Wkuno

Hvordan starte en bil i iskaldt vintervær

Det er en kunst å starte en bil i bitende kaldt vintervær, og forberede den for kjøring. Det vil ikke bare gjøre stasjonen tryggere og mer behagelig, men også beskytter bilen din mot skader!

Trinn

Hvordan starte en bil i iskaldt vintervær. Vedlikeholde batteriet.
Hvordan starte en bil i iskaldt vintervær. Vedlikeholde batteriet.

For diesel og bensin / bensin biler

 1. 1
  Winterize bilen. En bil med vinter-vekt olje, frostvæske, og så videre vil gi bedre resultater i iskalde forhold. For store diesel lastebiler og busser er det isolerende deksler for å begrense luftstrøm til radiatoren som kan plasseres over forsiden av motorrommet, holder mer varme på innsiden for å hjelpe til med oppvarming av motoren.
 2. 2
  Vedlikeholde batteriet. Dårlig eller ingen starter vanligvis skjer på grunn av et dødt batteri. Pass på at batteriet er i god stand før vinterværet setter inn, varm batteri har mer makt, om mulig erstatte den før vinteren.
 3. 3
  Bruk "gassledningen frostvæske", som er kjent av flere uttrykk (som "tørrgass") med drivstoff stabilisator. Dette er et kjemisk (i hovedsak Methyl Hydrate) som legges til din gass tank å hemme din gassledningen frysing. Hvis gassledningen fryser, vil bilen ikke kunne starte før det tiner. Mange bensinstasjoner allerede legge en frostvæske i sin gass under kaldere vær måneder. Sjekk med din stasjon av valg og se om dette er deres praksis.
  • Legg Tørrgass til bensin eller gass fylle opp før du fyller tanken (hvis mulig) for å sikre den blander helt i tanken.
  • Dette produktet vil også bidra til å spare gass.
 4. 4
  Hvis du vil jevnlig møte kaldt vær, bør du vurdere å installere en batterilading enhet for bilen din.
 5. 5
  A "motorvarmer" i forbindelse med en "batteri varmere" er også svært nyttig for å holde motoren varm og klar til å starte. Bruk en timer for å spare strøm - hvis du starter begge av dem to timer før du trenger for å starte bilen, vil det koste deg mindre å bruke den.
 6. 6
  Se for iskalde været. Hvis det kommer til å være kaldt, parkere bilen innendørs. Ta ut batteriet og holde den varm innendørs - hvis du vet hvordan - vær oppmerksom på at på mange biler fjerne batteriet vil slette noe minne og krever tiltak for å tilbakestille datamaskinen i bilen av en profesjonell. Slå av lys, vindusviskere, radio og annet tilbehør.
 7. 7
  Prøv å starte bilen som normalt. Bare fordi det er kaldt betyr ikke nødvendigvis at bilen vil gi deg noen problemer.
 8. 8
  Hvis bilen ikke starter opp med ti til tjue sekunder, slutte å prøve å starte den i et minutt eller to å la batteriet komme seg, og la startmotoren kjøle seg ned. Forsøke en andre forsøk på å starte for en tilsvarende mengde tid.
 9. 9
  Fortsatt ingen tenning? Gi det bare litt trykk på gassen samtidig trygt i parken. Noen ganger injisere litt drivstoff kan bidra til å starte ting.
 10. 10
  Hvis starteren slår veldig sakte, eller ikke i det hele tatt, er batteriet sannsynligvis dødt. Det er nå tid for en jump-start, eller aller helst, ring en veikant program for dem å hjelpe deg.
 11. 11
  Hvis bilen din er nå i gang, må du tine vinduene. Sett tine innstilling på høy. La bilen gå på tomgang i 10 minutter eller så å fullstendig tine frontruten, hvis bilen er utstyrt med en A / C, den bilen automatisk sykluser A / C på og av for å kontrollere fuktigheten når avising er valgt. For å kontrollere fuktighet og fuktighet på vinduene kjøre viften på gulvet for å holde tepper tørr, når du ikke trenger å tine vinduene. Dette vil hindre at vinduene dugger på innsiden.
 12. 12
  Hvis du har et oppvarmet bakrute, slå den på nå.
 13. 13
  Hvis nødvendig, fjern eventuell is og snø fra bilen helt.
 14. 14
  Når frontruten er tint, er du klar til å gå. Du vil sannsynligvis ønske å flytte bilens oppvarming utvalg å tine og varme på dette punktet. Ikke slå av avriming innstillingen til frontruten ikke lenger er overskyet, noe som kan være umiddelbart eller må holdes på avhengig av været.

Dieselbiler

 1. 1
  Hvis du har en dieselmotor, kan det ikke varme opp ved tomgang, og faktisk kan bli kaldere ved å gjøre det. Motoren skal varme opp skikkelig hvis du kjører av etter 2 minutter å kjøre, eller en "high-idle" bryteren kan installeres som turtall motoren opp for å varme den opp. Det anbefales at en motorvarmer er brukt i løpet av natten som vil tillate det å starte lettere.
 2. 2
  En dieselmotor vil starte bedre i kulden hvis du bruker "fuel conditioner", som forhindrer drivstoff fra "gelling".
 3. 3
  Følg bilprodusentens instruksjoner, hvis det er en gjeldende prosedyre for å starte motoren kald.

Tips

 • Automatiske startere tillate deg å unngå å gå utenfor for å starte bilen manuelt og er populære i kaldere klima.
 • Ha en ren klut eller tørkepapir inni bilen for å tørke innsiden av frontruten hvis det er nødvendig.
 • Noen hevder at en alternativ måte å varme opp bilen er å kjøre veldig sakte til bilen er helt varmet opp. Ikke gjør dette hvis det er utrygt å gjøre det, eller vinduene er fortsatt fogged.

Advarsler

 • Hvis du setter varmeapparatet på full blast, kan du knekke frontruten. Ha tålmodighet.
 • Pass på at taket på bilen er ryddet for is, snø eller annet rusk, fordi de kan bli farlig for andre sjåfører på veien når de bryte av. Noen steder er det ulovlig ikke å fjerne taket av bilen for rusk og du kan få billett hvis en politimann ser slike rester.
 • Pass på at eksosrøret på bilen er klar av alt rusk (snø eller is) før bilen startes, ellers kan du øke risikoen for dødelig kullos bygge opp.
 • Ikke kjøre bilen din til alle vinduene er klare.