Wkuno

Hvordan å bremse og stoppe en bil på kortest avstand

Bremsing er en tapt ferdighet. Med så mange biler med blokkeringsfrie bremser (ABS), folk bare smelle på bremsene i enhver situasjon. Dette kan være et godt alternativ, men det er ikke alltid den beste. Bremsing (selv med ABS ) kan føre til redusert håndtering evner og faktisk sette deg i større fare. Det er bedre å lære å bremse skikkelig hvis du vil ha stor sikkerhet og kontroll.

Trinn

Hvordan å bremse og stoppe en bil på kortest avstand. Hvis du ønsker å forkorte bilene SAMLET bremselengden de beste gevinster skal gjøres før du bremser i det hele tatt, treffer pedalen hardt og fort [abs bare] er din beste gevinst.
Hvordan å bremse og stoppe en bil på kortest avstand. Hvis du ønsker å forkorte bilene SAMLET bremselengden de beste gevinster skal gjøres før du bremser i det hele tatt, treffer pedalen hardt og fort [abs bare] er din beste gevinst.
 1. 1
  Hvis du ønsker å forkorte bilene SAMLET bremselengden de beste gevinster skal gjøres før du bremser i det hele tatt, treffer pedalen hardt og fort [abs bare] er din beste gevinst. Den beste måten å treffe det fort er å observere som en ørn og forutse som Bruce Lee.Its vanligvis ikke tiden fra "oh jeg trenger å utføre en nødstopp NÅ!" For å bruke bremsene som sløser avstand det "feile, trenger jeg å utføre en nødstopp her... "eller ut av nei-der forekomst hvor en kneejerk hår trigger" stop beslutning 'er alt som redder dagen, fordi mens du veie det hele opp du kaster bort dyrebar bremsing avstand, bedre å avbryte en stopp etter 1 sekund, kan si, enn å vente på at en andre og reise / avfall 60 eller 100 fot (hastighet avhengig) av avstanden som du måtte trenge.
 2. 2
  Unngå bremsing og å dreie samtidig. Slå mens på bremsene kan føre til å ikke slå så godt eller ikke bremse ned så mye. Racerførere, som alltid er på kant med sine biler, har lært den nødvendige ferdighet for å skille bremsing fra snu. I 90% av hjørner, mange syklistene bruke sine bremser før de kommer til hjørnet, gjør hjørnet, deretter bruke gassen. Hver del av hjørnet (eller straight før og etter hjørnet) har sin egen hensikt og separering av bremser og snu gir best veigrep for bilen for å foreta ønsket hjørne.
  • Brake-Turning: Slå hjulet inn i hjørnet mens de fortsatt lett på bremsene. Dette fører til at bilen å lene seg fremover, trykke på forhjulene til bakken, noe som gir dem mer grep for styring. Denne grunnleggende teknikken, og ingen hjørne bør gjøres uten.
  • Trail bremse: Dette er en metode for beheng bremsene mens du slår inn i hjørnet, og det vil gi den beste og sikreste kontroll over kjøretøyet som den lener seg på forhjulene, noe som åpner for mer trekkraft til disse dekkene.
  • Nødstopp: Hvis behov for å stoppe raskt skyldes, bør du ikke frykte å bruke bremsene, selv mid-hjørnet: Med ABS, trykk pedalen helt ned. Uten ABS, bremser moderatly hard (70%) mens du tar av litt av styring.
 3. 3
  Bruk bremsene jevnt: Trå din bremsepedalen med raskt, men ikke umiddelbart. Dette er avgjørende for å maksimere oppbremsing potensialet ditt. Målet er å bringe bilens dekk bare sjenert av å bryte trekkraft. Det er viktig, selv om, for å unngå "klemme" ned på bremsene. Grunnen til dette er at ved begynnelsen av bremseforløpet prosedyren, når bilens hastighet er fremdeles meget raskt, tar det faktisk flere og ikke mindre bremse-trykket, for å bremse det ned effektivt, slik bilens treghet er større. Nøkkelen er å bruke bremsene raskt og dypt, samtidig som du presser med venstre fot mot fotbrettet å stabilisere kroppen. Som bilens hastighet som skrubbes av, kan du gradvis og forsiktig lirke ut av bremsene for å holde dem på det punktet av maksimal effektivitet.
  • Denne modellen viser til kontrollert bremsing. Men i en reell nødsituasjon, er sjåføren får panikk og mer sannsynlig å bruke bremsene for lett. Det er alltid bedre å bremse for mye enn for lite. I en nødsituasjon, er det best å bare stemple på bremsepedalen og la bilen stoppe.
 4. 4
  Øv på å stoppe i en tom parkeringsplass. Start ved forsettlig over-bremsene (skrens), deretter redusere bremsekraften til du har en god følelse for maksimal bremseeffekt potensial. Rulle ned vinduene og begynne i den ene enden av tomta. Akselerere til en sikker hastighet (30-40 MPH bør være bra) og brems så hardt du kan. Du skal høre en god del angiveri (hvis du ikke gjør det, kan det hende du har ABS eller dine bremser trenger service). Gå frem og tilbake til du er i stand til å bruke bremsene mens bare høre et sus av angiveri (dette kalles den optimale klem punkt - OSP). Dette er det punktet hvor dekkenes gummi blir vridd og vrengt i en grad som bare deler av dekkene er faktisk skrens, og dette er den absolutte grensen på dekkenes veigrep, og den raskeste måten å stoppe.
  • Du kan måle dette ved å sette opp markører for når å starte bremsing og når du stopper bilen, og du kan visuelt se forskjellen mellom dekkene låst opp og ikke.
  • Ekstra praksis: Hensikt låse opp bremsene. Nå praksis reduserer trykket på pedalen til den stopper låse opp, deretter legge press igjen til OSP igjen). Uunngåelig, vil du gå over OSP, eller du vil forandre overflater når man bremser, det er derfor denne praksisen er viktig.
  • Ta note: hver overflate og hastighet vil ha forskjellige OSPs. Dette er hvorfor du bør øve mens det er tørt, så mens det regner, og når det er snø (hvis tilgjengelig). Få deg tilstrekkelig tilpasset ulike trekkraft nivåer så ingenting vil overraske deg.
 5. 5
  Bruk ABS-bremser, i nesten alle tilfeller, ved å trykke på bremsepedalen jevnt (riktignok raskt) til gulvet. Du vil sannsynligvis føle pedalen enten vibrere (avhengig ABS), eller føler at det gir seg helt (uavhengig ABS). Uansett er det et tegn på ABS arbeider - ikke panikk og ikke ta foten av bremsen! Selvfølgelig, hvis pedalen føles som det ga seg, og du ikke stoppe, bremser trolig ga ut, i så fall bør du prøve å skifte til nøytral (N) i en automatisk girkasse kjøretøy eller et lavere gir enn det nåværende i en manuell girkasse bil (eller lese Google artikkelen Hvordan stoppe en bil uten bremser ). Derimot ikke skift bilen i revers eller park, vil disse ikke senke tempoet, men rett og slett koste deg en dyr tur til overføring butikken.
 6. 6
  Unngå bruk av overføring for rask stopper. Overføringen er designet for å akselerere bilen ikke roe det ned. Utformingen av lasten poeng på overføring tannhjul er ikke designet for dette. Det er ikke en del av bremsesystemet. Hvis du driver en traktor trailer, det er en annen historie. De er utstyrt med luftbremser og motorbrems for en grunn som er irrelevant for biler. Men det er en god praksis å bruke motorbrems (dvs. lavere enn vanlig overføring utstyr) for å opprettholde eller redusere hastigheten på lang nedoverbakke strekker. Den varmen som genereres blir absorbert av motoren og fjernes effektivt av sin kjølevæske, radiator og vifte, som hindrer at bremsene blir overopphetet, slik at de vil være mest effektive når det trengs for maksimal bremsing.
 7. 7
  Fokus på hvor du ønsker å gå, ikke hva du ønsker å unngå. Det er veldig vanskelig å styre unna noe som du ser på direkte, og mange mennesker har en tendens til å fokusere på hva de er bekymret for å kollidere med. I stedet konsentrere seg om hvor du vil at bilen skal gå (til side av objektet) og ta hensyn til hvordan bilen føles-enten du er OSP eller låse opp.

Tips

 • Du ønsker å høre litt av angiveri når du bremser hardt. Dette gjør at du vet at du er på grensen av trekkraft din.
 • På lave jernbane overflater (løs grus, snø eller is) ikke angiveri vil bli hørt, og OSP er vanskeligere å oppnå. Det er tryggere å holde trekkraft og ikke presse for hardt (dette også holder din evne til å styre).
 • På et kjøretøy som bremsene er ute av balanse (den venstre side bremser hardere enn den høyre eller omvendt), må nok trekkraft holdes for å tillate korreksjon i kjøretøyets retning.
 • Praksis på et trygt sted. Holde deg, din bil er, og andre i området trygt verdt mer enn alle de ferdighetene du tror du har.
 • Hvis du har ABS, milde snu mens bremsing kan hjelpe deg å unngå en kollisjon. Imidlertid bør ikke under noen omstendigheter svinge deg eller rykk i rattet, da dette kan føre til at bilen til å gå ut av kontroll, spesielt i ABS-utstyrte biler. Det er ikke uvanlig for folk å svinge å gå glipp av et lite dyr, og ender opp med å kollidere med et tre eller en annen bil. I noen tilfeller, men slik som hvis et barn hopper foran bilen din, er det klokt å prøve å snu mens du bruker bremsene. Du bør praktisere dette i et trygt miljø slik at du får en idé om hvordan bilen vil reagere.
 • På et kjøretøy som bremsene er ute av balanse (bakbremsene er mye sterkere enn foran eller vice versa), bør du sjekke bremseklossene og rotorer og erstatte dem om nødvendig.
  • Noen ganger et godt renhold er alt de trenger. Den enkleste måten å rengjøre dem er å akselerere til motorvei-hastigheter (65-70mph) (i et trygt område) og stopper svært raskt (ikke låse opp bremsene).
  • Hvis du opplever dårlig front-to-back balanse i løpet av en situasjon der du ikke kan sjekke / endre / rense dem: hvis bremsene foran er sterkere enn bak, brems normalt (mens du stopper tregere enn med balanserte bremser, er dette fortsatt din beste alternativet).
   • Hvis bakbremsene er sterkere enn foran, bør du slutte å kjøre bil. Selv om en perfekt balansert foran / bak skjevhet vil stoppe bilen raskest, produserer alle bil ingeniør med front bias. Litt foran bias er den sikreste tilstand. Hvis steiler holde låse opp først, så noe er galt. Slutte å kjøre bilen. Det må bli inspisert av noen kompetente til å diagnostisere og reparere bremsesystemer. Reparasjonen kan være så enkel som ved hjelp av en mer aggressiv puten forbindelse i den fremre eller mindre aggressiv puten forbindelse i den bakre. Hvis bakbremsene låser seg, back off bremsene før de ikke lenger låsing. Bremsing med bakbremsene låste vil trolig resultere i en spinn.
 • Prøve å bruke hånden bryte litt for å redusere bremselengden. Ikke bruk dem for hardt. Starter lett og holde øke den. Dette krever litt trening. Det hjelper virkelig.

Advarsler

 • Aldri bryte loven! Adlyde fartsgrenser, forskning statlige og lokale lover, og sørg for å overholde alle lovene.
 • Hvis du overskride den OSP du kan miste evnen til å styre. Mens bremsing (som nevnt ovenfor) styring bør holdes på et minimum, men mister trekkraft kunne gjøre kjøretøyet går i en retning som ikke er ønsket. Sørg for å være komfortabel med ekstra praksis på trinn 3
 • Alltid kjøre trygt. Vær observant på fotgjengere og andre kjøretøy.
 • Bare fordi du er godt kjent med bremsene gir deg ikke en unnskyldning for å gjøre det til en vane for å gjøre plutselig stopper eller tailgating. Vær alltid oppmerksom på veien, holder trygg avstand fra fotgjengere og andre biler.
 • Ikke sette en automatisk girkasse i revers forsøker å bremse bilen ned. Det er en sjanse det vil stall motoren og du vil miste makt styring og bremsing.
 • Enhver praktiserende du bør ikke gjøres på offentlige gater! Din egen privat eiendom er det beste.
 • Praktisere panikk stopper som resulterer i å forlate gummi på asfalten kan rotere dekket på felgen. Dette vil gjøre at dekket ubalansert som vil resultere i en grovere ri. Dekk balanse må kontrolleres etter en slik øvelse.
 • Gjentatt eller forlenget bruk av bremsene på høy hastighet kan varme opp i bremsesystemet og forårsake vinduer, eller brake fade. Brems fade vil redusere bremsekraft. Hvis det under bremsing praksis, legger du merke økt bremselengden eller en svampete bremsepedal føler, la bremsene for å kjøle seg ned før du fortsetter.
 • Panikk stopper kan forårsake rotorer på skivebremser å pulsere og vibrere rattet bilen under nedbremsing. Dette er ofte unøyaktig beskrevet som "vridning" rotorene. Selv på løpsbiler, trenger rotorene ikke bøyer seg. Hva er årsaken til dette er at bremsene blir overopphetet. Når putene blir overopphetet, la de rester på rotoren. Vanligvis skjer dette etter en panikk stopp eller under en stopp lys når bremsene er fortsatt deprimert. De er ikke tillatt å avkjøles naturlig. Pad materiale blir overført til rotoren på det stedet det blir holdt fast. Dette ujevn oppbygging av materialet vil bli lagt merke til når bremsene brukes igjen.