Wkuno

Hvordan lage desktop ikoner mindre

Skrivebordsikoner gi snarveier til programmer eller som et oppbevaringssted for filer du bruker ofte. Du kan endre størrelsen datamaskinens skrivebordsikoner til å se mindre ut, noe som gir deg plass til å legge til flere ikoner. Trinnene nedenfor detalj hvordan å lage desktop ikoner mindre i Windows 7, Vista, XP og Mac OS X.

Trinn

Hvordan lage desktop ikoner mindre. Høyreklikk et tomt område på skrivebordet.
Hvordan lage desktop ikoner mindre. Høyreklikk et tomt område på skrivebordet.

Windows 7 og Windows Vista

 1. 1
  Høyreklikk et tomt område på skrivebordet. En meny vises. Mus over View, og velg Liten ikoner View,> (eller Classic ikoner i Windows Vista) fra pop-out undermenyen.
  • Dette vil gjøre ikonene mindre størrelse enn standard "Medium Icons" alternativet.
  • Alternativt kan du velge et ikon på skrivebordet ditt, trykker du Ctrl-tasten (CTRL), og bruke musens rullehjul for å endre størrelsen på ikonene. Denne metoden er ikke like nøyaktig som å velge de forhåndsbestemte størrelser i undermenyen, men gir større fleksibilitet i størrelse.

Windows XP

 1. 1
  Høyreklikk et tomt område på skrivebordet. En kontekstuell meny vises. Velg Egenskaper.
 2. 2
  Velg utseende kategorien i Egenskaper for Skjerm dialogboksen, og klikk deretter på Avansert-knappen Avansert.
 3. 3
  Element Element. Velg ny størrelse i Størrelse-feltet til høyre for drop-down menyen.

Mac OS X

 1. 1
  Høyreklikk et tomt område på skrivebordet. En kontekstuell meny vises. Velg Vis visningsvalg "fra menyen.
 2. 2
  Juster ikonstørrelsen med glideren. Størrelser kan justeres mellom 16 piksler kvadrat og 128 piksler square, i trinn på fire.

Tips

 • Du kan manuelt ordne skrivebordsikoner ved å klikke på dem og dra dem til ønsket område i både Windows og Mac. Du kan ha datamaskinen automatisk sortere dem etter ulike parametere, slik som navn, type og dato opprettet, ved å høyreklikke et åpent område, velge "Ordne" (eller "Ordne ikoner") og velge hvordan du vil sortere dem.
 • Hvis du har en Windows 7 laptop med en multi-touch pekeflate, kan du bruke pinch-to-zoom-bevegelser på skrivebordet for å gjøre ikonene større eller mindre.

Advarsler

 • Å ha for mange ikoner på skrivebordet kan bremse ned datamaskinens generelle ytelse. Det er også et mareritt å prøve og finne noe der.