Wkuno

Hvordan å lande en Cessna 172

Imponer dine venner på din luftfart kunnskap. Landing en planet er den viktigste delen av et fly. Fly trygt! Disse instruksjonene forutsetter at du nærmer deg en raget flyplass for landing i en venstre trafikkbilde, og vinden er rolig og sikten er god.

Trinn

Hvordan å lande en Cessna 172. Få ATIS informasjon 10 miles ut fra inntreden i luftrommet, ta kontakt med kontrolltårnet eller tilnærming kontroll for at flyplassen, og sier følgende.
Hvordan å lande en Cessna 172. Få ATIS informasjon 10 miles ut fra inntreden i luftrommet, ta kontakt med kontrolltårnet eller tilnærming kontroll for at flyplassen, og sier følgende.
 1. 1
  Få ATIS informasjon 10 miles ut fra inntreden i luftrommet, ta kontakt med kontrolltårnet eller tilnærming kontroll for at flyplassen, og sier følgende:
  • "Tower / tilnærming navn, fly hale antall, plassering, høyde, Landing med informasjon uansett" ATIS "du fikk ovenfor." Tårnet vil gi deg instruksjoner. Denne guiden forutsetter at de bedt deg om å ta til venstre (eller høyre) trafikk for Runway X og å rapportere om 45 år. (Dette er en grov rettesnor, det mangler noen spesifikke opplysninger som tårnet noen ganger ber om)
 2. 2
  Gjør din pre-landing sjekk med sjekklisten: Bremser sjekket, understell ned og låst, Blanding fullt rik, Fuel velgeren på begge, Flaps som kreves, (propellstigning fast), Suge indikerer, Olje Temps. og Trykk. (Ts & Ps) i grønt, Master på, Mags på begge, (Carb. varme til HOT hvis RPM er under 1500rpm) Luker og sele 'låst og låst, Landing lysene på. FLY KLAR TIL LAND
 3. 3
  Påfør carb. Varme og gjøre nedstigningen til der du kommer mønster høyde for at flyplassen etter den tid du kommer til 45 ° oppføring etappe. Du kan være litt høyere på 45 år. La oss anta at mønsteret høyde er 1200 fot MSL. Prøv å gå av på 500 fpm. Det vil være lettere på trommehinnene.
 4. 4
  Nå 45 og ta kontakt med tårnet og fortelle dem hvor mange miles du er ute på 45 og din høyde. Tårnet kan klare deg til land eller vil erkjenne.
 5. 5
  Husk at når du når 1/4 mile fra rullebanen, slår medvind. Nå tårnet burde ha ryddet deg å lande. Du bør ha bremset flyet til 80-85 knop og drives motoren til rundt 2000 RPM.
 6. 6
  Vet at når du er tverrskips de vindretningen rullebane tall, slå på forgasseren varme på, makt tilbake til 1500 RPM. Hold nesen nivå inntil lufthastigheten faller i den hvite buen, deretter utvide 10 grader flaps. Pitch for 75 knop ved hjelp utenfor visuell referanse, og bekreft med fartsmåler. Sørg for at du koordinere svinger med rorpedalene. Vær spesielt forsiktig med å bruke for mye inne ror men: skid + stall = spinn!
 7. 7
  Lær at terskelen til rullebane er 45 ° bak deg, ta til venstre base, og bruke en annen 10 grader flaps. Dette bør få din flyfart ned til 70 knop. Du er nå vinkelrett på rullebanen. Vær spesielt forsiktig med å hoppe over den endelige sving på en flyplass med parallelle rullebaner, fordi parallell rullebane kan ha landing trafikk.
 8. 8
  Slå finalen. Når feltet er gjort (du ville nå det selv om motoren skulle slutte), utvide de neste 10 grader flaps. Den flekk på bakken der du vil lande vises i ro. Bruk banen for å opprettholde tilnærming hastighet (vanligvis 60-70KIAS). Bruk makt til å kontrollere høyde. Vær nøye med å holde flyfart over 60KIAS, men ikke fiksere på den fartsmåler. Bruk balanseror for å korrigere for eventuelle sidevind og rorpedalene å holde flyet på linje med rullebanens senterlinje-line.
 9. 9
  Når du er et par meter over bakken, forsiktig makt tilbake og nivå av. Holde nivå vil kreve økende mengder av mottrykk på bærestykket, og (økende mengder av balanseror i en sidevind). Etter touchdown holde åket trukket helt tilbake, og til hvilken side er nødvendig for sidevind. Bare bruke bremsene om nødvendig (for feltet lengde eller for å unngå å holde opp andre landing trafikk). Fortsett på rullebanen midtlinjen til du kommer taksehastighet (en rask gangfart), kjør til nærmeste taksebane og stopper ikke før du har passert hold kort linje.
 10. 10
  Fullfør innlegget ditt landing sjekker, deretter ringe tårnet om de ikke har ringt deg allerede.

Tips

 • Når du er i fakkel / hold av (når like over rullebanen og "holder" flyene nesen opp som den bremser ned) ser mot slutten av rullebanen og vedlikeholde den horisontale avstanden mellom dashbordet og horisonten / slutten av rullebanen for Hele holde seg - flyet vil avta og bosette seg på rullebanen. Du kan ikke være i stand til å se rullebanen under flare / hold av, bruke sidesynet og ser ut sidevinduene for å se din posisjon over rullebanen.
 • Hvis du ikke har minst en student pilot sertifikat, kan du bare gå opp med en flyinstruktør. Selv da vil du trenge påtegninger fra en flyinstruktør på baksiden av sertifikatet ditt og i dagboken om du er kvalifisert til å fly solo.
 • Ha det gøy.
 • Hvis du er skyter over rullebanen, ikke vær redd for å gå rundt. Påfør full kraft og skyv for å holde lufthastigheten opp og nesen fra å komme opp for høyt. Etablere en positiv stigehastighet og rydde opp i flyet, flaps i etapper. Forskjellen mellom en god pilot og en tosk er viljen til å gjøre en å gå rundt.
 • Tilnærming hastigheter vil variere avhengig av forholdene (dvs. vindretning / hastighet. Bekreft med din instruktør hastigheten som tilnærmingen skal flys hvis usikker. Du kan også bestemme landing hastighet ved å gjøre boder og tilnærming til boder. Approach hastighet, Vref, er vanligvis 1,3 ganger stall hastighet, og en tilnærming hastighet kan bestemmes ved å multiplisere stall hastighet med 3, flytte kommaet punkt til venstre ett sted, og deretter legger til at verdien pluss noen ekstra hastighet øker slik det kreves for blåsere til stall speed ( dvs. en 50 mph stall hastighet ville ha en 65 mph Vref). Sørg for at flyet er konfigurert for landing mens du gjør tilnærmingen til stall. Denne teknikken er spesielt nyttig for eldre fly som har blitt endret gjennom årene (en 1973 Cessna 172 er sannsynligvis ikke kommer til å fly samme som den gjorde da den forlot fabrikken 40 år siden), hvis du flyr en ny type fly som du ikke er kjent med, eller hvis du har en feil som endrer normal wing ytelse ( fast flaps, tapte paneler, eller en fugl streik som etterlater en stor bulk i vingen).

Advarsler

 • Hvis du ikke vet hvordan å fly et fly, kan dette være farlig.
 • Fly et fly uten pilot sertifikat er ulovlig og farlig.
 • Dette er bare en generell veiledning. Spør din instruktør om de spesifikke prosedyrer på din lokale flyplass.
 • Ikke fly under påvirkning av narkotika eller alkohol.