Wkuno

Hvordan fortelle hvilken vei rundt en diode skal være

A er en to-terminal elektronisk enhet som dirigerer strøm i én retning, og blokkerer strøm i motsatt retning. A er også kalt en likeretter. Likerettere konverterer vekselstrøm til likestrøm.

Elektroingeniør ser strøm som abstrakte positive ladningene, fysikere og teknikere Vis noverande som fysiske negative ladninger (elektroner) som beveger seg i motsatt retning av ingeniørens positive ladningene. En diode tillater ingeniør omkostninger å strømme i retning av pilen, mens selve elektroner beveger seg i motsatt retning, og som er blokkert i retning av pilen.

Ledningen som er koblet til pilen kalles anoden (vasken for elektroner) og ledningen er forbundet til "T" kalles katoden (kilden til elektroner). De samme konvensjoner er brukt i den skjematiske symboler for de forskjellige transistorer.

Trinn

Hvordan fortelle hvilken vei rundt en diode skal være. Det finnes to metoder for å bestemme retningen på strømmen i en diode.
Hvordan fortelle hvilken vei rundt en diode skal være. Det finnes to metoder for å bestemme retningen på strømmen i en diode.
 1. 1
  Det finnes to metoder for å bestemme retningen på strømmen i en diode: 1) undersøke merkene på enheten, og 2) teste enheten med et ohmmeter (multimeter).
 2. 2
  Metode 1
  1. Små dioder er sylindere som ser ut som motstander bortsett fra at de er innkapslet i sort plast eller glass. Det er et hvitt bånd på den ene ende av et sort plast-diode, og et sort bånd på den ene ende av et glass diode.
  2. En ingeniør positive strøm (som også er legmann oppfatning av strøm) strømmer fra terminal lengst fra bandet til terminalen nærmest båndet, og er blokkert i motsatt retning. Båndet tilsvarer stangen på "T" i den skjematiske symbol.
  3. Større likerettere kommer i plast TO-220 pakker eller er pakket som gjenger. Begge pakkene kan enkelt monteres på kjølefinner.
  4. På en TO-220-pakken, er de to ytre ledninger som er merket med de symboler som "+" og "-" støpt inn i plasten. Positive dagens renn fra "+" føre til "-" lede. Ledningen i midten kan være fraværende, eller den kan være koblet til metalltappen hvilke skruer til varmeavlederen. Varmeavlederen fliken kan være elektrisk isolert fra terminalene, eller den kan ha en elektrisk forbindelse til en av dem. Som er tilfellet kan bestemmes ved å undersøke produsentens datablad (søk etter den delen # online) eller ved måling med et ohmmeter. Limt bly vil gi strøm til å flyte både til og fra kategorien, mens den andre fører pålegger dioden mellom ledelsen og kategorien.
  5. En stud likeretter har vanligvis skjematisk symbol for en diode trykt på kroppen sin. Oftest er tappen gjengede ende katoden og loddetinn terminalen er anoden.
 3. 3
  Metode 2
  1. Sett opp meter for å lese motstand.
  2. Fest den røde (positive) føre til en leder av dioden.
  3. Fest svart (vanlig, eller bakken, eller negative) føre til den andre fører til dioden.
  4. Dersom avlesningen er noe brøkdel av et ohm, da det røde kabelen er festet til anoden og den svarte kabelen er festet til katoden. Hvis avlesningen er større enn noen få hundre kilo-ohm, da det røde kabelen er festet til katoden, og den svarte kabelen er festet til anoden.
  5. Reversere ohmmeterlederne. Avlesningen skal være motsatt av lesningen i trinn 4).

  Tips

  • De fleste moderne likerettere viser en omvendt impedans på mange mega-ohm. Eldre selen likerettere kan ha en sub mega-ohm omvendt impedans.
  • Hvis målingene ikke faller i de områdene som er gitt, er enheten enten ikke en diode, eller den er defekt. Enhver moderne likeretter med en omvendt impedans på mindre enn en mega-ohm er defekt.
  • Når det motsatte lekkasjestrøm er ekstremt lav (motsatt impedans ekstremt høy) den leser noen meter showet kan enten drive om, eller indikere en åpen krets.
  • Fremover gjennomføre impedans kan drive om. En diode er en ikke-lineær enhet, og dette drifting er bare diode og måleren elektronikk på jakt etter en gjensidig stabilt driftsmiljø punkt. I alle fall vil avlesningen være lav.
  • Det er mange spesialitet dioder som kan gi merkelige målinger. Disse inkluderer zenerdioder, Gunn dioder, diodene og Schottkydiode.