Wkuno

Hvordan du kan optimalisere netbook

En netbook er den populære liten versjon av en bærbar datamaskin. De fleste kjøper en netbook som en økonomisk som gir bedre mobilitet. Sørg for å få nok mobilitet og sette den opp til å ha maksimal plass på skjermen og lesbar tekst.

Trinn

Hvordan du kan optimalisere netbook. Velg riktig skjermstørrelse.
Hvordan du kan optimalisere netbook. Velg riktig skjermstørrelse.

Maskinvare hensyn

 1. 1
  Velg riktig skjermstørrelse. De fleste mennesker med gå for 9 "skjerm (1024 x 600). Mindre enn det betyr ofte en lavere at de fleste nettsider ikke vil passe inn, presentere deg med en horisontal bla-bar. En 10"-modellen tilbyr et større tastatur og mer lesbar tekst. Personer med dårlig syn kan selv vurdere en 12 ". Selv om det ikke er en netbook lenger, er det fortsatt mer portabel enn en 15" bærbar PC. I dette området, finner du også bedre hardware spesifikasjoner enn de relative enkle netbooks, men med en høyere prislapp også.
 2. 2
  Ta minst en seks celle batteri. Husk at med tiden batteriet ytelse vil reduseres. Du tar en netbook med deg uten strømadapter, så trenger du mer autonomi. Noen modeller er løftet høyere opp takket være større batteri, noe som gir bedre ventilasjon og et godt grep for å holde den bedre. I situasjoner der du vil jobbe lenger på din netbook enn forventet varighet for batteriet, kan du ta strømforsyningen med deg eller et ekstra batteri.
 3. 3
  Få minst 1 GB RAM hvis du bruker Windows XP.
 4. 4
  Plukk riktig stasjon type. SSD (solid state disk) starter raskere og er mer robust. På den annen side, HDD (harddisk) holder vanligvis mer og fungerer bedre hvis du bruker krevende programmer eller laste ned masse musikk eller videoer. Legge til en bærbar harddisk går på bekostning av mobilitet.
 5. 5
  Bruk en neopren ermet med glidelås. De gjør ikke det netbook mye større, men fortsatt beskytte den mot støv, regn og støt. Prøv det med den største batteri montert. Alternativt kan et toalett pose brukes. De er billige, vanntett og la litt plass for ekstra batteri eller adapter.

Programvare oppsett

Denne delen vil dekke hvordan å justere systemet for å øke ytelsen, gjøre mer verdifull skjermplass tilgjengelig og forbedre tekst lesbarhet.

Windows XP

 1. 1
  Hvis du foretrekker å ha prosessorkraft og minne mer enn et elegant utseende på din Windows-skjermen, justere følgende innstillinger:
  • Gå til Start på oppgavelinjen (nederst til venstre)
  • Kontrollpanel (i klassisk visning) -> System.
  • Klikk på kategorien Avansert.
  • I forestillingen Area, klikk på knappen Innstillinger.
  • Klikk på Visual Effects Tab.
  • Sjekk Tilpass for best ytelse radio-knappen.
 2. 2
  Velg bakgrunn ingen i egenskapene for visningen av kontrollpanelet. Et bakgrunnsbilde tar noen ressurser, men minimal.
 3. 3
  Kjør Microsofts klart type tuning. Gjør dette etter trinn en. Du kan også bare gjenta det gjennom kontrollpanelet, som det er lagt inn etter installasjon.
 4. 4
  Gjør vindusrammer mindre og skriften større.
  • Gå til Start på oppgavelinjen (nederst til venstre).
  • Kontrollpanel (i klassisk visning) -> Skjerm -> Utseende.
  • I feltet Windows og knapper velger Windows Classic stil og i feltet Skriftstørrelse sette Large.
 5. 5
  Auto-skjul oppgavelinjen nederst på skjermen. Høyreklikk på det, gå til Properties og sjekk Auto-hide.
 6. 6
  Sett smarte strømalternativer (se tips felt)
  • Gå til Start på oppgavelinjen (nederst til venstre).
  • Kontrollpanel (i klassisk visning) -> Strømalternativer.
  • Først aktivere dvalemodus. Deretter går du til kategorien Avansert. Sett følgende innstillinger: Lukk lokket = Gjør ingenting, strømknappen = Spør meg hva jeg skal gjøre, sove-knappen = dvalemodus.
  • Hibernate bare hvis du har diskplass tilgjengelig. Husk filen er omtrent lik mengden av system-RAM.

Nettleser

 1. 1
  Angi minste skriftstørrelsen som nettsteder kan bruke. Hindre en nettside fra å bruke en skrifttype som er mindre enn hva du er i stand til å lese. Den nettlesere Mozilla, Opera og Safari tilbyr dette valget igjennom konfigurasjonen.
 2. I mozilla gå til Verktøy-menyen og deretter Alternativer -> innhold -> fonter og farger -> avansert og justere feltet minimum skriftstørrelse (anbefalt er en skriftstørrelse på 13 eller 14 piksel på en 9 "skjerm).
I opera er det nesten lik. Gå til Verktøy-menyen, deretter Innstillinger -> Avansert -> fonter og justere feltet minimum skriftstørrelse. i krom gå til Verktøy-menyen, og deretter alternativer -> endre font og språkinnstillinger -> under panseret og justere den numeriske delen i font felt. i safari gå til endre menyen, deretter preferanser -> avansert og justere feltet aldri bruke skriftstørrelser mindre enn...
2
I mozilla flytte alle elementer fra bokmerker verktøylinjen til stort tomrom du har i menylinjen.
 • Gå til Vis-menyen, deretter Verktøylinjer -> Tilpass.
 • I menylinjen er det en skissert rektangel mellom Hjelp-menyen og throbber. Det er kjent som en fleksibel plass. Klikk og dra den fleksibel plass fra menylinjen i verktøylinjen palett. Når du gjør dette, vil throbber hoppe til venstre for å kose seg i nærheten av Hjelp-menyen.
 • Dra verktøylinjen for bokmerker elementer i hovedvinduet på menylinjen, plassere den mellom Hjelp-menyen og throbber, klikk deretter på Ferdig i verktøylinjen palett boks.
 • Gå tilbake til Vis-menyen, deretter Verktøylinjer og fjern verktøylinjen for bokmerker. Dette lukker den tomme bokmerker verktøylinjen.
3
Også for mozilla installere tilleggsprogrammer searchbar autosizer, liten meny og knappene på verktøylinjen. Fra den siste man bruke knappene Skjul / Vis verktøylinjer, Toggle Minimum Font Size, Toggle Menu Bar og hva andre knapper er nyttige for deg.
4
Zoome inn og ut mens du ser med ctrl + rulle musehjulet (eller med det vertikale området på høyre side av pekeplaten). Dette fungerer i alle populære nettlesere. I noen nettlesere, de bla-zoom funksjon resultatene på en side zoom av alt innhold, i andre det påvirker bare teksten.
5
Du fortsatt ønsker mer plass mens du surfer? Bare trykk F11 for å veksle til. Dette fungerer i alle nyeste nettleserne.

Tips

 • Knyttet til valg av strøm som beskrevet ovenfor:
  • Det netbook er ofte brukt på stuebordet. Mens kaffen blir servert, du bedre lukke lokket for å beskytte mot skadelige utslipp. Når du åpner en, trenger du ikke ønsker å gå inn et passord. Også, mens du laster ned vil du kanskje lukke lokket uten at systemet nedleggelse. Lukker lokket vil alltid slå av skjermen, uavhengig av programvare innstillinger, for å unngå overoppheting og for å spare energi.
  • Når du går på toalettet, trykker du på strømknappen og velge Standby, så dine kolleger kan ikke snike inn din e-post, og du sparer batteriet og kan gjenoppta arbeidet umiddelbart etter at du trykker på en knapp.
  • Husk at du kan også låse tilgangen til datamaskinen ved å trykke på Windows eller Hjem-knappen Home på tastaturet (normalt igjen av space-bar ved siden Alt) + L.
  • Når du går til lunsj, men ønsker å fortsette etterpå, trykker du på dvalemodusknappen og datamaskinen dvalemodus, bevare alle de åpne vinduene som før.
  • Etter å ha alle tilgjengelige alternativer under kraften knappen kan du starte selv om touchpad eller tastatur virker ikke (ikke begge deler). Slå av datamaskinen før du går i dvale når den lader opp batteriet til neste dag.
 • Høye skjermens lysstyrke stammer øynene mye mer. Slå lysstyrken på skjermen så lavt som mulig, og sikrer minimal nødvendig kontrast avhengig av belysningen. Normalt innendørs du kan sette den til minimum. Du bør finne det som en hurtigtast (Fn-tasten i kombinasjon med pil venstre eller en F-tast).

Advarsler

 • Respektere og beskytte ditt sosiale liv. Å kunne ta din netbook hvor som helst kan forsterke eller ødelegge ditt sosiale liv. For å se bildene du har gjort på en dagstur sammen med venner er mye hyggeligere enn bare å sende dem via e-post neste dag eller vise dem på den lille skjermen på et kamera. På den annen side, hvis du kommer til parken og netbook holder deg fra å spille baseball med barna, kan din ektefelle begynner å angre på at de noen gang kjøpt deg den greia. Det er litt som internett, kan du bruke det eller misbruke den.
 • Hvis brukt for en omfattende mengde tid en dataskjerm kan anstrenge øynene dine. Du definitivt bør sette en minimum skriftstørrelse som beskrevet ovenfor, og unngå utstrakt bruk av noen dataskjerm, stor eller liten. Den ideelle minimumsavstand for et notat-eller netbook skjermen kan måles ved å ta på sidene av skjermen med hendene og deretter strekke armene. På denne måten kan du også komme til tastaturet også.
  Ta korte, hyppige pauser for å avlaste øynene og strekke på bena (2-3 minutter hver 15-20 minutter).
 • Denne artikkelen beskriver konfigurasjonen av Windows XP Home Edition, Mozilla 3, 9 Opera, 3 Chrome og Safari 3. I andre versjoner kan det variere.