Wkuno

Hvordan å lytte til din lokale flykontroll

Lufttrafikktjenesten (ATC) er ansvarlig for å gi viktig informasjon til piloter rundt travle flyplasser. De kommuniserer med piloter på utpekte radiofrekvenser å holde flyplassdriften knirkefritt og trygt.

Deres kommunikasjon er også tilgjengelig for publikum. Enten du er en student pilot, pensjonert pilot, eller bare ønsker å vite hva som skjer i den vennlige himmelen, kan du lytte til flygeledere på jobb som helst.

Trinn

Hvordan å lytte til din lokale flykontroll. Finn levende frekvenser.
Hvordan å lytte til din lokale flykontroll. Finn levende frekvenser.

Finn en luftfart frekvens

 1. 1
  Finn levende frekvenser. Skaff en radio skanner som er i stand til å motta frekvenser mellom 118,0 og 136,975 MHz. Du kan også lytte til flygekontrollenhet fra hele verden på nettsteder, inkludert liveatc.net, globalair.com, airnav.com og radioreference.com
 2. 2
  Utenat noen av de grunnleggende frekvenser.
  • 121.5 er det krise frekvens. Hvis det er en slags unntakstilstand, vil pilotene sende på den. Du kan også høre en Emergency Locator varden på denne frekvensen hvis et fly krasjer.
  • 122,750 MHz er frekvensen for allmennflyging luft til luft kommunikasjon
  • 123,025 MHz er frekvensen for helikoptre luft til luft kommunikasjon
  • 123,450 MHz er "uoffisielle" frekvens for luft til luft kommunikasjon
  • Søk 122,0 til 123,65 for Unicom (ukontrollerte flyplasser) og luft til luft kommunikasjon.
  • Søk 128,825 til 132,000 MHz for ARINC frekvenser (flyselskaper, corporate luftfart og allmennflyging ringer fremover for drivstoff, parkering og andre forespørsler).

Aeronautical sectional diagrammer

 1. 1
  Finn aeromobilt sectional diagrammet. Du har mest sannsynlig vil være på jakt etter en oversikt over ditt lokale område fra den nærmeste flyplassen. Eldre versjoner av disse listene vil normalt fungere helt fint. Online sectional diagrammer for ditt lokale område er tilgjengelig på www.skyvector.com
 2. 2
  Finn den nærmeste flyplassen i diagrammet. Flyplasser er merket med blå eller magenta sirkler, med linjer inne representerer rullebaner. Ved siden av sirkelen er en blokk med tekst med flyplassen navn og opplysninger om at flyplassen. Kontrolltårnet frekvens er merket med CT - 000,0, hvor følgende tallene viser frekvensen som brukes av ATC. For eksempel frekvensen for Wittman Regional flyplassen i Oshkosh, WI CT - 118,5.
 3. 3
  Hvis flyplassen er ukontrollert (ingen tårn) eller tårnet opererer deltid, en C i en sirkel etter en frekvens nummer vil bli brukt til å betegne en vanlig trafikk rådgivende frekvens (CTAF). En stjerne blir etter tårnet frekvens for å betegne at flyplassen som å ha en del tid tårnet. På denne typen flyplassen, piloter kommunisere direkte med hverandre og fortelle hverandre sin posisjon og intensjoner.
 4. 4
  Alle kontrollerte flyplasser vil bli merket med blå sirkler, mens ukontrollerte flyplassene er magenta. Flyplasser med rullebaner over 8000 ft er ikke vedlagt i sirkler og bare ha et diagram som viser rullebanen layout, som er skissert i blått (kontrollert) eller magenta (ukontrollert).
 5. 5
  Noen flyplasser har AWOS (automatisert været observere system), ASOS (automatisert overflaten observere system), eller ATIS (automatisert terminal informasjonstjeneste) frekvenser som er oppført på kartet. Dette er automatiserte eller gjentatte sendinger som gir pilotene med vær og flyplassen informasjon som de forbereder seg til å lande eller dø.
 6. 6
  Hvis du har tilgang til en lufthavn / anlegg katalog, kan du finne flere frekvenser enn de som er tilgjengelige på kartet. På større flyplasser, piloter får sine reiseplandata klaringer fra en "clearance delivery" frekvens, kommunisere på taksebaner med en "bakken" frekvens, og få takeoff og landing klaring fra "tårnet" frekvens. Når pilotene er luftbårne, vil de snakke med en "tilnærming / avreise" frekvens, og en gang i rute, kan de selv snakke med en "center" frekvens. Hvis du er heldig eller bor nær nok til en flyplass, kan du være i stand til å motta flere av disse frekvensene.

Pilot lingo

 1. 1
  Hvis en kontroller gir en pilot en instruksjon, vil han eller hun prefikset med flyets identifikasjonsnummer. For kommersielle fly, vil dette bare være rutenummer, slik som Norge 2311. Et mindre fly er identifisert med nummer på halen sin.
 2. 2
  Etter rutenummer, vil kontrolleren gi en instruks som "enter medvind." Dette ber piloten å gå inn i trafikkmønsteret på et bestemt sted. Piloten vil da lese tilbake undervisningen, slik at kontrolleren kan bekrefte at det ble forstått riktig.
 3. 3
  Noen ganger vil kontrollere "overlate" en pilot til en annen frekvens. Et eksempel kan være en kontroller si, "November-12 345, kontakte Approach på 124,32, god dag." Igjen, vil piloten lese tilbake undervisningen.
 4. 4
  Driften ved ukontrollerte flyplassene er mye mindre formell. Mesteparten av tiden, vil pilotene kringkaste blinde overføringer til noen på frekvens, og annonserte sin posisjon eller intensjoner. Ord som "motvind, sidevind, medvind, base, og endelig" betegne bestemte posisjoner i trafikkmønsteret.
 5. 5
  Lær det fonetiske alfabetet. Piloter og kontrollere bruke den til å kommunisere bokstaver, siden de kan ofte forveksles. Du kan også høre noen bruke "niner" å kommunisere "ni", "fife" å kommunisere "fem", eller "tre" å kommunisere "tre".

Tips

 • Lese leddport Legend stor grad kan hjelpe deg med å finne frekvenser som vil være interessant.
 • Ikke bli overrasket om du kan bare høre den ene siden av samtalen. Du vil mest sannsynlig bare være i stand til å høre flyet og ikke den kontrollerende organ. Hvis du er nær en flyplass, kan du høre ATC og pilotene.
 • På TuneIn radio app for Roku boksen og iPod, kan du stille inn frekvenser for stor (SFO, DCA, MIA, JFK, etc.) og lokale flyplasser.

Advarsler

 • I det usannsynlige tilfellet at du hører en nødssituasjon over en lokal frekvens som et fly i ferd med å krasje, ringe 911 umiddelbart.
 • Noen "skannere" er faktisk "sender", som tillater toveis kommunikasjon. ALDRI kommunisere på luftfart frekvenser. Straffene er alvorlig!

Ting du trenger

 • Scanner stand til å motta frekvenser mellom 118,0 og 136,975 MHz
 • Aeronautical Chart eller Flyplass / Facility Directory of ditt område for å finne den lokale frekvensen som brukes av ATC.