Wkuno

Hvordan du oppgraderer minnet i en asus eee PC

Ønsker du å få litt mer ut av Asus eee PC? Oppgrader som lager 512MB minne modul med 1 eller 2 GB-modul.
Her er en rask og enkel guide til hvordan du oppgraderer minnet inni 700-serien (4G eller 8G).

Trinn

Hvordan du oppgraderer minnet i en asus eee PC. Slå av eee PC hvis det er på.
Hvordan du oppgraderer minnet i en asus eee PC. Slå av eee PC hvis det er på.
 1. 1
  Kjøp riktig minne. Søk etter standard, DDR2 laptop minnemoduler (ikke desktop minne), som vil ha 200-pin kantkoplingene. Velg enten en 1GB eller 2GB DDR2 minnemodulen på enten 533 eller 667 MHz hastighet. Disse kan refereres til som PC-4200 eller PC-5300, henholdsvis. Anbefalte merker inkluderer, men er ikke begrenset til, Kingston, Corsair, Patriot, og Viking.
 2. 2
  Slå av eee PC hvis det er på. Også, koble strømadapteren.
 3. 3
  Forbered eee PC ved å plassere den opp-ned på et flatt underlag med noen form for polstring. Hold forsiden av den bærbare datamaskinen mot deg. Eee PC vil trenge å hvile på sin toppdekselet for å erstatte minnet, så bruk en myk overflate. For eksempel vil en over-sized musematte på pulten din, et stort stykke av skum, eller en ren, teppebelagt gulv fungere. Pass på å jorde deg selv eller noen overflater kan forårsake statisk til kort en komponent.
 4. 4
  Ta ut batteriet. Dette vil hindre deg fra uhell shorting noe på hovedkortet under denne prosessen. For å fjerne batteriet:
  1. Bruk din venstre tommel for å trykke og holde inne venstre mest batterilåsen bryteren til ulåst posisjon.
  2. Bruk høyre hånd til å klikke over lengst til høyre batterilåsen bryteren til ulåst posisjon.
  3. Bruk høyre hånd til å forsiktig skyve batteriet borte fra den bærbare datamaskinen. Push litt om gangen, vekselvis på hver side. Nyere Eee PC og batterier kan være litt stramt i begynnelsen.
 5. 5
  Åpne minnet dekselet på baksiden av eee PC.
  1. Hvis den finnes, fjerne Eee PC klistremerke som dekker en skrue.
  2. Helt løsne begge skruene med en stjerneskrutrekker 0 gullsmed skrutrekker.
  3. Fjern skruene med fingrene og sett dem til side.
  4. Bruk fingeren og / eller fingernegl for å trekke opp på forsiden av dekslet. Det bør være en liten spor her i tilfelle å gi deg plass til å lirke den åpen.
  5. Holde trekke til dekselet klikker åpen, legg den til side for nå.
 6. 6
  Ta ut den eksisterende modul. Dette bør være mot forsiden av den bærbare datamaskinen, med tomrom mot baksiden. Det er holdt i med to metallklips på hver side.
  1. Bruk begge dine miniatyrbilder samtidig å trykke utover på klippene. Modulen vil ha en mild fjærbelastet følelse til det. Når klemmene er fullstendig trykket inn på begge sider, vil modulen presse seg opp i en vinkel.
  2. Når modulen er fri for de klipp, forsiktig tak i enden på den og trekke ut langs den samme vinkel i hvilken den hviler. Dette er omtrent en 15 til 25 graders vinkel til den bærbare datamaskinen.
  3. Sett modulen til side, i et trygt, statisk-fri beliggenhet.
 7. 7
  Pakk den nye modulen ut av emballasjen. Mest minne vil bli solgt i et stykke hard, klar plast. Fjerner du det forsiktig ut av pakningen ved å trykke på den fra plast side. Unngå å bøye modulen eller bruke for mye kraft til emballasjen.
 8. 8
  Installere den nye modulen. Bruk fjerningen som en guide i revers for denne installasjonen.
  1. I samme vinkel som før, setter den nye minnemodulen inn i laptop 's minnespor. Sørg for at den passer helt ned til kontaktene er enten ikke lenger er synlig, eller vanskelig å se. Dette krever nesten ingen kraft, så vær forsiktig.
  2. Trykk ned på modulen for å justere den slik at den er parallell med den bærbare datamaskinen. Minnesporet klipp vil klikke stenge når modulen er helt på plass.
 9. 9
  Kontroller minnet gjenkjennes av din eee PC. Før du lukker opp minnet dekselet, er det nyttig å kontrollere minnet er anerkjent av den bærbare datamaskinen og operativsystemet.
  1. Forsiktig re-sette inn batteriet
  2. Flip over den bærbare datamaskinen og slå den på.
  3. Med Xandros - standard distribusjon - klikk på "Settings"-fanen.
  4. Klikk på "System info" og verifisere "Memory size" rapporter "1024 MB" (1GB).
  5. For 2GB moduler, klikk på "diagnoseverktøy" i stedet og kontrollere "* RAM Size" rapporter "2048 MB" (2GB).
 10. 10
  Erstatte minnet dekselet ved å klikke den på plass og setter inn igjen skruene. Hvis du har installert 2 GB RAM til en Eee PC som kjører standard Xandros Linux operativsystem, nå er det på tide å gjenoppbygge kjernen. Dette vil få det til å anerkjenne den fulle 2 GB systemminne.
 11. 11
  Få en Xandros operativsystemet for å benytte 2 GB minne. Fortsett med "Installere en ny kjerne" nedenfor for å få instruksjoner.

Videoguide

Installere en ny kjerne

Hvis du har Xandros:

 1. 1
  Lag en "rescue mode" for Xandros. Dette er en praktisk måte å starte din Eee PC til en rotprivilegium, kommandolinje-modus som vil tillate deg å endre systemfiler. Det er viktig å utføre følgende trinn.
 2. 2
  Last ned en pre-kompilert kernel for Eee PC spesielle Xandros distribusjon som støtter 2 GB minne. Se Kilder og Sitater nedenfor for en liste over nettsteder der du kan være i stand til å finne den.
 3. 3
  Lagre og endre navn på den nedlastede filen. Det bør lagres i Hjem-mappen, som er typisk / home / user /. Endre filnavnet til noe passende (dvs.: vmlinuz-2.6.21.4-eeepc-2GB):
 4. Fra "arbeid"-fanen, åpne "file manager".
Kontroller at "mitt hjem" er valgt, og klikk på den nedlastede filen én gang for å markere det. Trykk for å endre filnavnet, og trykk deretter på når du er ferdig.
4
Start eee PC. Pass på at du skriver inn "Rescue Mode" denne gangen. Trykker du gjentatte ganger etter å ha sett det første skjermbildet, og velg deretter "Rescue Mode" eller navnet du valgte i første trinn.
5
Skrive inn disse kommandoene ved pund tegnet # ledeteksten og trykker etter hver enkelt. Husk å bruke filnavnet du valgte for den siste kommandoen:
mount / dev/sda1 mnt-system
mount / dev/sda2 mnt-user
cp / mnt-user/home/user/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc-2GB / mnt-system/boot
6
Lansering vi å redigere grub boot loader menyen for å legge til en ny oppføring for denne kjernen. Skriv inn følgende kommando, og trykk etter det:
vi / mnt-system/boot/grub/menu.lst
7
Bruke vi å legge til den nye oppføringen. Editoren vi er ikke intuitivt for de som er kjent med flere grafiske redigeringsprogrammer som Notepad, Wordpad eller Word på Microsoft Windows. Det er meget kraftig, men samtidig, til meget komplisert og vanskelig lære. For nå, følger du trinnene nedenfor for å endre denne filen.
Bruk piltastene til å flytte ned til den første oppføringen (avsnitt) for "Normal oppstart". Plasser markøren på den første linjen i denne delen. Kopier seksjon ved hjelp av følgende tastetrykk. Dette vil kopiere fem linjer fra der markøren er plassert: Flytt markøren ned under dette avsnittet til neste blank linje. Lim vår tidligere kopiert tekst ved hjelp: For linjen av denne nye oppføringen som starter med "kernel" (dvs.: kernel / boot/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc rolig rw vga = 785 irqpoll root = / dev/sda1), endre zmlinuz navn her til vår nye kjernen filens navn. For eksempel:
kernel / boot/vmlinuz-2.6.21.4-eeepc-2GB stille rw vga785 irqpoll root = / dev/sda1
For å gjøre dette, trykker du for å slå vi i insert-modus, flytter du markøren til dette stedet, og sette inn tekst. For å fjerne tekst, bruker bare, ikke bruk. Endre tittelen på denne nye adgang til alt du måtte ønske. Det anbefales på dette punktet for å endre både "fallback", "timeout", og "default" verdier. Hvert alternativ (avsnitt avsnitt) er referansen av rekkefølgen de står oppført. Den første er 0, er den andre en, er tredje 2, Set etc. standard til den nye oppføringen du har lagt til (dvs.: 1), fallback til Normal Boot oppføring (dvs.: 0), og timeout i sekunder til fem eller noen verdi av din preferanse. Den timeout er hvor lenge grub boot-menyen vil vises før det automatisk gjør standardvalget for deg. Hvis ønskelig, legge til et pund tegnet # foran linjen som hadde "hiddenmenu" for å sørge for at menyen vises hver gang du starter. Ellers må du fortsette å trykke på når systemet starter å komme tilbake i denne menyen. For å komme ut av vi er insert-modus, og tilbake til kommando-modus, trykk på. Lagre filen ved å trykke. Slik avslutter vi uten å lagre, trykk.
8
Start PCen på nytt når tilbake i ledeteksten. Gjør dette ved å trykke to ganger (muligens tre ganger) til du enten se en melding som sier "Trykk [Enter] for å starte på nytt", eller inntil Eee PC starter på nytt på egen hånd. Hvis du har fulgt alle eksemplene ovenfor, bør standard boot valg være den nye kjernen.
9
Test den nye kjernen ved å klikke på "Innstillinger" og lanserer "System info" en gang xandros støvler til skrivebordet. Systemet skal rapportere 2048 MB for "Memory size".

Tips

Oppgradering til 2GB er bare mulig med en gjenoppbygging av Xandros Linux-kjernen. Standard installasjon av Xandros vil bare gjenkjenne maksimalt 1 GB RAM. Trinnene ovenfor for å verifisere minne på en Eee PC med installert som standard vil variere. Åpne "Start" -> "Control Panel" -> "System" for å verifisere at det nye minnet er anerkjent. Bruk emballasjen til den nye minnemodulen for å lagre den eksisterende, lager 512MB modul. Arbeid alltid på elektronikk i en statisk-fri eller lav-statiske miljø. Hvis mulig, bruk en jordet arbeid pad eller jordet armbånd. Ellers må du jorde deg selv på en kjent, god jord før du håndterer minnemodulen.

Advarsler

Ikke tving noe. Hvert trinn i denne prosessen krever en lett berøring og makt. Dette vil ikke fungere på Eee PC 2G Surf. Dette low-end modellen ikke har noen minnespor. I stedet er RAM loddet til hovedkortet. Det er mulig å lodde i ytterligere hukommelse, som hovedkortet vil gjenkjenne større størrelse hukommelse. Denne typen oppgraderingen er kun for die-hard modders som ikke tankene ugyldig sine Asus garantier og risikere skade på deres Eee PC. Tepper er kjent for å skape statisk elektrisitet, så vær veldig forsiktig hvis du har valgt å jobbe på gulvet. Hvis du valgte å jobbe her, med en antistatisk armbånd anbefales. Kontroller at RAM er i meget tett. Hvis ikke, en dunke eller bump til den bærbare datamaskinen kan løsne det et sekund, som har potensial til å korrupte filer og skade minnemodulen. Selv om minnet festeklipsene klikker når modulen er satt inn, dette er ikke en garanti for at modulen er satt helt inn.

Ting du trenger

Asus Eee PC, modeller 4G Surf, 4G, eller 8G (265€ til 375€ USD) 1 eller 2 GB, DDR2-667 eller DDR2-533, minnemodul, på noe ventetid (30€ til 30€ USD) Phillips # 0 skrutrekker (gullsmed skrutrekker)