Wkuno

Hvordan skrive meningsfulle tekster

Ønsker du å skrive en mektig sang? Har du et prosjekt og trenger å skrive en låt med meningsfulle tekster? Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du skal skrive meningsfulle tekster..

Trinn

Hvordan skrive meningsfulle tekster. Skriv ned et par som du har tenkt på.
Hvordan skrive meningsfulle tekster. Skriv ned et par som du har tenkt på.
 1. 1
  Tenk på et emne. Bruk litt tid på å tenke på noe som er inspirerende for deg, plager deg, eller gjøre deg opprørt. Tenk på noe som har forandret livet ditt, eller tenker på en person som du beundrer.
 2. 2
  Være original. Prøv ikke å skrive en sang om de samme emnene alle andre gjør.
 3. 3
  Skriv ned et par som du har tenkt på.
 4. 4
  Se gjennom magasiner og finne interessante setninger som inspirerer deg og minne deg om dine erfaringer. Skriv ned alle dine tanker om temaet.
 5. 5
  Skriv sangen i form av en historie. Denne typen sang er interessant å lytte til, og vil holde lytterne henger på til slutten av sangen.
 6. 6
  Sangen skal ha et enkelt språk, uansett hvor komplisert følelsene dine er.
 7. 7
  Kanskje sangen ikke trenger å dreie seg om dine egne følelser? Prøv å lage tekstene dine politiske, mystisk (For eksempel, Stairway to Heaven), problemer i et annet land eller person. Og selvfølgelig, hvis du føler funky, høyt eller brutal du kan basere tekstene inn i passende rytme og melodier.
 8. 8
  Hvis du er en dedikert, trofast fan av en viss bandet kan du prøve å tilpasse sine teknikker. Dette er ikke å kopiere eller noe som gjør at du ser dårlig, det er bare inspirasjon.

Tips

 • Revidere sangen etterhvert. Hvis du ikke liker hvordan det er å snu seg, ikke skrap det, bare starte på nytt. (Du ønsker kanskje å få ideer fra den sangen, kanskje det kan hjelpe deg å komme gjennom en skrivesperre).
 • Når sangen er ferdig, la andre høre det og spør dem hva de synes. Dette bør fortelle deg om du gjorde en god jobb eller ikke. Også be dem om å tolke betydningen av sangen. Mange vil ikke få det til å begynne med (minst de bør ikke), men til slutt de skal finne ut av det
 • hvis du står fast så bare gå og gjøre noe for å få fantasien flyte igjen og gå tilbake til sangen.
 • Hold en journal, skrive deler av tekstene i det hver gang de kommer til hodet.
 • Lær å nærme konvensjonelle sang emner fra ukonvensjonelle perspektiver ved hjelp av unike metaforer. For eksempel, i deres 1972 album Exile on Main St, The Rolling Stones sammenligne kjærlighet til gambling (Tumbling Dice) og drikke (Loving Cup). Se etter eksempler på musikk som best passer din stil.
 • Lytte til, og analysere, noen av historiens mest innflytelsesrike låtskrivere: Lennon / McCartney, Bob Dylan, Freddie Mercury, Roger Waters, Robert Plant / Jimmy Page, Brian Wilson, Robert Smith, Stevie Wonder, Paul Simon, Neil Young, Bob Marley, Bruce Springsteen, Bono, Jerry Cantrell, Layne Staley, Kurt Cobain, Talib Kweli, Michael Jackson, osv...
 • Ikke vær altfor åpenbar om din mening i sangen. Bruk metaforer, ikke bare flate ut si poenget ditt. Du kan selv starte ut bare skrive ord som høres bra ut sammen, og la betydningen dukke opp senere. Når du begynner å skrive en sang, trenger du ikke alltid å vite hvordan det vil ende opp med.
 • Unngå Hallmark følelser - "Jeg elsker deg", "jeg beklager", og brukes for mye klisjeer.
 • Sørg for at rytme flyter, ellers sangens slo ikke vil ta på, og det vil være vanskelig å huske. Bare sørg for at valdet er fengende og originale.
 • Ikke bruk rime for mye.
 • Hvis du gjøre mer enn én sang, sørg for at de ikke er for like. Ikke gjør en sang på nytt, og igjen bare med ulike tekster.

Advarsler

 • Vær deg selv, aldri la noen endre det punktet i sangen.
 • Uansett, hva folk sier til deg, at det er alle en gjeng med søppel. Hvis det er viktig for deg, så ingenting og ingen andre saker.
 • Hvis du er klar til å komponere en journal full av sanger, kan du bruke en komposisjon bok. Spiral notatbøker kan enkelt rippe og bli revet ut av boken. Og holde looseleaf papir hendig.
 • Ikke skriv om overused emner. Krigen, sex, George Bush, og Hollywood er alle eksempler. Kjærlighetssanger er også veldig overdrevet, så hvis du må skrive om kjærlighet prøve å komme opp med en interessant vri eller ny vinkel.
 • Ikke bli redd hvis folk ringer tekster emo, eller suicidal, så lenge det er meningsfullt for deg det spiller ingen rolle.