Wkuno

Hvordan å formatere en bærbar datamaskin

Prosedyren for å reformatere en laptop er ganske enkel i dagens verden. Produsenten gir enten eieren med en kopi av operativsystemet (OS), sammen med drivere og verktøy, eller skaper de en restaurering partisjon på harddisken.

Trinn

Hvordan å formatere en bærbar datamaskin. Bestem hvilken metode for restaurering er gitt av produsenten.
Hvordan å formatere en bærbar datamaskin. Bestem hvilken metode for restaurering er gitt av produsenten.
 1. 1
  Bestem hvilken metode for restaurering er gitt av produsenten. Hvis du ikke mottok noen disker med maskinen din, da du sikkert har en gjenoppretting partisjon. Hvis du har mottatt et sett med restaurering disker med maskinen, så du nesten helt sikkert ikke har en gjenoppretting partisjon.
 2. 2
  Sett operativsystemet disken i din cd / dvd-stasjonen. Det normalt auto-løper, og vil åpne for en meny, eller alternativer side. Velg alternativet for å installere en ny kopi av operativsystemet.
  • Hvis CDen ikke kjører av seg selv, dobbelklikk på "Min datamaskin" og høyreklikk på stasjonen med OS disk. Klikk på "Auto-Run".
 3. 3
  Vent til CD for å fortsette automatisk til hvert eneste skritt. Hvis du er borte fra datamaskinen en stund, vil det pause på neste punkt, avventer eventuelle nødvendige innspill fra deg. Følg instruksjonene, være tålmodig og unngå fristelsen til å gripe inn.
  • Hvis du formatere den bærbare harddisken, vil du akseptere standardinnstillingene tilbud / innstillinger at installasjonen platen spør etter.
 4. 4
  Vet at datamaskinen vil vise en helt fersk skrivebordet når OS-installasjonen er fullført.
 5. 5
  Sett inn CD med drivere og verktøy som produsenten har inkludert. Installere chipset drivere først.
  • Noen CD-er vil ha en enkel mulighet for nybegynnere å velge, å unngå forvirring. Ellers må du manuelt velge brikkesett driver. Det er vanligvis referert til på en måte som skiller det fra andre sjåfører som video eller lyd. Ofte vil det vise til Northbridge eller hovedkort.
 6. 6
  Start datamaskinen på nytt etter å ha mottatt en melding om å gjøre det.
 7. 7
  Fortsette å gå nedover listen, installere video, lyd og eventuelle andre nødvendige enhetsdrivere. Noen produsenter tillater brukere å gjøre noen valg, og deretter alle driverne installeres i riktig rekkefølge, automatisk omstart er nødvendig for å fortsette og fullføre. Den eneste driveren som teller er chipset driveren. Alle andre kan installeres på hvilken som helst rekkefølge.
 8. 8
  Installere noen programmer som fulgte med den bærbare datamaskinen når sjåføren installasjonen er fullført.

Formatere en bærbar PC ved hjelp restaurering partisjon

 1. 1
  Start datamaskinen på nytt. Når maskinen starter på nytt, trykk gjentatte ganger på F10-tasten på tastaturet (de fleste produsenter) til maskinen starter. Dette vil ta deg inn i partisjonen som tilbyr deg alternativer for reparasjon eller gjenopprette (formatere og omlasting).
 2. 2
  Velg alternativet for å installere en fersk system. Det fine med dette systemet er at du ikke trenger å gjøre noe annet. Gjenopprettingen partisjonen vil helt kjøre programmet for å formatere, laste OS, installere drivere og installere all den originale programvaren som fulgte med den bærbare datamaskinen.

Advarsler

 • Når formatere laptop, er klar over det betyr at harddisken kommer til å bli utryddet og lastes med en frisk operativsystem. Enhver og alle datafiler du har opprettet vil være borte så du bør sikkerhetskopiere dem til en annen plassering før reformatering. Også, når prosessen har begynt, og nådde et visst punkt, er du forpliktet. Endre tankene dine vil ikke angre skaden og operativsystemet vil bli borte.