Wkuno

Hvordan å male en sykkel

Har du noen gang funnet en utrolig god avtale på en sykkel, eller sett en gammel sykkel som du virkelig ønsket å ha, men ikke liker fargen eller maling var alle chipped? Eller hvis du bare ønsket å gjøre sykkelen mer originale (ved å male det neonfarger). Ikke miste håpet. Her er hvordan å male en gammel sykkel ramme med et profesjonelt inntrykk.

Trinn

Hvordan å male en sykkel. Fjerne elementer du ikke ønsker malt, for eksempel kranklager eller gafler.
Hvordan å male en sykkel. Fjerne elementer du ikke ønsker malt, for eksempel kranklager eller gafler.
 1. 1
  Fjerne elementer du ikke ønsker malt, for eksempel kranklager eller gafler. Områder i rammen med tråder for bolter kan enten dekkes med malerens tape, eller boltene kan settes inn, (du ikke ønsker maling hindrer deg fra å sette det sammen igjen).
  • Vær forsiktig når du tar sykkelen fra hverandre. Hodesettet området (der sykkelstyre og gafler feste til rammen) er ganske komplisert. Du bør definitivt ta notater og bilder av hvordan delene ble justert når du tar dem ut, slik at du kan få dem tilbake i riktig. Koppene som er presset inn i rammen bør fjernes for å skikkelig male sykkelen. Fjerning uten å deformere dem er vanskelig uten riktig verktøy. Vurdere å ta rammen til en sykkelbutikk for dette siste trinnet av bruddet ned. De bør være i stand til å fjerne dem på stedet for gratis eller svært billig.
  • Også, kjøpe noen sykkel-spesifikk fett og bruke hånden til å søke på lagrene og interne mekanismer, og dette vil sikre jevn drift og beskytte disse delene mot slitasje.
 2. 2
  Avfette sykkelen. Du kan bruke sykkel avfettingsmiddel eller karosseriet tørk.
 3. 3
  Fjern alle av gammel maling med mediumkvalitets sandpapir eller grov svamp (80, K) for å danne en glatt overflate. Se tips for andre alternativer.
  • Hvis du er heldig nok til å ha en carbon ramme, sørg for at du ikke sand karbon. Du må kanskje forlate noen av maling på plass.
  • Hvis det er noen bulker eller slitasje merker som du vil fylle ut, er dette tiden å gjøre det. Du kan bruke knifing kitt, Bondo, eller noe lignende for å produsere en glatt overflate. Pass på at du sand ned godt etterpå, og fjern støvet.
 4. 4
  Heng opp sykkelen ved styrerør for å sikre at malingen ikke tette opp på den nedre braketten. En kleshenger fungerer bra. Heng den i et område som du har god tilgang til (en klessnor er perfekt,) som du vil trenge for å kunne bevege seg rundt hele sykkelen og under det også. Sørg også for at du henger sykkelen i et godt ventilert område, med godt lys for å hjelpe kontrollere at du har brukt et jevnt lag.
 5. 5
  Påfør en primer med svært tynne strøk for å gi den beste finish. Følg instruksjonene på boksen (typisk spray ca 20cm fra overflaten). Starter på leddene og kranklager i rammen. Dette er de vanskeligste bitene å male, og de enkleste stedene å få runs eller savner et sted. Vent ca 15 minutter mellom strøkene, og ikke bry deg om det hvis du ikke fullt ut dekke rammen i første eller andre strøk, fordi du skal søke flere strøk.
  • Pass på at du kjøper riktig type primer, som fargen på primer avhenger av hva din endelige fargen vil bli. Se også etter en primer som motstår rust eller rust converter, (rust inhibitor).
  • Hvis du er oppussing en aluminiumsramme, må du kanskje få en spesiell primer eller en alomide belegg, noe som sikrer at porene i aluminium påvirker ikke finish.
  • Som grunning sykkelen, spesielt hvis du er utenfor, bruke briller og en munn maske. Det er ikke en fin følelse å ha maling fly inn i øynene når et vindkast kommer. Også bruke hansker, fordi noen malinger stripe huden.
 6. 6
  Tillat rammen tørke i ca 24 timer. Prøv å la det tørke i stedet du malte det. Hvis dette ikke er mulig, legg den forsiktig på aviser, og prøv å ikke røre den, siden malingen er lett skadet.
 7. 7
  Slip primeren bruker 220-grit papir / svamp. Ditt mål er å oppnå en glatt overflate som neste lag med maling kan følge.
 8. 8
  Ta på din viktigste strøk maling. Igjen, sørg for at sykkelen er ren for støv og fett. Å bruke fargen, følger du samme fremgangsmåte som du gjorde for primer, slik at du bruker tynne strøk til du har en jevn finish. Hvis du ønsker å male rammen i flere farger, du bare bruke lysere maling først, søker til et jevnt lag er oppnådd (3 eller 4 strøk), deretter maske over det området du ønsker å bli værende i lys farge, og male mørkere farge på.
 9. 9
  Sand den ned igjen etter at malingen tørker, denne gangen ved hjelp av noen vått-eller-tørr 1200-grit papir. Ved sliping med 1200-sandpapir, sørg for å "wet-sand" the finish. Dette holder sandpapir fra "loading". Wet-sand ved å ta noen Windex, og sprøyting Windex på maling, og deretter sand. Sørg for å holde mål "våt" mens du sliper. Alt du prøver å gjøre er å ta glansen av malingen produsere en matt finish for lakken å holde seg til. Lakken vil gjøre malingen blank igjen.
 10. 10
  Sette klistremerker eller dekaler på sykkelen din (valgfritt). Lakken du legger på etterpå vil beskytte klistremerker, men med mindre du har veldig tynne klistremerker, er det lite sannsynlig at du vil få en helt jevn overflate. Hvis du ønsker å kjøpe dekaler, ta en titt på nettet, så det er mange replica dekaler for store sykkel produsenter.
 11. 11
  Påfør klar lakk på samme måte som du malt sykkelen, men denne gangen kan du bare trenger å sette på to eller tre strøk. Det er viktig, spesielt på dette stadiet, at du ikke har sprayboks for langt fra overflaten som du kan ende opp med en ru overflate.
 12. 12
  Fullfør ommaling av sykkelen ved å følge trinnene for rammen med gafler eller andre deler. La lakken herde i minst en uke før du setter sykkelen sammen, eller du kan skade vakker ny maling jobb.
 13. 13
  Ferdige.

Tips

 • Når våtsliping, sørg for at du ikke går gjennom malingen, ved tørking av området som du slipe med en (papir) håndkle, og undersøkelse området for å bekrefte at det ser riktig ut. (Ikke for tykke, ikke for tynne).
 • Et annet alternativ for å fjerne malingen er en kjemisk maling remover, det vil være Messier, men raskere og mindre arbeidskrevende. ** ADVARSEL ** Bruk verneutstyr som dette ting vil brenne!
 • Hvis du ikke gidder sliping sykkelen ned til metallet, kan du alltid finne en sandblaster å gjøre det for deg, men sørg for at de vet hva de gjør, eller de kan ødelegge rammen.
 • Ved sliping av maling for å få sykkelen klar til å male, sørg for at du ikke går gjennom malingen din! Også, ikke gjøre malingen for tynn. Hvis du gjør det, kan du være i stand til å se gjennom den.
 • En stålbørste til drillen din fungerer godt også.
 • Aluminum må etset først (dvs. et tynt lag av selv-etsning primer) før vanlig maling primer.
 • Den raskeste, mest effektive måten å fjerne gammel maling fra rammen er å bruke en varmepistol og malingsskrape. Det er enkelt, er trygt, kjemisk fri, og opprydding til en lek. Hvis du bor i et samfunn med et verktøy Lending Library (også kjent som en utleie butikk) kan du sannsynligvis finne disse der.
 • For trygg og enkel fjerning av rust fra jern og stål, er Naval Jelly nyttig for å forberede metalloverflater for maling.
 • Hvis du har en vinkelsliper, vil ledningen hjulinnfesting sprenge av malingen uten å skade rammen. Ikke bruk en vinkelsliper på en aluminiumsramme.

Advarsler

 • Ikke bland ulike maling produsenter (være at for primer, primær maling og lakk) med mindre du har kunnskap om at de er kompatible. Dette er fordi de to typer maling kan reagere med hverandre.
 • Selv 24 timer etter maleri, ikke legge rammen på et teppe eller sette den i klemmen. Dette forvrenger maling, som fortsatt er meget myk, og vil være trykt med et mønster på teppet, f.eks.

Ting du trenger

 • En sykkel å male.
 • Noen grunnleggende håndverktøy å demontere sykkelen, (skiftenøkler, skrutrekkere, etc).
 • Sandpapir / svamp, (80 grit, 220 grit, og 1200 grit).
 • Windex eller annen Glass Cleaner
 • Barberblad, (hjelper når du fjerner gamle dekaler, hvis det finnes).
 • Hårføner fungerer også underverker med gamle klistremerker og dens mindre sannsynlighet for å kutte deg i prosessen
 • Maskeringstape, for å dekke opp visse områder hvis du søker forskjellige farger.
 • Et stykke ståltråd til å henge opp sykkelen med.
 • Primer (ca to bokser for en stor sykkel).
 • Maling av ønsket farge (igjen om to bokser for en stor sykkel).
 • Klar lakk strøk, kan man bør gjøre.
 • Et rent, godt opplyst sted å jobbe, med god ventilasjon (husk: ikke ødelegge huden, lungene og øynene over en sykkel).