Wkuno

Hvordan å tørke en datamaskin

Tørke en datamaskin betyr å fjerne alt - operativsystem, programmer og filer - fra harddisken. Å finne ut hvordan å tørke en datamaskin, må du først finne ut hva harddisken kommer til å bli brukt til etter at den er slettet, og finne ut hvorfor det blir utryddet. Hvis harddisken kommer til å bli forkastet, og du bare ikke vil at noen skal få tilgang til data på det, er en enkel måte å tørke det bare å fjerne den fra datamaskinen og knuse den eller bore flere hull gjennom den. Hvis stasjonen kommer til å bli brukt igjen for en ny Windows-installasjon, gir Windows installasjonsprogrammet for å tørke den og forberede seg på en ny installasjon.

Trinn

Hvordan å tørke en datamaskin. Sett en windows CD eller DVD i stasjonen.
Hvordan å tørke en datamaskin. Sett en windows CD eller DVD i stasjonen.
 1. 1
  Sett en windows CD eller DVD i stasjonen. Dette er en Windows-operativsystem-CD (for eksempel Windows Vista) eller systemet gjenopprette CD som kom fra produsenten. Slå av datamaskinen.
 2. 2
  Slå på datamaskinen. Vent til du får beskjed som sier "trykk en tast for å starte opp fra CD" og trykke på en tast.
  • Start datamaskinen på nytt hvis det ikke er bedt om å starte opp til CD. Den første skjermen vil gi funksjon for å treffe å komme inn i bios. Trykk på denne tasten.
  • Se etter et alternativ for å endre boot rekkefølgen. Dette vil variere avhengig av BIOS-produsenten.
  • Velg dette alternativet, og angi datamaskinens boot for å starte opp fra CD-stasjonen først.
  • Lagre innstillingene, avslutt BIOS oppsett og start datamaskinen på nytt. Trykk på en tast for å starte fra CD når du blir bedt.
 3. 3
  Vent til installasjonsprogrammet for Windows til å kjøre gjennom de første stegene. Ved ledeteksten som spør hvor du skal installere Windows velger du den eksisterende Windows-installasjon (vanligvis C: Windows).
 4. 4
  Klikk neste, og følg instruksjonene til neste skjermbilde. Velg alternativet for å slette partisjonen.
 5. 5
  Følg instruksjonene for å slette partisjonen. Hvis det er mer enn én partisjon, slette hver enkelt. På dette punktet, er stasjonen ren. Fortsett på å opprette og formatere en ny partisjon og installere Windows. Hvis datamaskinen skal kastes, fjerner du CD og slå av datamaskinen.

Tips

 • Det er mange kommersielle programmer tilgjengelig som vil tillate deg å slette en harddisk. Noen sletter alt helt, inkludert operativsystemet, mens andre bare slette noen av filene. For å bruke et av disse programmene, kan du lese instruksjonene for å lære hvordan å tørke en datamaskin ved hjelp av denne metoden.

Advarsler

 • Når datamaskinen er tørket, er all data uopprettelig. Sørg for å sikkerhetskopiere alle filer som må lagres på en USB-stasjon, CD eller annet lagringsmedium.

Ting du trenger

 • Windows installasjons-CD eller DVD