og untucked skjorte, vennlig smil. Kort kamera tid, trenger ikke å være en pro.
  • The Soldier. Ung, høy, muskuløs, buzzcut, sterkere og mer selvsikker enn helten, men også mer ydmyk.
  • The Gas Station Attendant. Skranglete? Plumpe? Greasy mekaniker skjorte, vennlig med en forundret outlook, har en god "eyeroll" å levere til drakten.
  • The Suit. Metro, nesten kjekk, men ikke helt. Vannkjemmet hår som er un-slicking i varmen. Kostbar jakt garderobe, bil. Sosialt og fysisk vanskelig, har nedlatende flir. Unlikeable på første blikk.
  • The Girl. Gorgeous. Hot. Brunette. Selvsikker, bekymringsløse, garvede, viser varmen godt på skinnende hud. Aldri lei av The Suit, bare underholdt. Soverom øyne for de reisende.

Lights, Camera, Action!

 1. 1
  Sette scenen. Nå som du har alle dine ender på rad, skuespillerne er godt innøvd, og mannskapet er lastet for bjørn, er det på tide å prep din satt og skyte videoen. Plukk en scene for å skyte. For dette eksempelet, velger vi den siste scenen, der drakten turer over seg selv, hjelper det fra ham, og Pretty Girl hopper i bilen med Traveler.
  • Sett biler og alt annet som er i scenen på plass, og har stå aktørene på sine merker.
  • Sett din belysning. Ettersom dette er en utendørs skyte, hvis du ikke har drevet lys du kan være i stand til å bruke en reflektor som er et stort stykke hvitt stoff eller plakat bord som reflekterer sollyset, nedtoningen skygger og lysere en scene. For den mest effektive måten for å fokusere lyset, bruke mer enn én reflektor, eller til og med et speil. Din gaffer vil klare dette, under deres veiledning, hvis du har en.
  • Husk, er den viktigste personen på skjermen alltid den smarteste på skjermen. Når utsiden, har alltid hovedpersonen tilbake til solen unntatt når solen er i midten av himmelen. På denne måten kan de reflektorer belyse personens ansikt og front. Selv om det er mye å gjøre for å få effektiv belysning, er det verdt det når du vil ha en høykvalitets video.
 2. 2
  Sett kameraet. Det kan være lurt å ta en del av videoen på et stativ, for statiske scener. Jiggly kameraer kan noen ganger distrahere betrakteren fra selve videoen. Andre ganger kan det være lurt å bruke en håndholdt Steadi-Cam for mer dynamiske skudd, eller en helt fri form "vaklende cam" for høyere energi skudd. Hvis du har folk og budsjett, skyte en kombinasjon av vinkler og stiler vil øke kreative alternativer i redigering suite.
 3. 3
  Få aktører på plass. Hvis de er i scenen som kameraet ruller, har dem ta sine spor. Hvis de kommer inn på scenen som den spiller, har dem på deres inngang punkt.
 4. 4
  Cue opp musikken. Har Sound finne riktig punkt i sangen, og gi den en god leder i tid slik at folk kan "komme i sync" med musikken. Lengre er bedre, først. Hvis du gjør flere opptak, kan du være i stand til å forkorte denne delen opp. Når Lyden er klar og musikken spiller, vil han rope "speed!" (Et uttrykk som trekkes litt tilbake til når innspillingene på settet var ferdig med magnetbånd drevet av motorer, som tok en stund å komme opp til hastighet). Lyden fyren kan også være lurt å mate lyden i videoen, så det er en referanse spor for stillingen redaktør senere.
 5. 5
  Lights! Har alle dine belysning mennesker i posisjon, og alle drevne lys på.
 6. 6
  Kamera! Den videofotograf trykker på opptaksknappen, og starter å skyte scenen.
 7. 7
  Action! Du vet drillen her-on "Handling", skuespillerne komme ut og gjøre scenen.
 8. 8
  Gjenta for alle scenene i videoen. Du kan ende opp med flere tar, flere vinkler, tar stor, og forferdelig tar. Det er her moroa begynner!

Innlegg produksjon

 1. 1
  Overfør videoen til datamaskinen. Vanligvis er dette gjort med USB, Firewire eller proprietære tilkoblinger. Men du gjør det, vil du ønsker å laste alt inn i datamaskinen i en katalog.
 2. 2
  Fyr opp din editor. Programvaren editor, som er-om du bruker Sony Vegas, iMovie, Adobe Premiere, Final Cut Pro, eller har en deluxe Avid suite, dette er der magien skjer.
 3. 3
  Ta din beste sjanse. Arbeid gjennom videoen fra begynnelse til slutt, se på alle opptakene, og finne de beste.
  • Bruk scratch lydsporet på videoen for å matche opp kutt med musikk, men ikke bekymre deg så mye om liten smell eller støy på lydsporet. Dette sporet går unna når videoen er ferdig.
 4. 4
  Lå i musikksporet. Med sporet som er lagt i, sjekk for å se hvordan dine endringer og musikken synkroniseres opp. De vil være nær, men ikke perfekt. Juster hvert kutt, slik at alt skjer når det skal-som vil være spesielt merkbar når du jobber med bilder av bandet som spiller sangen.
  • Vær forberedt på å dekke feil. For eksempel, hvis gitaristen ble miming "Stairway to Heaven" på videoen under en passasje der han rett og slett å holde en eneste note på opptaket, kuttet til et annet bandmedlem, eller tilbake til åstedet i løpet av det øyeblikket.
 5. 5
  Legg til en tittel og kreditter. Ingenting til det! Nå har du fantastisk musikkvideo!

Spre ordet

 1. 1
  Last opp til youtube. Hvis du vil at andre skal se musikkvideoen din, kan du laste opp en video på youtube og dele opus med verden. Hvem vet, kanskje det vil gå viral!
 2. 2
  Sende den ut. Du kan også sende videoen til venner og familie, brenne den på en DVD, eller sette den på bloggen din.

Tips

 • En veldig god strategi for å video å gjøre er å gjøre tre helt forskjellige videoer og bland klipp på forskjellige steder.
 • Kontroller at videokameraet er ikke vendt mot solen, vendt mot et videokamera, eller et kamera for den saks skyld, sola i stor grad kan skade den interne image fange maskinvare.
 • Alltid sette om opphavsrett i rulleteksten for å beskytte dine immaterielle rettigheter!
 • For Youtube videoer, må du sette studiepoeng i Ytterligere detaljer område, eller musikken kan være dempet eller videoen fjernet på grunn av brudd på opphavsretten!

Ting du trenger

 • En flott låt
 • Skuespillere
 • Videokamera og operatør
 • Stillbildekamera (kan være telefon)
 • Lysdesigner og gaffer
 • Stereo avspilling og lydtekniker
 • Datamaskin
 • Redigering programvare som Windows Movie Maker (PC), iMovie eller Final Cut Pro (for Mac), eller Sony Vegas for både OS
 • Dansere