Wkuno

Hvordan kalle en teknisk support helpdesk

På et eller annet tidspunkt, alle av oss har til å håndtere feil utstyr eller tjenester, noe som betyr et kall til Helpdesk. For mange av oss, kan det tilsvare en smertefull prosess som involverer lang ventetid, frustrerende forsøk på å bruke sjargong vi føler ukjent med, og løse problemet ved prøving og feiling. Men det er skritt du kan ta før du snakker til Helpdesk for å forenkle saksbehandlingen og gjøre det smertefritt for deg.

Trinn

Hvordan kalle en teknisk support helpdesk. Skriv ned feilmeldingen (hvis det vises).
Hvordan kalle en teknisk support helpdesk. Skriv ned feilmeldingen (hvis det vises).
 1. 1
  Skriv ned feilmeldingen (hvis det vises). Mange feil er tidsbestemt og vil forsvinne før du har tid til å ringe gjennom til Helpdesk. Det er viktig å vite nøyaktig hva feilen sa fordi i de fleste tilfeller vil dette nøyaktig finne årsaken til problemet. Kaller det "skjerm thingy som gikk ut" er ikke veldig nyttig...
 2. 2
  Inkludere den eksakte programmet versjonsnummer når du ringer. Mange programmer har sub-versjonsnummer og disse tallene saken til help desk. Dette problemet kan ha løses i versjon x.0.2
 3. 3
  Prøv å dokumentere problemet ved å skrive ut bildet på skjermen, og la helpdesk agenten vet du har skjermen print. (Se relaterte artikkelen.)
 4. 4
  Søke etter feil hvis du kan. Hvis du har en Internett-tilkobling, søk feilen i en søkemotor som Google. Du kan få løsningen på problemet.
 5. 5
  Slå av datamaskinen. La den være av et minutt eller så, og deretter starte datamaskinen på nytt. Starte på nytt er en enkel handling som løser en rekke tilfeldige problemer, og kan spare deg bryet med å ringe Helpdesk til å begynne med.
 6. 6
  Finn ditt kontonummer. Det er på regningen din. Mest teknisk support operatørene har for å opprettholde en gjennomsnittlig samtale lengde, så hvis de bruker de første minuttene jakt etter dine kunderegistre, kan den delen av samtalen der du får den faktiske hjelpen være på vei.
 7. 7
  Finne nummeret. Hvis du ikke er sikker på Helpdesk telefonnummer, sjekk dokumentasjonen selskapet ga deg (du holdt det, ikke sant?). Alternativt kan du kontakte leverandøren du kjøpte maskinvaren fra å finne nummeret.
 8. 8
  Sjekk at du har tid. De fleste helpdesker har akkurat nok ansatte til å holde kundene fra å gå andre steder, og ikke en person mer. Alltid huske at det ikke er operatørenes skyld, de jobber så hardt de kan. Hvis du ikke kan sitte foran datamaskinen for ti eller femten minutter av feilsøking, kan det være best å frata ringer til du kan. Det er veldig sjelden at en helpdesk for å løse et problem uten din innblanding.
 9. 9
  Roe ned. Støtten ansatte er der for å hjelpe deg. Det er veldig vanskelig å hjelpe når noen er irrasjonell og sint. Hvis du er opprørt, gå bort og ringe når du har roet seg.
 10. 10
  Ringe. Operatøren vil spørre deg om informasjon som er samlet i de første trinnene, og ta deg gjennom prosessen med å identifisere årsaken til problemet, og finne en løsning.

Tips

 • Når samtalen er over, be om en billett eller referansenummer. Dette kan brukes i fremtiden for å se tilbake på journaler relatert til problemet, eller å identifisere kontoen din.
 • Vær høflig. Hvis du er en hyggelig person å snakke med, er operatør sannsynlig å bruke lengre tid på problemet ditt i stedet for bare å gå gjennom det grunnleggende. Og husk at de fleste støtteavdelinger rekord innkommende samtaler - ikke gjør trusler eller bruke grovt språk, fordi det vil være en registrering av det. Dessuten er det ikke operatørens feil hvis det ikke fungerer ordentlig, de prøver å hjelpe deg.
 • Hvis du ønsker å gjøre en klage eller et kompliment, be om å få snakke med operatørens veileder. Du kan bli bedt om å holde, eller gi et kontaktnummer der veileder kan nå deg når de er tilgjengelige. Mange helpdesker har som policy å ikke gi fullt navn på ansatte for personlig sikkerhetsmessige årsaker, men operatøren skal kunne gi deg en ansatt nummer, en telefon forlengelse eller en sak referanse for en klage.
 • Vær oppmerksom på at mange Helpdesk / teknisk støtte sentre krever grunnleggende feilsøkingstrinn før du går videre til de mer "avanserte" feilsøking. Dette er ikke fordi de tror problemet er grunnleggende eller at du "Vet ikke hva du gjør". Det er fordi mange problemer som synes vanskelig kan løses med enkle midler. Det er også fordi bare fordi noen sier de gjorde noe, betyr det ikke nødvendigvis at de gjorde det, eller at de gjorde det riktig, eller i riktig rekkefølge. Den første regelen i enhver feilsøking scenario er "Anta ingenting" og den andre er "Start enkelt, så gå opp." Mest grunnleggende feilsøking tiltak ta mindre enn 5-10 minutter (på det lengste) så bare bære over med teknikeren.
 • Hit CTRL-C (for "kopier") mens feildialog viser. Som kopierer den viste meldingen til utklippstavlen, som du deretter kan lime inn (Ctrl-V) i en ren tekstfil, eller e-post til support Helpdesk.
 • Det er også nyttig, når e-post teknisk støtte, for å inkludere et skjermbilde av feilen. Noen ganger er det vanskelig å beskrive den, eller feilkoden ikke er i stand til å bli kopiert. Du bør ha en "PrtScn"-knappen på tastaturet, trykker du det, så lime inn i din "Paint" program, lagre og e-post.