Wkuno

Slik deaktiverer facebook steder

Hvis Facebook Places programmet føles litt for "Big Brother" for deg, kan du bare melde deg ut av denne funksjonen ved å aldri "sjekke inn" hvor som helst. Men, det er ikke nok til å holde deg geografisk anonym. Det er fortsatt mulig for andre mennesker å tagge deg og avsløre din posisjon til den som de gjør sin profil informasjon tilgjengelig for (som kan være alle). Her er hvordan du kan forhindre at det skjer.

Trinn

Slik deaktiverer facebook steder. Gå til "konto" i øvre høyre hjørne og klikk på "personverninnstillinger".
Slik deaktiverer facebook steder. Gå til "konto" i øvre høyre hjørne og klikk på "personverninnstillinger".
 1. 1
  Gå til "konto" i øvre høyre hjørne og klikk på "personverninnstillinger".
 2. 2
  Klikk på "Tilpass innstillinger".
 3. 3
  Se etter "steder jeg sjekke inn på" og "inkludere meg i" folk her nå "etter at jeg sjekke inn". Sørg for at boksen (Aktiver) ved siden av "Inkluder meg i" Folk her nå "etter at jeg sjekke inn" er avmerket.
 4. 4
  Klikk på rullegardinmenyen ved siden av "steder jeg sjekke inn på" og klikk på "Tilpass".
 5. 5
  I boksen som dukker opp velger du "bare meg" fra den første rullegardinmenyen. Dette er så privat som det blir.
 6. 6
  Gå tilbake til personverninnstillinger. Se etter "Venner kan sjekke meg inn på steder" (det er i delen "Ting Annet Share". I nedtrekksmenyen velger "Disabled".

Fjerne eksisterende koder

 1. 1
  Hvis en venn har allerede merket deg på et sted, og du ikke ønsker å bli tagget, her er hva du skal gjøre for å untag selv:
 2. 2
  Gå til profilen din, din venns profil, eller stedet siden.
 3. 3
  Velg "fjern tag".
 4. 4
  Når den er valgt, vil koden om du bli fjernet fra det stedet.

Tips

 • Legg merke til at standardinnstillingene for de under 18 år er strengere. Hvis du er under 18 år, vil Facebook ikke tillater din posisjon til å bli utlevert til andre enn dine Facebook-venner, punktum. Dette betyr at, forutsatt at du (eller din eller datter), har gitt de riktige fødselsdato detaljer, vil kontoen automatisk bare tillater venner å vite om plasseringen. Dette fungerer selv om den mindreårige har satt sin informasjon som er synlig for alle.
 • Hvis du er en forelder til en tenåring bruker Facebook, er dette en virkelig god tid til å sitte ned og snakke gjennom personvernet problemer involvert. Mange tenåringer synes det er flott å ha sine venner vet hvor de er til enhver tid, ikke gi en tanke til de potensielle farene dette kan øke i forhold til mobbing, ondsinnede fremmede som har lot til å være venner, stalkers, eller rett og slett være forfulgt av noen som kanskje ønsker å være rundt dem hele tiden (den skumle STALKER som ønsker å be deg ut).

Ting du trenger

 • Facebook-kontoen
 • Personverninnstillinger fortrolighet
 • Familie diskusjonen hvis du har tenåringer på Facebook