Wkuno

Hvordan kjøre taktisk (teknisk kjøring)

Den gjennomsnittlige sjåføren bør aldri trenger å tenke taktisk kjøring, men det er den sjeldne anledningen at det vil bli en nødvendighet. Mer så, kan de i rettshåndhevelse finne taktisk kjøring en livreddende ferdighet, eller en evne som vil hjelpe fange "bad guy". Denne opplæringen omfatter noen av de grunnleggende ferdigheter og manøvrer som har en tendens til å bli vurdert taktisk kjøring, men kan også være nyttig under en ekstrem situasjon som å unngå en ulykke.

Mens du leser denne artikkelen kan gi deg kunnskap om å kjøre en bil i visse situasjoner, faktisk utfører ferdigheter vil vise seg å være svært annerledes enn bare å lese om dem. Øvelsene bør praktiseres og perfeksjonert før du prøver å gjøre dem i en situasjon som krever feilfri gjennomføring under stressede forhold. Noen av de tingene som er nevnt i opplæringen kan være ulovlig på offentlige gater og bør aldri bli praktisert eller utført der med mindre det er absolutt nødvendig.

Trinn

Hvordan kjøre taktisk (teknisk kjøring). Avhengig av den bilen du har, kan noen av disse prosedyrene trenger litt forandring å jobbe med din bil.
Hvordan kjøre taktisk (teknisk kjøring). Avhengig av den bilen du har, kan noen av disse prosedyrene trenger litt forandring å jobbe med din bil.

Kom i gang

 1. 1
  Avhengig av den bilen du har, kan noen av disse prosedyrene trenger litt forandring å jobbe med din bil. Når du er i tvil, få en bedre bil.
  • Front-wheel-drive (FWD) biler er trolig den mest restriktive. Generelt, FWDs tendens til å under-styre (utvasking) mens i et hjørne når sjåføren er å gi kjøretøyet gass for å akselerere bilen ut av en omdreining. Dette er en dårlig ting, og i stor grad begrenser snu egenskapene til bilen.
  • Rear-wheel-drive (RWD) biler er mer effektivt enn FWD for svinger og akselerasjon, men kan bli en fare med en uerfaren sjåfør. Donuts kan være morsomt, men ikke i en kritisk situasjon.
  • All-Wheel-Drive (AWD) biler har en god balanse, men kan også understyring dårlig hvis det ikke er en bil med en aktiv eller manuell senter differensial (de fleste AWD biler har denne funksjonen, ellers er de referert til som en del- tid 4wd).
  • Kjenne den karakteristiske av kjøretøyet er nøkkelen til å opptre i ekstreme situasjoner uten å sette deg selv og andre rundt deg i fare. Vennligst les Hvordan velge en bil for taktisk kjøring artikkelen for mer informasjon.
 2. 2
  Vær på vakt:
  • Når du kjører, bør du alltid være oppmerksom på dine omgivelser. Du bør vite hva bilene er rundt deg til enhver tid.
  • Hvis du er ute og reiser fort, og biler foran din er slamming på deres bremser, bør du først forsøke å bremse ned, men du bør også skanne området for en exit. Det er ikke alltid en exit, men mange ganger det er.
   • Noen ganger "exit" er ikke en ren exit, og kan være en hva-vil-sak-til-minst-skade (CTLD) exit. Dette kan bestå av å velge å gå av veien helt i stedet for bare på en skulder. Velg den sikreste ruten før du velger den billigste ruten.
  • Mange blir observably mer våken etter at de nylig har vært i en ulykke, ikke la det bli deg. Du bør være på vakt for å unngå den første ulykken, så vel som andre rundt deg som kanskje ikke er betalende oppmerksomhet.

Bremsing

 1. 1
  Bremsing er en tapt ferdighet. Med så mange biler med blokkeringsfrie bremser (ABS), folk bare smelle på bremsene i enhver situasjon. Dette kan være et godt alternativ, men det er ikke alltid den beste. Bremsing (selv med ABS) kan føre til redusert håndtering evner og faktisk sette deg i større fare. Slå mens på bremsene kan føre til at bilen til verken turn så vel som det kunne uten bremser eller føre kjøretøyet til nedgangen mindre enn det kunne ha uten å slå (lese noen av de manøvrene for nærmere forklaring).
 2. 2
  Racerførere, som alltid er på kant med sine biler, har lært den nødvendige ferdighet for å skille bremsing fra snu. I 90% av hjørnene, syklistene (uansett rase type) bruker sine bremser før de kommer til hjørnet, gjør hjørnet, deretter bruke gassen. Hver del av hjørnet (eller straight før og etter hjørnet) har sin egen hensikt og separering av bremser og snu gir best veigrep for bilen for å foreta ønsket hjørne.
 3. 3
  Ved hjelp av bremsene (hvis du ikke har ABS) bør gjøres jevnt. Trå din bremsepedalen, ikke smelle den i bakken. Dette er en metode som kalles klemme bremser, og er avgjørende for å få best mulig bremseeffekt potensialet fra kjøretøyet. Du ta med bilens dekk bare til poenget med å bryte trekkraft. Mens noen sier pumpe bremsene er en god måte å stoppe, spesielt på lave jernbane overflater, er det bare en pålitelig måte å stoppe i en nødsituasjon.
  • Dette kan enkelt praktiseres i en tom parkeringsplass. Rulle ned vinduene og begynne i den ene enden av tomta. Akselerere til en sikker hastighet (30-40mph bør være bra) og smeller bremsene så hardt og du kan. Du skal høre en god del angiveri (hvis du ikke gjør det, kan det hende du har ABS, kan du ikke ha skivebremser, eller bremsene må kanskje skiftes ut). Nå gå tilbake den andre retningen, og denne gangen raskt presser bremsene til du får angiveri igjen gå frem og tilbake til du er i stand til å bruke bremsene mens bare høre et sus av angiveri (dette kalles optimal klem punkt - OSP)..
  • Hva er sus av angiveri jeg snakker om? Dette er det punktet hvor dekkets gummi blir vridd og vrengt til et punkt at bare deler av dekkene er faktisk skrens, og dette er den absolutte grensen for din dekkets veigrep, og den raskeste måten å stoppe.
  • Du kan måle dette ved å sette opp markører for når å starte bremsing og når du stopper bilen, og du kan visuelt se forskjellen mellom dekkene låst opp og ikke.
  • Ekstra praksis: Hensikt låse opp bremsene. Nå praksis reduserer trykket på pedalen til den stopper låse opp, så legg press på OSP igjen).
  • Ta note: hver overflate og hastighet vil ha forskjellige OSPs. Dette er hvorfor du bør øve mens det er tørt, så mens det regner, og når det er snø (hvis tilgjengelig). Få deg tilstrekkelig tilpasset ulike trekkraft nivåer så ingenting vil overraske deg.
 4. 4
  Ved hjelp av bremsene (hvis du har ABS) er mye enklere. I nesten alle tilfeller, bare deprimerende din bremsepedalen jevnt (riktignok raskt) til gulvet er ofte det beste. Du vil sannsynligvis føle pedalen enten vibrere (avhengig ABS), eller føler at det gir seg helt (uavhengig ABS). Uansett er det et tegn på ABS fungerer. Selvfølgelig, hvis pedalen føles som det ga seg, og du ikke stoppe, bremser trolig ga ut, i så fall bør du bare kysse den farvel (eller lese Google artikkelen Hvordan stoppe en bil uten bremser ).
 5. 5
  For mer informasjon om bremsing, lese hvordan å bremse og stoppe en bil på kortest avstand.

Skrensende

 1. 1
  Vi starter med en veldig enkel manøver, men en svært levedyktig ferdighet for vanlige sjåfører og tekniske drivere. Denne ferdigheten kan redde livet ditt når du trenger å gjøre en plutselig retning justering med bilen.
 2. 2
  Scenariet: Kjøring nedover motorveien, om natten, det regner så det er redusert veigrep og sikt på veien. Du reiser på 70mph og ca 100-meter foran deg en stor boks er i midten av veien.
  • Dette gir deg nesten nøyaktig ett sekund å bestemme hva det beste valget av handlingen er, og utføre den.
  • Å være en stor boks, utlede du det kan være noe veldig tungt i boksen, og det kan skade bilen din alvorlig og sette deg og dine passasjerer i fare.
 3. 3
  Løsning 1 (ingen biler rundt deg): Du bør allerede vet om det er biler i nærheten du (les "Hold deg våken" ovenfor) Ikke berør bremsene Med bare ett sekund å reagere bremsing vil bare redusere mengden av trekkraft tilgjengelig for.! dine forhjul, og kan banke bilen ut av balanse, og dermed ute av kontroll, under rask manøver.
  • Krampetrekninger hjulet mot ønsket retning er ikke den tryggeste måten å svinge enten (for alle de samme grunnene som bremsing er usikre). En kontrollert swerve er alltid best. Hvis du out-styre din fjæring, bilen vil bare understyring, muligens forårsaker du å treffe boksen. Du bør styre raskt uten å være jerky. En gang ut av banen av boksen, rulle hjulet den andre veien for å rette bilen ut. Igjen, hvis du gjør det for fort du vil spinne ut! Bruk bremsene før du rette kan også føre til at du spinne ut. Når du er ute av veien av boksen, har du mer tid til å korrigere bilens retning, så ikke bli hissig, og ikke overcorrect.
  • I denne situasjonen, er ingen bremsing involvert, og den første omdreining bort fra boksen skal gjøres raskere enn den korreksjon tilbake i riktig retning.
 4. 4
  Løsning 2 (biler er rundt deg): Denne situasjonen er mye mer vanskelig. Hvis du ikke klarer å flytte til kjørefeltet ved siden av deg, bør du finne ut om det er en skulder du kan bruke. Hvis det ikke er rent Avslutt, CTLD utgang sannsynlig trykket i boksen. Bruk oppbremsing teknikker ovenfra og bremse ned så raskt som mulig. En 70mph bil er ikke sannsynlig å være i stand til å stoppe i 100-meter, men noen reduksjon i hastighet vil redusere skadene gjort mot deg, dine passasjerer og din bil.
  • I en ikke-kritisk (ikke-taktisk) situasjon: Hvis boksen ender opp med å bli tom, og ingen skade er tatt, være oppmerksom på biler bak deg som kan påkjørsel deg fordi du går tregt, eller blir stoppet i midten av en motorvei. Finne en sikker måte å fjerne boksen fra motorvei, og fortsette. Hvis boksen ikke skade din bil, være sikker på at du og dine passasjerer er alright. Hvis du er i stand til å trygt få bilen til siden av veien, gjør det. Holde den av veien, og bo i bilen, er det motorvei et farlig sted å være. Ring (forhåpentligvis du har en mobiltelefon) politiet, og rapportere ulykken.
  • I en kritisk (taktisk) situasjon: hvis bilen fortsatt fungerer ordentlig etter treffer boksen (hvis du prøver å få et sted) fortsette reisen. Hvis bilen din ikke fungerer ordentlig, håper du ikke blir jaget og ditt liv er ikke truet av dette problemet.
 5. 5
  Hvis objektet var litt lenger unna, ville den beste avgjørelsen trolig være å bruke bremsene for en kort periode, slipper dem mesteparten av veien (hele veien, og overføring av tyngden på fremre dekk kan føre til at kjøretøyet blir ustabilt når du prøver å svinge, eller bare understyring), deretter svinge. Jo lavere hastighet er under swerve, vil tryggere swerve bli henrettet.
 6. 6
  Hvis du vil vite mer om hvordan du gjør en s-svinge i en bil trygt.

Omvendt 180 (j-turn)

 1. 1
  Det er vanligvis initiert fra en stoppet posisjon, og kan få deg snudde seg selv i et stramt sted (uten en 8-punkts turn).
 2. 2
  For denne manøveren skal utføres på riktig måte, må du nok plass til å ha bilen sidelengs, og litt til. Det er best praktisert i en tom parkeringsplass eller skitt område (skitt vil gi deg de samme ferdighetene, men krever mindre fart, og vil føre til mindre dekkslitasje).
 3. 3
  Kjør til den ene enden av området med backend din pekte i den retningen du ønsker å gå. Akselerere i revers til 10-30mph.
  • I en FWD bil, er det neste trinnet lett. Drei rattet i en retning for å starte fronten sklir. Gi litt mer gass så snart du starter igjen vil hjelpe litt. Så snart fronten på bilen begynner å skli, trykker bremsene lett, sette bilen i fri, og være klar til å sette den i gir.
  • I en bakhjulsdrevet bil, snu hjulet i en retning for å starte fronten sklir, men på nøyaktig samme tid, trykk på bremsepedalen ganske hardt, ikke låse opp bremsene, men dette hjelper bilen pivot i bakhjulene. Sette bilen i fri, og være klar til å sette den i gir.
 4. 4
  Så snart raset er halvveis gjennom, sette bilen i gir (stasjon) og være forberedt på å tråkke på gassen. Så snart du er påpekt i den retningen du ønsker å gå, traff gasspedalen og foreta eventuelle mindre justeringer i kjøringen din vinkel med rattet.
 5. 5
  Du bør trene spinning i begge retninger. Og eksperimentere med ulike mengder gass og bremser på begynnelsen av lysbildet.
 6. 6
  Hvis du ikke sette bilen i nøytral fort nok, eller sette i bilen i gir (stasjon) for tidlig, har du muligheten til å rote til overføring.

Lag en krapp sving, raskt

 1. 1
  Jo strammere turn du gjør, jo saktere det må være, men hvis du spiller kortene dine riktig, og gjøre svingen raskere enn den andre fyren, så kan det gi deg den kanten du trenger.
 2. 2
  Vi vil si (for praksis skyld) du kommer til å gjøre en stram venstre sving rundt en parkeringsplass lys innlegg (en av de høye de med betong).
 3. 3
  Når du øver, bør du legge ned kjegler på hver side av bilen for å representere en gate.
 4. 4
  komme så langt til høyre som mulig. Bruk bremsene så sent som mulig (les oppbremsing instruksjonene ovenfor), holde så rett som mulig, fordi snu vil gjøre bilen tregere... tregere.
 5. 5
  For en 90-graders sving (eller mindre), er det en enkel sak å lage svingen ved å gå fra høyre, å komme så nært betongen uten å treffe den, og deretter gå ut igjen så langt til høyre som mulig. Dette gir deg den retteste linjen mulig, naturligvis, er det også den raskeste linjen.
 6. 6
  For en 90-135-graders sving, kan det hende du trenger litt samarbeid fra kjøretøyet. Igjen, tilnærming fra høyre, men denne gangen bruke håndbrekket (hvis tilgjengelig) for å få baksiden av bilen din rundt. Ikke bruk det for lenge, ellers vil du SPINOUT. Hvis en hånd-brems er ikke tilgjengelig (dvs.: bilen har en fot-base e-brems), så må du bare ta hjørnet litt tregere, så følg 90-graders sving instruksjoner.
 7. 7
  For mer enn en 135-graders sving, er en e-brems sving nødvendig. Ikke farten så mye som du ville ha normalt for tur, i stedet kjøre et par meter forbi turn (5 eller flere meter). Mens han fortsatt går på en anstendig hastighet og går rett, trekker e-brems. Når bakhjulene har låst opp, vri hjulet til venstre. Bilens bakenden vil spinne rundt og peke deg nesten i 180-grader av den opprinnelige kurs. Slipp e-brems og kjører av gårde.
 8. 8
  Noen av disse manøvrene gjøres med en RWD eller AWD bilen bør ikke være sammen med noen drivende stil (med back-end sklir når du akselererer). Holde back-end "ryddig" er alltid den raskeste veien rundt hjørnet. Hvis dekkene er slipping med motorkraft til det punktet at de back-end svinger ut, gir du det for mye gass, og la av gassen ville faktisk akselerere deg, eller komme deg gjennom svingen, raskere.

Jaktstarten intervensjon teknikk (PIT manøver)

 1. 1
  Den PIT manøver er en prosedyre som har blitt brukt av politiet avdelinger rundt om i verden (dette er også kjent av noen som presisjon immobilisering teknikk). Kjøretøy med høy hastighet er, etter lover i fysikk og aerodynamikk, iboende mindre stabil enn på lavere hastigheter. Den bakre del av kjøretøyet er også fundamentalt mindre stabil enn fronten av kjøretøyet (spesielt en bakhjulsdrift kjøretøy, under akselerasjon).
 2. 2
  Før PIT manøveren er utført, er det antatt at bilen A nærmer seg bil B bakfra. Jo raskere hastighet (motorvei hastigheter), jo større er fordelen bil A har.
 3. 3
  Bil A forsøk på å sette den foran fjerdedel av bilen ved siden av bakre kvartal bil B. Det er vanligvis utføres mens de to bilene er nesten berører hverandre. Et starter distanse som er for stor kan føre til fare for bil A.
 4. 4
  Ved hastigheter større enn 70mph, krever bil B ikke mye mer enn en god sterk kyss fra bil A. Ved hastigheter nærmere 40mph, bil En må kanskje ofre litt av front-end av bilen for å gi en sterk slam til baksiden av Car B.
 5. 5
  Hvis bilen A gir den første kran med nok kraft, bør bilen b back-end gli ut. Bil A må rette ut, som å ikke følge med for mye og mister kontrollen. Bil En trenger da å bremse ned umiddelbart for å unngå broadsiding Car B. For to sammenlignbare biler, bil En bør alltid være i stand til å avta raskere enn bil B.
 6. 6
  Vær forberedt på bil B for å prøve å kjøre ut så snart de har bremset nok til å gjenvinne kontrollen. En erfaren sjåfør i en FWD kjøretøy kunne komme og kjøre av gårde i den opprinnelige retningen til overraskende høye hastigheter. En erfaren fører i et kjøretøy bakhjulsdrift vil, når kjøretøyet blir bremset meste av veien, sannsynligvis for å fremskynde i motsatt retning av den opprinnelige hensikt. AWD biler kan være i stand til å gå begge retninger.

Tips

 • Øve, øve, øve på et trygt sted. Holde deg, din bil, og andre i området trygt verdt mer enn alle de ferdighetene du tror du har.
 • Autocross (eller enda rallycross) er en morsom måte å praktisere kjøring talent i en konkurranseidrett. Det kan forbedre dine taktiske kjøring på mange områder, men først og fremst erfaring.
 • Eksperimentering er mor til teknisk kjøring. Hvis du praktiserer nok mens du prøver forskjellige ting, vil du finne noe som er bedre, raskere og sikrere enn det som er oppført her.
 • Se hvor du snur. Du ønsker alltid å se hvor du går, ikke hvor du er påpekt. Din styring følger naturlig synet ditt. Den lar deg også til å bedre vise kommende hindringer.

Advarsler

 • Mens praksis er avgjørende, bør det bemerkes at mange av de manøvrene kan forårsake skade på kjøretøy. Justering, motorfester, lager og mange andre deler kan lide slitasje eller funksjonsfeil. Noen mennesker bruker en billig "praksis bil" for å øve med.
 • Kjøring (spesielt taktisk eller teknisk kjøring) kan være svært farlig, og det bør bare gjøres i krisesituasjoner, når ingen andre valg er tilgjengelig.
 • Enhver praktiserende du bør ikke gjøres på offentlige gater! Din egen privat eiendom er det beste.
 • Alltid kjøre trygt. Vær observant på fotgjengere og andre kjøretøy.
 • Aldri bryte loven! Adlyde fartsgrenser, forskning statlige og lokale lover, og sørg for å overholde alle lovene.