Wkuno

Hvordan bytte harddisk fat

Dette er en artikkel om bytte harddisk fat. Dette er ikke en prosedyre for den teknisk udugelig eller pyser. Følgende bærer ingen garantier, og trassig hulrom og opphever alle eksisterende garanti. Det kan være best å prøve å bytte kontrollerkortet før du går til en tallerken swap. Dette er mindre destruktiv, og du trenger en identisk bil for enten prosessen uansett.

Trinn

Hvordan bytte harddisk fat. Vet at dette er bare en siste utvei.
Hvordan bytte harddisk fat. Vet at dette er bare en siste utvei.
 1. 1
  Vet at dette er bare en siste utvei. Du har prøvd alt annet, er dataene ikke er ekstremt viktig, og / eller kontantstrømmen begrenser bruken av en profesjonell service.
 2. 2
  Sett opp et rent arbeidsmiljø. Du kan ikke lage en super rent miljø hjemme, men bruke litt sunn fornuft, og gjøre det beste du kan. Hold luftstrøm til et minimum.
 3. 3
  Montere og layout dine verktøy.
 4. 4
  Bruk pulver-free latekshansker.
 5. 5
  Jord deg selv! Hvis du ikke vet hva er, eller hvordan du gjør det, spør Google.
 6. 6
  Ta av dekselet på din døde stasjonen. Hvis dekselet ikke løfter like ved, se etter flere skruer! Det er skruer i henhold etiketter.
 7. 7
  Når dekselet er av, inspisere platene. Hvis de blir ripete, svidd, forvridd eller andre kloke skadet, stopper du er ferdig!
 8. 8
  Sett lokket på igjen - Hvis platene er fysisk skadet sjansene er du ikke vil være i stand til å gjenopprette data. Du kan fortsatt prøve hvis du vil.
 9. 9
  Kjøpe en ny harddisk med samme modellnummer og firmware versjon.
 10. 10
  Teste den nye HDD. Sørg for at du kan lese og skrive data til og fra den.
 11. 11
  Ta av dekselet på din donor HDD.
 12. 12
  Fjern platene fra donor HDD. Dette er din sjanse til å lære hvordan de er satt sammen, hvis du skli og skade deler du kan få en ny donor. MERK:. Hvis du arbeider med flere fat de kan ikke fjernes uten riktig utstyr, fordi forskyvning av platene vil ødelegge enhver sjanse til å gjenopprette data Du trenger en tallerken flytting verktøyet er De neste trinnene bare hvis du arbeider med en singel. tallerken.
 13. 13
  Fjern tallerken fra din døde HDD.
 14. 14
  Monter donor drive med døde harddisker fat inne (sørg for at alle platene er justert på samme måte overfor hverandre som de var i den gamle stasjonen).
 15. 15
  Monter donor-stasjonen.
 16. 16
  Raskt kopiere dataene. Du kan bare få ett eller to sjanser til å lese fra harddisken. Det kan gjøre noen fryktelig lyder.
 17. 17
  Demontere HDD og kast den. Fortsatt bruk av HDD er dårlig råd.

Tips

 • Gjøre lekser. Se på bilder av innvendige av en harddisk før du åpner en opp.
 • Denne prosedyren er ikke for logisk slettet data. Denne prosedyren er for fysisk ubrukelige stasjoner med intakte data.
 • For å fjerne platene du kanskje nødt til å fjerne hodet forsamlingen.
 • Når bytte platene være svært forsiktig med hodet! Pass på at hodet er parkert før du forsøker å fjerne platene.
 • HDD = harddisk
 • Bruker de riktige verktøyene!
 • Før du går for tallerken fjerning, kan du prøve å fryse HDD (i en lufttett beholder) og forsøker å lage en disk image ved hjelp av et verktøy som dd_rescue ( http://www.gnu.org/software/ddrescue/ddrescue.html ). Noen ganger vil fryse HDD kontrakt lagrene nok til å få en siste lese ut av harddisken. Frysing harddisken kan føre til kondens på platene som kan føre til platene blir skadet av hodene når HDD stasjonen er slått
 • Hard Drive PCB online butikk: (Gir Seagate, Maxtor, Samsung, Western Digital og IBM / Hitachi pcb boards.)

Advarsler

 • Dette vil ugyldiggjøre eventuelle eksisterende garanti.
 • I de fleste tilfeller vil dette også annullere HELE datamaskiner garanti, lese garantien svært nøye
 • Harddisker er samlet i hermetisk forseglede rene rom, uten støv. En enkelt flekk av fremmed materiale introdusert på en tallerken vil ødelegge stasjonen mesteparten av tiden. Hvis dette skjer, kan du prøve en boks med luft og spray det av, men ikke tørke eller bruker kjemikalier.