Wkuno

Hvordan spille tin whistle


Blikkfløyte, også kjent som pennywhistle, irsk fløyte, eller bare ren gamle fløyte, er et instrument med en plast eller tre fipple, eller munnstykke, og en metall tube. De er ganske lett å spille og fingerings er lik som den saksofon, klarinett, og. Tinn plystrer er en fin måte å introdusere noen til å spille et instrument og mye moro!

Trinn

Hvordan spille tin whistle. Kjøp en tin whistle på en lokal musikkbutikk eller online.
Hvordan spille tin whistle. Kjøp en tin whistle på en lokal musikkbutikk eller online.
 1. 1
  Kjøp en tin whistle på en lokal musikkbutikk eller online. Fløyter er tilgjengelig i alle de store tastene. Den vanligste, en D fløyte, kan spille i nøklene til D og G-dur. Den nest vanligste, en C fløyte, kan spille i nøklene til C og F-dur. Den laveste notere en penny fløyte, med alle fingrene dekket, kalles tonic - på en D fløyte tonic er D.
  • Den av blikkfløyte er i stor grad bestemt av produksjonen sin. Clarke stil rullet metall plystrer tendens til å ha en luftig "uren" lyd, mens generasjon Style sylindriske instrumenter pleier å ha klare eller "rene" fløyte lyder. Rimelige valset metall fløyter, slik som de fra Cooperman Fife and Drum (som også produserer high-end instrumenter) kan være svært luftig i lyd, og kan være vanskelig å spille i øvre register (andre oktav). Ofte plassere et stykke tape over en kant av fipple sporet (rett under munnstykket) å begrense fipple vil forbedre instrumentets tone og spillbarhet betydelig.
  • Lave fløyter, eller konsert fløyter, er lengre og bredere og produsere toner en oktav (eller i sjeldne tilfeller to oktaver) lavere. Plystrer i denne kategorien er sannsynlig å være laget av metall eller plast rør, med en tuning-slide hodet. Begrepet sopran fløyte brukes noen ganger for de høyere pitched plystre når det er nødvendig å skille dem fra lave fløyter.
 2. 2
  Hold fløyta riktig. Det skal vende nedover og bort fra deg i en 45 graders vinkel. Plasser dominerende hånd på bunnen og den andre hånden på toppen av røret. Pinkies brukes ikke til annet enn å støtte fløyte mens du spiller visse notater, eller når du spiller den største (og laveste) tinn plystre. Tommelen holde opp helt unødvendig nedenfra. Dekker de seks hullene med fingertuppene. Plasser tuppen av fipple mellom leppene, men ikke mellom tennene.
 3. 3
  Lær hvordan å finger notene. Standarden utvalg av fløyta er to oktaver. For en D-fløyte, inkluderer denne notater fra den andre D ovenfor midten C inntil fjerde D ovenfor midten C. (Det er mulig å gi lyder over dette området, ved å blåse med tilstrekkelig kraft, men i de fleste sammenhenger musikalske, vil resultatet være høyt og ustemt.) som du går opp en lapp på en fløyte du vanligvis løfte en finger. Les tabulatur for en D fløyte under. Hvite hull tyder på at det er avdekket, svart indikerer dekket, og plusstegn under de fingerings indikerer høyere oktav.
 4. 4
  Spille de lavere oktav notater. Hold fløyte med alle finger hull dekket. (Du trenger ikke å trykke hardt, bare sørg for at hvert hull er helt dekket.) Blås en jevn strøm av luft, med munnen formet som om du sier "toooo". Dette vil produsere den tonic (et D på D unødvendig). Blåser for lavt vil gjøre oppmerksom luftig eller ikke-eksisterende. Blåser for hardt vil produsere den øvre oktav eller et pip. Blåser akkurat vil skape en stabil, lav tonic banen. Gradvis fjerne en finger om gangen, og starter ved å avdekke hullet på slutten og jobbe deg opp til munnen før du spiller notatet uten hull dekket (C #). Du må kanskje bruke pinky av din dominerende hånd for å støtte fløyte når ingen av hullene er dekket.
 5. 5
  Spill de øvre oktav notater. Dekke alle hullene igjen og blåse hardere enn før for å få en høyere tonehøyde. Hvis du har problemer med å treffe tonen, litt avdekke det øverste hullet (den nærmest munnen) og prøv igjen. Å gjøre dette kan hjelpe med alle notene i høyere oktav. Som før, avdekke hull, ett om gangen til du kommer til det høyeste note (C #). Som notene blir høyere, må du blåse hardere for å nå den. Hvis du overblow vil imidlertid helt unødvendig knirker.
 6. 6
  Spille musikk! Hvis du ikke vet allerede, lære hvordan å lese noter.
  • Hvis du har musikk innarbeidet for en konsert tonehøyde instrument (fiolin, fløyte, piano), kan du spille dette hvis det er i den riktige nøkkelen. En spiller vil vanligvis spiller en fløyte bare i sin tonic tast, og dermed i nøkkelen begynnelsen på den fjerde (f.eks G på en D fløyte), men nesten hvilken som helst tast er mulig, blir stadig vanskeligere å holde på bølgelengde som spilleren beveger seg bort fra helt unødvendig tonic, i henhold til kvintsirkel. Dermed en D fløyte er ganske apt for å spille både G og A, og en C Instrumentet kan brukes ganske enkelt for F og G.
   • Å spille en C naturlig på en D fløyte eller en B flat på en C fløyte kan du enten halvparten dekke toppen hullet på fløyte eller dekke de to hullene under det øverste hullet. (Det siste er mer praktisk for raskere å spille.)
  • Klikk på bildene nedenfor for å se noen enkle låter.
 7. 7
  Praksis! Ikke bare bør du være på utkikk etter ren, jevn notater og jevne overganger mellom dem, men du kan også øve ornamenter:
  • Cuts - Like før du spiller et notat, spille en høyere notat for et øyeblikk. Knipse en av fingrene av et hull øyeblikk for å treffe neste høyere notatet. Det bør være så kort at lytteren ikke kan fastslå banen.
  • Streik - Dette er som et kutt, bortsett fra at du går ett merke lavere i stedet for høyere.
  • Skyve opp et notat - Skyv fingeren sakte av et hull, slik at du enkelt inn i neste note. Det bør bare ta ca et halvt sekund.
  • Vibrato kan oppnås ved å variere luft farten litt. Raskere luft betyr en høyere tone, og tregere luft betyr et lavere, så ved pulserende luften ved hjelp av mellomgulvet, kan man oppnå vibrato. Ikke blås for hardt, eller instrumentet vil spille neste delvis. Vibrato kan også oppnås ved å åpne og lukke den andre åpent hull teller ned fra munnstykket. For eksempel, på lappen A, spille en normal A og vrikke fingeren over hullet på den første fingeren din dominerende hånd.

Tips

 • Ledende toner er den syvende like før tonic. På de fleste tinn plystre den ledende tone til det laveste tonic kan spilles av ved hjelp av lillefingeren på den nedre hånden til delvis dekning helt til slutt åpningen av fløyta, samtidig som alle andre hull dekket som vanlig for tonic.
 • Hvis spytte samler i fipple av fløyta (noe som er normalt etter å ha spilt), vil du høre en merkelig, tinny lyd, i stedet for normal full tone. Slik fjerner du spytte dekke åpningen i fipple med en finger og blås som om du spiller. (Dekker fipple åpning stillhet på fløyte, slik at du ikke trenger å hvis du ikke vil.) Sørg for å blåse bort fra andre mennesker og ting - mot gulvet er best. Du ønsker ikke å spraye noen med spytt!
 • Tinn plystre er moro å leke seg med. Du kan prøve å spille notater med en annens hånd som på bildet. Også, se om du kan spille to notater på to fløyter samtidig selv. For å gjøre dette du ville stikke to fløyter i munnen (eller tre), dekke så mange hull som mulig, og spille. Du kan selv være i stand til å spille en akkord hvis noen gir deg sin hånd!

Advarsler

 • Hvis du deler helt unødvendig med en annen person, rengjør fipple med litt desinfeksjonsmiddel før du gir det til dem.
 • Bruke noen form for vattpinne til å rengjøre fløyta etter å ha spilt eller det kan bli uhygienisk. En bomullspinne, som skal være tilgjengelig hos din lokale musikkbutikk, vil være riktig størrelse. Alternativt kan du bruke en bit av stoff (en gammel t-skjorte vil gjøre) og en piccolo tuning stang. Fløyte og piccolo tuning stenger ser ut som store nåler slik at de kan være "tråd" og brukes som en bomullspinne.

Ting du trenger

 • Pennywhistle
 • Noter
 • Noen form for vattpinne (piccolo som fungerer godt)