Wkuno

Hvordan organisere dine digitale bilder


Å ta bilder med et digitalt kamera er gøy, enkelt og vanedannende. Plutselig du finner deg selv med hundrevis av bilder på harddisken, samt skrevet ut over pulten din, rom og vegger. Hva bør du gjøre for å organisere og katalogisere bildene dine? Her er noen tips som hjelper deg rydde opp i rotet, og nyte dine digitale minner.

Trinn

Hvordan organisere dine digitale bilder. Last ned en gratis image arrangør.
Hvordan organisere dine digitale bilder. Last ned en gratis image arrangør.
 1. 1
  Last ned en gratis image arrangør. Raske små inkluderer (open source) og Irfanview (populær). Picasa fra Google er en lett-å-bruke bilde styringsverktøy. Men lese liten skrift på avtalen du signerer med Picasa / Google. Det gir Google rettighetene til alle bildene du legger på stedet, for deres ubegrenset bruk.
 2. 2
  Når du overføre bilder fra kameraet til datamaskinen din, må du umiddelbart sette dem inn i en mappe på harddisken din - ikke bare mine bilder, men oppretter du en undermappe etter dato (bruk omvendt datoformat e g 2007-06-26 hvilke.. er notert bedre av datamaskiner bestilling filer etter navn), event navn eller begge.
 3. 3
  Hvis du allerede har store mengder bilder dumpet i mappen Mine bilder, ta litt tid å lage undermapper som beskrevet ovenfor, og sortere dem i riktig mappe.
 4. 4
  Regelmessig sikkerhetskopi av bilder ved å brenne dem på en CD eller DVD. Ingenting er verre enn å ha en harddisk krasjer og mister alle bildene. Deretter satte CD-eller DVD inn i en boks, holder, eller album (du finner 'fotoalbum' for bilde-CDer i fotografering butikker) slik at du vet hvor det er, og har enkel tilgang. Du kan også bruke online sikkerhetskopiering av filer tjenester som Dropbox, SugarSync eller eller bruke en dedikert Photo Share nettsted som tilbyr fil synkronisering som
 5. 5
  Så snart blekket er tørt, organisere bildene i album. Jo før du gjør dette, desto færre bilder du vil ha hopet seg opp og fylle din plass, og ikke minst å bli skadet.
 6. 6
  Gjør trinnet ovenfor for alle bildene du allerede har skrevet ut. Bruk forskjellige album å katalogisere og kategorisere - for eksempel kan du holde separate album for venner, arrangementer du går på, og 'kunstneriske' skudd som du tar.
 7. 7
  Husk at hvis du sikkerhetskopiere bilder på en cd, og la dem på datamaskinen også, vil du etter hvert finne du har flere kopier av samme bilde i forskjellige mapper. I Picasa2, når du sikkerhetskopierer bildene, vil Picasa husker ikke å doble opp på samme CD.
 8. 8
  En god metode for å organisere er å sette bare bilder om et bestemt emne på hver CD og merke det som sådan, for eksempel "barnebarna" eller "reunion 98", så hvis du ønsker et bestemt emne du lett finner den igjen fordi du ikke har "sy-prosjekter" på samme CD som "reunions"

Tips

 • Hvis du bruker bildene dine for et nettsted, må du sørge for å lagre høyere oppløsning opprinnelige sted. Dette er fordi bilder som er lagret for nettsteder har en mye lavere oppløsning og ser virkelig forferdelig skrives ut.
 • Laste ned bilder av kameraet ditt så snart som mulig etter å ha tatt bilder. Forsømmer å gjøre dette kan føre til ekkel realisering at minnekortet er fullt på et dårlig tidspunkt (som din gutt bursdagsselskap eller din venns konfirmasjonen).
 • Trykte bilder kan også lagres i bokser. Noen butikker selger spesielle "minne bokser" som er dekorative.
 • Ikke bare backup av bildene dine, prøv å sikkerhetskopiere dem til de nyeste mediene annethvert år, (dvs. to år siden CDer var en populær back-up media, DVDer er populært nå, to år fra nå, kan du vedde på at det vil være noe annet). Ideen er å sikre at mediene du spare til er alltid kompatibelt med "morgendagens" standard bør du trenger å gjenopprette bildene.
 • Sikkerhetskopiere digitale bilder regelmessig.

Advarsler

 • Kontroller at fotoalbumene du velger er syrefritt. Bilder varer lenger i syrefritt album.