Wkuno

Hvordan å spille jazz piano

Jazz er en kunstform som har vokst fra sine blues opprinnelse å trekke påvirkninger fra omtrent alle sjangre av musikk det er. For nybegynnere, skjønt, er det kanskje best å fokusere på tidlig swing og lære å improvisere. Her er en ganske enkel måte å komme i gang!

Trinn

Hvordan å spille jazz piano. Antar du allerede kjenner noen veldig grunnleggende teori, først lære alle 12 store skalaer (det er tolv forskjellige høres skalaer, men i teorien b / cb, f # / no og c # / db er separate skalaer).
Hvordan å spille jazz piano. Antar du allerede kjenner noen veldig grunnleggende teori, først lære alle 12 store skalaer (det er tolv forskjellige høres skalaer, men i teorien b / cb, f # / no og c # / db er separate skalaer).
 1. 1
  Hør. Dette er uten tvil det viktigste steget i å bli en musiker. Finn så mange innspillinger som du kan få hendene på. Ikke diskriminerer - lytte til de gamle storheter, som Art Tatum og Count Basie og Thelonius Monk, samt up-and-coming pianister i dag. Hør, ta hva de gjør, og bruke det til din egen spillestil. Å gjøre dette konsekvent vil få deg en utmerket jazz pianist.
 2. 2
  Antar du allerede kjenner noen veldig grunnleggende teori, først lære alle 12 store skalaer (det er tolv forskjellige høres skalaer, men i teorien b / cb, f # / no og c # / db er separate skalaer). Lære alle skalaer vil være svært nyttig.
 3. 3
  Sørg for at du kan lese musikk og kan spille noen grunnleggende ting, selv om det ikke er jazz. Den første virkelige skritt i din reise vil være å bryte vekk fra "prikkene" og trene øret. Så...
 4. 4
  Kjøp en songbook av en av mesterne: Cole Porter, Gershwin, etc. Sørg for at akkord symboler eller gitar tabs er skrevet over melodilinje, som "Dbm7."
 5. 5
  Lær en stor syvende (1 3 5 7), mindre syvende (1 b3 5 b7), dominerende syvende (1 3 5 b7), halvparten redusert (1 b3 b5 B7), og redusert akkord (1 b3 b5 BB7) på hver tast. Så, for eksempel, å spille C7 (C dominant syvende) du vil spille C, E, G og Bb. For C redusert syvende, vil du spille C, Eb Gb, og A (BBB). Du må kjenne dem godt nok til å kunne se en akkord symbol som den i trinnet over og være i stand til å spille det uten å tenke. Hvis du vet at store skalaer, kan du ha dette trinnet mestres i en uke.
 6. 6
  Å belønne hardt arbeid, trekk ut songbook. Finn en sang du liker og spille melodien linjen i høyre hånd med de riktige akkorder i venstre, som du leser dem fra akkord symboler. Du spiller nå spillet en sang uten å lese musikk (på den tradisjonelle måten, aka Fakebook stil). Gratulerer!
 7. 7
  Selv om det høres sikkert fryktelig, øve lenge nok og du vil høres mer og mer ut som hva som er skrevet der uten at du vet det. Du kan alltid gå tilbake til notene for å se hvordan de er voicing akkordene i smarte måter som du ikke er.
 8. 8
  Deretter lære akkord inversjoner: lære å spille CM7 som (C, E, G, B), (E, G, B, C), (G, B, C, E) og (B, C, E, G). Lær de fire posisjoner for hver akkord, men bare etter at du er komfortabel å vite hva hver akkord er, og har trinn fire under beltet. Ikke rykke ut hjernen din.
 9. 9
  Lær pentatonic skala fra din favoritt tasten.
 10. 10
  Legg i et par notater fra det inn en sang du er komfortabel med. Legg til litt mer, og ta noen av originalene ut.
 11. 11
  Nå lære blues skala av det samme nøkkel og blande de to. Nå er du sannsynligvis improvisere! Lær disse to skalaer for hver tast.
 12. 12
  Se på akkord sekvenser i sangene du spiller. Prøve og spleise en fra en låt til en annen.
 13. 13
  Lær 3, 6, 2, 5, en progresjon. Også lære Tritone erstatninger og. Spille de samme sangene i forskjellige nøkler.
 14. 14
  Når du er klar, lære kromatisk og diatonisk harmoni. Lær moduser og ulike skalaer. Lytte til ulike typer musikk fra alle slags tidsperioder, og alt som du kan stjele harmoniske og melodiske ideer fra. Når du har fått så langt, kan du enkelt lære deg.

Tips

 • Eksperimenter! Eksperimenter med alt. Det er ingen regler i det hele tatt. Ingen. Endre ting rytmisk, melodisk, harmonisk og strukturelt hvis du vil. Gjør dette hver dag. Det er din viktigste form for praksis.
 • Ikke glem: du lære å spille piano ved å spille piano, ikke ved å lese en bok eller et Google. Du lærer å gjøre ting ved å faktisk gjøre dem. Erfaring er alt. Du vil hendene for å vite hvordan du spiller, ikke nødvendigvis din hjerne. Ta et lite skritt om gangen for å mestre et stykke, slik at du virkelig kan ta i noter og teknikk du spiller.
 • Elsker jazz, og lære å elske håndverket av låtskrivingen. Lytt til jazzmusikk.
 • Bevege seg mot de beste pianister, hvis bare å prøve å forstå hvorfor de er ansett som den beste. Transkribere soloer du liker eller identifisere spille med! Også prøve og lytte til følelsene i musikken deres. Plukk opp på Bud Powells råhet og intensitet, Bill Evans 'romantikk og skjønnhet, McCoy Tyner kjøring og villskap, og så videre. Emotion er det du ikke kan undervise og er sikkert hva musikk handler om.
 • Ikke vær redd for å gjøre feil notater, noen ganger kan det også høres bra ut!
 • Lær å bruke ørene til å spille sanger (Lytt til en sang og finne nøkkelen og prøve å jamme langs siden det) Det vil hjelpe mye under jamsessions eller improviserende økter.

Advarsler

 • Under søket via Jazz piano historie, vil du til slutt kommer over Art Tatum. Det er et dilemma her, fordi hvis du kommer til ham for tidlig, vil du ikke sette pris på musikken hans, noe som ville være et tap, men hvis du kommer etter du har fått litt musikalsk forståelse, vil du avslutte piano neste dag. Dette er en alvorlig advarsel - Oscar Peterson nesten sluttet etter å ha hørt Tatum, og det gjorde mange andre.
 • Men hvis du er klok, etter å ha hørt Art Tatum eller Oscar Peterson vil motivere deg til å jobbe hardere. La denne tanken være til stede: "Det ultimate målet er ikke å bli bedre enn naboen din, men å bli bedre enn deg selv."