Wkuno

Hvordan lage din bærbare arbeide raskere

Når du først kjøper en bærbar PC, synes det alltid å utføre de fleste oppgaver raskt. Hvis du har hatt din laptop for seks måneder eller mer, skjønt, ville de fleste av oss er enige om det har en tendens til å synke ned, starte opp saktere, ta en evighet å gjøre menial oppgaver. Heldigvis, kan din bærbare bringes tilbake til sin full fart mye enklere enn du tror.

Trinn

Hvordan lage din bærbare arbeide raskere. Avinstaller unødvendige programmer.
Hvordan lage din bærbare arbeide raskere. Avinstaller unødvendige programmer.
 1. 1
  Avinstaller unødvendige programmer. Hvis du har mange programmer som kjører i bakgrunnen (ellers kjent som "bloatware") det kan bremse ned systemet umåtelig. For å se på en liste over installerte programmer i Windows Vista eller Windows 7 klikker du på Start-menyen. I søkefeltet skriver du "Legg til eller fjern programmer" og trykk enter. En liste over programmer som skal vises. Hvis du husker å installere et program, og du trenger ikke bruke det lenger, klikker du på programnavnet og klikk "Avinstaller". Windows vil lede deg gjennom avinstalleringen.
 2. 2
  Installere og bruke en god registret renere.
 3. 3
  Sjekk din datamaskin for spyware. Dette er en type programvare som kjører i bakgrunnen og overvåker din bruk, og sender informasjon tilbake til selskapene uten din godkjenning.
 4. 4
  Installer anti-virus programvare. Dette kan virke bakvendt, men anti-virus programvare holder skadelige programmer fra å invadere datamaskinen som kan roe det ned mye mer enn en anti-virus program kan.
 5. 5
  Hold store filer av skrivebordet. Hvis du pleier å laste ned en masse ting på internett, er sjansen stor for at du holder den på skrivebordet. Hvis skrivebordet ser rotete, flytte alle ikke-essensielle filer i en egen mappe. Dette holder datamaskinen fra å måtte holde styr på dem når den er slått på.
 6. 6
  Deaktiver Windows Aero. Aero gjør kantene av vinduene pen (semi-transparent) gjør datamaskinen virke "glattere". Hvis datamaskinen er ikke opp til alle disse grafikk, vil Aero bog det ned. For å deaktivere Aero, høyreklikk hvor som helst på skrivebordet og velg "Tilpass" fra drop-down menyen. På listen over temaer som vises, bla til bunnen og velg "Windows Classic."
 7. 7
  Oppgrader din hukommelse. Hvis du ønsker god ytelse uten å ofre dine programmer, kan det være lurt å vurdere en minneoppgradering. Disse vanligvis kjører 40€ - 70 for bærbare datamaskiner, og de fleste små steder vil installere det gratis. En minneoppgradering er den mest kostnadseffektiv ytelse booster for bærbare datamaskiner.

Advarsler

 • Ikke avinstallere programmer du ikke er sikker på. Windows kan trenge disse for å utføre grunnleggende oppgaver, og selv om du kan installere dem, pleier det å være en hodepine.
 • Hvis du allerede har anti-virus programvare som kjører på den bærbare datamaskinen, må du ikke installere en ekstra anti-virus program. De vil forstyrre hverandre og virkelig bremse den bærbare ned.