Wkuno

Hvordan åpne port 25

Port 25 er porten som brukes til å sende e-post. Portene kan åpnes og lukkes på datamaskinen av sikkerhetsgrunner, så hvis port 25 er lukket, vil du ikke kunne sende e-post. Hvis har en hard tid på å sende e-post og må åpne port 25, følger du disse trinnene.

Trinn

Hvordan åpne port 25. Klikk på "Start"-knappen og velg "Control Panel".
Hvordan åpne port 25. Klikk på "Start"-knappen og velg "Control Panel".

Windows XP

 1. 1
  Klikk på "Start"-knappen og velg "Control Panel". Klikk på "Windows Firewall" og deretter fanen "Unntak".
 2. 2
  Velg "legg til port." I tekstboksen merket "Name", skriv inn navnet på e-postserveren. Skriv inn nummeret "25" i tekstboksen heter "Port".
 3. 3
  Fullføre prosessen ved å klikke på "Apply" og deretter klikke på "ok".

Windows Vista og Windows 7

 1. 1
  Klikk på "Start"-knappen og velg "Control Panel". Klikk på "Windows Firewall" og deretter "Avanserte innstillinger".
 2. 2
  Se på alternativene på venstre sidebar og høyreklikk på "inngående regler." Under "Handlinger" overskriften på høyre sidebar, klikk "Ny regel."
 3. 3
  Finn alternativknappen ved siden av "port" på vinduet som heter "regelen type." Klikk på radio-knappen og velg "Next".
 4. 4
  Velg radioknappene for "tcp" og "spesifikke lokale porter." Tast inn nummeret "25" i tekstboksen og klikk på "Next"-knappen.
 5. 5
  Velg handlingen nettverket bør ta når et program prøver å få tilgang til port 25. Velg "Tillat tilkoblingen" for å tillate noen sammenheng, eller velg "Tillat tilkoblingen hvis det er trygt" å tillate kun godkjente tilkoblinger. Klikk "Next".
 6. 6
  Sjekk boksene for hvilke typer tilkoblinger du ønsker å kunne få tilgang til port 25. "Domain", "Private" og "Public" er alle merket av som standard. Fjern merkingen boksene hvis du vil, og klikk deretter på "Next".
 7. 7
  Skriv inn et navn på regelen, for eksempel "open port 25" inn i tekstboksen merket "navn". Dette er slik at du kan finne regelen i listen over regler på "Inngående Rules"-listen hvis du ønsker å redigere den senere. Klikk på "Finish"-knappen.

Tips

 • For å teste om port 25 er åpen eller lukket, klikker du på "Start"-knappen og skriv "ipconfig". Skriv "telnet 25 mail.domain.com," erstatte din Internett-leverandør domenenavn for "domene" og trykke Enter. Hvis port 25 er lukket, vil du se en tilkobling feil.
 • Mange Internett-leverandører blokkerer port 25 og ruter sendt e-post gjennom en annen port for sikkerhet. Mange spam-e-poster sendes ut er masse mengder gjennom port 25 via programmer og roboter. Internett-leverandører bekjempe dette ved å blokkere port 25 for alle sine brukere. Når shopping for en Internett-leverandør, må du spørre om leverandøren blokker port 25. De fleste store Internet Service Providers blokkerer port 25, så det kan være best å finne en mindre lokal bedrift for å få Internett-tjeneste.