Wkuno

Slik pakker bøker for frakt

Selv om ikke den mest skjøre gjenstander, bøker fortsatt må være pakket godt for å sikre at de gjennomgår den forsendelsesprosessen uten skade. Butcher papir og pakkebånd tape alene ikke er tilstrekkelig, og for innbundne bøker, verken er polstrede konvolutter. Her er hvordan du kan pakke bøker for frakt slik at de kommer i samme stand som da de ble sendt.

Trinn

Slik pakker bøker for frakt. Beskytt pakken mot fuktighet.
Slik pakker bøker for frakt. Beskytt pakken mot fuktighet.
 1. 1
  Rengjør boken. Hvis dekselet er ubestrøket papir, kan du være i stand til å bruke et viskelær til å fjerne noen, men vær forsiktig.
  • Hvis smussomslag eller Papirdekselet glanset, kan du ta av smuss og streker ved å spraye litt Windex på et papirhåndkle og tørke forsiktig av dekselet. Vær forsiktig så du ikke får Windex på sidene. Noen ganger kan en lett fuktig vaskeklut er alt du trenger. Gi boka dekker et øyeblikk å tørke ut før du pakker det.
  • Tennvæske kan brukes til å fjerne gjenstridige klistremerker fra blanke deksler - suge klistremerket i 20 sekunder eller så og så skrelle den av - men husk at tennvæske er skadelig for huden. Vær forsiktig og vaske hendene etterpå.
 2. 2
  Beskytt pakken mot fuktighet. Når dekselet har tørket, vikle bok (s) i en slags plast i tilfelle boksen blir sittende fast under en renne tut på et tidspunkt underveis.
  • De plastlommer der avisene blir levert til boliger er riktig størrelse for de fleste bøker. Legge boken i posen, brett over toppen av sekken, og forsegle den med pakketape.
  • Ikke over-tape, bruke akkurat nok til å tape ned kantene. (Det er en plage hvis mottakeren har å kutte meter med tape for å komme til boken.) Så pakk boken i bobleplast for ekstra beskyttelse.
 3. 3
  Legg noen brev eller kort du vil at mottakeren skal få.
  • For å kvalifisere for Media Mail rente i Europa, som er den beste shipping rate den amerikanske Posten tilbyr for bøker, ikke legge til personlige brev eller ikke bokført elementer, eller du må betale høyere Parcel Post eller Priority priser. Sende en kort av seg selv og fortelle personen at en bok kommer separat. (Kortet kommer vanligvis først.)
   For andre land, spør postkontoret for råd om pakker kostnader.
  • Hvis du ikke har en kommersiell pakkseddel, skrive et duplikat adresseetikett å inkludere inne i boksen i tilfelle den originale etiketten er revet av eller blir ellers uleselig.
 4. 4
  Vurdere å sende en pocketbok i en polstret konvolutt. En boks er fortsatt den beste emballasjebeholderen å bruke, spesielt hvis boken er verdifull eller sentimental til enten du eller mottakeren.
  Men ikke paperbacks ikke overhengende deksler og synlige hjørner som hardbacks gjør, så de reiser bedre i konvolutter enn gjør hardcover.
 5. 5
  Bruk en boks som er større enn boken. For hardcover, finne en pappeske som er litt større enn boken. I Europa, hvis du ikke har noe imot å betale høyere Priority Mail rente, kan du bruke de prioriterte postbokser at postkontoret gir gratis (det er en tjeneste du får for å betale mer).
  Men hvis du bruker de frie prioriterte bokser, vil du ikke være kvalifisert for billigere Media Mail rate.
 6. 6
  Lag en gjenbrukt boks ser frisk. Hvis du er gjenbruk en boks, kan du gjøre det ser fint for mottakeren ved å slå den på innsiden ut. Bare finne punktet hvor boksen er limt sammen. Vanligvis er det bare en søm. Du kan skille at sømmen med en smør kniv, snu boksen innsiden ut, og retape at sømmen.
  Voilà! Du har en fin, ren boks. Hvis du ønsker å bruke en boks, men ikke (eller ikke kan) slå den innenfra og ut, skrible gjennom de gamle adressene, etiketter og merking med et stort markør, eller sette klistremerker over dem.
 7. 7
  Tape bunnen. Ikke veve klaffene i en boks sammen for å unngå å bruke tape når du sender bøker, det er ikke så sikker.
  • Brett de små side flaps inn, og lukk den store flaps slik at de oppfyller perfekt og tape sømmen med pakketape eller stropping tape.
   La god overheng for båndet til å gå opp på sidene av esken, noe som gjør det sterkere. Taping klaffene av boksen i stedet for folding gir ekstra sikkerhet til pakken og holder boksen i bedre form.
 8. 8
  Legg emballasje. Sett boksen med riktig side opp, med toppen åpen. Layer innsiden bunnen av boksen med noen emballasje - pakking peanøtter, kollisjonsputer, isopor, krøllete plast dagligvarer poser, eller knust avis som en siste utvei (avisen er relativt tung og legger til frakt).
 9. 9
  Etter at bunnen av boksen er fylt inn, sette i boken (innpakket i flere lag av plast-bobler brytes) på lag av pakkemateriale. Fylle rommet rundt boken med mer emballasje, deretter fylle boksen til toppen. Du ønsker boken å bo fast i midten av boksen og ikke skyve rundt.
 10. 10
  Kan boka fremdeles skifte? Nøkkelen er å lukke klaffene av boksen når du er ferdig med pakking, men ikke forsegle det ennå. Rist boksen. Hvis du kan føle eller høre rasling eller bevegelse, legge mer emballasjen til boksen er pakket akkurat nok til å hindre enhver bevegelse innenfor.
  Dette vil beskytte boken fra å bli banket opp, uansett hva håndtering av boksen mottar.
 11. 11
  Skriv inn adressen, eller sette en adresselapp, på toppen klaff av boksen før du tape det stengt.
  • For å gjøre levering raskere og mer nøyaktig, kan du slå opp ni-sifret postnummer under "Finn et postnummer" på US Postal Service.
  • Skriv inn kulepenn slik at adressen vil ikke smøre om den blir våt, deretter dekke adresse (eller etikett) med klar pakking tape.
 12. 12
  Tape boksen lukket. Tape den øverste sømmen med ett langt stykke tape, og deretter sette tape over alle sidesømmene å styrke boksen.
 13. 13
  Ta pakken til. Spør etter de beste portosatser for din sone og område, men sørg for å sammenligne med sporet og forsikret porto i tillegg, spesielt hvis det du sender er verdifullt i tilfelle av tap eller skade.
  • Hvis du ønsker å se hvor smart du er, spør ekspeditøren forskjellen mellom Media Mail og Priority Mail priser. Wow! Hvis du kvalifiserer for Media Mail priser, du lagret en masse penger!

Tips

 • For US porto bare laste ned USPS Shipping Assistant på http://www.usps.com/shippingassistant/instructions.htm, som vil tillate deg å skrive ut en strekkode forsendelsesmerkingen fra datamaskinen. Shipping Assistant krever at du bruker Delivery Bekreftelse, men det bare belaster noen få kroner for denne tjenesten (og det er gratis med prioritert post). PayPal har også en fin frakt system.
 • Dobbel boks bøkene. Pakke dem pent og sikret i en pappeske deretter gjenta prosessen forlate et mellomrom mellom de to boksene. En måte å gjøre dette på er å bruke bobleplast bare i hjørnene for å beskytte boksen med bøkene.
 • Du ønsker boken å komme uskadet. Skade vanligvis skjer til hjørnene av innbundne bøker, som kan bli bøyd (eller "dunket", som de sier i boka handel). Boken skal pakkes, slik at pappesken tar noen skade, i stedet for selve boken.
 • Mange kommersielle bokhandlere har ekstra emballasjen at de vil gi deg hvis du spør pent. Be om mye, og holde ekstra i en søppelsekk klar til å helle i boksene når du trenger å sende noe. Krøllete plastposer fra en matbutikk kan også fylle mellomrom billig.
 • Noen ganger med små bøker, vil Priority Rate være nær Media Mail rente, og det vil være verdt det å oppgradere til Priority. Boken kommer mye raskere, og dermed med mindre tid til å bli skadet under transport.
 • Be om en "null porto strip" på postkontoret hvis du bruker frimerker. Dette beviser at du ga boken til et menneske, og det vil ikke bli sendt tilbake til deg for å være over vektgrensen.
 • Spør postvesenet kontorist hvis pakken kvalifiserer for pakkepost eller First Class frakt hvis du ønsker å spare penger. Størrelse og vekt restriksjoner kan gjelde.
 • Spør postvesenet kontorist hvis pakken kvalifiserer for pakkepost eller First Class shipping.
 • Kjenn dine porto priser, før du pakker, bruker en porto priser sammenligning nettsted som Gjeldende porto priser (Europe) på http://currentpostagerates.info/, eller en relevant for ditt land.

Advarsler

 • Hvis du selger bøker på Internett, sørge for at kjøperen har ingen klage. Det er ikke postkontoret skyld hvis en bok ankommer skadet hvis avsenderen ikke pakke den ordentlig. Media Mail forsendelse kan ta to uker, som er to uker for pakken som skal droppes, sparket, eller stablet med dusinvis av andre tunge esker.
 • Hvis du har en ferdigtrykt lim adresse etikett med en strekkode, trenger du ikke å dekke den med tape, noe som kan gjøre det vanskeligere å skanne. Men hvis etiketten ble skrevet ut på vanlig hvitt datamaskin papir, kan det rive i transitt, så du bør tape ned hele etiketten, dekker den med klart pakking tape.
 • Du kan be om "levering bekreftelse" for ca 50 ¢ mer hvis du sender fra postkontoret, 14 ¢ mer hvis du skriver ut en forsendelsesetikett bruke USPS Shipping Assistant ( http://www.usps.com/shippingassistant/instructions.htm ), eller gratis hvis du skriver ut din egen Priority Mail-etikett ved hjelp Shipping Assistant eller Click-N-Ship ( https://sss-web.usps.com/cns/landing.do ). Du får en kvittering med en lang rekke på den, som du kan sette inn i "sporet og bekreft"-delen av postkontoret nettstedet, og du kan også velge å få en e-post sendt til deg når pakken er levert. Med levering bekreftelse, hvis du har sendt noe til din tante, for eksempel, kan du fortelle henne når pakken ble levert, og hun kan be hennes familiemedlemmer hva de gjorde med det. Levering bekreftelse fraråder også uærlige mennesker fra later som de aldri fikk pakken.

Ting du trenger

 • Polstret konvolutt (for paperbacks)
 • En boks større enn boka (for hardcover / paperbacks)
 • Bobleplast
 • Plasthylse eller klar plast til å dekke boka
 • Pakking materiale som pakking peanøtter eller Styrofoam
 • Strapping tape eller pakketape
 • Saks
 • Eraser
 • Windex
 • Papirhåndkle
 • Tennvæske