Wkuno

Hvordan å selge gamle grammofonplater

Har du en stash av gamle plater du ønsker å selge? Det er mange samlere som er villige til å ta med deg til å kjøpe den bunke gamle plater du har holdt i årevis. Selv om ikke alle av dem er verdt en masse penger, noen er; lese nøye og finne ut om du er noen få skritt unna å få litt penger for dem.

Trinn

Hvordan å selge gamle grammofonplater. Studere ABCs - loft, kjellere og skap.
Hvordan å selge gamle grammofonplater. Studere ABCs - loft, kjellere og skap.

Finne og selge dine poster

 1. 1
  Studere ABCs - loft, kjellere og skap. De kunne gi litt ekstra penger og frigjøre litt verdifull plass i ditt hjem for andre bruksområder. LPs (long-playing 10 og 12 tommers plater, som spiller på 33 1/3 omdreininger per minutt), 78s (noe knuselig plater, som spiller på 78 omdreininger per minutt med en låt på hver side) og 45s (7 tommers plater spiller på 45 omdreininger per minutt) kan vise seg verdifulle.
 2. 2
  Samle sammen alle postene du tror du kanskje ønsker å bli kvitt, og forberede seg til å profittere av din fortid.
 3. 3
  Vurdere tilbud og etterspørsel. Hvor tilgjengelig er rekorden? Dersom millioner ble opprinnelig solgt, er det sannsynlig at mange vil slå opp i bruktbutikker, brukt platebutikker, og mange boliger. Den knappe faktoren må være til stede. Det må være et krav for posten på grunn av artister (for eksempel et stort talent som døde ung, før å kunne gjøre mange poster), etiketten som den ble spilt inn (den originale innspillingen som skilles fra en "reissue »), eller en kuriositet om posten (for eksempel en V-disc, krigstid regjeringen opptak, en aircheck tatt fra en radiosending, en original picture disc, eller en 10-tommers LP). Den knappe faktoren kan også påvirkes av om en post er "out-of-print" (ikke lenger tilgjengelig fra produsenten), og dermed redusere tilførselen. "Bootlegs" (poster ulovlig produsert fra live konserter eller sendinger) er også verdifull for samlere.
 4. 4
  Sjekk tilstanden posten. Hvis det er i "mint" tilstand (perfekt) eller "near mint" tilstand, vil det ha høyest mulig verdi. En post i "meget god" tilstand bør ikke ha noen forvrengte lyder eller tap av lydkvalitet. "Good" betyr at det kan ha noen feil, men kan lett nytes. "Fair" betyr at den kan spille, men det vil ha tydelig lyd verdifall og overdøve din glede og verdien av posten. De med overflatestøy og riper vil være av liten eller ingen verdi. Noen forhandlere kan ha en litt annen karakterskala.
 5. 5
  Tenk om innholdet av opptaket. Generelt sett, det er mer interesse for musikk enn i talte ord eller komedie poster og verdien vil derfor være større. Visse typer musikalske innspillinger bringe høye salgspriser. Jazz poster og originale Broadway-oppsetningen, filmmusikk tendens til å gi et mer aktivt marked og større verdi. Dessuten er tidlig rytme og blues poster og doowop lyden høyt verdsatt og inndrives. Blant klassiske poster, den mest verdifulle er orkestrale opptredener, deretter solo instrumental, kammermusikk og konserter, solo vokal og opera arier, og til slutt, komplette operaer. For noen samlere, om en post er mono eller stereo påvirker verdien. Se tips nedenfor for nye trender.
 6. 6
  Finn den rette kjøperen for skatten din. Records er kjøpt av samlere, postordre forhandlere, brukte poster butikker, og allmennheten (noen ganger på en nostalgisk impuls eller på grunn av en favoritt artist. Også noen audiofile mener lydkvaliteten produsert av vinyl er større enn for en CD eller andre media format). For virkelig sjeldne plater, vil de beste prisene kommer fra forhandlere som kjenner markedet og hvor mye de kan videreselge dem for. Samlere er emosjonelle og noen ganger fanatisk om å samle sine spesialiteter. De kan betale topp priser for spesielle særegenheter. Det er uvanlig å få topp dollar for en sjelden rekord fra "allmennheten", der bare ytelsen verdi innregnes, ikke videresalg eller omsetning i verdi.
 7. 7
  Gjør din forskning før du starter en transaksjon. Omhyggelig forskning sammen med kjennskap til posten industrien og dens kunstnere er nødvendig for å fastslå verdien av et spesielt opptak. Det kan være mulig å fastslå en verdi for en "sjelden" record når du har bestemt at det er virkelig sjelden. For mer om priser, sjekk tipsene nedenfor.
 8. 8
  Katalogisere poster. Liste over artist, tittel på posten, LP, 45 eller 78rpm, posten katalognummer, og dens tilstand.
 9. 9
  Finne kjøpere. Ta listen til en post bibliotekar, en lokal platebutikk eller noen brukte platebutikker for tilbud og indikasjoner som til sjeldenhet. Snakk med venner og kollegaer. Annonsere i lokale rubrikkannonser eller samlere 'publikasjoner. Gå til spille inn programmer, lokale brukt platebutikker, loppemarkeder eller basarer, eller garasje salg. Bruk internett, det er mange auksjon og klassifisert nettsteder som eBay hvor du kan selge dine poster.

Frakt og betaling for online salg

 1. 1
  • Med Internett, vil de fleste salget bli gjennomført uten noen av partene ha møtt hverandre i person. Det er langt mer sannsynlig at du vil pakke og sende uten noen gang å ha møtt kjøperen. Ved hjelp av en online "bank" som PayPal er verdt liten avgift per transaksjon siden du kan deretter godta kredittkort eller e-sjekker, og hvis du velger, er fraktkostnader inkludert i den opprinnelige elektronisk opprettet og automatisk sendt faktura. Forsendelse er ikke gjort før betalingen er mottatt i sin helhet, noe som er normalt bare noen minutter.
  • Skader i transitt kan ødelegge poster, men vinyl er vanskelig å skade om de er pakket riktig og høye temperaturer unngås. Ved å kreve at frakt forsikring kjøpes sammen med vanlig porto, er avsender refundert for tapte eller ødelagte plater, og da kan refundere kjøperen sin betaling. Selgere er ikke ansvarlig for skadet eller tapt gods hvis varen er riktig pakket, forsikret og har levering bekreftelse forespurt. I dag er det vanlig for kjøpere til å betale for alle faktiske portokostnader og rimelige håndtering avgifter. Ikke noen gang sende et element av COD dag er mange selgere tilbyr ikke refusjon hvis de har helt og ærlig beskrev alle feilene på plata og / eller cover, og riktig pakket og levert varen. Noen selgere tilbyr 3-30 dagers tilbakebetaling perioder, men kan bare tilby en handel for som element eller kreditt med selger.

Tips

 • Vet at de fleste poster som ikke er "sjeldne" kan bringe bare pennies fra forhandlere. Sjeldne plater kan ta fra en 1,00 til 50,00. Det finnes en rekke pris guider publisert, men verdiene angitt er generelt svært oppblåst eller basert på et isolert salg. Selvfølgelig, samlere og forhandlere ønsker å lese at poster kan ta høye priser. Internett markedsplasser som eBay kan være en kilde til informasjon om hva en rekord kan selge for.
 • Nylig begynte et marked utvikler for rock registreringer av tidlig vintage, spesielt de av avdøde kult figurer som Jimi Hendrix, Janis Joplin og Jim Morrison. Dessuten oppstår rask handel nå blant samlere av 45s, særlig blant de 1950 rhythm and blues og tidlig rock-artister. Det er stor interesse for sjeldne og uvanlige poster (utenlandske saker, osv.) fra Elvis og Beatles. Det er også betydelig interesse i poster som fulgte med vedlegg, for eksempel plakater av kunstnere.