Wkuno

Hvordan skrive sangtekster

Låtskrivere har en veldig viktig jobb. De må skrive sanger for alle slags forskjellige band. Låtene er avgjørende for et band. De kan også uttrykke hvordan du føler deg på måter andre skriver ikke kan.

Trinn

Hvordan skrive sangtekster. Tekstene er ikke alltid fortelling eller selv om noe, så det er ingen for å følge i å skrive tekster.
Hvordan skrive sangtekster. Tekstene er ikke alltid fortelling eller selv om noe, så det er ingen for å følge i å skrive tekster.

Skrive dine egne tekster

 1. 1
  Tekstene er ikke alltid fortelling eller selv om noe, så det er ingen for å følge i å skrive tekster. Fokus på hvilken som helst kombinasjon av melodi, ord til andre sanger, lyder, akkord progresjon, og rytme. Være målrettet i å skrive, men la ideer komme naturlig. Tvunget synes tvunget til andre også, så bare vente på inspirasjon til å komme til deg.
 2. 2
  Få en penn og papir eller skrive det fordi noen mennesker har problemer med å sitte der håndskriften ting, og du kan slå opp ideer. Skriv så mye du kan inntil du føler at det er ferdig eller klar til å bli satt til side. Å selv skrive et enkelt ord eller lyd er en utmerket start. La sangen gjære. Alle har en annen stil. Noen fritt skrive fra deres indre øye, mens andre skriver med en bestemt hensikt. Du kan skrive i linjer eller uten, tenk på tekster knyttet til livet ditt, eller hvordan du føler deg, og hendelse eller noe du ønsker å uttrykke. For meg, hvis du skrive en eneste setning av en sang ned det fører alltid til noe annet før.
 3. 3
  Versene kommer ofte i linjer med to, fire, og åtte. Noen ganger er det tre med en melodisk fylle for den fjerde linjen. En veldig tradisjonell sang ville ha fire eller fem vers av fire linjer et stykke med en fire linjer refreng annethvert vers. Skrive minst fem vers (og du trenger ikke å bruke alle av dem) og et refreng (eller to) kan virkelig bidra til å gjøre det skje. Verset og melodi er den viktigste delen av sangen til en lyriker. Og de kan være den enkleste å skrive. Versene har normalt samme melodien og det gjør refrenget. Når du får den grunnleggende ting ned, så kan du legge teft.
 4. 4
  Skriv de to siste versene. Dette betyr ikke versene på slutten av sangen, men de par vers som du bare ikke har helt glattet ut ennå Dette er normalt den vanskeligste å skrive, og selv de mest erfarne låtskrivere har gått tom for inspirasjon da. Hvis du bli sittende fast, skrive ned et par ideer og deretter se hva du kan gjøre ut av dem.
 5. 5
  Les hva du skrev. Hva er det store bildet? Danner sangen en fortelling, en erklæring, eller en beskrivelse? Er det en oppfordring til handling, et sett av retninger, eller en hilsen? Er det filosofi eller en refleksjon? Er det virkelig nonsens? Har det flere former? Begynne å bevege seg rundt ord og endre dem slik at de passer inn med resten av tekstene. Tenk på hvordan du ønsker å komme over, og hvordan det balanserer med hva du vil si. Liker du plassering av vokal og konsonant lyder? Har en linje flere betydninger? Står en bestemt setning ut? Ønsker du å gjenta en linje eller ord? Husk, første gang et publikum hører en sang, de bare høre de delene som skiller seg ut mest.
 6. 6
  Velg ønsket emne. Akkurat som noen berømte trenger du et tema som er veldig nær deg eller viktig for deg. Det kan også dreie seg om noe publikum liker. Det kan være alt du ønsker, for eksempel et samlivsbrudd, en nåværende forhold, en dårlig dag, sinne, religion, en tropisk øy, eller ingenting i det hele tatt. Hvem forholder denne sangen til? Du kan skrive hva popper inn i hodet ditt, men prøv vurderer et tema som ville være populært med en gruppe mennesker, ikke bare deg selv. Husk, det trenger ikke alltid å være deprimerende eller sint. Eller selv har en følelse. Et vaskeri liste kan være poetisk hvis det gjøres riktig.
 7. 7
  Bruk poetiske enheter. Du kan rime og halvparten rim eller bruke konsonanser eller et ordspill. Én linje kan være: "en øy i den tropiske hav." Den neste linjen kunne bruke en annen stavelse linje som slutter på "e". Men tenk på alle de lange ord som slutter på "e", også. Ikke rime hver enkelt linje, med mindre det er hva du går for. Det gjør tekstene lyd klebrig og urimelig. En god ting å gjøre er å ha et rim ordningen. En vanlig rim ordningen er ABAB, CDCD, Refreng: EEFF, ghgh, jkjk, og LMLM. For eksempel:
  • Jeg gikk nedover gaten, (A)
  • og jeg så henne i hennes klær, (B)
  • hun fulgte etter meg, (A ')
  • med to trinn å motsette. (B ')
  • Så jeg sa: "Hei nå!" (C)
  • Hvorfor ikke stoppe ved, (D)
  • Vi kunne få virkelig høyt, (C ')
  • på den lokale Cafe Collide. (D ')
  • Kor:
  • Jeg rullet sammen, (E)
  • og i det rullende lang, (E)
  • og henger med min jente, (F)
  • Ja, vi var så hovne. (F ') osv...
 8. 8
  Legg merke til hvordan nesten ingen av disse rhymes endte med nøyaktig samme lyd.
 9. 9
  Telle opp rytmen. Hører du noen konkrete rytmer i tekstene? Hvor mange stavelser er i hver linje? Vil du ha en stavelse struktur? Grupper din rytme og utvide den rytmen gjennom liknende deler av sangen. Hver første og tredje linjen i en vers kunne ha en rytme og de andre to linjene har en annen rytme.
 10. 10
  Skriv en melodi. Det er nyttig å bruke en musikk-skala som Major skala på pentatonic skala. Tror "Do Re Mi Fa So La Ti" og bland dem rundt. Melodien kan være noe som popper inn i hodet eller noe som et annet band har skrevet. Ikke kopier en eksisterende sang, eller du kan bli saksøkt for plagiat. Hvis du publiserer sangen for profitt så sjekk for å se om det samsvarer med en annen melodi i en lignende akkord progresjon og rytme. Rytme og progresjon er en integrert del av melodien. Du vil kanskje ikke kunne gjøre rytme eller progresjon i øyeblikket, men vær tålmodig. Som kan komme til deg på slutten, etter at du har lest gjennom tekstene dine.
 11. 11
  Skriv "midt åtte" på melodien. Dette er en av de vanskeligste delene av melodien til å skrive. Det har vanligvis en annen melodi enn resten av sangen og er vanligvis kort. Det bør være kul og morsom.
 12. 12
  Match til akkordene. En annen metode er å matche akkorder og deretter endre melodien derfra. Hvis du har en C akkord deretter skrive hele linjen som C og deretter gjøre, la oss si, den tredje stavelse en D, E, F, G, A eller B. Og endre mer hvis du liker, kombinasjonene er uendelige.
 13. 13
  Skissere melodien. Du kan skrive en melodi for første linje og endre rundt et par notater for de andre linjene. Og når du har en hel vers bruke det til andre vers. Refrenget noen ganger har til og med samme melodi som vers.
 14. 14
  Skriv en akkord progresjon. Noen ganger kan du samarbeide med en annen musiker for å få denne delen. Du kan også bruke en klassisk progresjon som 12 bar blues eller ett, fire, ett, fem, ett. Noen ganger starter med en progresjon, også.
 15. 15
  Omskrive. Hvem sier at du kan ikke endre hva du har skrevet? Hvis du liker originalen, så holder det. Men de fleste tekstforfattere trenger for å spille med sangen litt for å få den perfekte lyden. En god sang kan skrives i ett utkast, men oftere det tar en stund. Selv flytte rundt hele vers slik at sangen har kontinuitet. Noen ganger tar en sang på en helt ny mening.
 16. 16
  Når du er ferdig, tenk på hvordan du vil at sangen skal gå. Det jeg mener er, vil du sørge for at du vet om du vil ha det til pop, rock, blues, etc. Og selv om du ikke kan spille et instrument, vil du være i stand til å vite hvordan det går og hvordan akkurat du ønsker å synge den.
 17. 17
  Legg i deler til sangeren å ta en pust. Sett en ekstra 03:58 beats her og der. Dette gir også lytteren en sjanse til å ta i hva du sier. Dette er en stor regel å bryte for mange grunner.
 18. 18
  Spille inn sangen. Synge deg selv eller en venn har sangen. Sørg for at den er godt spilt. Føl deg fri til å gjøre bakgrunnsmusikk.
 19. 19
  Spille den live. Prøve og få en lokal gigging sanger eller band til å spille sangen din. Jo mer den blir spilt, jo flere vil høre det.

Tips

 • Si dine ideer ut høyt, hvis du er alene eller har du noen å si det til. Dette kan hjelpe deg å rime bedre, høre hvordan de konsonanter og vokaler flyt, og generelt forbedrer rytmen i sangen din.
 • Tenk på den som du ønsker å høre din sang. Hva er det som du vil ha dem til å høre?
 • Hvis du kommer opp med en idé, må du huske å skrive det ned med en gang, før du glemmer!
 • Skriv ned et ord. Deretter skrive så mange synonymer som du kan for det. Hvor mange ord for "veien" kan du tenke på? Merriam-Webster har også en god synonymordbok på nettet. Eller Google "ordet" og "synonym".
 • Som du blir bedre i låtskrivingen, vil du begynne å ubevisst lage rim i hodet ditt som du går på om livet ditt. Hvis du har en dårlig dag, vil dette problemet ubevisst blitt tema på det du skriver ned. vil du begynne å lage en sang ut av dette ubevisst.
 • Sørg for at sangen ikke er for repeterende. Ingen ønsker å høre på "Jeg savner kjæresten din" fire millioner ganger. Men samtidig ikke være redd for å gjenta en linje.
 • Prøv å være oppfinnsom med tekstene dine - noen av de mest underholdende sanger å lytte å ha virkelig sprø tekster.
 • Hvis du har en uferdig sang, lagre det. Du kan få en idé fra utklipp, eller hvis du har mange av dem, kan du kombinere dem og skrive en sang ut av det.
 • Ikke vær redd. Låtskriving er noe som er moro og en fin måte å få følelsene dine ut.
 • Noen ganger er det enklere å først skrive et dikt, deretter innlemme ordene i diktet inn i en sang.
 • Når du har en dårlig dag, uttrykke dine følelser. I låtskrivingen ingenting er verdiløs.
 • Husk det er ingen faktiske regler for låtskrivingen bare guider, med vilje bare for å komme i gang, har sann kreativitet ingen grenser.
 • Hittil arbeidet ditt. Det vil være lettere å fortelle hvordan du følte da du skrev det hvis du noen gang spurt.
 • Aldri avvise en idé til en sang som "for dum". Mange av de beste sangene handler om de mest besynderlige emner.
 • Vær forsiktig med hva du ønsker å gjøre i låtskrivingen.
 • Sørg for å ha en blyant og papir med deg hele tiden. Du vet aldri når noen gode ideer kan dukke inn i hodet ditt. Det er også godt å ha en låtskrivingen bærbar eller kanskje en fil på datamaskinen din. Dette hjelper deg med å organisere dine tanker bedre.
 • Tenke på å endre presentasjonen av tekstene dine. Du trenger ikke alltid å si hva du mener i svært klare ord.
 • Lese artikler og intervjuer fra andre forfattere.
 • En god låt er alltid en god melodi, når noen endelig hører det. Noen av de beste låtene har blitt skrinlagt i årevis før de var ferdig og registrert.
 • Du kan også sette følelser eller ting du gjorde i livet ditt som om noe galt har skjedd i livet ditt kan du skrive en trist sang. Sangen humør avhenger av hva du vil i det.
 • La det strekke ut så lenge du trenger det til. Ikke prøv å jag det.
 • Hvis du ikke kan tenke gå utenfor og tenke på naturen kan du skrive om ting du liker i naturen! eller du kan tenke på å skrive om å gjøre verden til et bedre sted ved å tenke på ting folk aldri ville gjøre i livet sitt.
 • Det kan være lettere hvis du skriver tekstene først, og deretter tenke på en tittel etterpå. På den måten vil du ikke bli med å gjøre tekstene matche tittelen.
 • Skriv navnet på sangen først og se hva som kommer ut av det.
 • hvis du synes det er litt vanskelig å ta ned sangtekster kan du bare kopiere den og lime den inn i hvilken som helst tekstbehandlingsprogram pakke f.eks Microsoft Word Application så kan du lagre og skrive det ut hvis du vil.
 • Være vedvarende. Finne inspirasjon kan være veldig vanskelig, så vær på utkikk etter nye ideer. Du vil finne noe bra hvis du bare holde utkikk!
 • Gjør et utkast, og så bør du se på hva du har gjort, og hvis du ikke liker det endre den opp litt. Hvis du ikke kan tenke på noe du kan spørre en venn eller noen!

Advarsler

 • Ikke rime hele tiden, med mindre det er akkurat det du hadde tenkt. Det er greit på et tidspunkt, men for mye blir irriterende, som vist nedenfor;
  • EKSEMPEL: Mitt liv er fryktelig, og jeg tror det er fryktelig fordi jeg forlot min katt på min bestemor, og hun vil ikke gi katten min tilbake så hva skal jeg gjøre ohhh yeahh... Hva skal jeg gjøre? (Som var dårlig)
 • Ikke plagiere en sang noen andre har skrevet eller du kan få i noen alvorlige juridiske problemer. Men det er godt å velge en stil av tekstene og musikken du liker. Så hvis du liker Katy Perry, skrive pop som henne. Eller hvis du liker Taylor Swift, skrive masse kjærlighetssanger.

Ting du trenger

 • Blyant eller penn
 • Et instrument - keyboard, gitar, eller hva du kan spille (valgfritt, men anbefales å ha på hånden)
 • Papir eller datamaskin
 • Du kan også bruke mobiltelefonen i tilfelle du ikke klarer å få en penn i det øyeblikket