Wkuno

Hvordan skrive en ballade

Den tradisjonelle balladen form har noen lett replikert egenskapene som har gjort det til et populært historiefortelling enhet i hundrevis av år. For å skrive en ballade av dine egne, følge de retningslinjer og eksempel ballade under.

Trinn

Hvordan skrive en ballade. Lag en saftig historie.
Hvordan skrive en ballade. Lag en saftig historie.

Skrive din egen ballade

 1. 1
  Lag en saftig historie. Ballader fortelle historier per definisjon, ofte takle temaer som skandale, kjærlighet, død, katastrofe, eller til aktuelle hendelser. De vanligvis følger en klar, lineær historie, avhengig av plottet handling (en ubetalt situasjon, et klimaks og en oppløsning) for å bygge opp spenning. Siden mange fortelle (eller gjenfortelle) tradisjonelle historier som har blitt sirkulert i generasjoner, kan du også tilpasse en velkjent historie å ballade dersom du ikke ønsker å skrive en fra komplett scratch.
  • Single ut de viktigste elementene i plottet. Ballad bruke en fortellende stil kjent som "hoppet og dvelende" - det vil si hoppe over ikke-essensielle plottepunkter slik at mer tid kan brukes på de interessante øyeblikk. Å etterligne denne stilen, kutte unødvendige tilbake historien, plottet tilkoblinger, eller sekundære detaljer som trekker oppmerksomheten bort fra handlingen i historien du har valgt.
  • Rave lee, eksempelet ballade for denne artikkelen, er en klassisk europeisk blues ballade om drapet på Billy Lions på hånden av Stagger Lee, som overreagerte da Billy slo hat fra hodet hans. Slibrige historier som dette vanligvis gjør for svært populære ballader.
 2. 2
  Finn en forrett setning. Åpningen linjen i et prosjekt er ofte det vanskeligste å skrive, men heldigvis for deg, ballader ofte åpne med fraser som come-ye-all hilsen. (Eks. "Kom alle dere jomfruer", "Kom alle I kamerater," etc.) gjerne låne dette uttrykket for å få din historie går (og gjøre ballade mer autentisk å starte opp). Hvis du ikke ønsker å bruke en forrett uttrykk, fokus på å introdusere leseren til historien Mississippi John Hurt versjon av staggerlee hopper rett inn i handlingen.:
  Politibetjent, hvordan kan det være?
 3. 3
  Etablere en rytme og rim ordningen. Ballads har vanligvis fire-linje versene, hvorav to eller flere rim. (Blues ballader, derimot, har ofte to rime linjer fulgt av en tredje, uavhengig linje.) Den enkleste måten å komme i gang med rytme og rim er å fullføre det første verset slik du liker det, så bruk det som grunnlag for resten av linjene i verset (ex. holde lengden, rytme, og slutten rim av hver linje mer eller mindre konsekvent).
  Politibetjent, hvordan kan det være?
  Du kan "hvile alle, men grusom Stagger Lee

  • Så langt er denne rim-ordningen et enkelt AA (det vil si, den første og andre linje rim). Når refrenget kommer inn, vil du se at denne balladen følger den klassiske blues struktur, AAB (hvor den tredje linjen ikke rimer med de to andre). Andre vanlige rim ordninger omfatter:
  • AABB (første to linjene er en rime par, andre to linjene er en ny rim pair)
  • ABAB (første og tredje linje rim, andre og fjerde linje rim)
  • ABCB (bare den andre og fjerde linje rim)
 4. 4
  Skriv refrenget. Igjen, er refrenget veldig fleksibel i ballade skjemaet. Det kan være en linje som gjentas i hvert vers, to linjer som gjentas hvert femte vers, et helt vers, eller til og med to vers back-to-back. I tillegg kan du gjenta refrenget ordrett eller endre det litt hver gang for dramatisk effekt. Denne versjonen av Stagger Lee inkluderer refrenget på slutten av hvert vers:
  Politibetjent, hvordan kan det være?
  At dårlig mann, oh, grusom Stagger Lee
 5. 5
  Skriv en andre vers i samme stil som den første. Bruk en konsekvent meter (dvs. prøve å holde det samme lyrisk rytme som du gjorde i første vers). Måleren er i utgangspunktet mønsteret av stavelser i en sang eller dikt. De fleste ballader bruke samme meter gjennom hele sangen, eller måleren for koret kan avvike fra det av versene. Dette er hva som dikterer rytme.
  Billy de Lyon fortalte Stagger Lee, "Vennligst ikke ta mitt liv,
  At dårlig mann, oh, grusom Stagger Lee
 6. 6
  Fullfør ballade ved hjelp av strukturelle mal. Når du har verset stil ned, du trenger bare å fullføre din historie å følge de samme strukturelle føringer deg. Ikke vær en slave til at struktur, skjønt. Hvis du trenger å variere lengden av en linje eller ett vers her og der, gå videre og gjøre det, og hvis du ønsker å avvike fra rim mønster gjerne gjøre det hvis det vil gjøre ballade bedre.
  "Det jeg bryr meg om deg små babyer, din Darlin 'lovin' kone?
  At dårlig mann, grusom Stagger Lee
  "Boom-boom, boom-boom", gikk den førtifire
  At dårlig mann, oh grusom Stagger Lee
  "Gentlemen av juryen, hva tror du om det?
  At dårlig mann, oh, grusom Stagger Lee.
  Og alt de samlet, armene opp,
  At dårlig mann, oh, grusom Stagger Lee
  Ting å se opp for:
  • Noen ballader, som denne, kan ha koret bygget inn i hvert vers. I disse tilfellene er det rim ordningen ofte AAB (se ovenfor) eller ABAC (der to linjer refreng opptar de andre og fjerde linjer, B og C, i hvert vers).
  • Linjer som "hører sammen" bør ha omtrent samme antall stavelser og aksentuerte stavelser.
  • Merk at det ikke er nødvendig å bruke tre-eller fire-linjen vers og refreng. Selv om dette er den vanligste ballade form, noen ganger finner du en ballade med, si, seks linjer, eller en med et varierende antall linjer per vers.
  • Legg merke til at det er tilfeller der rytme eller frekvens for balladen er viktigere enn rim.
 7. 7
  Rediger ballade. La litt tid pass, og så komme tilbake til ballade din og redigere det med friske øyne og ører. Hvis du ble sittende fast på en linje eller to tidligere du ikke kunne finne den rette rim, for eksempel, eller det var litt for mange stavelser komme tilbake og se om du kan fikse dem nå. Kutt ut alle unødvendige vers, slik at bare hva historien trenger.

Tips

 • Hvis du synger eller nynner mens du går, noen ganger ordene vil bare flyte.
 • Ikke vær redd for å velge kreative, uvanlige, eller ufullkommen rhymes. Hvis du prøver å tvinge alle dine rhymes å være teknisk perfekt, kan det hende at sangteksten ende opp med å høres dum.
 • Reading ballader av andre forfattere kan hjelpe mye. Du kan lære hva som fungerer og hva som ikke virker, eller det inspirere deg til et tema eller en idé, som er veldig bra.
 • Hvis du kjenner historien du ønsker å fortelle, men har problemer med å sette den inn i en poetisk struktur, bare skrive historien først uten å bekymre noen tekniske detaljer. Du kan finne det lettere å konvertere den til balladen formen når den er skrevet tydelig.
 • Det er greit å skrive en ballade uten musikk. En ballade er en form for lyrikken, noe som betyr ganske enkelt at det kan synges. Det trenger ikke å bli sunget.
 • Tradisjonelle britiske ballader kan være morsom, tragisk, eller satirisk, ofte takle temaer som kjærlighet, arbeid og død. Som aviser, de er upersonlig i tone - uavhengig av hvor oppsiktsvekkende historien er britiske broadsides (såkalte grunn av papiret de pleide å være trykt på) er mer aktuell (dvs. journalistisk), adressering hendelser og saker av dagen.. Disse er ofte fortalt fra et første-person perspektiv, har stereotype karakterer, og er ikke veldig objektiv. Nordeuropeiske ballader også avtale med kjærlighet, skandale, vold og katastrofe, og blir ofte kategorisert etter de gruppene som synger dem, enten de er gruvearbeidere, sjømenn, eller cowboyer, indianere europeere, etc. Classic nordeuropeiske ballader inkluderer "John Henry" og "Casey Jones."

Advarsler

 • Fordi ballader er så lett å skrive, og fordi å fortelle en historie er så gøy, ballad forfattere ofte har en tendens til å gå over og ønsker å inkludere alle smart vers og rim som de kan tenke seg. Altfor mange vers kan tynge balladen og gjøre det kjedelig, spesielt siden balladen tendens til å være ganske repeterende i koret og i versene også. En god mengde strofer (eller vers) er ca 20.