Wkuno

Hvordan refill og gjenbruke en skriver kassett

Blekk er en av de dyreste tingene som du vil kjøre inn når du setter opp ditt hjemmekontor. Du begynner å ta mange bilder med ditt nye digitalkamera, laste dem ned til din datamaskin, skrive ut noen og så plutselig: blekkpatronen går tom for blekk.

Hvis du følger denne how-to guide og fylle din blekkpatronen stedet for å kjøpe en ny en, kan du spare hundrevis av dollar i blekk.

Trinn

Hvordan refill og gjenbruke en skriver kassett. Kjøp en blekk refill kit på et kontor forsyning butikken.
Hvordan refill og gjenbruke en skriver kassett. Kjøp en blekk refill kit på et kontor forsyning butikken.
 1. 1
  Kjøp en blekk refill kit på et kontor forsyning butikken. Mange kontorrekvisita og rabatt butikker bære dette billig kit. Det koster vanligvis omtrent halve prisen av en gjennomsnittlig skriverkassetten.) Du kan også finne disse pakkene på nettbutikker.
 2. 2
  Samle kit, en rull tørkepapir, og noen klar Scotch tape sammen på en stor flat arbeidsflate, et bord eller skrivebord.
 3. 3
  Fjern den tomme patronen fra skriveren. (Husk å lukke skriveren lokk eller dør mens du arbeider.)
 4. 4
  Dekke hendene med et par engangs plasthansker mens du arbeider med den rotete blekk.
 5. 5
  Ta et papirhåndkle og brett den i to ganger. Arbeid over papirhåndkle å fange noen lekker blekk.
 6. 6
  Sett den tomme kassetten på det.
 7. 7
  Les bruksanvisningen som følger med refill kit å lære å fylle opp din bestemt type kassett. (Følgende instruksjoner er bare en generell guide).
 8. 8
  Finn fyll hullene på toppen av patronen. Fordypninger kan føles ved å gni fingeren over etiketten. Noen patroner har mer enn ett hull, men bare én fører til blekk reservoaret som du vil fylle. Dette hullet skal ha en svamp i det.
 9. 9
  Bruk en skarp blyant til å pierce refill hull i toppen av blekkpatronen eller du kan ta den øverste etiketten av med en kniv eller skrutrekker (riktige steder kan også bli funnet i veiledningene for settet).
 10. 10
  I tillegg til svart, er det tre farger av blekk: magenta, cyan og gult. Følg kit instruksjoner om hvilket hull for å sette inn hver farge eller skyve en tannpirker inn i hullene for å identifisere de fargene som markeringene på skriveren kassetten er ofte der for å lure deg til å sette feil farger inn i blekkpatronen kamre.
 11. 11
  Sett lang nål av refill blekkhuset dypt inn i det riktige hull trenger inn i skum ned i bunnen av patronen. Det er viktig ikke å presse luft inn i patronen skum under påfyllingen. (En luftlomme vil holde blekket fra å nå skriverhodet forårsaker kassetten ikke å skrive ut.)
 12. 12
  Sakte, legger blekk. Nøye se for å være sikker på at du ikke over-fill.
 13. 13
  Stoppe raskt så snart du se litt av blekk oser ut av hullet. Uten å gi slipp på flasken, sakte slipper luften, suger litt blekk tilbake ut av blekkpatronen, før du fjerner nålen helt.
 14. 14
  Nøye klatte kassetten kontaktene på tørkepapir, skal du se en splotch på blekket lekker ut på tørkepapir.
 15. 15
  Dekke hullet med et lite stykke klar Scotch tape. (Dette fungerer bedre enn forseglingen prikker som inngår i pakken.) Kontroller at ikke blekk lekker ut av de øverste hullene. (Det er der klar tape kommer i hendig.) Vær forsiktig med å krysse forurense fargene.
 16. 16
  Gjenta trinn 11-15 for hver blekkfarger.
 17. 17
  Etter at du har etterfylt alle tre farger, nøye blot (ikke tørke eller gni) patronen skrivehodet på et foldet stykke tørkepapir. Du må kanskje gjøre dette flere ganger. Gjør dette før det slutter å blø, og du ser en jevn stripe av tre farger dukke opp på håndkleet.
 18. 18
  Hvis blot viser fargene enten svake eller ikke i det hele tatt, blot på vått papirhåndkle og igjen på tørt, for å få blekket flyter.
 19. 19
  Bytt ut blekkpatronen inn i skriveren. Aldri, aldri installere en lekker blekkpatron.
 20. 20
  Umiddelbart skrive ut noe, hva som helst, bare for å få blekket flyter. Skriv ut flere testsider, foretrekke bilder med mange forskjellige farger.
 21. 21
  Følg rengjøring eller grunning sykluser for din skriver.

Tips

 • Etter at du refill en blekkpatron, bør det veier det samme som en ny patron. Overfylling en patron kan føre til at patronen til tidlig sluttet på deg. Patroner bruke en svamp til å holde blekk, ved overfylling du våt den øvre delen av svampen forårsaker blekket til å ønske å flyte oppover, vekk fra dysene.
 • Dersom en farge har problemer med utskriften etter at du har satt inn blekkpatronen, fjern fra skriveren og kontrollerer teipen som dekker fylle hullene. Løft det og omplassere, la ut noen sug som kan hindre den fra å strømme på riktig måte.
 • Ikke bekymre deg for testing og retesting. Det er verdt innsatsen. Hvis du gjør det ødelegge kassetten... Du kan alltid gå kjøpe en ny. Du ville ha hatt å gjøre det allikevel.
 • Pass på å sprøyte blekket sakte for å unngå luftbobler som kan forårsake dårlig utskrift resultater.
 • Som en siste utvei før du kjøper en ny patron, ta (ren) sprøyte, fjerne stempelet, og sett sprøyten dypt inn i patronen. Legge munnen over nå-open toppen av sprøyten og blåse rimelig kraftig. Dette kan bidra til å tvinge semi-løsnet tresko fra forrige trinn ut av veien av den flytende blekk. Vær forsiktig med å la blekket boble ut av toppen av blekk jet kassett som du blåser inn i sprøyten. Deretter DAB munnstykket enden av kassetten på et papirhåndkle. Gjenta 3-4 ganger om nødvendig. Denne metoden kan forlenge brukbarheten av en etterfylt kassett fra kanskje fem eller seks påfyll til 8 eller 10. For prisen av en ny patron, er det verdt den ekstra innsatsen hvis du er på et stramt budsjett.
 • Nye blekkpatroner kommer med en frankerte konvolutten ber deg om å sende den gamle blekkpatronen inn for gjenvinning.
 • Etter påfylling en blekkpatron fem eller seks ganger, vil skriverhodet etterhvert bli oppbrukt. Det kan ikke vare evig. Så du må bare kjøpe en ny kassett, og erstatte det.
 • Donere brukte skriveren til en lokal veldedighet, kirke eller skole. Bare sørg for å fortelle dem at det er behov for en ny kassett, slik at de kan bestemme om de ønsker det.
 • Hvis fargen fremdeles nekter å komme ut av kassetten når du skriver ut, bruker sprøyte for å injisere bare én eller to små dråper (50% ammoniakk og 50% destillert vann) løsning så langt ned i patronen som du kan, så det vil være i nærheten av skriverhodet (men ikke for nær, fordi det er vanligvis en skjerm over skrivehodet som kan være et uhell punktert). Dette kan bidra til å løse opp noen blodpropp i nesten-mikroskopiske dyser.
 • Unngå å la din blekkpatronen løpe tørr. Sjekk og fyll den med jevne mellomrom for å holde den opprettholdes. Prøv å ikke la det stå ubrukt i lang tid. Prøv å skrive ut noe minst en gang i uken. Dette vil hjelpe det vare lenger.
 • Til slutt, kan du bruke denne metoden hvis alt annet mislykkes: Finn en skriver på salg for mindre enn prisen av en ny patron. Den vil inneholde en ny kassett (og noen ganger to - svart og farge), slik at du nå har en ny skriver med en eller to patroner for mindre enn prisen av en ny patron (skriver selskapene selger disse skriverne billig, planlegger å gjøre sine penger på fremtidige patron kjøp - hvis du ikke vet sitt spill). Refill disse patronene før de ikke fungerer lenger, og deretter gjøre det igjen.

Advarsler

 • Aldri legge en lekker blekkpatron i skriveren.
 • Vær forsiktig så du ikke berører metalldeler (ørsmå elektriske ledninger og kontakter) på bunnen og forkanten av patronen. Fett fra fingrene kan forstyrre kontakt med skriveren. Du kan bruke en bomullspinne fuktet med isopropyl (rubbing) alkohol til å forsiktig rense disse kontaktene, om nødvendig
 • Trykkfargen er permanent, ved at den bare kan fjernes ved den spesielle blekk løsningsmiddel. Vær forsiktig så du ikke få det på klærne. Det setter flekker på hendene, også, hvis du ikke bruker hansker.
 • Du må kanskje skrive ut ganske mange testsider for å få blekket flyter riktig.

Ting du trenger

 • Tom blekkpatron
 • Ink Refill Kit
 • Papirhåndklær
 • Scotch Tape
 • Hansker
 • Rubbing Alcohol
 • Bomullspinner