Wkuno

Hvordan å formatere en bærbar harddisk

Formatere en harddisk er nødvendig etter å kjøpe en ekstra eller ny stasjon eller når et virus eller dårlige filen korrumperer stasjonen skal plasseres i datamaskinen. Formatering er nødvendig for stasjoner som brukes av alle datamaskiner, men denne artikkelen vil bare fortelle deg hvordan du formaterer en bærbar harddisk.

Trinn

Hvordan å formatere en bærbar harddisk. Gå til din bærbare produsentens hjemmeside og finne oppdaterte drivere du trenger.
Hvordan å formatere en bærbar harddisk. Gå til din bærbare produsentens hjemmeside og finne oppdaterte drivere du trenger.

Windows OS

 1. 1
  Gå til din bærbare produsentens hjemmeside og finne oppdaterte drivere du trenger. Disse kan vanligvis finnes på support og / eller laste ned sidene.
 2. 2
  Last ned de nyeste driverne som er tilgjengelig for din laptop for den spesifikke operativsystemet du vil installere. Om nødvendig kan du bruke en annen datamaskin for å få tilgang til disse filene.
 3. 3
  Sett driverfilene til en ekstern lagringsenhet, for eksempel en CD eller USB-stasjon, fordi disse driverne vil bli slettet fra harddisken når du går å formatere det.
 4. 4
  Sett inn en Windows-installasjon eller recovery-CD i CD-stasjonen. Start datamaskinen på nytt ved å velge "Start"-alternativet på "Slå av datamaskinen" fanen.
 5. 5
  Rådfør deg med bruksanvisningen for plasseringen av "tilgang"-tasten, fordi plasseringen varierer mellom merkene.
 6. 6
  Trykk tilgang tasten mens maskinen starter på nytt for å komme til BIOS-oppsettet i den bærbare. Noen ganger timingen kan være vanskelig, så begynne å trykke på riktig tast så snart maskinen starter på nytt.
  • Sjekk BIOS-innstillingene for å bekrefte din CD-ROM-stasjonen er din primære booting enhet. Hvis det er nødvendig, velger du det alternativet og trykk "Lagre". Din bærbare skal da starte på nytt.
 7. 7
  Vent på den bærbare datamaskinen til å starte i windows installasjonen / recovery-modus.
 8. 8
  Velg "format" og "bruk NTFS filsystem" for den type partisjonering den trenger. Dette formatet er det mest kompatible med de nyeste Windows-systemer.
 9. 9
  La installasjonsprogrammet ferdig kjører, svarer til den gjenværende kommandoen ber ved å svare "ja, fortsett", eller ved å legge inn dine ønskede funksjoner.
 10. 10
  Når datamaskinen starter på nytt igjen, ikke røre tastaturet på "trykk en tast for å starte fra cd"-ledeteksten for å la systemet for å fullføre installasjonen.
 11. 11
  Fjern recovery / installasjons-CD fra CD-ROM-stasjonen etter at installeringen er fullført. Din bærbare kan starte fra sin egen stasjon i stedet for fra CD.
 12. 12
  Installere driverne fra den eksterne lagringsenheten. Datamaskinen er nå klar til å gå.

Mac OS (slette og installere på nytt)

 1. 1
  Sett inn Mac OS X install DVD i den optiske stasjonen. Alternativt, hvis din bærbare kom med en MacBook Air Software Reinstall Drive, sette den inn i en av USB-portene.
 2. 2
  Trykk på "c" knappen fortløpende når maskinen starter opp. Hvis en "mus" vises, slå på den trådløse musen.
 3. 3
  Velg språk og trykk på høyre piltast.
 4. 4
  Klikk på "verktøy"-menyen og velg "Diskverktøy". Velg stasjonen du vil slette. I de fleste bærbare datamaskiner er det som kalles "Macintosh HD" og klikk "Slett".
 5. 5
  En rask boksen vil spørre om du virkelig ønsker å slette stasjonen. Velg ja. Etter det er gjort, velg "Avslutt Disk Utility" fra "Utility"-menyen.
 6. 6
  Klikk "Fortsett" når installasjonsprogrammet skjermen kommer opp og godtar bruker lisens.
 7. 7
  Velg stasjonen du nettopp hadde slettet og klikk "Install".
  • Når dialogboksen kommer opp som forteller deg din OS har installert, klikker du "Fortsett" og deretter "Start på nytt." "Setup Assistant" vil starte opp.
 8. 8
  Velg land / region fra utvalget skjermen etter at maskinen starter på nytt og velg "fortsette."
 9. 9
  Velg hvilke tastaturoppsett du vil ha og trykker "fortsett".
 10. 10
  Velg et alternativ fra "migrering" skjerm. Du kan overføre informasjon fra en annen Mac tilbake på denne bærbar PC hvis du ønsker eller fortsette med prosessen.
 11. 11
  Slå på de trådløse evner hvis den vises, og du ønsker å bruke dem. Du må kanskje skrive inn et passord hvis nettverket er beskyttet.
 12. 12
  Lag dine brukerkontoer for datamaskinen. Husk passordene dine og fortsette med prosessen.
 13. 13
  Klikk på "gå" på "takk" skjermen for å fullføre assistent programmet og løse ut install DVD ved å flytte ikonet til papirkurven.
 14. 14
  Installere programmene på nytt ved hjelp av "programmer installerer disk" eller "MacBook Air-programvare installere stasjonen."
 15. 15
  Dobbeltklikk på "installere medfølgende programvare" i dialogboksen, og følg instruksjonene for å fullføre installasjonen alle dine applikasjoner.

Tips

 • Du kan opprette minst to partisjoner i Windows under "Format" alternativet ved å velge og følge de nødvendige instruksjonene.

Ting du trenger

 • Windows Installer / Recovery CD eller MAC installatør
 • Tilgang til Internett (for sjåfører)
 • Optisk stasjon
 • Ekstern lagringsenhet