Wkuno

Hvordan kjøre en bil i vintervær


Kjører bilen mens veiene er snødekte og isete kan være en stressende ildprøve. Mens noen biler er godt egnet for snø, noen er ikke, og krever forberedelse og kunnskap for å holde bilen under kontroll.

Trinn

Hvordan kjøre en bil i vintervær. Få bilen regelmessig service.
Hvordan kjøre en bil i vintervær. Få bilen regelmessig service.
 1. 1
  Få bilen regelmessig service. Forebyggende vedlikehold er nøkkelen. Sørg for at batteriet, kjølesystem, og vindusviskere er i tip-top form. Du vil bruke mindre penger service på bilen enn du vil bruke tauing og fikse det hvis bilen din gir ut mens du er på en mørk, vei med snødekke.
 2. 2
  Kjøp vinterdekk eller legge kjettinger til dine eksisterende dekk hvis du bor i en svært snørik klima. Vinterdekk har spesielle løpebaner som graver seg gjennom snøen og la bilen har bedre veigrep, de er også laget av en mer øm type gummi, slik at de ikke fryser hardt i kalde temperaturer. Helårsdekk ikke vasker seg av snø skikkelig og blir tilstoppet i dyp snow.It er best å få vinterdekk for alle fire hjul, men hvis du kjører på et stramt budsjett, og bilen er bakhjulsdrift, kan du være i stand til å komme unna med å bare legge vinterdekk til baksiden, trodde dette anbefales ikke fordi om du kan være i stand til å komme i gang lett, vil du ikke være i stand til å styre. De fleste dekk butikker vil bare installere vinterdekk eller piggdekk på alle fire hjulene på en forhjulsdrevet bil. Bakhjulene skal ha lik eller større grep enn forhjulene for å gi sikker bremsing spesielt i nedoverbakke.
 3. 3
  Øvelseskjøre på vintervær: Hvis du lærer å kjøre, eller er ukjent med kjøring i snødekte og isete værforhold, praksis etter en storm i en stor, tom parkeringsplass med en erfaren sjåfør. Øv hvordan å bremse trygt, lære å komme seg ut av en skrens, og hvordan bilen håndterer i vintervær. Dette kan faktisk være mye moro!
 4. 4
  Sett noen sandsekker rett over bakakselen hvis - og bare hvis - Du har en bak-stasjonen kjøretøy. Dette er ikke den sikreste idé. Vekten av sand gir mer press på dekk for å gi bedre grep, men den ekstra vekten på baksiden av bilen nedgang manøvrerbarhet og bremsing fordi den ekstra vekten vil øke momentum, og hvis for mye blir lagt den kunne "slynge" bak bilen ut i en sving. Sanden i poser kan brukes til å gi trekkraft når du sitter fast ved å helle litt sand foran slipping dekk. Når de er i bilen, knytte dem ned hvis de er i passasjeren området slik at de ikke flytte eller fly rundt hvis du ender opp skrens. Men vær veldig forsiktig når du bremser hvis kreftene på bilen din ikke er likt fordelt (f.eks bremsing mens du slår), fordi du vil ha en tendens til å spinne bakover.
 5. 5
  Se fremover og holder en veldig trygg avstand fra bilene foran deg (dobbelt avstand du normalt ville). Hold skanning bilene foran deg og ser ut til bremselysene. Hvis du har holdt avstand bør du være i stand til å bringe kjøretøyet til en stopp med avstand til overs, i stedet for å måtte smelle på bremsene og skli inn i bilene foran deg.
 6. 6
  Lette på gassen hvis bilen begynner å skli på plass mens du prøver å akselerere fra stillestående. Husk at hjulene har bedre veigrep når de ikke sklir. Hvis du har en automatisk girkasse sette girspaken til to. Mange biler låse overføring i andre gir for å lette enklere start fra en glatt overflate.
 7. 7
  Kjør sakte og forsiktig. Uansett hvor mye forberedelser og erfaring du kan ha, hvordan bilen vil flytte på snø eller is har alltid et stort element av uforutsigbarhet. Forutse snur og stopper slik at du kan nærme seg dem forsiktig. Ikke gi gass inn i svingene. Kystfart gjennom svingen fungerer best i dyp snø eller på isete veier.
 8. 8
  Når du stopper planlegge godt på forhånd, bruk bremsene forsiktig, og sakte legge press snarere enn rask plutselig oppbremsing. Kryssene er ofte svært isete så ikke stole på å være i stand til å komme til en stopp i normal bart fortau sone. Hvis bilen er utstyrt med ABS-bremser, er det beste du kan gjøre for å stoppe bilen raskt for å søke fast konstant press på bremsepedalen. ABS-systemet vil opprettholde trekkraft, og du vil være i stand til å styre bilen under bremsing. Hvis bilen din ikke har blokkeringsfrie bremser og hjulene gjør lås, slipper bremsen og søke forsiktig. Vanligvis gjentatte ganger trykke bremsene har gode resultater. Ikke prøv å styre en bil som ikke er utstyrt med ABS hvis hjulene er låst eller nær låsing. Hvis det er en hindring i veien og en kollisjon er nær forestående, er det best å slippe bremsene for å låse forhjulene og styre rundt hindringen uten gasspedalen brukt. (Se relaterte Google artikkel Hvordan stoppe en bil uten bremser.)
 9. 9
  Det er mye forvirring som skyldes den tvetydighet som brukes når det er gitt angående skrens og retningen av skrens. Et stort antall mennesker ikke klarer å innse at skrens innebærer tap av grep av bakhjulene på bilen (med bakhjulsdrift biler), og oppstår når baksiden av bilen prøver å passere foran. For å korrigere for eventuelle skid-la opp på gassen og forsiktig slå hjul i den retningen du ønsker å gå. Det er en veldig naturlig ønske om å snu den måten, og så det er ingenting komplisert å måtte huske hvilken vei du skal svinge. Vær forsiktig så du ikke over korrigere og ikke søke på nytt gassen til du er igjen på vei i den retningen du ønsker å gå. Hvis du tilfeldigvis se noen i grøfta vender motsatt vei de skulle reise - de utvilsomt slått på feil måte eller lot ikke opp på gassen.
 10. 10
  Hvis bilen ikke ser ut til å snu, eller slår for bred, lettelser av på gassen lett kan gjøre. Hvis ikke effektiv, fjær bremsene og styre bare litt strammere i hjørnet. Bare panikk og styring kraftig inn i hjørnet vil bare redusere kontrollen.
 11. 11
  Hvis bilen er vannplaning: forsiktig slakke av på gassen uten å løfte ut av det helt. Hvis det er nødvendig, lette helt av. Hvis dette ikke hjelper, de-clutch (i en manuell girkasse) eller re-søke gassen lett (i en automatisk).
 12. 12
  Ikke gi gass mens du slår! Når folk sier "akselerere", de vanligvis bety raskere. Men husker fra high school fysikk, at det er egentlig tre måter å akselerere (endre hastighet). Alle de tre kan forårsake skrensing. De er (1) å påskynde, (2) å bremse ned, og (3) endrer retning. Hvis du gjør en av de tre, ikke være å gjøre en annen samtidig. For eksempel. hvis du slår, ikke fremskynde, men heller fjær bremsene.
  • Styr bilen jevnt, men trene evnen til å snu hjulet raskt, men likevel greit nok til ikke å rykke løs bilen. I skarpe hjørner, vil en rask tur av hjulet indusere en ideell, selv om litt forsinket, respons. Hvis bilen reagerer med en forsinkelse, ikke styre enda mer, men vente på det å svare mens du bor lett på bremsene.
 13. 13
  Mange er forståelig nok livredde for åsene i vinterlige kjøreforhold. Det første du må huske er å aldri bruke bremsene på en høyde hvis du kan unngå det om å gå oppoverbakke eller nedoverbakke. Husk at jo langsommere hjulene beveger seg (og at motoren er rullerende), er mer dreiemoment brukt. Når du nærmer deg en skråning, hastighet opp litt før de når bakken for å gi deg den momentum for å få opp bakken. Aldri bremse ned før en skråning eller mens du er på bakken. Reduksjoner er kanskje vanskeligere å håndtere. Når du nærmer deg en nedgang, bremse ned før du når bakken, deretter kysten nedover bakken så trygt som mulig. På lange bratte avtar, kyst så lenge du kan, men ikke la bilen komme ut av kontroll. Judiciously bruke bremsen for å holde hastigheten til et håndterlig nivå. På biler med manuelle girkasser og hvor det er lovlig, er motorbrems uvurderlig i arbeidet med nedgang i vintervær.
 14. 14
  Hvis bilens frontrute overstyres med røyk, snu a / c på luft-resirkulasjon, med en front vindu litt åpen, vil fjerne fuktig raskere, med mindre innsiden av bilen er veldig varmt og fuktig, der a / c er bedre skrudd på "frisk luft".

Tips

 • Carry et sett med startkabler med deg i tilfelle batteriet dør. De fleste vil tilby et hopp, men få mennesker faktisk vil bære kablene. Sjansene for å få en jump-start økning 10 ganger når du har dine egne kabler.
 • Bære en liten plastbøtte med en god lokk full av sand / salt blandingen i bagasjerommet sammen med en liten spade. Hvis du finner deg selv sittende fast og alene noen ganger sette litt sand / salt mix under dekkene kan virkelig bidra til å gi deg noen grep og tillater deg å komme deg løs. Kitty kullet fungerer også, men ikke fullt så godt.
 • Hver gang du nærmer deg en bro eller bro - gjør ditt beste bare til kyst igjen uten noen akselerasjon eller bremsing. Fordi luft kan reise under veibanen, samt over den, vil enhver fuktighet på veien fryse godt før det ville ut av veien. I tillegg kan formen av broen øke vindhastigheter, avkjøling av veibanen og berører ytterligere håndtering.
 • Pakket snø i enten bestått-lane, skuldrene, eller i mellom dekk-sporene gir mye bedre veigrep for å styre eller stoppe enn hardpakket snø eller is i høyre kjørefelt. Islagt baner er et godt sted å være kjøttet i en metall-og-kjøtt sandwich. Fast grep rattet, og sakte gjøre flyttingen til et tryggere sted å kjøre.
 • Test veien. Når den først starter opp, kort akselerere fast, så fast brems. Dette vil gi deg en bedre følelse for veiforholdene. Hvis du legger merke til veien endrer seg, gjenta prosessen på en sikker måte (ved et stoppskilt eller tom sidegate). Å være klar over veiforholdene vil hjelpe deg å ta bedre valg under kjøring.
 • Alltid være forsiktig. Selv en tilsynelatende klart veien kan ha is. Reflektere hvis du ser hovedlysene eller baklysene på en bil foran deg av veien, sjansene er det er is.
 • Forhjulsdrevne biler har en tendens til å håndtere snø bedre enn bakhjulsdrevne biler, men må drives annerledes. For eksempel, hvis bakenden av bilen begynner å skli i en bil med FWD, slår forhjulene den retningen du ønsker å gå og forsiktig akselerere å trekke bilen ut av raset. Bakhjulsdrift eiere bør ta foten ut av gass i denne situasjonen.
 • Sørg for at du slår på motoren og varmeapparatet og skrape snø fra bilen før du drar ut.
 • Prøv ikke å måtte stoppe helt, spesielt hvis du er på en incline.This betyr svært gradvis stopper på snø og opprettholde fremdriften før de kommer til en bakke.
 • Hold gass tank full for to grunner: Hvis du blir sittende fast et sted og du er helt isolert i en periode, kan du bruke bilen for varme. Det hindrer også vann dannes kondens i bensintanken. (Noen drivstoff tilsetningsstoffer er tilgjengelig på markedet som "remove" vannet blandes i drivstoff.) Bære en tykk gammelt teppe, jakke eller sovepose i bagasjerommet er lurt, også.
 • Ved kjøring på isete eller snødekte veier med automatgir, sørg for at din overdrive alternativ (hvis du har en) er slått av. Dette vil holde overføring fra å søke stasjonen eller endre kjørehastigheten til drivhjulene, og gir full kontroll over til gasspedalen. (Dette fungerer også ved kjøring i svært tung nedbør.)
 • Hvis det er mye slaps mellom banene, og du trenger ikke å skifte felt - planlegge dette på forhånd og gjøre det på svært lav innfallsvinkel, holder rattet stødig. slaps har en tendens til å arbeide nærmest som en suge-strimmel som kan forårsake plutselig endring av retningen.
 • Hvis du står fast i snøen, holde motoren i gang for å holde varmen, og ikke slå av motoren. Sjekk av og til å sørge for at snøen ikke bygger opp rundt eksosrøret, noe som vil føre til farlig karbonmonoksid å trenge inn i bilen.
 • For mye regn, prøv pre-behandling bilens frontrute med en anti-regn behandling som Rain-X eller lignende. Vanndråpene vil rulle av glass i stedet for smitte, øke din synlighet i dårlige forhold.
 • Unngå cruise control når forholdene er glatte. Å være på cruise control kan gjøre deg mindre oppmerksom på en bil å skli ut av kontroll og tregere til å svare på en skrens. Det kan også spinne dekkene på en bil bremse på grunn av tap av trekkraft, forverrer situasjonen.
 • Det er ingen skam i å spørre en passasjer eller en forbipasserende for å gi deg en push hvis du sitter fast. Noen ganger et lite dytt fra bilen bak deg vil hjelpe. Vær forsiktig når du bruker et slepetau. Det er lett å påkjørsel bilen tauing deg hvis du få trekkraft plutselig. Det er best å være presset, men vær sikker på å skyve bilen berører din støtfanger før de begynner å presse for å minimere skader på begge kjøretøyene.
 • Ved tilgang til dypt vann, brems for å tørke av hastighet før det. Slipp bremsen, går i vannet under svært liten akselerasjon og en rett rattet. I en manuell girkasse, de-clutch i stedet akselerere. Etter spennende vann, bruk bremsene lett, slipper og søke på to til tre ganger (uten pumpe), for å se om bremsene føle seg normal. Hvis de føler lys eller "svampete", noen flere bremsing som dette, vil tørke dem ut.

Advarsler

 • Selv om du er en god vinter driver og har en meget dyktig kjøretøy, husk at det er andre sjåfører på veien som er mindre i stand til å kontrollere sin bil.
 • Motorbrems er ikke nødvendigvis den beste måten å bremse ned på slippy veier. Det er ikke fullt så sannsynlig å forårsake en skrens som service-bremser, men det kan likevel føre til en skrens, og hvis den gjør det, er det svært vanskelig å gjenopprette. I stedet for å stole på motoren til å bremse bilen, skifte til nøytral og bruke tjenesten bremser veldig forsiktig. Hvis du ikke har ABS, puls pedalen hvis noen hjulet begynner å skli. På biler med ABS (de fleste moderne biler) vil bremsene automatisk hindre deg fra å skrense hvis du bruker dem for hardt, du bør ikke puls pedalen på biler med ABS.
 • Husk at 4-hjulstrekk bare hjelper deg i gang, og gjør ingenting når jeg prøver å stoppe. Hvis du kjører en 4WD kjøretøy, ikke være overmodig, du er ikke uovervinnelig.
 • Ikke kjør hvis du er trøtt eller du har hatt alkohol. Å være våken og edru er avgjørende for sikker kjøring under alle forhold.
 • Hvis du ender opp tomgangskjøring med motoren din på å holde meg varm, knekke døren her og der for å sørge for at dødelige gasser (særlig karbonmonoksid) ikke bygge opp i bilen. Noen ganger å ha vinduet er åpent ikke nok. Åpne døren i ca 20 sekunder å bytte luften i bilen.
 • Før du setter kjettinger på kjøretøyet sørg for å lese brukerhåndboken. Noen biler forbyr å sette kjettinger på dekkene og kan gjøre alvorlig skade på bilen. Det er også viktig å sjekke lovene om kjettinger i staten. Noen land forbyr bruk av kjettinger på grunn av overdreven slitasje på veier.
 • Aldri parkere bilen på en høyde / gradient i minusgrader. Selv om bilen kan bli stående en stund, smelte på dekkene vil til slutt kjøre ned og fryses under dekk. Isen vil bygge seg opp over tid, sakte å ta av dekket fra veien. På et tidspunkt oppbygging kan være nok til at bilen din er ikke lenger berøre veien, og bilen begynner å skli ned skråningen!
 • Aldri holde bilen i 4-hjulstrekk for lange perioder av gangen hvis du har det. De fleste 4-hjulstrekk biler er deltid, noe som betyr at de normalt kjøre på to hjul og bytte til fire hjulene når det blir tøft. Løping i 4-hjulstrekk modus hele tiden vil føre til mye ekstra slitasje på drivverk, og det vil redusere levetiden på bilen din.
 • En god visualisering teknikk er å forestille seg at en rå egg sitter under den gasspedalen. Ikke mer fart!
 • En hyggelig, solrik dag er ingen garanti for at du vil ha gode kjøreforhold. Se opp for svart is, som er et lag av isen så tynn at det tar på fargen på veien. Folk er mindre forsiktig når farer (for eksempel svart is) er mindre opplagt, så se dine egne kjørevaner og de av bilene rundt deg.
 • Forhjulsdrevne biler kan miste trekkraft til forhjulene hvis sjåføren fjerner hans eller hennes foten fra gasspedalen mens du tar en kurve på en isete eller snødekte veien. Dette er på grunn av drag forårsaket av kompresjon som finner sted i nesten alle bilmotorer. Men hvis bilen har en manuell girkasse, sette clutch i vil eliminere denne drag, og bidra til forhjulene opprettholde trekkraft. Ellers kan føreren utvise forsiktighet ved å opprettholde akkurat nok gass pedal press for å unngå at motoren dra. Dette kan kreve praksis i et trygt, åpent, isete sted.

Ting du trenger

 • Holde disse tingene hendig i bilen:
 • Isskrape
 • snø broom
 • traction-hjelp spor
 • startkabler
 • en liten spade kan også være nyttig i dyp snø (du kan kjøpe spader med teleskopiske eller folding håndtak for enkel oppbevaring i bagasjerommet på de fleste jernvareforretninger)
 • en liten beholder med sand / salt blanding.
 • litt ekstra vindusspylervæske (spesielt hvis bilens dashbord ikke har en varsellampe for det)
 • Emergency kit inneholder ikke-bedervelig mat, varme klær, tepper og førstehjelp forsyninger.
 • En nødsituasjon stearinlys, eller storm stearinlys, selges i enhver matbutikk. Varmen leveres av dette lyset vil normalt holde innsiden av en bil varm i flere dager. Sørg for å ta en pakke med vanntette fyrstikker også, tilgjengelig på de fleste utendørs butikker.
 • Sjekk med lokale forskrifter før du bruker kjettinger eller piggdekk, som de er ulovlig enkelte steder.