Wkuno

Hvordan å overklokke en PC

Overklokking, for noen, virker for godt til å være sant, men det er meget mulig (og noen ganger morsomt) å gjøre. Imidlertid kan overklokking ha sine konsekvenser. Når det gjøres feil, kan det føre til skade på systemet ditt, og i verste fall en fullstendig systemsvikt. Denne guiden vil fokusere helt på PCer, selv om det er mulig å gjøre på Mac også. Også, hvis du har absolutt ingen idé om overklokking grunnleggende, er det foreslått at du leser tipsene delen.

Trinn

Hvordan å overklokke en PC. Vet den nøyaktige definisjonen av overklokking og vet hva du gjør.
Hvordan å overklokke en PC. Vet den nøyaktige definisjonen av overklokking og vet hva du gjør.
 1. 1
  Vet den nøyaktige definisjonen av overklokking og vet hva du gjør. "Overklokking er prosessen med å tvinge en datamaskin komponent til å kjøre på en høyere klokkehastighet (den grunnleggende frekvensen i sykluser per sekund, målt i hertz, der en datamaskin utfører sine mest grunnleggende operasjoner som å legge to tall, eller overføre en verdi fra ett prosessor register til et annet) enn konstruert eller utpekt av produsenten. "
 2. 2
  Forstår at ikke alle datamaskiner kan overklokket. For en, bærbare PC-er ganske mye ute av spørsmålet (noen er overoppheting på lager hastighet). Dessuten vil noen OEM (Original Equipment Manufacturer) datamaskinen, for eksempel en Dell, HP eller E-maskin, være vanskeligere å overklokke, så det beste alternativet for overklokking er å kjøpe eller bygge en tilpasset system, men husk at noen hovedkort kan ikke brukes til å overklokke. Nå la oss begynne.
 3. 3
  Endre BIOS-innstillinger. Overklokking gjøres best i datamaskinens BIOS (Basic Input / Output System eller Binary Integrated Operating System). Det er også noen hovedkort som lar deg gjøre en grunnleggende økning i kraft ved å sette en jumper, men dette er farlig, og du har ingen reell stabilitetskontroll. Det er noen programmer tilgjengelig som lar deg overklokke inne i operativsystemet, men de beste resultatene oppnås ved å endre BIOS-innstillingene.
  • Vanligvis kan du få inn i BIOS ved å trykke DEL (noen systemer kan bruke F2, F10, eller Ctrl-Enter) så snart datamaskinen begynner POST (Power On Self Test - når det viser RAM størrelse, prosessorhastighet, etc. ). Her kan du endre FSB (front side bus), minne timings, og CPU multiplier (også kalt CPU Clock Ratio).
 4. 4
  Tømme CMOS, om nødvendig. Noen ganger, en overklokke kan bli ustabil. Hvis dette skjer, eller datamaskinen din vil ikke starte opp, må du resette BIOS tilbake til standard og starte på nytt.
  • Dette gjøres ved å fjerne CMOS (et lite stykke minne på hovedkortet som lagrer BIOS-konfigurasjon, og drives av et lite batteri). Noen nyere hovedkort vil omgå brukerinnstillinger i CMOS hvis datamaskinen mislykkes POST (ofte forårsaket av en defekt overklokke).
  • Men de fleste hovedkort krever en manuell klart. Dette kan gjøres på to måter, avhengig av hovedkortet.
   • Den første måten er ved å endre plasseringen av den klare CMOS jumper på hovedkortet ditt, vente noen minutter, deretter reposisjonere genseren til sin opprinnelige plass. Noen hovedkort har en to-pin Clear CMOS jumper. I så fall kobler de to pinnene med noe metallisk, vent et minutt eller to og koble dem.
   • Den andre måten, hvis hovedkortet ikke har denne jumperen, består av kobler datamaskinen, fjerner den lille CMOS-batteriet, deretter trykke på strømknappen (dine kondensatorene lades), og venter et par minutter. Da må du monterer batteriet og koble til PCen. Når dine CMOS er ryddet, alle BIOS-innstillingene tilbakestilles til standard, og du må starte overklokking prosessen på nytt. Bare så du vet, er dette trinnet bare nødvendig hvis overklokke blir ustabil.
 5. 5
  Sjekk om prosessoren er multiplikatoren låst eller ulåst. Det første du må vite når du starter prosessen med overklokking, er om prosessoren er multiplikatoren låst eller ulåst.
  • For å sjekke om din CPU er låst, lavere multiplikator via BIOS ett trinn, for eksempel 11 til 10,5. Lagre og avslutt BIOS og datamaskinen starter på nytt. Hvis datamaskinen innlegg igjen og viser den nye CPU-hastighet, betyr det at CPU er låst opp. Men hvis datamaskinen ikke klarte å poste (skjermen forblir svart) eller ingen CPU speed endringen er til stede, betyr dette din multiplikator er låst.
 6. 6
  Behandle multiplikator ulåst prosessor. Vanligvis din maks overklokke er begrenset av minnet, eller RAM. Et godt utgangspunkt er å finne den beste minne busshastighet hvor hukommelsen kan håndtere samtidig holde den synkronisert med FSB. For å sjekke dette, senke CPU multiplier noen trinn (11-9, for eksempel) og øke FSB noen hakk (f.eks: 200 MHz til 205 MHz). Etter dette, lagre og avslutte BIOS.
  • Det finnes noen måter å teste for stabilitet. Hvis du gjør det i Windows, det er en god start. Du kan prøve å kjøre noen CPU / RAM intensive programmer for å understreke disse komponentene. Noen gode eksempler er SiSoft Sandra, Prime95, Orthos, 3DMark 2006 og Folding @ Home.
  • Du kan også velge å kjøre et program utenfor Windows, slik som memtest. Legg en kopi av memtest på en oppstartbar diskett, og sett disken etter at du har gått ut av BIOS. Fortsette å øke FSB til memtest starter rapportere feil. Når dette skjer, kan du prøve å øke spenningen levert til minnet ditt. Gjør oppmerksom på at økende spenninger kan forkorte levetiden til minnet ditt.
  • Et annet alternativ er å løsne timings på minnet (mer om dette litt senere). Den tidligere FSB-innstillingen før feilen vil være din maks FSB. Din max FSB vil fullt ut avhenge av hva minne du har installert. Kvalitet, vil navnet merkevare minne fungerer best for overklokking. Nå som du vet at maks FSB, vil du finne ut din maks multiplier. Holde FSB @ lager, heve du din multiplikator ett skritt av gangen. Hver gang du starter, sjekk for systemets stabilitet.
   • Som nevnt ovenfor, er en god måte å gjøre dette ved å kjøre Prime95. Hvis den ikke poste (lese avsnittet om tømming av CMOS), eller Prime 95 mislykkes, kan du prøve å øke kjernen spenningen litt. Økende det kan eller ikke kan øke stabiliteten. På den annen side vil også temperaturen økes. Hvis du kommer til å øke kjernen spenning, bør du holde et øye med temperaturen, i hvert fall i noen minutter. Vær også oppmerksom på at økende spenninger kan forkorte levetiden til CPU din, og ikke minst gjøre garantien ugyldig.
   • Når datamaskinen er ikke lenger stabil på et gitt multiplikator innstilling, lavere multiplier ett trinn og ta det som din maks multiplikator. Nå som du har din maks FSB hastighet og maks multiplier, kan du leke deg og finne de beste innstillingene for ditt system. Gjør oppmerksom på at det å ha en høyere FSB overklokke i motsetning til en høyere multiplikator vil ha en større innvirkning på den generelle systemytelsen.
 7. 7
  Behandle multiplier låst prosessor. Å ha en multiplikator låst prosessor betyr at du bare kan overklokke ved å øke Front Side Bus. Vi får bare følge samme strategi som brukes i begynnelsen av ulåst prosessorer trinn.
  • I utgangspunktet heve FSB i små trinn, og etter hvert innlegg, sjekke systemet for stabilitet (Prime95 eller memtest). Husk også at å øke CPU eller RAM spenning kan gi deg mer stabilitet. Når du når toppen FSB (sannsynligvis på grunn av minnet ditt), kan du prøve å få litt lenger ved å slappe minne timings.
 8. 8
  Få systemet stabilt. Nå som du har en innledende overklokke, enten med en låst eller ulåst prosessor, du må finjustere systemet for å få det helt stabilt. Dette betyr at du må endre variablene (Multiplier, FSB, spenninger, minne timings) til systemet er bunnsolid. Dette er i hovedsak en prøving og feiling prosess og tar opp det meste av tiden når overklokking et system. Her er noen tanker:
  • Systemet vil begynne å handle merkelig hvis hovedkortet ikke har en PCI / AGP lock. Å ha et PCI / AGP lock vil holde frekvensen på PCI og AGP-bussen ved 33 og 66 MHz med respekt, selv om du øker din FSB. Uten denne låsen, er PCI og AGP buss hastigheter økt med FSB, til slutt nådde et punkt hvor de ikke lenger fungerer riktig. Noen hovedkort har denne låsen og noen ikke. Sjekk din hovedkort / BIOS for et slikt alternativ.
  • Husk at å øke spenningen vil nesten alltid gjøre systemet mer stabilt. Men som nevnt før, temperaturen vil skyte i været, og komponentene 'levetid kan reduseres. Derfor er målet å finne de laveste spenning innstillinger der systemet er stabilt. Avtagende dine FSB noen hakk kan også gi en stabil overklokking. Jada, kan du ikke ønsker å senke maks overklokke, men senke FSB 1-2 MHz kan bety forskjellen mellom et stabilt system og en BSOD etter 25 minutter spill.
  • Noen ganger kan en svært høy temperatur føre til ustabilitet i tillegg, så sørg for å holde prosessoren på en anstendig temperatur. En av de ultimate stresstester er Prime 95. Når du tror at systemet er stabilt, kjører blanding tortur test i 12 timer og se om du får noen feil. Hvis du ikke gjør det, så bør settes. Hvis feil er til stede, gå tilbake til tegnebrettet. Senk FSB, øke spenningen, slapp minne timings osv.
 9. 9
  Test dine verktøy. Disse verktøyene er designet for å sette din hukommelse gjennom sine skritt. Hvis du har en defekt modul eller en ustabil overklokke, vil disse programmene finner det. Enten man kan lastes på en floppy disk og brukes til å starte datamaskinen fra. De kan også være en real life-saver når tester grensene for maskinvaren. Spare deg selv sjansen for å ødelegge en harddisk filsystem, finne ut hva som fungerer med disse først.
  • Å bruke, bare sette programmet på en diskett og start datamaskinen. Verktøyet vil automatisk laste og begynne å kjøre testene. Du kan finne at en CPU overklokking som kjører enten memtest eller WMD vellykket uten feil ikke kan være helt stabil i Windows. I disse tilfellene vil typisk en svak økning i CPU spenning vanligvis løse problemet.
  • CPU-Z er trolig det mest populære programmet for å kontrollere og vise system overklokke. Med den nyeste versjonen det er enda en måte å sende inn overklokke online for verifikasjon og for å få en sammenligning link, lik mange grafikk benchmark programmer.
  • WCPUID er et lignende program, men det har ikke vært oppdatert på en stund, og kan ikke kjenne alle de nyeste prosessorene og brikkesett. Også nedenfor er noen Windows-baserte programmer som kan hjelpe deg bekrefte at du har en stabil overklokking før du faktisk begynner å bruke datamaskinen til andre oppgaver. I trinn 6 ble det nevnt at Folding @ Home kan brukes til å teste stabiliteten, men en fiasko ofte resulterer i å miste arbeidet enhet, noe som er grunnen til at folk flest ikke liker å bruke F @ H for dette formålet.
 10. 10
  Sjekk minne timings. Minne timings eller ventetid refererer til hvor raskt systemet kan få data inn og ut av RAM. Dette er forskjellig fra minnet hastighet eller hyppighet at minnet går med i forhold til prosessoren og systembussen.
  • Tenk på det i form av en mass-transit system. Minnehastigheten er den hastigheten som Metro toget beveger seg fra stasjon til stasjon. Den latency måler hvor raskt folk kan flytte på og av toget på hvert stopp. Vanligvis, jo lavere vil minne timing verdien er, desto mindre ventetid det er, og jo raskere hukommelsen reagerer.
  • Er de fleste BIOS som standard konfigurert til å automatisk oppdage timings fra minnemodulen SPD eller Serial Presence Detect, men mange har muligheten til å endre dette til bruksanvisningen, slik at brukeren kan justere innstillingene individuelt. SPD verdiene er programmert inn i minnet av produsenten, og er vanligvis trykt på en etikett på siden av modulen. Timings er vanligvis referert til i denne rekkefølgen, sammen med noen tilgjengelige innstillinger i BIOS.
  • CAS er noen ganger referert til som CL eller Cycle Length. Noen hovedkort har et alternativ så lavt som 1.5 for denne innstillingen. Men effekten av CAS på minne latency er mye mindre enn tRCD, tRP eller CMD.
  • CMD eller Command Rate har mest effekt på hukommelsen ytelse. Ikke alle minne og / eller hovedkort er i stand til å kjøre en 1T CMD, imidlertid.
  • Minne produsenter og overklokkere refererer vanligvis til minne timings i samme rekkefølge som nevnt ovenfor. For eksempel kan noen low-latency minne indikere CL2 2-2-5 rett på et klistremerke på selve modulen. Noe minne (for eksempel TCCD) kan bli vurdert ulikt ved ulike hastigheter som lave timings på 2-2-2-5 på PC3200 (200 Mhz DDR400) og høyere timing av 3-4-4-8 på PC4400 (275 Mhz DDR550 ). Mange minnemoduler ikke annonsere CMD så du bør sjekke vurderinger før du kjøper for å få en idé om det vil kjøre på 1T.
 11. 11
  Velg ditt minnebrikke kvalitet. Det er mange produsenter av individuelle minnebrikker (for eksempel Samsung, Winbond, Hynix) og også produsenter av minnemoduler (for eksempel Corsair, Kingston, OCZ) som bruker andre selskapers chips å gjøre sine moduler. Minnebrikker er testet og "binned" av produsenten følgende produksjon og deretter solgt til andre selskaper for å gjøre modulene. Noen chip produsenter (for eksempel Samsung, Geil) også lage sine egne moduler.
  • Minnebrikker kommer i mange forskjellige smaker, så er det et par ting å se etter. BH5, eller mer spesifikt, Winbond BH-5 chips, har nesten blitt legendarisk i overklokking entusiast verden for deres evne til å kjøre ved lave latency timings, selv ved høye hastigheter, om enn når det forsynes med en ekstrem mengde spenning.
  • Mer nylig har selskapene tatt i bruk BH5-baserte UTT chips å tilfredsstille overklokkere behov. Noen mennesker har hatt flaks med moduler laget ved hjelp av disse brikkene, men vær oppmerksom på at UTT betegnelsen betyr at chips kom utestet fra produsenten.
  • Når minnet produsenter har en wafer kommer av linjen som uansett grunn ikke oppfyller spesifikasjonene, snarere enn skrap hele stykket de ofte (avhengig av etterspørselen i markedet) selge sjetongene som UTT og det er opp til modulen produsenten deretter å teste chips og avgjøre om de er noe bra. Siden disse kommer ut på minst en delvis defekt wafer, kan det ikke sies med sikkerhet at chips kan ta alle de ekstra spenning og hastigheter folk kaster på dem. I alle fall, både UTT og BH5 baserte moduler er vanligvis bare bra opp til ~ 225 Mhz på spenninger tilgjengelig på de fleste hovedkort, dvs. 2,85 til 2,9 volt. Mange DFI hovedkort er i stand til å levere mer enn 3 volt til minne, opp til og selv med 4 volt! Hvis du ikke har en DFI bord, kan du sjekke ut OCZ sin DDR Booster for å se om den er kompatibel med hovedkortet ditt. For mange styrer den Booster vil gi deg 3,4 til 3,8 volt tilgjengelig.
  • Samsung TCCD er en annen type chip som har tatt på det siste, og kan bare overgå BH-5 for "King of Memory Hill" fordi den kan kjøre på trange timings på standard hastighet, løse tidsberegning på mye høyere frekvenser, og doesn 't kreve mye mer enn lager spenning for å holde den i gang.
  • Mest systemminne gjort i dag er av den TSOP variasjon, eller Tynne små disposisjon Pakker, snarere enn BGA (mer vanlig på skjermkort) eller Ball Grid Array. Navnene har å gjøre med måten brikkene er laget og hvordan de legger til kretskortet av minnemodulen.
 12. 12
  Feilsøke Athlon 64 overklokking. Selv om tidligere trinn i denne guiden var ikke prosessor-spesifikke, prosedyrene som er beskrevet ovenfor gjelde mer for Socket A overklokking enn de nyeste A64 chips. Det er noen vesentlige forskjeller som er verdt å nevne for å hjelpe deg å få mest mulig ut av din Socket 754 eller 939 prosessor.
  • First off, gjør A64 egentlig ikke har en FSB eller front side bus hastighet per se. Begrepet FSB refererer til frekvensen av forbindelsen mellom CPU og Memory Controller. På en Athlon XP chip dette kan være 133, 166 eller 200 (gjelder 266, 333 eller 400 DDR) avhengig av modell. Men Memory Controller er integrert i prosessoren på en A64-brikken, og går i samme hastighet som CPU. Det er en forbindelse til Northbridge på hovedkortet imidlertid kalles HyperTransport Link, som kan være enten 800 Mhz (gjelder fra 1600) på Socket 754 eller 1000 MHz (effektivt 2000) på Socket 939. Nå HyperTransport Link hastighet bestemmes fra bunnen HTT hastighet på 200 (referert til som CPU Frequency i denne BIOS ovenfor) ganger HT Multiplier (vist som HT Frequency nedenfor), som er standard, 4x på S754 og 5x på S939.
  • Det er veldig viktig å huske på å senke HT Multi som du øker HTT. Ideelt du ønsker å prøve å holde den samlede link hastighet nær standard 800 eller 1000 som går mye over disse vil det føre til ustabilitet. Det er tilfeller der noen klager de ikke kan få mer enn 220-230 HTT på deres overklokke og tror de har toppet ut minne eller CPU. Hadde de reduserte HT Multiplier med ett trinn mer de sannsynligvis ville ha funnet de kunne holde det gående høyere på HTT.
  • Prinsippet bak CPU Multiplier er den samme for A64, bare nå de refererer til det som FID eller Frequency ID. Hvis du tar foten HTT frekvens og multiplisere det med FID du ende opp med hastigheten som CPU kjører på. Dessverre med A64-prosessorer, bare standard multi og lavere er ulåst og tilgjengelig for bruk. Noen BIOS vil tillate halve trinn på FID, men disse har vist seg å enten forårsake ustabilitet eller ikke engang fungerer i det hele tatt, så det er best å bare feste med full multi-tallet. FX chips har alle multiplikatorer ulåst, slik at disse kan justeres både høyere eller lavere enn fabrikkinnstillingene. I motsetning AXP systemer, med A64 er det ikke så viktig å sørge for at FSB fortsatt synkron med minnehastigheten. Mens benchmarks viser en svak økning bor med forholdet 1:1, går asynkron ikke skade å ytelsen det en gang var. Tatt i betraktning de høye hastigheter er tilgjengelige for moderne S754 og S939 prosessorer og hovedkort, er det en god ting at minnet skillevegger kan gjennomføres.
  • Snakker av minne skillevegger, er dette en annen innstilling som noen ganger forvirrer folk. Mens ideen om minne forholdstall eller skillevegger har eksistert en stund, ble AMD brukerne alltid beskjed om ikke å bruke dem. Nå som vi kan bruke dem vi trenger å forstå at det eksakte forholdet endres litt avhengig av CPU multiplier du bruker. Grunnen til dette er med minnekontroller bygget inn i prosessoren, tar en hvilken som helst barriere som brukes i betraktning av CPU Multiplikator ved beregning av forholdet.
  • Se tabellen som viser hva de forskjellige innstillingene for minne divider i BIOS vil resultere i. Tallene i den øverste raden tilsvarer minnehastigheten innstillingen i BIOS. Noen hovedkort vil bare ha standard JDEC hastigheter tilgjengelig som 200, 166, 133 og 100, mens andre kan ha de oppførte "i mellom" hastigheter. Tallet i parentes ved siden av minnehastigheten indikerer hypotetisk ratio for den aktuelle innstillingen. For eksempel, for å kjøre hukommelse ved 166 vi starte med å ta den knekkfrekvens på 200 og multipliserer det med forholdet 5/6 og vi får 166,66 nøyaktig. Men som nevnt ovenfor, har forholdet å være en faktor av CPU-multiplikator, slik at vi må se på raden indikert av multiplikator som brukes.
  • For eksempel er en 3000 + "Venice" stock multi 9x, så hvis du kommer ned til den raden, og deretter flytte over rad til 166 minne kolonnen du finner at forholdet brukes for denne innstillingen vil faktisk være 9/11 i stedet den 5/6 som indikert på toppen. 9/11 ratio gir et minne hastighet på 163,63 som er nær, men ikke helt det samme som hva det skal være for en ekte 166 hastighet. Dette er ikke et problem, men bare noe å være klar over.

Tips

 • De fleste skjermkort kan håndtere små Overlock med lager kjøling, high end kort (8800 GTX) kan gå veldig høyt på luftkjøling, men kan trenge vannkjøling ved høye klokkefrekvenser.
 • Ikke bruk en OEM datamaskin, hovedkort, RAM, eller CPU. Bruk bare hovedkort, RAM, etc som du har kjøpt som de er mer stabile.
 • Får en bakgrunn kunnskap om diskutert informasjonen vil hjelpe deg å forstå denne veiledningen bedre.
 • Det kreves litt øvelse å gjøre suksess.
 • Hvis du har liten kjennskap til overklokking, lese først.

Advarsler

 • Dette kan annullere datamaskinens garanti, avhengig av produsent. Noen merker som EVGA og BFG vil fortsatt ære garantien selv etter at enheten har blitt overklokket.
 • Overklokking med spenningen øker vil forkorte levetiden på maskinvaren.
 • Du trenger en god kjølesystem for seriøs overklokking.
 • Overklokking maskinvaren for mye kan skade eller ødelegge maskinvaren.
 • Overklokking vil forkorte batteriets levetid.
 • De fleste av datamaskiner laget av Dell (med unntak av XPS linje), HP, Gateway, Acer, Apple, etc, kan ikke overklokket fordi muligheten til å endre FSB og CPU spenninger er ikke tilgjengelig i bios.