Wkuno

Hvordan å ta godt vare på din bærbare datamaskin

Det er viktig å ta vare på den bærbare datamaskinen for å holde den i god form, forebygging er alltid bedre enn kur. Det finnes en rekke enkle ting du kan gjøre for å holde din laptop i god form, følge disse enkle trinnene vil bidra til å sikre at det varer lenger og trenger mindre vedlikehold. Som en ekstra bonus, vil mange av trinnene også opprettholde din bærbare hastighet.

Trinn

Hvordan å ta godt vare på din bærbare datamaskin. Hold væsker borte fra den bærbare datamaskinen.
Hvordan å ta godt vare på din bærbare datamaskin. Hold væsker borte fra den bærbare datamaskinen.
 1. 1
  Hold væsker borte fra den bærbare datamaskinen. Så fristende som det kan være å drikke kaffe, brus, vann eller annen væske i nærheten bærbare datamaskinen, kan ulykker skje, alt for lett. Spilt væske kan skade de interne komponentene eller forårsake elektrisk skade til den bærbare datamaskinen. Kortslutning kan ødelegge data eller permanent ødelegge deler. Løsningen er veldig enkel: Hold drikker borte fra datamaskinen. Selv om du er forsiktig, kan noen andre borti pulten din eller deg. Eller du kan bruke en kopp med lokk på den, så selv om det gjør søl, ikke væsken ikke gå hvor som helst!
 2. 2
  Å ha en tilgjengelig antivirus programvare ville hjelpe. Selv om du vet hva du laster ned, kan den inneholde et virus som kan føre til en krets feil i systemet maskinvaren eller treghet i programvaren.
 3. 3
  Holde maten borte fra den bærbare datamaskinen. Ikke spis enn den bærbare datamaskinen, kan de smuler gå ned mellom tastene i tastaturet og gi en invitasjon til små bugs. Smuler kan også skade kretsene. Verre, det gjør den bærbare ser skitne hvis det er smuler og mat flekker på den.
 4. 4
  Ha alltid rene hender når du bruker den bærbare datamaskinen. Rene hender gjør det lettere å bruke den bærbare touchpad og det vil være mindre risiko for å forlate smuss og andre flekker på datamaskinen. I tillegg, hvis du vaske hendene før bruk, vil du bidra til å redusere slitasjen på belegget på laptop forårsaket av kontakt med svette og små partikler som kan fungere på den bærbare utvendig under håndleddene og fingrene.
 5. 5
  Beskytt LCD-skjerm. Når du slår den bærbare datamaskinen, sørg for at det ikke er noen små elementer, for eksempel en blyant eller små øre-telefoner, på tastaturet. Dette kan skade skjermen når stengt, skjermen vil ripe hvis elementet er grov. Lukk lokket forsiktig og holde fra midten. Lukker lokket med bare én side fører til press på at hengslene, og over tid kan føre til at det å bøye og knipse.
 6. 6
  Hold og løfte maskinen ved basen, ikke av dens LCD-skjerm (skjermen). Hvis du løfter den av skjermen en del alene, kan du skade skjermen eller hengslene fester det til basen. Skjermen er også lett ripete eller skadet av direkte press - unngå å legge press på den.
 7. 7
  Ikke trekk i strømledningen. Rykke strømledningen ut av stikkontakten i stedet for å sette din hånd direkte på støpselet i stikkontakten og trekke kan bryte av pluggen eller skade stikkontakten. Også, hvis du har makt punkt nær føttene, unngå stadig bumping inn pluggen eller du kan løsne det og til slutt bryte den.
 8. 8
  Ikke rull stolen over datamaskinen ledningen. Feste ledningen på pulten din med tape eller en spesiell datamaskin ledningen slips som lett kan omgjøres når du er ferdig med å bruke den bærbare datamaskinen. Forsøk alltid å holde det meste av ledningen vekk fra gulvet eller bena, noen ganger kan du bli så oppslukt i det du gjør at du flytter bena og glemme ledningen er der.
 9. 9
  Plug in tilbehør enheter i sine riktige sporene. Alltid se på symbolene på laptop nøye før du setter enheter. Jamming en telefonlinje til en Ethernet-port eller vice versa kan skade kontaktene, noe som gjør det umulig å bruke dem igjen. Det er svært viktig å observere dette trinnet.
 10. 10
  Håndtere eventuelle flyttbare disker med forsiktighet. Diskettstasjoner eller CD-stasjoner som er fjernet fra den bærbare datamaskinen kan lett bli knust, droppet eller presset hvis du er uforsiktig. Sett dem rett inn i en pose eller en oppbevaringsboks / veske til sikker oppbevaring hvis du ikke setter dem tilbake i den bærbare datamaskinen.
 11. 11
  Sett stasjoner i sporene nøye, og i riktig vinkel. Pushing feil stasjon inn i en stikkontakt, eller på skrå, eller til og med opp-ned kan jam det.
 12. 12
  Sjekk om etikettene er festet ordentlig før du setter medier i din bærbare datamaskin. Medier som CD-er, DVD-er eller disketter bør ikke ha noen løse label deler som kan kjøre seg fast inne i laptop-stasjonen. Stikk aldri undersized CDer, da disse kan skade disk spiller permanent.
 13. 13
  Ikke utsett den bærbare datamaskinen til raske temperaturendringer. Når bringe din laptop innendørs om vinteren, må du ikke slå den på umiddelbart. I stedet la den varmes opp til romtemperatur først. Slik unngår potensialet for skade på disken fra kondens inne i maskinen. Unngå varme fra sollyset også.
 14. 14
  Ikke la den bærbare datamaskinen i en bil. Ikke bare gjøre innsiden av biler opplever store temperatursvingninger som kan skade en laptop, men en laptop (eller laptop bag) er en innbydende mål for en smash og grip tyv.
 15. 15
  Har enheten rengjøres årlig for å fjerne interne støv. Få dette gjort av en datamaskin profesjonell. Hvis det samler seg støv, kan ikke systemet kjøle seg riktig. Varmen kan ødelegge hovedkortet.
 16. 16
  Unngå å plassere tunge materialer, som for eksempel bøker, på toppen av den bærbare datamaskinen og tastaturet. Dette kan presse LCD-skjermen i tastaturet, og vil til slutt ødelegge den. Dessuten vil CD-ROM insert også bli klemt og, til slutt, vil bryte.
 17. 17
  Bruk en riktig dimensjonert bærbar sak. Uansett hva du bruker til å bære den bærbare rundt i, det være seg en sak, en pose eller noe du har laget selv, sørg for at det det stort nok til å inneholde den bærbare datamaskinen. Dette vil unngå å skrape, klemme eller potensielt slippe det.
 18. 18
  Se til å få en laptop bag. Mange pauser skje på grunn av bærbare datamaskiner blir droppet eller dunket. En pose reduserer risikoen for skade.
 19. 19
  Bruke og oppbevare på et godt ventillated området. Når du bruker den bærbare datamaskinen, gjør du det på et sted som har en konstant luft-sirkulasjon. Masse folk ødelegge sin laptop ved å bruke det i et lukket område og dermed gjør den bærbare datamaskinen overopphetes. Det hjelper også hvis du lagrer den i et godt sirkulert område.
 20. 20
  Bruk en gammel tannbørste til å rengjøre området rundt avtrekksvifte skjermen. Hvis det blir koblet opp, er luftstrømmen redusert og overoppheting kan oppstå.
 21. 21
  Prøv å holde den bærbare datamaskinen på en flat, ren overflate. Dette forhindrer skade den bærbare datamaskinen. Dette trinnet kan være vanskelig, spesielt hvis du skal ut med den bærbare datamaskinen, men hvis det er en flat overflate tilgjengelig for å sette den bærbare datamaskinen på så gjør det.
 22. 22
  Ikke bruk den bærbare på sengen. Gjentatt bruk av laptop på sengen vil føre til at fansen til å suge opp støv og rusk som ligger i sengen, til slutt blokkerer viften. Avstå fra dette ved hjelp av den bærbare et annet sted enn sengen.

Tips

 • Hold den bærbare datamaskinen borte fra små barn.
 • Hold oversikt over dine bærbare PC detaljer, for eksempel serienummer, merke og modell, slik at du kan rapportere tyveri eller tap omgående.
 • Trykk på knappene sakte slik at de ikke blir skrelt av.
 • Hold den bærbare datamaskinen i et åpent område som har luftsirkulasjon, under bruk.
 • Sette en merkelapp med ditt navn, e-post, mobiltelefon nummer eller annen kontakt-info på den bærbare datamaskinen og strømledningen og eventuelle andre flyttbare deler.
 • Se inn laptop forsikring. Se etter nettsteder på internett, men pass på "Zero overflødig" eller "nei overflødig" krav av noen.
 • Du kan lage en enkel skjermbeskytter fra et tynt stykke floppy skum kutte størrelsen på skjermen. Plasser dette mellom base og toppen av den bærbare datamaskinen hver gang du slår den bærbare datamaskinen og lukke den. Ikke la den inn der hvis den bærbare datamaskinen er bare sover eller ikke er slått av. Hvis den bærbare datamaskinen blir for varm, kan dette skummet føre til at laptop vil antenne.
 • Hvis du arbeider, kan du ha en mulighet til å velge den bærbare datamaskinen basert på dine behov - for eksempel en solid modell for røff bruk, eller en lett en for hyppige reiser.
 • Utvikle en forebyggende vedlikeholdsplan for å hindre problemer i stedet for å fikse dem etter de skjer.
 • Du kan lage din egen laptop tilfelle bruker elementer som to stykker av papp sammen med sterk tape og sett bobleplast, eller enda en pute slip, mellom papp. Sørg for å få målingene nøyaktig! Eller resirkulere en gammel bag - pad det godt og størrelse det ned til å passe din bærbare PC trygt.

Advarsler

 • Hvis du ikke skal bruke den bærbare datamaskinen eller datamaskinen for de neste to timene, bør du slå den. Den energien det tar å starte den opp er langt mindre enn den energien det vil ta hvis den bærbare datamaskinen kjører kontinuerlig.
 • På den annen side, og etterlater en bærbar datamaskin, eller en hvilken som helst elektronisk anordning for den saks skyld, i stedet for vanlige den slås på / av unngår oppvarming / nedkjøling syklus som i siste instans er skadelig for komponentene.
 • Vær oppmerksom på "ingen overflødig" eller "null overskudd" av noen bærbare forsikringsselskaper, mens det ser ut til å være fri for overflødig, kan du måtte betale på nytt for året i sin helhet for å starte din forsikring etter et krav.
 • Dyr (som papegøyer som fikserer på å klikke, blanke gjenstander) og barn bør være under oppsyn når innenfor en nærhet av den bærbare datamaskinen.
 • Unngå å sette den bærbare datamaskinen på et teppe. Lufteventilene på baksiden av den bærbare datamaskinen hjelp luft til å reise inn og ut. Noe som blokkerer luftventilene hindrer varm luft fra rømmer og bare inviterer det inn igjen, noe som kan føre til overoppheting, ledende til overdreven lag og potensiell skade. Plasserer den bærbare PC i en skuff har lignende konsekvenser.