Wkuno

Hvordan gjøre den elektriske lysbilde

The Electric Slide er en enkel og morsom dans for alle aldre. Følg disse trinnene for å få maksimale resultater.

Trinn

Hvordan gjøre den elektriske lysbilde. Vent på at musikken skal begynne.
Hvordan gjøre den elektriske lysbilde. Vent på at musikken skal begynne.
 1. 1
  Vent på at musikken skal begynne.
 2. 2
  Gjør en vinstokk til høyre og trykk. A "vinstokk" er en serie av omgår i en retning, trå til side, og deretter passere foran eller bak med den andre foten, for deretter å stige igjen til siden. En mer detaljert oversikt er under. 1 Count, 2, 3, 4 i takt med musikken og gjøre følgende på hvert slag:
  • Step til høyre med høyre fot.
  • Step til høyre med venstre fot, krysse venstre fot bak høyre fot.
  • Step høyre med høyre fot, uncrossing føttene.
  • Lukk føttene sammen, tappe din venstre fot ved siden av høyre fot. (. Du kan også klappe i hendene når du klikker på føttene) "Tapping" betyr, for å IKKE legge vekten på venstre fot - bare trykk bakken med foten. Ditt neste skritt vil være med venstre fot, slik at vekten må ligge på høyre fot.
 3. 3
  Gjør en vinstokk til venstre og trykk. Dette er akkurat som jungeltelegrafen til høyre, bortsett fra det er til venstre. 1 Count, 2, 3, 4 i takt med musikken og gjøre følgende på hvert slag:
  • Step venstre med venstre fot.
  • Trinn til venstre med høyre fot, krysset høyre fot bak venstre fot.
  • Step venstre med venstre fot, uncrossing føttene igjen.
  • Lukk føttene sammen, trykke høyre fot ved siden av venstre fot. Som før, ikke sette vekten på høyre fot fordi neste trinnet er med høyre fot.
 4. 4
  Ta tre skritt bakover og trykk. Denne del er begrepsmessig lik The Grapevine trinnene, bortsett fra å gå bakover i stedet for sideveis. Som før, en teller, to, tre, fire til musikk mens du går:
  • Skritt tilbake med høyre fot.
  • Steg tilbake med venstre fot.
  • Skritt tilbake med høyre fot.
  • Trykk venstre fot ved siden av høyre fot. Igjen, ikke sette vekten på venstre fot - Neste skritt er med venstre fot. (Du kan eventuelt gjøre en kne-lift, spark, toe-point-and-hip-lift, eller hva du vil med venstre fot i stedet for bare å peke føttene stengt. Bare ikke la vekten nede på venstre fot ).
 5. 5
  Stå frem og trykker foten, steg bakover og trykker foten. 1 Count, 2, 3, 4 i takt med musikken og gjør følgende:
  • Skritt fremover med venstre fot.
  • Ta med din høyre fot bak venstre fot, og trampe høyre stortå til din venstre hæl. Mange mennesker, i stedet for å tappe med foten sin, vil slags gjøre en dyp utfall med venstre kne, rørende (eller bare nå for) gulvet med sin høyre hånd. Andre bare trykke sine føtter stengt. (Men uansett hva du gjør, bare ikke legge vekten på høyre fot).
  • Skritt tilbake med høyre fot.
  • Trykk venstre fot foran høyre fot.
 6. 6
  Stå frem og ta til venstre. En teller, to i takt med musikken og gjør følgende:
  • Skritt fremover med venstre fot, men forberede seg til å ta til venstre.
  • Hop på venstre fot som du slår deg til venstre 90 grader (aka en kvart omdreining). Slå til venstre midler, går din venstre skulder tilbake (og høyre skulder kommer frem). Valgfritt: Mange vil også gjøre et kne løft (med høyre kne) og / eller klappe i hendene her.
 7. 7
  Gjenta alle disse trinnene til musikken fades. Merk at du - og forhåpentligvis resten av gruppen - vil stå overfor en ny retning hver gang du gjentar.

Tips

 • Som nevnt på noen få steder i "Steps" ovenfor, lar Electric Slide for en god del personlig kreativitet og stil innenfor rammen av dansen. Mange vil legge inn sine egne kne-heiser, hip-heiser, fot-vipper, spark, hånd klapper, finger snaps, dum positurer og gester, utfall, spinner, og mer på forskjellige steder i dansen. Men dette er ikke en solo showcase! Hvis du prøver noen av de valgfrie trinnene ovenfor eller legge inn dine egne klappa, vennligst sørg for å holde tritt med bevegelse av gruppen - ikke støte eller fortrenge de andre danserne!
 • Den mest populære sangen for denne dansen er "Electric Boogie" av Marcia Griffiths, men dansen kan gjøres til en 4/4 musikk som er tilstrekkelig groovy og av tilsvarende tempo til "Electric Boogie".
 • En jevn-ish gulvet anbefales; løvtre er ideelt. Danser på teppet anbefales ikke. Det er mulig, men svingene er vanskeligere og vil føre til mye slitasje på teppet.
 • Mange Electric Slide grupper består av noen få mennesker som vet hva de gjør, og mange mennesker som tilsynelatende danser for aller første gang i sitt liv. I denne situasjonen er det tilrådelig (hvis mulig) å ha nybegynnere ligger slags i sentrum, og erfarne dansere på kantene. Hvis det er minst en erfaren danser i hver av de fire sidene, vil de nybegynnere kunne se en erfaren danser uansett hvilken vei den gruppen er vendt - huske hele gruppen svinger 90 ° etter hver syklus!
 • Den 18-trinns varianten beskrevet ovenfor og vist i videoen er typisk hvordan dansen gjøres av amatører i bryllup, med line-dansere i country-vestlige barer, og praktisk talt alle andre sosiale dansesteder. Det er også hvordan det ble fremstilt av danserne i musikkvideoen til "Electric Boogie", av skuespillerne i filmen "The Replacements", og i de fleste andre filmer, TV-programmer og videoer med denne dansen, enten produsert av fagfolk eller amatører. Den 18-trinns varianten er en forenklet versjon av den opprinnelige 22-trinns koreografi, ganske enkelt kalt "The Electric", som var et profesjonelt nivå Fuge koreografi stykke opprettet av Ric Sølv i 1976 i Manhattan på Vamps Disco. Det er ganske sjelden å se noen gjøre den opprinnelige Electric, men for de nysgjerrige, er det to store forskjeller mellom den 22-trinns Elektrisk og den versjonen som er beskrevet ovenfor: Den ene er at danserne vil stille opp i to linjer mot hverandre, men utlignet, som vil (forhåpentligvis) få dem til å danse i bokser rundt hverandre uten å kollidere. Den andre forskjellen er at man gjentar "fremover, trykk, rygg, trykker du på" sekvens før stepping fremover og går til venstre.
 • The Electric Slide er mest gøy med en stor gruppe mennesker. Alle bør stille opp i flere linjer, omtrent i et kvadrat eller rektangel, som dikteres av formen på rommet.