Wkuno

Hvordan å koble opp en bærbar PC til en TV

Bærbare datamaskiner er bærbar og allsidig. Men noen ganger kan det være lurt å dele noe på den bærbare datamaskinen med andre, men skjermen er for liten, og du trenger ikke en projektor. I slike tilfeller kan du koble den bærbare datamaskinen til en, her er hvordan du gjør det.

Trinn

Hvordan å koble opp en bærbar PC til en TV. Bestem hvilken videoutgang (e) din laptop har.
Hvordan å koble opp en bærbar PC til en TV. Bestem hvilken videoutgang (e) din laptop har.

Muliggjør en tilkobling

 1. 1
  Bestem hvilken videoutgang (e) din laptop har. Det er flere mulige typer, den bærbare datamaskinen kan ha mer enn en.
  • En VGA-porten er omtrent rektangulær med 15 pinner i tre rader med fem. Det er hvordan du kobler den bærbare datamaskinen til en dockingstasjon.
  • En S-video port er sirkulær med enten 4 eller 7 pins.
  • En sammensatt video port er en sirkulær jack, vanligvis fargekodet gul.
  • En digital video interface (DVI) er rektangulært, med 24 pinner i tre rader med åtte. Den er designet for HD-tilkoblinger.
  • En high-definition multimedia interface (HDMI)-port ligner en USB-port, men er lengre og tynnere. Tilgjengelig i bærbare siden 2008, er det også laget for HD-tilkoblinger.
 2. 2
  Se hvilke videoinngangen (e) din TV har. Dette vil avhenge av om din TV er en standard-definisjon eller HD-TV.
  • Standard HD-TVer har som regel kompositt video eller S-video-porter. Displayet vil ikke være så skarp som gjennom PCens vanlig skjerm, men.
  • HD-TV-er kan ha VGA, DVI eller HDMI-porter. VGA-kontakter gir et analogt signal, mens DVI og HDMI-tilkoblinger gir et digitalt signal av høyere kvalitet.
 3. 3
  Få riktig video-kabel for å koble den bærbare datamaskinen til din TV.
  • Hvis din bærbare utgang er den samme typen som din TV-inngangsport, få en kabel med samme type kontakt i hver ende.
  • Hvis din bærbare utgang og TV-ens inngangsport er forskjellige, trenger du en adapter kabel. Adaptere er tilgjengelig for å konvertere DVI til HDMI eller VGA til kompositt video. Du kan også få en adapter for å koble datamaskinens USB-port til TV-ens HDMI-port hvis den bærbare datamaskinen har ingen HDMI-port.
 4. 4
  Kjøpe en lydkabel hvis det er nødvendig. Noen datamaskiner og HD-TV kan kobles til TV-lyd og video med en enkelt kabel, mens de fleste krever separat lyd og video kabler.
  • Hvis din bærbare er utstyrt med en HDMI-port og en HDMI-kompatibel lydkort, trenger du ikke en separat lydkabel, ellers gjør du.
  • Din bærbare lydutgang er en 3,5 mm jack merket med et headset ikonet. Du kan koble en lydkabel herfra til TV-lydinngang hvis den har en eller til eksterne høyttalere hvis det ikke gjør det.

Koble den bærbare datamaskinen til din TV

 1. 1
  Slå av den bærbare datamaskinen.
 2. 2
  Koble videokabelen til den bærbare datamaskinen og TV videoporter.
 3. 3
  Still inn TVen til inngangen kommer fra den bærbare datamaskinen. Rådfør deg med TV brukerhåndbok for instruksjoner om nødvendig.
 4. 4
  Slå den bærbare datamaskinen på. Du bør se oppstartsskjermen.
 5. 5
  Juster skjermoppløsning om nødvendig. Hvis du har koblet til en HD-TV, kan dens 16:9 føre til at bildet skal bli strukket. Bruk en skjermoppløsning som samsvarer med dette sideforholdet.
  • Hvis du ikke ser et gjenkjennelig bilde, må du koble den bærbare datamaskinen midlertidig og justere oppløsningen før du kobler den bærbare datamaskinen til din TV.

Tips

 • Hvis den bærbare datamaskinen er koblet til en HD-TV, kan du se enkelte elementer bare på HDTV, og ikke på den bærbare skjermen. Dette er normalt, for å se disse elementene på laptop-skjermen igjen, koble TV.